Dog.bg Форуми : Ужасна екзема на врата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужасна екзема на врата

#1 Потребителят е офлайн   Peps Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 September 2010 - 10:48 PM

Всъщност даже незнам дали е екзема някой ми казват ,че е водна лимфа други гъбички ето за какво става въпрос :
Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Преди 6 месеца се беше появило това на кучето ми и за три седмици я излекувах с Ветеузан.За съжаление обаче това се повтори имаме го вече втори ден ,а изглежда така.Миналият път раната беше достигнала 20см дължина и около 6см ширина.Страшно много я боли не ми дава да я намажа с лекарството,което слагам вечер без да го разреждам.Ако е от значение баща й е имал същото.Днес я заведох на ветеринар той обаче ми каза,че щом вече съм третирала раната с Ветеузан неможе да вземе проби за да се уточни какво точно е това.То се появява като едно малко слузесто петънце без козина и за два дни достига тези размери които са на снимките.За съжаление обаче този път вече забелязах,че се е подуло и вътре под кожата се е образувало топче голямо колкото шепичка.Миналият път не се беше случвало подобно нещо и се притеснявам да не е гной.Страх ме е да я заведа и на преглед при ветеринар защото съм от Бургас,а тук нямаме особено компетентни специалисти.Лошото е ,че кучето е бременно и се притеснявам да не навреди това на кученцата минали са едва 23 дни от бременността незнам дали има някакво значение.
Моля тези които са имали подобен проблем или ветеринари посещаващи сайта да ми дадът някакъв съвет за лечение или поне да ми каже какво точно е това.Силно се надявам тя да се управи !
Благодаря предварително!

#2 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 09:54 AM

Ако това на снимките е противопаразитна каишка....МОМЕНТАЛНО Я МАХНЕТЕ!!!
Преди време наблюдавах подобен случай...
Оказа се кучо явно е алергичен, към някоя съставка на въпросната избрана каишка...
Изглеждаше ужасяващо получилата се рана... Идентична,както на вашата снимка...
Но дори и да не е това проблема,Абсолютно 3адължително да я махнете във всички случаи...
Заведете кучо на ветеринар и дезинфекцирайте често...

Дано това е проблема,защото минава бързо...

P.С..Иначе е много важно ,когато някои се спре на дадена противопаразитна каишка,ако е избрал този начин...
Да контролира,много внимателно първите седмици,да не се получи някоя алергична реакция и естествено да вземе мерки навременно...
Пожелавам на кучо да се оправи по възможно най бързият начин... :ae_085:
Лек ден от мен... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#3 Потребителят е офлайн   Peps Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2010 - 10:27 AM

Благодаря ти много!Сега като се замисля когато за първи път сложих противопаразитна каишка на кучето това беше точно преди 6 месеца и съвпада с времето на появата на първата рана.Ще я махна веднага и дано от това да се подобри и да не се разширява.Въпреки че бащата на кучето ми е имал същата рана ,а на него никога не са му слагали подобни каишки.

#4 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 11:11 AM

Моля Te направи всички необходими изследвания...За да се установи със сигурност какъв е източника на проблема... :mg_062:
Да не те подведа без да искам...
Но във всички случаи Tрябва да се Mахне каишката...Моментално...
А и принципно е валидно мнението ми,като апел за много внимателен избор и непрекъснато наблюдение...Защото съм ставала свидетел на подобен проблем...Изглеждащ идентично ,като на предоставените снимки...
Ужасяващо възпаление...Някаква мешавица между нещо лепкаво,гнойно,зачервено и т.н...

P.S..Ако се установи,че проблемът Hаистина произлиза от каишката...
Не се притеснявай,няма да продължи да се разширява и възпалява...Но естествено е необходимо Ветеринар да ти определи с ,какво да третираш мястото и въобще ,как да процедираш за бърз,безболезнен и успешен изход от ситуацията... :ae_085:
Желая Лек и Успешен ден на всички... :rc_036:
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 09:49 AM

Пиотравматичен дерматит. Ето, прочети нещо за проблема. Противопаразитната каишка няма нищо общо в случая.
http://vetmedicine.a.../a/hotspots.htm

#6 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 05:48 PM

Peps се обърна и поиска съвет Oсвен от специалистите(Ветеринарните лекари) и от хора преживяли,виждали или запознати с подобен проблем...
Ами аз спадам, към втората група...
И тъй ,като предоставеният снимков материал е Идентичен... И обесненията към него съвпадат с това,което съм наблюдавала...И със сигурност е била установена първопричината(противопаразитната каишка)...И кучето след нейното махане и третиране на мястото ,с определени от ветеринар медикаменти,се оправи за отрицателно време...Просто споделих опит...
Позволих си да изкажа мнение само, защото съм наясно, до къде може да доведе едно подценяване на евентуален причинител или фактор евентуално усложняващ дадена ситуация.
В този смисъл продължавам Тъпо и Упорито да си твърдя да се отстрани каишката...поне до поставяне на Точна диагноза и разрешение на проблема...

Както става ясно от Вашият категоричен пост...Предполагам,че Вие сте поели лечението на кучето,направили сте всички необходими изследвания и в момента провеждате лечение...Нали??!
Защото в противен случай ще бъде много безотговорно от ваша страна...
Първо защото не казвате... Има вероятност...а поставяте диагноза...
При всичко това твърдите най отговорно и звучите сигурен,че каишката няма нищо общо...

Всъщност каквато и да е ситуацията,моят съвет със сигурност Hяма вариант да навреди,даже напротив... :mg_062:
Желая Лек ден на всички и скорошно оздравяване на кучо...Това е най важното в случая... :ae_085:
А на Вас Докторе успех с лечението и Браво ,че успяхте да разрешите проблема на кучо...
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   Peps Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 01:29 PM

Аз продължавам лечението на кучо с Ветеузан както започнах и в началото.Поставила съм й кърпа на врата за да не се мърси раната при разходка вкъщи я махам за да може да диша.Преди да сложа Ветеузан я почиствам с кислородна вода .Сега цялата рана е хванала коричка и не се е разширила особенно от преди.Надявам се скоро да се махне.Благодаря за сайта ,но е на английски и неразбирам много ,но ще проверя тази болест пиотравматичен дерматит.Благодаря ви ! :ae_085:

#8 Потребителят е офлайн   Peps Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 01:50 PM

Влажен дерматит

Това е заболяване при кучетата с дълга козина. То се появява като остра реакция към специфичен антиген. Такива са ухапвания на бълхи или от други насекоми. Други причини, които могат да доведат до това заболяване са алергии, кърлежи, ушни инфекции, различни осили, възпаление на аналните жлези. При този дерматит се появяват кръгли кожни лезии обикновено на главата, на задницата и по страните на гръдния кош. Тези места са без козина, влажни и доста болезнени. Животните обикновено се хапят, чешат и така утежняват още повече състоянието си. Понеже този самотравматичен фактор има много голямо значение, това заболяване се нарича още пиотравматичен дерматит. Възпалението се проявява много по-рядко при студени условия. Много кучета търпят такива проблеми през почти целия си живот. Това обаче не е дълготрайно заболяване. Лезиите се появяват, третират се и за една седмица изчезват. Това по принцип става през лятото.

Заболяването е много болезнено и травмиращо за кучетата, така че при първите такива симптоми потърсете ветеринарен лекар.

За да намалите вероятността от такива инциденти, поддържайте козината на вашия любимец къса през топлите и влажни сезони и заедно с това ги третирайте редовно против бълхи. Почистването на аналната жлеза може да помогне при този проблем, ако са засегнати областите около опашката.

Това е единственото което можах да открия.Тук съвета да се избегне заболяването е къса поддръжка на козината през лятото,но моето куче е лабрадор и си има къса козина.Също пише че причина за заболяването може да е ушна инфекция,а тя от миналата година страда от отит.Ушите й попринцип са добре тъй като ги почиствам редовно и не се възпаляват.Най-вероятно това е диагнозата така ,че ако някой може да ми предостави повече информация ще му бъда благодарна.

#9 Потребителят е офлайн   dani & megi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучета
Публикувано: 20 October 2010 - 08:35 PM

Екземата се появявя от влажно време или ако кучето ти се въргаляло някъде...незабавно да го заведете на ветеринар там ще ви дадат специален крем и сичко ще е наред !

#10 Потребителят е офлайн   Emm Икона

Публикувано: 20 October 2010 - 10:13 PM

Здрасти, Peps!

Аз имам голдънче и миналата седмица за втори път й се появи такова нещо (аз го знам като влажна екзема - нашият ветеринар ми спестява медицински термини, предполагам, че е същото). И двата пъти й сложи инжекции с антибиотик, освен това маже мястото с гринофорин (който обаче май не се намира по аптеките), докато раната хване коричка, и ми дава Mastijet Fort да я мажа вкъщи. Първия път се лекувахме 2 седмици, този - само 1.
Мисля си обаче, че е хубаво да идете на лекар, той да предпише нещо, особено като е бременно кученцето.

Целувки на душицата, сигурна съм, че бързо ще й мине!

#11 Потребителят е офлайн   Peps Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 10:39 PM

Ами всъщност тя вече е добре само с Ветеузан се оправи единствено чакам да й поникне козина на мястото на раната.Лошото е че и при вас и при мен се появява за втори път и сигурно пак ще се получи.Вашият лекар казвал ли ви е какво да предприемете за да не се повтаря този дерматит?А аз не я водя на ветеринар защото съм от Бургас ,а тук добри лекари няма и най-вероятно щяха да започнат да експериментират върху нея с антибиотици и инжекции и най-много да й навредят на бременността. :md_064:

#12 Потребителят е офлайн   Emm Икона

Публикувано: 21 October 2010 - 03:54 AM

Не, не се знае със сигурност от какво може да е. Можело и раничка, която да разчешат и възпалят. Из интернет четох, че се получава и от отслабен имунитет. Било много типично за породата (явно и за лабрадори) и се появява при влажно време. Първия път при Хера беше през юни пак в едни дъждове.
Явно просто ще следим внимателно кученцата - колкото е по-малко петното, толкова по-бързо минава.

#13 Потребителят е офлайн   Peps Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 09:34 AM

Тя моята каквото е прасенце и се търкаля по мократа трева със сигурност го е прихванало от там.Дано да не им се получава повече :smile:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни