Рошка спешно търси подслон
Публикувано: 13 October 2010 - 03:52 PM
Публикувано: 14 October 2010 - 12:09 AM
katia n, в 13 October 2010 - 05:25 PM, написа:

А какво стана с Линда. Нея я позабравихме. Добре ли е момичето? На спокойно място ли е милата душинка?
Линда е добре,всяка събота я гушкам,а тя ми пее своите песни

Мястото е спокойно,ако не броим преминаващите коли ,киселите работници и инвазията от кърлежи

Публикувано: 15 October 2010 - 12:10 PM
Иначе Рошка вече се е поотпуснала,не личи да се страхува толкова,навън следва стопанката си без да е вързана(като е вързана ляга и се плаши и колкото и да я дърпат не тръгва.Аз съм наясно че с дърпане не става,трябва дълъг повод,който да се държи хлабаво,колкото да свикне с идеята,казах го няколко пъти,ама ...имам чувството че жената не разбира въобще от кучета,въпреки че е гледала болонка преди години.Иначе вътре по нужда ходи само на едно място,препоръчах на жената да я следи и като види че се гласи да върши нещо,да я прекъсне,да я изведе и да не се прибират докато не свърши нуждата си навън,след което да има лакомство,хвалене и галене.И ако се приложи това 2-3 пъти мисля че ще разбере кучето какво се иска от него.
Ох,не мислех че ще е проблем това,като я давах,защото жената беше писала че е готова да приюти кученце от съседката си докато придобие навици,защото съседката искала да го изхвърля заради това че акало и пишкало в къщи.А сега какво се получи...
Дано да има добро развитие,все още ми е адски притеснено.
Публикувано: 15 October 2010 - 12:13 PM
Публикувано: 15 October 2010 - 05:41 PM
Основното е че трябва пърпение и постоянство,дано им стигне,горещо се моля да потръгнат нещата.
Публикувано: 16 October 2010 - 07:38 PM
Не знам доколко този приятел разбира от кучета и какво му е отношението.За да има някакъв ефект трябва с Рошка да се заеме човек с опит и търпение,иначе само ще се стресира клетата душица.
Иначе казват че се е отпуснала и не се страхува от хора,даже навън позволявала на случайни минувачи да я галят,за мен това е голям напредък,вярвам че с търпение и правилен подход ще се научи и на всичко останало.
Сега обаче като не знам при какви хора е ми е адски притеснено

Публикувано: 16 October 2010 - 09:03 PM
Затова,колкото и да ми е неудобно за пореден път да моля за финансова подкрепа,налага се да го направя,защото не виждам друг изход.
Престоя там ,с отстъпка за бездомни е 10 лева на ден.
Аз и рошавото кучешко момиче ще сме благодарни за всеки дарен ден на надежда.

Публикувано: 16 October 2010 - 11:22 PM
Как се предполага, че ще се научи в къща с двор? Ми тя до сега къде е ходила по нужда?! Навън, разбира се. Идеята е да свикне, че по време на разходка трябва да свърши и тези неща. Трябва да свикне с процеса, с повода, с това стопанинът й да я извежда от апартамента.
Като е на двор естествено, че ще си върши нуждите на двора. Това няма да я научи на нищо. Или ще става дворно куче?!?В двора на непознат? Не мога да го приема това.

На Рошка й трябват сериозни, сигурни хора с постоянство и търпение. Как ли е сега, къде ли е....

Дори да се изпрати на обучение кой ще я вземе след това? Не съм сигурна, че ако се върне там, няма пак да се окаже нежелана.
Милата животинка.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 16 October 2010 - 11:39 PM
Но да стои в някакъв си двор - няма смисъл, при това дворът е на една крачка разстояние от улицата, така да се каже. В един момент могат да кажат - ами то избяга кучето, и край.
Публикувано: 17 October 2010 - 12:28 AM
Според мен тези хора не я заслужават, а и явно не са в състояние да отгледат куче. Ами ако си бяха взели мъниче, което няколко месеца ще трябва да приучават на хигиенни навици? Аз съм сигурна, че момичето ще се справи много добре, но не и при тези хора, още по-нелеп вариант е този двор и този човек, а ужасът, който тя преживява от това местене, непознати хора и обстановка само влошава нещата.

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.
Публикувано: 17 October 2010 - 01:20 AM
Иначе човека при който е Рошка им бил приятел и живеел наблизо,значи някъде в кв Стрелбище,близо до бул България,около пазара и стадион Раковски,моля да ме извините ако пиша глупости,ама така съм запомнила

Публикувано: 17 October 2010 - 02:39 PM
Благодаря на blueocean за финансовата подкрепа,макар и изпратена не точно за този случай,тя дава 10 дена надежда на Рошка,бладодаря и на Galiadogs за незабавната готовност да приеме рошавката пикла

И отново се налага да моля-този път за помощ с транспорта до с.Брестник,Пловдивско.Има транспортна клетка на разположение.Моля ако някой планува пътуване по този маршрут( София-Пловдив) да се смили и вземе една рошава"стопаджийка".
Публикувано: 17 October 2010 - 03:02 PM
Публикувано: 17 October 2010 - 11:05 PM

А това че искаха да я връщат на третия ден,ами това пак е от липсата на опит,отчаяли са се,някои хора мислят че кучето може да се учи само докато е съвсем малко.И аз имам своята вина,че дадох куче,което не е социализирано съвсем,въпреки че го казах многократно,единствено можех да гарантирам че е кротко и неагресивно същество.Стори ми се по-опитна жената,все пак гледала е куче,има 2 котки,едната прибрана от улицата.Опцията за връщане на кучето ако нещо не се получи винаги я предлагам,предпочитам да ми го върнат и да го обгрижвам както преди,отколкото да го изоставят или нещо друго.В този случай постъпиха честно хората като ми се обадиха,всички тук сме виждали какви ли не случаи....
Нека засега да не бързаме да обвиняваме и решаваме.
Публикувано: 18 October 2010 - 10:25 AM
Туко-що ми се обади жената,обиколила е района в търсене,но неуспешно.Сега ще лепи обяви.
Моля ако някой минава в този район да се оглежда за милата рошличка.Тя в момента е леко постригана,само главата и е рошавка.
Божичко,няма късмет това кучле,ама грам,дано не пострада нещо.
Моля ви помогнете да намеря Рошка
Публикувано: 18 October 2010 - 10:43 AM

То бива бива ама толкова грам късмет да няма това момиченце!!
И аз пуснах из фейсбук зов за помощ....
Честно казано го очаквах... Като знам, че я водят без повод.....

Милата душица, няма ли да има най-после щастие и спокойствие за нея?!

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза