Dog.bg Форуми : Рошка спешно търси подслон

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рошка спешно търси подслон

#41 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2010 - 03:52 PM

Хей, хора, не се отказвайте, то най-лесно е да си вземеш куче, което има всички видове навици, ама чара е в това, което правите сега. Трябва търпение. Моичкият, единият от всичките бездомници, беше същият. Докато е у дома (в апартамента) всичко е на 6. Тича, играе и се кефи. Как му сложа нашийника за разходка се пльосва като ваденка на пода, разперва 4-те лапи и край. С придърпване и лакомства стигнахме до поляната навън. Там стоеше като препариран. Поразходи се и замръзне на място. Нито пишка, нито ака. Както се приберем - свършва си всичко в къщи. Първите дни беше така. След 2 седмици вече излизаше с кеф, събирах го с други кучовци и те като пишкат, той души. Аз го дебна с лакомство в джоба. Най-накрая и той се изпишка навън и аз започнах бурно и силно да ре радвам викайки Браво, Браво и му дадох лакомството. Така направих и втори път. За да се изака навън веднъж стоях 3 часа на поляната. Накрая като се изака пак бурните овации и край, от тогава всичко си е наред. Така че ТЪРПЕНИЕ и много, ама много ЛЮБОВ. С лошо не става! Желая ви успех и много щастливи мигове заедно. Тя вече ви обича.

#42 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2010 - 05:20 PM

Успех и от мен :be_107:
А какво стана с Линда. Нея я позабравихме. Добре ли е момичето? На спокойно място ли е милата душинка?

#43 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 October 2010 - 12:09 AM

Показване на мнениетоkatia n, в 13 October 2010 - 05:25 PM, написа:

Успех и от мен :be_107:
А какво стана с Линда. Нея я позабравихме. Добре ли е момичето? На спокойно място ли е милата душинка?

Линда е добре,всяка събота я гушкам,а тя ми пее своите песни :md_064: ,приказливо кученце е Линдето,обичливо....
Мястото е спокойно,ако не броим преминаващите коли ,киселите работници и инвазията от кърлежи:dh_188: Дажбата храна е доста оскъдна,но пък всекидневна и от сърце,отношението на пазачите се промени към добро,даже понякога ни благодарят за храната :smile:
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2010 - 12:10 PM

Днес се чух със стопанката на Рошка.Не ми звучеше много оптимистично...Нямат напредък във хигиенните навици.
Иначе Рошка вече се е поотпуснала,не личи да се страхува толкова,навън следва стопанката си без да е вързана(като е вързана ляга и се плаши и колкото и да я дърпат не тръгва.Аз съм наясно че с дърпане не става,трябва дълъг повод,който да се държи хлабаво,колкото да свикне с идеята,казах го няколко пъти,ама ...имам чувството че жената не разбира въобще от кучета,въпреки че е гледала болонка преди години.Иначе вътре по нужда ходи само на едно място,препоръчах на жената да я следи и като види че се гласи да върши нещо,да я прекъсне,да я изведе и да не се прибират докато не свърши нуждата си навън,след което да има лакомство,хвалене и галене.И ако се приложи това 2-3 пъти мисля че ще разбере кучето какво се иска от него.
Ох,не мислех че ще е проблем това,като я давах,защото жената беше писала че е готова да приюти кученце от съседката си докато придобие навици,защото съседката искала да го изхвърля заради това че акало и пишкало в къщи.А сега какво се получи...
Дано да има добро развитие,все още ми е адски притеснено.
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 12:13 PM

Чери, ако стопаните на Рошка не четат в този форум, виж какво описах по-назад за моя кучо и лакомствата и им го предай, моля те, ще се справят, трябва им време. Въпрос на дни е. Пиши пак, разбирам те колко ти е притеснено и аз съм го изпитвала това чувство. Стискам палци.

#46 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2010 - 05:41 PM

missi,контактуваме само по телефона,защото мен не ме бива с ФБ.Всичко това съм го казвала,но мисля че ще е добре Кристина да копира и им изпрати по-горния ти пост,а може и линк към темата.
Основното е че трябва пърпение и постоянство,дано им стигне,горещо се моля да потръгнат нещата.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2010 - 07:38 PM

Новините от Рошка не са добри.Дали са я временно стопаните и при някакъв техен приятел,който живее в къща и има двор,там да се учи на хигиена.
Не знам доколко този приятел разбира от кучета и какво му е отношението.За да има някакъв ефект трябва с Рошка да се заеме човек с опит и търпение,иначе само ще се стресира клетата душица.
Иначе казват че се е отпуснала и не се страхува от хора,даже навън позволявала на случайни минувачи да я галят,за мен това е голям напредък,вярвам че с търпение и правилен подход ще се научи и на всичко останало.
Сега обаче като не знам при какви хора е ми е адски притеснено :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2010 - 09:03 PM

Най-добрия изход от тази ситуация е да се изпрати Рошка на обучение.Идеално за нея ще е да я приемат в центъра за обучение на кучета Дея,тъй като имат опит с бездомните и отношението към нея ще е каквото трябва.Само че трябва да имам готовност за по-продължителен престой,а аз мога да осигуря,и то с чужда помощ едва десетина дена,които може да не дадат резултат.И тогава ще стане по-лошо...
Затова,колкото и да ми е неудобно за пореден път да моля за финансова подкрепа,налага се да го направя,защото не виждам друг изход.
Престоя там ,с отстъпка за бездомни е 10 лева на ден.
Аз и рошавото кучешко момиче ще сме благодарни за всеки дарен ден на надежда. :uc_029:
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 11:22 PM

Не знам какво да кажа, но ми стана адски обидно и тъжно, че просто така са я дали на някакъв си човек!
Как се предполага, че ще се научи в къща с двор? Ми тя до сега къде е ходила по нужда?! Навън, разбира се. Идеята е да свикне, че по време на разходка трябва да свърши и тези неща. Трябва да свикне с процеса, с повода, с това стопанинът й да я извежда от апартамента.
Като е на двор естествено, че ще си върши нуждите на двора. Това няма да я научи на нищо. Или ще става дворно куче?!?В двора на непознат? Не мога да го приема това.
:dh_188:

На Рошка й трябват сериозни, сигурни хора с постоянство и търпение. Как ли е сега, къде ли е.... :dh_188: :eg_033:

Дори да се изпрати на обучение кой ще я вземе след това? Не съм сигурна, че ако се върне там, няма пак да се окаже нежелана.
Милата животинка.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#50 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2010 - 11:39 PM

Рошка е с атрактивна визия, харесващо се кученце, Мисля, че след като Галя я понаучи на това-онова, лесно ще могат да се намерят и други стопани, ако тези не я искат.
Но да стои в някакъв си двор - няма смисъл, при това дворът е на една крачка разстояние от улицата, така да се каже. В един момент могат да кажат - ами то избяга кучето, и край.

#51 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2010 - 12:28 AM

Много съжалявам за стреса, който е преживяла Рошка, а и тази несигурност сега...
Според мен тези хора не я заслужават, а и явно не са в състояние да отгледат куче. Ами ако си бяха взели мъниче, което няколко месеца ще трябва да приучават на хигиенни навици? Аз съм сигурна, че момичето ще се справи много добре, но не и при тези хора, още по-нелеп вариант е този двор и този човек, а ужасът, който тя преживява от това местене, непознати хора и обстановка само влошава нещата.
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#52 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2010 - 01:20 AM

Много ми се иска междувременно ако има човек от форума който е наблизо да отиде да види къде е Рошка и как се чувства,има ли покрив над главата си и дали двора е обезопасен,да не вземе наистина да изчезне .
Иначе човека при който е Рошка им бил приятел и живеел наблизо,значи някъде в кв Стрелбище,близо до бул България,около пазара и стадион Раковски,моля да ме извините ако пиша глупости,ама така съм запомнила :bm_008:
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2010 - 02:39 PM

За пореден път искам да ви благодаря,приятели,че не ме оставяте сама в трудностите.Благодаря ви че ви е грижа дори и за животинките,дето не са непосредствено пред очите ви,защото знам че всички сте заобиколени от такива.Сега Рошка се озова на един път,който не се знае как ще завърши,нейната история уж пое към хубавия край,но несъвсем...
Благодаря на blueocean за финансовата подкрепа,макар и изпратена не точно за този случай,тя дава 10 дена надежда на Рошка,бладодаря и на Galiadogs за незабавната готовност да приеме рошавката пикла :rc_036:

И отново се налага да моля-този път за помощ с транспорта до с.Брестник,Пловдивско.Има транспортна клетка на разположение.Моля ако някой планува пътуване по този маршрут( София-Пловдив) да се смили и вземе една рошава"стопаджийка".
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2010 - 03:02 PM

Боже, Боже, горкото момиченце - не случи на хора - направо побеснях като разбрах, че са я дали в къща някаква си. Все едно да си дадеш детето някъде щото няма навици. Както и да е. Докоркото разбрах ще я махнете от къщата. Маминото злато, но всяко зло за добро. Стискам палци - Чери, нямам кола, ако имах зарязвам всичко и закарвам Рошка веднага, ама Господ не ми е дал ни достатъчно пари ни кола. Стискам палци да се намери транспорт. И пиши какво става.

#55 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 17 October 2010 - 09:29 PM

видях във фб какво става с Рошка
явно тези хора не са за нея !
много късмет и желая

#56 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2010 - 11:05 PM

Транспорт се уреди,Галя лично ще вземе утре рошавата пикличка.Стопанката и е много разстроена от това което е прочела във ФБ,твърди че много се е привързала към кучинка и тежко преживява създалата се ситуация,стори ми се че беше плакала..Иска да и дам още време да опитат сами да се справят с обучението,но според мен с неправилен подход и липса на опит може да се влошат нещата,а и си е опасно да я водят така без повод,кучето е неуверено и плахо,ако се стресне от нещо (пиратка,друго куче и т.н) и хукне може да пострада.Сега главното е да се понаучи Рошка на основните неща,а хората въпреки всичко заслужават да им се даде втори шанс,ако все още я искат,защото наистина не са безотговорни а това че Рошка върви след стопанката си без да е вързана говори много добре за отношенията им,може и Рошка да я е обикнала,дайте да не бързаме да ги отписваме предварително.Това че нямат опит не ги прави лоши хора,аз като се сдобих изневиделица с кутре преди 2-3 години хал-хабер си нямах от кучета и чак се изумявам колко съм била невежа,как изпадах в паника като срещнех бездомно куче и не смеех да премина по улицата,че съм се и връщала даже....А сега като ме наобиколят мойте бездомници съм като Сизър Милан сред глутницата :ab_041: Човек цял живот се учи...
А това че искаха да я връщат на третия ден,ами това пак е от липсата на опит,отчаяли са се,някои хора мислят че кучето може да се учи само докато е съвсем малко.И аз имам своята вина,че дадох куче,което не е социализирано съвсем,въпреки че го казах многократно,единствено можех да гарантирам че е кротко и неагресивно същество.Стори ми се по-опитна жената,все пак гледала е куче,има 2 котки,едната прибрана от улицата.Опцията за връщане на кучето ако нещо не се получи винаги я предлагам,предпочитам да ми го върнат и да го обгрижвам както преди,отколкото да го изоставят или нещо друго.В този случай постъпиха честно хората като ми се обадиха,всички тук сме виждали какви ли не случаи....
Нека засега да не бързаме да обвиняваме и решаваме.
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2010 - 10:25 AM

За съжаление се включвам с много лоша новина.Тази сутрин ,при разходката, Рошка ,поверена на племенника се е изгубила.Момчето срещнало приятел ,разсеяло се за минута и Рошка вече я нямало....Мястото е бул.България,до подлеза на спирка Ручей.Отсреща има Т-маркет.
Туко-що ми се обади жената,обиколила е района в търсене,но неуспешно.Сега ще лепи обяви.

Моля ако някой минава в този район да се оглежда за милата рошличка.Тя в момента е леко постригана,само главата и е рошавка.
Божичко,няма късмет това кучле,ама грам,дано не пострада нещо.

Моля ви помогнете да намеря Рошка
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 October 2010 - 10:39 AM

Много неприятно. Пуснах снимката й във фейсбук. Лепете обяви ударно навсякъде, обадете се и по близките зоомагазини/вет клиники - може някой да я намери и да я заведе там.
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 10:43 AM

Боже! Иде ми да си ударя главата някъде! :eg_033:
То бива бива ама толкова грам късмет да няма това момиченце!!
И аз пуснах из фейсбук зов за помощ....

Честно казано го очаквах... Като знам, че я водят без повод..... :dh_188:

Милата душица, няма ли да има най-после щастие и спокойствие за нея?!
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#60 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 18 October 2010 - 10:45 AM

Какъв лош късмет...днес щех да я вземам при мен.Стискам палци да се намери.
User's Signature

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема