Dog.bg Форуми : Спешно! малко кученце, блъснато от кола в Пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно! малко кученце, блъснато от кола в Пловдив

#181 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 December 2010 - 07:57 PM

Много ми се иска да погледнете в очите на своето животинче или топлите благодарни очи на всяко бездомниче, което сте нахранили или погалили. От любители на животни очаквам повече благородство, поне на това можем да се научим от животните си. У, че гадно!
Всеки, който познава Галя, знае, какъв невероятен човек е тя, каквито и прекрасни неща да кажа за нея, ще са слаби. Вижте щастливите и кучета, не говоря за нейните лично, вижте как болни, смачкани, обезверени от нас хората, кучета разцъфтяват и грейват от щастие и поемат към новите си домове неузнаваеми, благодарение на нея. Защото Галя работи със сърцето си, а сърцето и е голямо и пълно с любов.
Да, днес видях Рита. Рита е щастливо куче и ходи с обожание след Галя, която 2.5 месеца е денонощно с нея.
И ако Галя не беше я прибрала след операцията, къде щеше да е Рита сега?
Добре, че кучетата са истински благодарни същества, за разлика от нас.
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#182 Потребителят е офлайн   toshko18 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 December 2010 - 10:31 PM

Показване на мнениетоbenyb, в 29 December 2010 - 01:03 PM, написа:

Но да се търси под вола теле вече е малко в повече мисля.

И аз така мисля. Браво на всички, които са помогнали на Рита ( тази, която е при Галя). Браво и на жената от Брестник приютила втората Рита. Радвам се, че има такива хора и дано не се разочарова и продължи да помага на животни в беда... А за Галя какво да каже човек? Мисля, че на всички е ясно за какво става въпрос...Да си присвои чужди заслуги??? Да бе, да

Показване на мнениетоbenyb, в 29 December 2010 - 01:03 PM, написа:

Хайде пловдивчани-от прекрасните календари,където и Рита е герой има в мен и така си стоят-вземете един чудесен подарък подходящ за приятели по празниците и помогнете на който си изберете от без.дом.

Хайде пловдивчани!
Календарите са страхотни и имате възможност да помогнете на животно в нужда.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2010 - 05:36 PM

Рита и Рошка в топлия и гостоприемен дом на Галя - щастливи кучета :wub:
ако в следващия си живот съм куче и съм слушала много, искам да попадна в дома на Галя :dog:
хората да си приказват каквото и колкото си искат за заслуги и други подобни - който има очи да гледа :ab_041:
Лили, малко ме е яд, че сме се разминали - и двете сме били при Галя в сряда. много бих се радвала да се запознаем, да се надяваме, че с малко координация и това ще стане :re_037:
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА 2011 НА ВСИЧКИ!
пожелавам да срещаме все повече хора като Галя през новата година :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#184 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2010 - 06:30 PM

весело посрещане на новата година и от мен и повече късмет и усмивки :be_107:

#185 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 07 January 2011 - 10:34 AM

Върти опашчици :wub:
http://www.youtube.c...h?v=WQufbS_vKMc
User's Signature

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 08:12 PM

С Божията помощ и с грижите на Галчето се случва и невъзможното :smile:

#187 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 08:36 PM

Нека да припомня, че Рита все още търси своите стопани. Зная, че в България ще е трудно с намирането на отговорните хора, които да се грижат за момичето, затова трябва да насочим усилия към търсенето на дом в чужбина. Проблемът е, че такъв дом трудно се намира. В момента Галчето се грижи безвъзмездно и с голяма любов и търпение за нея, но трябва да се намерят "нейните" хора.

#188 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2011 - 09:11 PM

В България не е трудно намирането на отговорни стопани за Рита, много мило, но съвсем обикновено и осакатено кученце, това си е направо невъзможно.
Докажете ми, че не съм права, ще бъда безкрайно щастлива.
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 04:15 PM

Обръщам се към всички, които не са безразлични към съдбата на Рита и я подкрепяха в борбата й за живот. Госпожицата вече три месеца е в дома на Галя, която безрезервно, безплатно и всеотдайно и до момента се грижи за нея. Грижите след сложната операция и прохождането след това са изцяло заслуга на нашата "златна" Галя. Тя спомогна и за социализацията и обучението на малката, посреща всяка една нейна нужда и я гледа като член на семейството си. Такава си е нашата Галя-с огромно, любящо, винаги отворено да помага сърце. Благодаря ти, Галче :rc_036: В момента Рита е едно малко, щастливо кученце, любвеобилно и енергично, радващо се на всеки миг от живота. Тя обаче има нужда от постоянно семейство, на което да отдаде цялата си любов и да получи грижите и любовта, от които има нужда. Времето минава, а от никъде не се появява надежда за намирането на дом. Зная, че тук тя няма да намери своя дом, затова заминаването в чужбина е най- добрия вариант. Възможностите ми за намирането на такъв дом са ограничени, затова моля всички, които имат възможност да помогнат в търсенето. Рита заслужава да има своите стопани и колкото по- рано ги открием, толкова по- дълго време тя ще се радва на любовта и грижите им.

#190 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2011 - 05:59 PM

Току що научих добрата и дълго чакана новина: Рита ще може да пътува за Германия на 31- ви този месец :be_107: :be_107: :be_107: . Така това малко, но много изстрадало кученце ще може да намери най- накрая своето семейство. А нашата история все пак ще има своя щастлив завършек.
За заминаването обаче има един единствен проблем- финансов. Пътят е 75 евро с бусче, в което ще пътува със своите сестрички- Тара и Бела. Малката госпожица трябва да бъде подготвена и за пътя: прегледана от ветеринар, ваксинирана и чипирана.
Сумата не е голяма, но събирането й ще представлява проблем за мен и Лили, която се грижи изцяло за сестричките Тара и Рея, също блъсната от кола, а и помага постоянно финансово за всичко, свързано с кучетата. Мисля, че не трябва да се изпуска възможността да бъде намерен сигурен дом за Рита. Затова ще помоля всеки, който има макар и малка финансова възможност, да ни помогне.

#191 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2011 - 06:18 PM

Ама и аз съм една, от вълнение забравих да пиша, че нашия ангел- хранител се казва Тинати. :rc_036: Благодарение на нея, Рита ще си има семейство и ще е безкрайно щастливо кученце. А и не само Рита, а и сестричките й Бела, Тара и Рея, а и още доста кученца ще си намерят своите стопани. Благодаря от сърце, Тинати :rc_036:

#192 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 11:29 AM

Галчето отново показва своята голяма добрина: тя ще поеме всички ваксини и ще чипира госпожицата. Благодаря ти, Галя :rc_036:
Все още обаче не сме събрали и стотинка за пътни. А те май ще са не 75 евро, а 85. Но това ще го уточня допълнително.

#193 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2011 - 03:21 PM

Рита отдавна е ваксинирана, днес Галя се е погрижила и за чипа, след като снощи разбра за възможността за пътуване. Рита прекара повече от три месеца при Галя, която блестящо се справи със следоперативното възстановяване на момичето с толкова тежки фрактури и на двете си задни крачета, ходи си прекрасно на повод, участва в щурите игри с многобройните си приятели и е едно много щастливо куче, готово да заживее с човека, който ще я приеме такава, каквато е.

Разбира се, възможността да намери осиновител в чужбина е най-доброто, което бихме искали за Рита, благодаря на хората, които правят това възможно от все сърце.
Много хора помогнаха на Рита в пътя и дотук, всички, писали в тази тема, всички, които са я четяли и съпреживявали.

Бих помолила за последно да помогнете да изпратим момичето, за по-малко от месец, при много неочаквано и бързо развитие на събитията, се оказа, че трябва да изпратим и четирите момичета, за което аз лично не съм подготвена финансово, така че Катя и аз ще бъдем много задължени и благодарни за всяка, дори най-малка финансова подкрепа. В темата за сестричките на Рита съм написала сумата, необходима за тях и дарените до момента суми, наистина сме над възможностите си, а да не приемем такова щастливо предложение би било непростимо.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 06:22 PM

Извинявам се за неточния израз, че Галчето ще направи всички ваксини. Просто исках да пиша, че тя е поела финансово тези ваксини за Рита, а не че сега тепърва ще ги поставя. А отделно и три месеца я гледа в своя гостоприемен дом напълно безплатно. Затова исках, поне ваксините и чипа да платим. Но Галя е поела ваксините и чипирането като подарък за Рита, както и за многото грижи, положени за нея, за което още веднъж :rc_036:

#195 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 25 January 2011 - 06:42 PM

tinati,lilly5,katia n :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   princess deisie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 January 2011 - 01:15 PM

Показване на мнениетоelsss, в 28 September 2010 - 06:00 PM, написа:

За д-р Сяров , аз лично имам впечатления само от познати , близки семейни приятели си бяха завели дакелчето в неговата клиника, не бяха особенно доволни, да не кажа никак даже. :cb_034: , по тяхно мнение бил груб , не си разбирал от работата и други такива.... но това си е тяхно мнение, лично аз когато си търсих вет , го подминах след като ми разказаха още няколко такива случки, но може би има доволни хора от него .... някой са доволни от едно други от друго..... може би ако отидете вие сама да говорите с него, да му кажете за какво става въпрос и ако ви се стори надежден тогава да я оперирате при него .

не ходете в клиника Свети Георги Георги град Пловдив защото.....
Аз също имам шар пей казва се Принцес Дейзи Райкова и е на 3години и 2месеца. Като всички шар пей и тя има проблем с ушите заведохме я в клиника Свети Георги в Пловдив.Държехме да я прегледа управителя на клиниката Д-р Георги Богданов Сяров. Той каза че тя има нужда от промиване на ушите и от отоскопия (директно наблюдение на тъпанчевата мембрана) Това се извършва като се упои кучето . За съжаление въпреки жестокия ценоразпис на клиниката на кучето ни бе поставена най - евтината възможна анестезия а таксите като на най скъпа. Вследствие като приключи манипулацията кучето ни за малко да умре. Чакахме я да излезне от упойка цели 54 часа . звъняхме отчаяно на доктора и питаме защо още не се съвзема - но уви той по телефона не можел да диагностицира . Търгащина за съжаление има на всякъде но моля ви не ходете в тази клиника ИМА ОПАСНОСТ ДА ЗАГУБИТЕ ЛЮБИМОТО СИ СЪЩЕСТВО. На всичко отгоре вследствие смешната упойка която ползва гореупоменатия лекар предизвика издуване на корема. Доктора веднага настоя хаха за операция на корема защото видите ли тя била обърнала стомаха. Добре че не се съгласих. Оказа се че тя просто е глътнала въздух и като изпусна газовете се оправи .На мен ми бе казано цитирам” Е какво толкова се притеснявате все пак е куче , аз толкова близки хора съм загубил вие за едно куче…..” Изводите за съответната клиника и управителя чиито думи цитирах оставям на вас ! За радост с много грижи и внимание тя вече е добре и я излекува доктор Лазаров от Пазарджик.

#197 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 08:23 PM

За д-р Сяров и аз мога да добавя нещо, но на съответното място.
Пожелавам на всички да ходят на ветеринар само за ваксини!

Днес mil_ ни предаде чрез benyb още 160 лв. от продажба на календари.
Сърдечна благодарност на всички, които не са забравили малката Рита и са пожелали да и помогнат в пътя и към намиране на постоянен и щастлив дом, дом, какъвто за съжаление кученца като нея не намират тук.

Огромно благодаря!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 12:51 PM

Преди малко нашата мома Рита тръгна за Германия :be_107:
Засега ще е в приют, докато се намерят стопани за сладката госпожица. Надявам се това да стане по- бързо..
Благодаря на всички, които помогнаха да стане възможно отпътуването й :rc_036:
Очаквайте и снимки :smile:

#199 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2011 - 01:03 PM

:af_089: :af_089: :af_089:

На добър час, мило момиче ! Бъди щастлива !

кatia n, а че ще се намерят хора за Рита, в това бъди сигурна. Няма как скоро да не омагьоса някого, та тя е прекрасна.
Радвам се, че я срещнах, макар и за кратко.
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 02 February 2011 - 01:05 PM

Ще кажа само в тази тема, но се отнася и за двете - Браво на всички замесени! И много дълги и щастливи години на момичетата. :smile:

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни