Сокси с кривото краче, иска да спечели нечие сърце!
Публикувано: 02 March 2011 - 06:05 AM
Обикновено истината е някъде по средата. А моята позиция е много крайна в случая. Може би защото приемам случилото се със Сокси лично. Може и да не съм права. Но с информацията, с която разполагам и наблюденията ми над котето ме водят само до тези изводи.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 March 2011 - 06:16 AM
alexinia, в 02 March 2011 - 12:22 AM, написа:
Не съм компетентна по медицински въпроси. Мога да кажа само, че Сокси е 6-7 такъв случай, който минава през нашите ръце и от предишните пъти зная, че такива травми си остават трайни - по мнение на лекари от три различни държави по стечение на обстоятелствата. Винаги въпросът е бил дали да се остави крачето така или да се ампутира. Решението е зависело от това дали пречи и влошава качеството на живот на котето или просто не е напълно функционално. Сокси беше от втория вид - на него не му ставаха рани и не му пречеше на придвижването. Ето защо лекарите тук прецениха, че е напълно излишно да се ампутира. Както и да е вече. Не можем да върнем времето назад. Много ме е яд, защото това е преден крайник и ... въртят ми се в главата разни параноични мисли и притеснения какво става с котето ако недай Боже му пострада и друго краче просто не ми се мисли. Но и аз като Бушката мисля, че стопаните му са го направили с добри намерения. Пишеха ми кои професори от кои университети го оперират и т.н. Хората просто са вярвали, че правят най-доброто и са платили при това ужасно много пари. Искерено се надявам за Сокси операциите от каквото и да било естество да са вече завинаги минало и най-сетне да може да се порадва на нормален котешки живот, че половината му детство премина по болници!
Публикувано: 02 March 2011 - 06:31 AM
Котето е в дом, в който ще бъде обичано и обрижвано, въпреки липсващия крайник. (Нали?)
Мечо пух, моля те, концентрирай се върху това! Няма начин да не го мислиш хайванчето, но се опитай да не премисляш всички дали-или...
Това, което правиш за бездомните душици е велико, постарай се да се съхраниш, за да можеш да го правиш и вбъдеще.
Искрено се моля за Соки това да са били последните изпитания и от тук насетне да е един щастлив и обичан котаран. И здрав!

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 02 March 2011 - 06:59 AM
Мъни, в 02 March 2011 - 05:36 AM, написа:
Защо?
Питам те най-чистосърдечно, така както питах лекаря тук, защото не бях на ясно, а исках да знам какви са прогнизите.
И все още ми е интересно поради какви причини се налага ампутация.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 02 March 2011 - 07:36 AM
От друга страна общувам с доста накуцващи, със стари травми и без усложнения.
Съжалявам ако е прозвучало статистически. Т.е., че е прозвучало така.

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 02 March 2011 - 07:43 AM

Публикувано: 26 March 2011 - 10:16 PM

Сладкият Сокси си изглеждаше видимо много добре с кривото краче ... дано има пълноценен живот въпреки всичко

Публикувано: 04 April 2011 - 12:35 PM

Публикувано: 13 October 2011 - 05:02 PM