Dog.bg Форуми : Рошка спешно търси подслон

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рошка спешно търси подслон

#121 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 October 2010 - 05:28 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 22 October 2010 - 05:21 PM, написа:

Да върнат нашийника и повода, що за хора са :ea_103:

Не са ценни,майсторих ги от подръчни материали- розово коланче от щерката.....А може да е изчезнала каишката докато беше загубена...ама куче без каишка е трудно за "управление",как не го осъзнават....да бяха приспособили нещо поне...уф....
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2010 - 05:45 PM

Чери, дори самото усилие е ценно. Направени са с любов и желание.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2010 - 06:06 PM

Може да си е загубила нашийника по време на скиторенето из Манастирските ливади.
Важното е, че самата Рошка е налице най-сетне!
Луда глава....

#124 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 22 October 2010 - 06:23 PM

Става на въпрос за отговорност.Можеха да й сложат нов нашийник,а не да рискуват живота й отново.Освен това крака й е счупен.Още утре отиваме на лекар.
Чери,спокойно,ще се грижа за момиченцето.Тя наистина е много стресирана.Сложих в транспортна клетка,за да огранича движенията й.Утре като мине прегледа ,ще пиша повече.
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 06:35 PM

Най-накрая Рошка е на сигурно място. Сигурна съм, че ще се възстанови от целия ужас.
Благодаря ти и аз, Галя :rc_036:

А за безотговорността на хората нямам думи... :dry: Общувах със жената и ми се видя добър човек, но след като просто дадоха Рошка на някакъв човек си промених мнението. После изгубването... сега това, което пише Галя... Тези хора не стават да имат куче. Постъпиха ужасно с горкото животно - безотговорни и несериозни.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#126 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 07:49 PM

Следя историята на Рошка. Когато се изгуби, се обезверих много. Страхотно се радвам за развоя на нещата и благодаря на Галя за добрината.

Но едно не ми дава мира - как така и е счупено крачето? Не са ли дали някакво обяснение?
User's Signature

Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.

#127 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2010 - 09:37 PM

Не мисля, че трябва да се връща при тези хора Рошка :dh_188: , дали не може да й се намери друг дом!?

Как стои въпросът с престоя й при Галя, има ли нужда от финансиране?

Това мнение е редактирано от Мърфи: 22 October 2010 - 09:41 PM

#128 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2010 - 10:13 PM

Цитат

Как стои въпросът с престоя й при Галя, има ли нужда от финансиране?

Имаме нужда от финансова подкрепа,да.Тя Рошка си е без късмет, не можа да случи и на попечител с възможности :dh_188: Изпратих момичето с празно джобче,а пансионът е по 10 лева на ден.Мислех си че имам подсигурени 10 дена,благодарение на blueocean,но ето че се появиха и здравословни проблеми,дано само да може да се оправи крачето.Също така ще трябва да се ваксинира и кастрира кучинка.Галя утре ще пише какво е казал вета.

Цитат

Но едно не ми дава мира - как така и е счупено крачето? Не са ли дали някакво обяснение?

Травмата на крачето е стара,така се появи Рошка на строежа -с наранено краче.Докато се отпусне и стане възможно да я заловим, крачето заздравя,куцането беше почти незабележимо преди да изчезне.Никой не може да каже какво и се е случило през тези 4 дена навън...
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2010 - 11:05 PM

Глупости, как ще е без късмет, загуби се в големия град и се намери за 4 дни! Аз съм губила куче и се намерихме чак след повече от месец :ud_009: .... Късметлийка е тя! Днес махах някой от обявите и изпитах страшен кеф, че е намерена!
Ще помогна др. седмица и аз малко!

#130 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 23 October 2010 - 01:18 PM

Лошо счупване на раменната кост близо до лакътната става.В понеделник от 10.30 ч сме на операция,а сега е с антибиотик.Счупването не е старо,от тия дни е и има доста голям отток.
Преместих я в стаята с моите кучета-Брейк,Дейзи,Гард,Мая и гостите Джаки и Рита.Рошка и Рита са в транспортни клетки,като Рита има претенции към новопоявилата се душица и й ръмжи.Рошка пък днес ми размаха опикана опашка в лекарския кабинет.Успя да им напикае кантара,наака масата и отново опишка ренгеновия кабинет.С две думи,тези неща кучето ги прави,не защото няма хигиенни навици,а от това ,че е в стрес.За пореден път се убеждавам,че в БГ трудно се намират сериозни осиновители.На това куче просто трябва да му се даде време и много любов.Другото ще се случи с времето.
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2010 - 03:37 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 23 October 2010 - 12:23 PM, написа:

Лошо счупване на раменната кост близо до лакътната става.

Значи не е минало без поражения скитането по софийските улици, знаех си. Нещастна животинка, поредната, изпатила си от прекрасни родни осиновители. Ей, много безотговорно племе сме!
Точно в деня, когато се намери Рошка, видях на бул."България" куче, едро, буквално разполовено на асфалта. Рошка пак леко се е отървала,на някоя ат съседните улици ще да е станало.
Галя, колко ще струва операцията?

#132 Потребителят е офлайн   Andriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2010 - 05:18 PM

Ох, олекна ми. Не бях в София и не знаех какво става. Милата Рошка, дано това да е краят на страданията й.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#133 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 23 October 2010 - 05:45 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 23 October 2010 - 01:42 PM, написа:

Галя, колко ще струва операцията?

В понеделник ще мога да кажа.Аз ползвам отстъпка и се надявам да не е скъпо и най-важното-всичко да мине добре.Стискайте й палци.
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 23 October 2010 - 06:02 PM

кога се разбра ,че крака на Рошка е счупен и как така се реши да се оперира?
като я намерихте(тези които са я намерили )забеляза ли се да и има нещо на крака ?

#135 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 23 October 2010 - 06:03 PM

ако фрактурата е стара няма защо да се оперира
къде се лекува при кой лекар ?

#136 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 23 October 2010 - 06:22 PM

От по горните постова става ясно, че стара фрактура е имала,но различна, и Рошка лекинко си е накуцвала.
Сега е намерена със силни болки, оток....и след преглед и предполагам рентген е установено ,че има нова(различна от предната) фрактура- прясно счупване.
И ще се оперира.
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 23 October 2010 - 07:55 PM

Точно с ренген се видя фрактурата.Рошка ще се оперира от Д-р Карагьозов.Ще пиша,когато мине операцията.Моля отстрани,без дори да се е видяло кучето ,да не се дават съвети.Още повече такива,каквито само ветеринарен лекар би дал и то след преглед на кученцето.
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2010 - 10:01 PM

Ох,чак сега се добрах до компютър, а цял ден ми е на премисъл Рошка :dh_188:
Да,фрактурата няма нищо общо с предната травма,освен че е на същото краче.Предишното нараняване беше по-надолу,почти до лапата и явно не толкова болезнено,защото тогава нито имаше оток,нито скимтеше кученцето от болка.....Това ,че е на същото краче донякъде може би е добре,поне ще може да разчита на едно здраво краче ,докато се възстанови счупеното.От разговорите със временните стопани разбрах,че болките на Рошка са били наистина големи,това го потвърди и Галя.Как и кога се е получила травмата можем само да гадаем-вероятно е блъсната от кола,клетата животинка.Кой знае колко време е стояла сама с болката в непознатия град,уплашена,гладна и мокра....Спомням си как ме гледаше като я вкарвах в клетката,сякаш е предчувствала,милата :dh_188: За жалост мойто шесто чувство този път не сработи,не очаквах такова развитие на нещата,ама хич не очаквах,само се радвах за нея....
Вече поне съм спокойна,знам че за Рошка ще се погрижат адекватно,тя е в най-добрите ръце.Сега остава да стискаме палци-да е успешна операцията и да се възстанови бързо кучинка .
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2010 - 10:12 PM

Чери,Рошка е голяма късметлийка!Щом стигна до Галя може да бъдеш сигурна,че никога вече няма да е изоставена и нещастна-за нея ще се погрижат.Така че-не се обвинявай-в крайна сметка си и дала по-добър шанс -каквото и да преживее-е по-добре от това да е ничие куче на улицата.
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2010 - 08:26 AM

Гале, стискаме палци операцията на Рошка да мине както трябва. Не ти е лесно с Рита, а и сега с Рошка. И двете болнички и двете ще трябва да се гледат след тежки операции. Гале, ако имаш нужда от помощ, обаждай се. Винаги ще се намери някой от нас да ти помогнат за едно или друго.
Моля, ако някой има финансова възможност да помогне с колкото, за да се съберат пари за операцията да го направи. Мисля, че помощта може и да бъде и под формата на гранули :ab_041: .

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни