Dog.bg Форуми : Малката Мила - втората желязна лейди

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малката Мила - втората желязна лейди Срамувам се...

#1 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 19 September 2010 - 11:22 PM

Здравейте отново. Незнам защо точно на мен, но вече се отказах да си задавам този въпрос. Днес Господ ме отведе в посока, в която не бе наложително да ходя.....
И какво да видя. Както си карах колата.....на средата на шосето лежеше или по-скоро се опитваше да се влачи малката Мила. Минаваха коли. Скочих почти преди да изгася колата и я грабнах. Малкото животинче жално виеше на пътя - кой знае от колко време стоеше така, а ТЕ просто го подминаваха. Сложих я в колата и и дадох водичка- пи много- явно бе пукнала от жажда. Състоянието на Мила бе плачевно.................извинявам се отново, че ви запознавам с тези истории, но ако не потърся помощ аз не мога да се справя. Мила бе с премазано задно дясно краче- явно пръстчетата и цялото стъпало бе залепнало за нечия гума. Самото и краче висеше неестествено и нямаше никаква кост по него. А Бедрената кост я напипах подкожно в областта на корема. Докато се окопитя виейки сама на пътя виждах, че иде въпрос за евтаназия. Милчето - кръстих я така, защото бе най- милото животно, което бях виждала. Предно дясно краче: потрошено до безобразие- Приличаше на нахлузен подут чорап , отколкото на лапа- не се държи на нищо твърдо. НО МИЛЧЕТО ХОРА ВЪРТЕШЕ ОПАШКА- ТЯ СЕ РАДВАШЕ, ЧЕ НЯКОЙ И Е ДАЛ ДА ПИЕ ВОДИЧКА. Ревейки започнах да звъня на доктори по Перник- уви в Перник по това време никой на линия. Реших се с единствените си 10 лева да тръгна на София- дори и да се наложи евтаназия щях да и държа лапичката въпреки деликатното ми състояние /бременност в 6 месец/ . По пътя се окуражих, дойде ми разума и реших , че дори и да се ампутира задното краче, предното би могло да се спаси с операция.
Кученцето е в Сто и един любимци на Овча купел. Оставих 10 лв. - срам ме беше , но нямах избор. Снимката, която му направиха струва 20 лв. прецених, че дори и скъпо по - добре на стационар там- не мога да му дам необходимите грижи.
Операция на предния крак евентуално около 300 лв. ампутация на заден още горе долу 150 така казаха. Моля посъветвайте ме и ми помогнете. Аз ще гледам утре да платя поне снимката и стационар за 2 дни, но ако може помогнете ми , защото няма да се справя сама. Разбрах, че и животните на 3 крака са пълноценни същества - не само, но и много обичливи.

Моля ДА ПОМОГНЕТЕ И АКО НЯКОЙ ИМА КОНТАКТИ С Д-Р ДИМОВ НАПРАВО ДА ЗАПИСВА ЧАС ЗА ОПЕРАЦИЯ. ИМАМ САМО РЕНТГЕНОВАТА СНИМКА НА МИЛА, НО ЩЕ СНИМАМ И НАЙ- МИЛИТЕ ОЧИЧКИ НА СВЕТА, ЗА ДА ВИДИТЕ, ЧЕ В ТЯХ............. ИМА НАДЕЖДА.

БЛАГОДАРЯ

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#2 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 September 2010 - 11:38 PM

Забравих да кажа само защо се срамувам.................за това, че никой човечец не се бе спрял да му помогне, че го подминаваха. Срам ме е че съм ЧОВЕК, срам ме е , че съм перничанка, срам, че съм българка. Щом нашата кметица и държавата ни ни учи, че е нормално да се избиват кучета по улиците, защо са очакваме, че някой ще го е еня за премазано псе.............
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 19 September 2010 - 11:40 PM

Шеба, хубаво си я взела и завела на лекар.Но там където е няма отстъпки за бездомни .
Ако ще се давам такива пари, по добре да я при Димов.
Иначе има няколко клиники правещи отсъпки.Въпросът е как изобщо ще се намерят средствата.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 September 2010 - 11:43 PM

Задължително ще е при Димов- там има ли стационар? Днес просто нямах избор.
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 September 2010 - 12:32 AM

Доколкото зная при д-р Димов стационар няма. Ох ... трудно мога да си представя по-неподходящо място от 101 любимци за бездомно животно.

#6 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 07:14 AM

Ох....здравейте. Сън не ме лови..... И аз не искам да е там, но докторите ги познавам там и затова отидох там- пък и е най- близо до Перник. Днес ще се обадя на д-р Бобадова за стационар. Ще чакам да ми кажат също дали д-р Димов ще я оперира. Иска ми се днес да я взема и да я отведа в Добро хрумване на стационар, тъй като 25 лв. на ден не мога да си позволя, то не че 10 мога, но ще направя възможното.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 09:45 AM

Хора мнението на двама специалисти е за евтаназия. Божеееееее............................
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 09:50 AM

Кои двама специалисти? Ако са лекарите от 101, аз не бих ги слушала. От тях самите съм чувала какво ли не и не бих им се доверила.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 09:53 AM

Мразя се...............мразя България ..........ще се побъркам. Обнадеждих се, но явно ще се наложи евтаназия. Ще отида днес да я погаля за последно преди да зспи последния си сън. Извинявай мое мило момиче. Извинявай, че не успях да ти помогна.
Майчице .........господи направи сърцето ми камък.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 September 2010 - 09:59 AM

Шеба, принципно съм много против евтаназията и не я приемам, обаче понякога това е начин да се спестят мъки и страдание, ако ситуацията е такава и го налага. Не знам...
Все пак дали да не се потърси мнение и от трети специалист? А ако наистина най-добрия вариант е животинката да се приспи, то поне в последните си часове е била поне малко обичана и обгрижвана. Погали я и от мен. Тъжно е... :rg_057:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 10:27 AM

Здравейте хора. Моля посъветвайте ме какво да правя. Ако има дори и най- малка вероятност да използва предното краче.......Задното със сигурнос е ампутация, но те са преден десен и заден десен. Ако предното е като патерица само- няма ли да пада- да губи равновесие. По принцип винаги съм била на мнение за евтаназията на такива животни. Но все пак знам възможностите си , а щом трима лекари ми казват това..................
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 September 2010 - 10:29 AM

Ако няма друг изход освен евтаназията, ок ... Но нека все пак да уточним кои са лекарите дали това становище. Евтаназията е най-лесното нещо и за съжаление най-необратимото. Хубаво би било преди да се взима такова драстично решение да се потърси и друго мнение ако и двамата лекари са били от 101 любимци.

#13 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 10:30 AM

Какво точно ти казват? Да го ползва като патерица или евтаназия? Понякога единственото с което можем да помогнем е да спестим мъките. Да покажем, че животинчето не е само и че има любов на тази земя и да го пуснем да премине отвъд. :dh_188: Бъди до нея в последния й сън, ако това е решението. Но да е решение от трима независими лекари, а не само от една клиника, още повече от 101.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 11:04 AM

Мнението на д-р Димов е такова, мнението на д-р Караджов също бе такова, а от 101 ми казаха първо , че ще ми е безплатна ампутацията, а за предното 300 лв, но явно после са видяли по- обстойно нещата и ми се обадиха и ми казаха, че най- доброто е евтаназия. Да го ползва като патерица, но поне да имаше заден........а то.....
Друг въпрос е , че нямам откъде да намеря тези пари, за да платя.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 September 2010 - 11:19 AM

Нашата трикрака Трикси освен, че е без едно задно краче, другото задно си го ползва като патерица. Ами справя се с ходенето съвсем нормално в интерес на истината.

#16 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 11:28 AM

Незнам какво да правя. Изпратих снимката и на д-р Аминков. Той ще я погледне към 13.30 часа. Изпратих я и в Централната вет. клиника-но там сигурно ще искат безбожна сума. Ще чакам мнение, а междувременно до 15.00 трябва да съм взела кучинка /ако не я приспиваме/ от 101 - и трябва да съм си платила задължението.
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 11:51 AM

Пак съм аз. Стискайте палци- някак възвърнах надежда. Имам просто едно питане. Ако може някой преде 15.00 да ми помогне с превоза на кученцето от 101 до Добро хрумване- докато получим и останалите мнения на доктори. Днес съм на лекар и аз от 16.30 и не трябва да го изпускам, защото от 2 месец го чакам. Аз ще си платя в 101 .
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 12:06 PM

Не би следвало причината да се вземе решене за евтаназия да е скъпата цена на операцията. Аз в неделя се освобождавам от Пенчето - тя най-вероятно ще отиде при новите си осиновители и предлагам следоперативен престой. Апелирам към четящите тук да помогнат финансово Sheba за операцията на предното краче. За задното 101 далматинци са предложили безплатна ампутация. Надявам се да бъде взето правилно - хуманно решение. За Гената помогнаха двама дарители, надявам се и тук да се намерят състрадателни хора и да бъде даден шанс на малката гадинка.

Освен това доколкото знам д-р Димов е склонен да изчаква с погасяването на сметките.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#19 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 12:09 PM

Благодаря Асар. Благодаря също, че предложи грижи за Мила след евентуална операция. Чакам отговори от няколко други лекари.............Искам само да я заведа на друг стационар, защото сама няма да успея с рейса и с детето.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 September 2010 - 12:55 PM

Шеба, бях си поръчала 2 чанти по 10 лв, от вашите, но не можахме да намерим начин да ги донесеш в София. Ще ти пратя 20 лв. по сметката на форума (на Милена М.) в предплата, имай ги предвид. А за чантите - лесно, вярвам, че някога ще ги получа.

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни