Dog.bg Форуми : Какво стана с Мима?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво стана с Мима? Оцени темата: *---- 1 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2011 - 03:52 PM

Показване на мнениетоmarti, в 03 February 2011 - 05:24 AM, написа:

Toва прочетох в zoomania.org

Източник: standartnews.com

Кучето Мима от Дряново, което доби не само национална, а и международна популярност, стана касичка. В Районния съд на Добрич тръгна дело за правата над 5-годишното животинче, чиито лапи бяха отсечени. Новите му стопани в Германия възстановиха крачетата след операции с протези. Адвокат Виолета Добрева от Русе иска да си върне Мима, на която се води настойник, защото в сметката на името на животното има постъпили 8 хил. долара дарение от САЩ.

Срещу нея в съда се изправи зам.-председателят на "Германо-българска помощ за животните" Мария Великова, която пред медиите заяви категорично, че адвокат Добрева иска да си върне кучето, за да може да изтегли парите. Великова твърди, че адвокат Добрева е случаен осиновител на Мима, след като дружеството е пратило кола с хора да приберат животното за лечение и осиновяване.
При издаването на паспорта на Мима адвокатката е направила документа на свое име и е обявила и дарителска сметка, поясни още Великова.

На 14 март ще продължи съдебният спор за правата върху Мима, когато съдията по делото ще разпита двама свидетели, поискани от адвокатката.

Случаят с отрязаните от неизвестен досега изверг лапи на Мима доби чрез медиите и интернет огромна популярност. Животинката стана и повод за кампания за криминализиране на насилието над животни.

Виржиния Георгиева

Ами ТЕЗИ хора ги интересуват парите, както се вижда от статията.
Никой не казва как живее там, без обувките и протезите които Българите платитха.
Не се казва че тези атрибути стоят в кашон, че Мима е БОСА в снега...

Каво има да се говори. Една ХУМАННА дума няма за кучето.
Дали ТО или ПАРИТЕ му ги нтересуват

#142 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 03:54 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 02 February 2011 - 11:57 AM, написа:

Фуния ще те помоля да не обсъждаш моите мнения, те са си мои и аз държа на тях...Най-малко ти , която иска да бъдат изтрепани вс кучета (ако може барабар с домашните) че ти пречат на детето, да ме съдиш за някакво мнение......айде и по-леко с обидите, защото пак ще заключат темата....знам че не можеш възпитано, ама се налага понякога (за да не се срамуват вашите).. :md_064:

Margarita1111 и вие ли като предишните (наместнички) ще се нахвърляте и ще обиждате вс, които не са на страната на г-жа Добрева...Тя прави много в Русе, а Димитров прави мн за кучетата в цялата страна....и нека не забравяме, кой пръв взе камъните и започна да плюе... и не ми обяснявайте, че не сте вие, темата е заключена, но не е изтрита....

Аз лично не бъркам ДРУГИТЕ кучета и МИМА. То е все едно да сравчваш ДЕТЕ и КУЧЕ.
И както се правят грешки в хуманните болници, се правят грешки и при Ветеринарите.

И май трябваше да си признаят че са се захванли с нещо което не е по въможностите им.

#143 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2011 - 05:51 PM

Нещо съществено , Мима е кученце, без 4 крака, мислите ли че е толкова лесно то да свикне , да" ходи" с протези, при вас или при тях. НЕ Е да не кажа почти невъзможно, от психологическа гледна точка/ животното няма собствена опорна точка./ Куче с 2 парлезиран крака може да свикне с количка но с четри, е много трудно / протезите най-вероятно го стреситат допълнително, затова не му ги слагат постоянно.

"Дали ТО или ПАРИТЕ му ги нтересуват",- това е може да се каже и с обратен знак

#144 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 07:47 PM

Показване на мнениетоmarti, в 03 February 2011 - 08:56 AM, написа:

Нещо съществено , Мима е кученце, без 4 крака, мислите ли че е толкова лесно то да свикне , да" ходи" с протези, при вас или при тях. НЕ Е да не кажа почти невъзможно, от психологическа гледна точка/ животното няма собствена опорна точка./ Куче с 2 парлезиран крака може да свикне с количка но с четри, е много трудно / протезите най-вероятно го стреситат допълнително, затова не му ги слагат постоянно.

"Дали ТО или ПАРИТЕ му ги нтересуват",- това е може да се каже и с обратен знак

Да, нещо съществестено. ТЯ Е куче, и в доклада на терапевтката Александра,се казва много ясно заяо не е приела протезите, и че е била напъвана дълго време.
Беше показано и ясно се вижда че Тя може да ползва количка, само да е за нейната сила и тежест. Именно затова, както и техническите харахтеристики на количката не са за Мима.

И при всичкото това, аз се питам. след като не можаха да направят това което обещаха (а то беще УЖ най доброто) какви претенций имат сега

#145 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 11:21 PM

Трябваше да прочета цялата тема и писмата , които са поствани online за да се ориентирам.
Е гати обърквацията!
Пиша накратко това , което разбрах от темата дотук и от писмата публикувани в интернет
Койот знае повече да ме поправи
От писмата публикувани на английски и на български става ясно, че в един момент В. Добрева е проучвала възможността да остави Мима ва Германия с най-голяма загриженост за кучето. Казвам го без ирония. Смятала е че там ще се грижат добре за него и си е давала сметка , че ще и е доста трудно, ако трябва тя сама да се грижи за Мима
Всичко това е разбираемо , нормално и човешко.
Обаче в същото време казва и доста компрометиращи неща , а именно , че много българи искат Мима да се върне, защото е лице на едно движение за инкриминиране на жестокостта. Всъщност , дали това е нейно мнение , или нечие друго ( т.е. дали си е мислила , че е така , или някой е оказал влияние върху нея за да го напише) не знам, но е доста гадно, защото се иска само да се поддържа ИЛЮЗИЯТА, че ще се върне. И то да се поддържа за няколко месеца. После постепенно след като оцхуми вълнението, някак тихомълком Мима да си остане там.
Такова изказване говори лошо за нея лично а и компрометира движението за инкриминиранме на жестокостта към животните. За мен лично е много странно защо човек ще напише такива неща.
Та така, В.Добрева иска да се поддържа за известно време заблудата , че Мима ще се върне.
Не разбрах кога е решила наистина да я върне.

Другата линия на развитие е дарението от САЩ. Според публикуваните отново на английски писма, Н. Донато ( организаторката на дарението) е питала В. Добрева , къде да изпрати парите. В . Добрева е казала да ги изпратят на нея и си е дала сметката. Обаче е пропуснала да каже, че вече има дело за собщевеност върху кучето .
За да изпрати парите по указания от В.Добрева начин, Н. Донато е трябвало да ги сложи в своята сметка и да ги прехвърли на В. Добрева. Подобни дарения се правят , но получателите трябва да са регистрирана организация и да имат разни допълнителни сметки и данъчни кодове, за да се отчете като дарение. Иначе , всеки ще може да отиде на почивка , а да твърди , че е направил дарение на хотела.
В. Доврева не е имала такива кодове и спорът става за това , че тя е получила дарението като частно лице , а дарителите са искали да бъде като дарение за Мима . И да могат да го отчетат пред американските данъчни власти . Защото сега те не считат парите за дарение и искат Н.Донато да плати данък върху сумата .
(По мои груби сметки данък на 8000 може би е около 1500. Значи заради това , че парите не са отишли при регистрирано благотворително дружедтво, а при В. Добрева, Н. Донато трябва да плати данък от джоба си.)
За да избегнат това допълнително плащане , дарителите от САЩ искат В. Добрева да прехвърли парите на организации, които имат необходимия статут , сметки и кодове. Междувременно се появяват опасения , че сумата намалява , защото В. Добрева плаща от нея разходите по делото за собственост. Не знам дали е доказано.

Ами това беше накратко каквото успях да събера , без лични симпатии и антипатии. Някой да има да добави или поправи ФАКТИ ?
Към запознатите : Така ли е в действителност? Пропускам ли нещо?

#146 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 12:05 AM

Става все по-отвратително... :zz_020:

Не бях запозната с някои от тези сюжетни линии...
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 12:58 AM

Историята е грозна - аз не мога да взема страна, нито знам нещо повече от това, което е писано в нет-а.
Но и не мисля, че е редно тук историята да "обраства" с още вариации и какви ли не домисли.

- за дарението на Надя Донато, включително извлечение от банковата сметка - ТУК
- прочутият БУЛСТАТ на дружеството, по чиято сметка са получени парите, го има на всяка фактура, издавана за преведени пари за лечението на Мима в Германия - ТУК

В началото всички бяха задружни, после се скараха и стана страхотно мазало с взаимни обвинения и оплювания. Стигна се до там екзалтирани задокеански природозащитници да ни обявят за народ от престъпници и да призовават армията на САЩ и НАТО да се намеси. :ud_009:
Щеше да е смешно, ако не беше толкова гадно и жалко - да се стига до там...
Отврат! :zz_020:

PS Началото на историята според в-к "24 часа" - ТУК

#148 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 February 2011 - 09:46 AM

greeneyed, не съм чела изобщо за скандалите и нямам намерение. Само ще кажа, че според нашите закони физическо лице може да получава дарения. Данъкът е в размер на 5%. Същият е и когато е юридическо лице, което не е регистрирано в обществена полза. Няма нищо страшно в това, че е получено дарение по частна сметка.
Нямам представа как американците могат да си го отчетат като дарение по техните закони, тъй като не ми става ясно Донато като физическо или като юридическо лице е събирала даренията. Мога да кажа само как е по нашите закони и в тази светлина Добрева не е направила нищо незаконно.
Второ, относно бъдещето на Мима. Не ми е известно Добрева да е оповестявала какво ще направи, ако си върне собствеността, че да се палите толкоз какво щяло да бъде бъдещето на Мима в България и какво - в Патагония. Може пък да я даде в Швейцария или да си я остави в Германия, но тя трябва да прецени какво е най-добро, е не под насилствен натиск. Не забравяйте, че на осиновителката е отказан достъп изобщо да види как живее Мима в момента. Това приемливо ли е според вас? И аз ако съм на нейно място ще водя дела до дупка, след това ще изискам да видя как живее Мима с очите си и чак тогава ще решавам кое е най-добро за нея. Ако всичко е толкова точно, колкото ме убеждават, ще я оставя там, но само след като се убедя лично и безусловно, че тя живее добре.

#149 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 11:16 AM

Показване на мнениетоmil_, в 04 February 2011 - 08:51 AM, написа:

Не забравяйте, че на осиновителката е отказан достъп изобщо да види как живее Мима в момента.

Не зная, че има такъв отказ - това може би е станало след завеждането на делото от нейна страна - което ми изглежда логично все пак.
Защото през лятото чрез Фейсбук-дискусията на Донато няколко пъти беше предлагано на г-жа Добрева да отиде в Германия за да види Мима и да се разговаря относно нейното бъдеще, вкл. и чрез медиатор и т.н. Тогава тя отказа категорично.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#150 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 11:22 AM

Това, което аз помня, е, че й беше отказана дори информация.
След което се появи едно крайно арогантно интервю как няма да бъде върната.
Е, това ли бяха предложените разговори и обсъждания? Не приличаха на покана.

#151 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 01:08 PM

Мил, стигна се и до такава фаза, но на по-късен етап. След като кофи помия се изляха. След като пред къщата на г-жа Линкогел започнаха да се изсипват журналисти без предварителна уговорка. Германците решиха, че това стресира Мима, а и заради сигурността й достъпът беше отрязан. Горе долу там някъде аз спрях да следя развитието, защото моите лични усилия и надежди, че двете страни могат да се разберат, се сринаха - след като не можа да ги спре дори заплахата от общ външен враг...

Но аз няма да влизам в спор с тебе, защото не виждам смисъл в това. В момента има дело и всички хора си мислят, че спорът е за пари. Това дело ще продължи. Ще има решение. Може би ще бъде обжалвано на възможния брой инстанции... И през цялото време в новините ще се обяснява как природозащитници спорят за пари. И в края на краищата, нека е така, след като фактите са такива.
User's Signature

#152 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 01:12 PM

Не мисля, че един човек трябва да се откаже от правата си заради това, което ще изпишат журналистите и което ще си помисли някой си. В случая говоря за правото на осиновителя да решава бъдещето на животното.
Именно съдът е този, който ще реши кой е в правото си, след като не могат да постигнат съгласие. Той съдът е създаден точно за това.
Не разбирам какво порочно има в това да търсиш правда чрез съд. Така се прави в цивилизованите общества. Това е всичко, което исках да кажа, за отношенията между страните - нито съм в течение, нито пък съм на нечия страна.

#153 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 01:33 PM

Ех, тази мила дума, СОБСТВЕНОСТ, приложена върху живи същества, мене малко ме изнервя.
И аз не казвам, че някой трябва да се отказва, а че трябва, преди да се стигне до една грозна разправия, последвана от грозно дело, да се положат максимум усилия за постигане на съгласие, особено когато става въпрос за съмишленици. Пари, собственост и какво ли още не, би трябвало една общност да е в състояние да реши тези въпроси в рамките на общността и да не допуска други да решават. Не може да казваш, че каузата е най-важна за тебе, ама всъщност да не става въпрос за кауза, а за собственост...
И да отиваш да се съдиш с хората, с които по идея трябва да работиш заедно... Ужас!...
Бих казала, за съжаление - предоставяме нови възможности за изявите на Мартин Карбовски.
(Честит рожден ден, Мартине, отново се оказа прав...)
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 01:42 PM

За никаква собственост не става дума тук. Като толкова ви пречи думата, не я употребявайте, аз също не съм я споменала. Децата не са ничия собственост, но все пак някой има законовото право да решава тяхното бъдеще.
Става дума за това кой е в правото да решава бъдещето на Мима.
След като две страни имат претенции върху това право, безпристрастна инстанция ще реши коя от двете да бъде по законосъобразност.
Аз искам да живея в държава, където споровете се решават по законосъобразност, а не по съображения кой какво щял да си помисли и чия репутация щяла да пострада.

#155 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 01:50 PM

Добре де, Мил, наистина ли никак не те притеснява факта, че се води такова дело? Че така се развиха събитията? Че от тази жестокост последствията са именно тези? Не дело срещу извършителя, не Инкриминиране, а спор за собственост! Нали ние, пишещите тук сме част от всичко това. Допринесли сме за него. Наистина ли това е нещо, което можем да седим и да гледаме нормално, хладнокръвно и да чакаме съдът да реши това, което ние помежду си не можем?
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 01:54 PM

Никак не ми харесва как се развиха събитията. Не ми харесва, че възникна спор, но той е факт. Ако хората можеха да не спорят, правото нямаше изобщо да съществува.
В моите очи това изобщо не е спор за собственост.
Да, харесва ми, че решението ще се вземе по единствения безпристрастен начин - чрез съд.
Ние, всички останали, не сме онези, които имат каквото и да било право да решават.

#157 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 02:23 PM

Показване на мнениетоJL, в 04 February 2011 - 02:21 AM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 04 February 2011 - 08:51 AM, написа:

Не забравяйте, че на осиновителката е отказан достъп изобщо да види как живее Мима в момента.

Не зная, че има такъв отказ - това може би е станало след завеждането на делото от нейна страна - което ми изглежда логично все пак.
Защото през лятото чрез Фейсбук-дискусията на Донато няколко пъти беше предлагано на г-жа Добрева да отиде в Германия за да види Мима и да се разговаря относно нейното бъдеще, вкл. и чрез медиатор и т.н. Тогава тя отказа категорично.

Писма до Димитров са изписани и то много. За съжаление той не отговаря нито на телефона, нито по емайлите.
Не отговаря на Добрева, но можеше всеки ден да ми пише по скайп
Дотогава аз не знаех за този форум, а само за Феиса.

И беще адски гадно от негова страна да манипулира.
Имам цчлата си история на скайпа, в която той казва ЧЕ Е предплащал количка и протези, но Виолета НЕ Е плащала и видите ли Мима е стамала тежест на дружеството.
Искам само да ви кажа: Виолета НЕ Е знаела какво трябва да се плати, дори не й е съобщавано.
И пари се привеждат след като се получи Фактурата, което става под прага на вратата на апартамента й.

И едва след като скандала излезе, а толкова МНОГО вече е било направено Добрева получава 4 фактури, със стари дати, за минали месеци и ги плаща на следващият ден.

Много низко пада този човек.
Ама много.

#158 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 02:30 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 February 2011 - 12:59 PM, написа:

Никак не ми харесва как се развиха събитията. Не ми харесва, че възникна спор, но той е факт. Ако хората можеха да не спорят, правото нямаше изобщо да съществува.
В моите очи това изобщо не е спор за собственост.
Да, харесва ми, че решението ще се вземе по единствения безпристрастен начин - чрез съд.
Ние, всички останали, не сме онези, които имат каквото и да било право да решават.

Спорът е факт. И аз споря често с колеги и приятели, но намираме начин и решаваме проблемите. Спорове могат да възникват постоянно, но ако не могат да се решат вътре в дадена общност - значи общността получава съответната оценка - слаб (2). Слаб, който не може да си реши сам проблемите и ги изнася навън - друг да му казва как трябва да бъде.
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 02:31 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 February 2011 - 02:27 AM, написа:

Това, което аз помня, е, че й беше отказана дори информация.
След което се появи едно крайно арогантно интервю как няма да бъде върната.
Е, това ли бяха предложените разговори и обсъждания? Не приличаха на покана.

ДА, Димитров НЕ Е ПИСАЛ до Добрева за Мима. Тя е пращала и други кучета за Германия - например 6те кученца от Горна Оряховица, и няма писмо в което да не е питала за Мима.
Но на нея не й е казвано нищо.

Беше пуснато "всеки добронамерен е дибре дошъл да види Мима след уговорка"
НО не е изпратено ЛИЧНО до нея.

КОй и как може да каже, кой е добронамерен?
Избирателнот право на Димитров.

А, и друго. На мене той ми казва че е плащал, не му е платено а ще има терапия поне (тогава) още 5-6 месеца която е по 400 евро на месец.
И аз се юрнах да търсч дарители.

И пак стана друг скандал.
Тогава започнаха нещата да се нареждат като в пъзел.

След време каза че парите ще стигнат. Ее, и за какво се събират ПАК пари за нея?
Да, дори сега тече нова кампания, за пари.

#160 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 02:38 PM

Показване на мнениетоJL, в 04 February 2011 - 01:35 PM, написа:

Спорове могат да възникват постоянно, но ако не могат да се решат вътре в дадена общност - значи общността получава съответната оценка - слаб (2). Слаб, който не може да си реши сам проблемите и ги изнася навън - друг да му казва как трябва да бъде.

Съвсем не мисля така. Колкото по-цивилизована е една държава, толкова повече хората се доверяват на съдебната система, която да решава споровете им. Лично съм се убеждавала как неща, за които тук бихме водили кръстоносни походи с години и бихме почернили битието си, в други държави се решават като с магическа пръчка чрез бързо съдебно производство, след което никой не спори, решение има и всичко си идва на мястото.
А на теб харесва ли ти целия този вой около Мима? Той няма да престане ако нещата се оставят на самотек.

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни