denicc, в 13 December 2010 - 03:23 PM, написа:
Въх от къде таз ярост в този толкова хубав зимен ден?

Furia_S, в 13 December 2010 - 03:36 PM, написа:
Meto, в 13 December 2010 - 02:05 PM, написа:

Някъде да съм говорел от името на други? да съм коментирал на другите кучетата?
Аз коментирам моето положение и си казвам отново. Ако се налага пак ще го кажа!
Аз съм отговорен за моите кучета! Вярвам в себе си, че ги контролирам достатъчно за да не се получи белята. Но никога няма да кажа, че ги контролирам напълно. Но не спираме да се учим.
Именно и за това не искам да бъдат "оперирани" виж смених думата от мъде :) хахаха

П.С. Може пък наистина да ме е страх от това, че ще се превърнат в кюфтета. Ще загубят яростта си, няма да бъдат такива буйни каквито са сега. Аз си ги харесвам такива

Здрасти, слънце. За някои неща си прав, но за някои твърдо не. Например, това което посочваш като пример с котката - в апартамент с разгонен котак влизал ли си? Който цвили "Мяу, искам булка!" 24/7? Чак съседите му слушат концертите, за горките стопани не говоря. Пък миризмата при разгонените котаци - ум да ти зайде, когато котака бележи де що види: от масата до възглавницата. И ако е пореден тротоарен-превъзходен, то защо стопаните трябва да търпят това, като могат просто с кастрацията да решат проблема - и без това този котак не представлява племенна ценност, вместо да живеят заедно спокойно дълги години трябва ли жилещето им да се превърне в кенеф, че и музикален?
Относно кастрацията на кучета: никой тук не говори за теб и твоите вагабонти. Говорим за масовото явление "кучкари" в България. Ако ти можеш да опазиш твоите хубавци да не дават поколение - това е чудесно, живейте си с топки, стига да няма нови малки хъско-подобни. Но повечето стопани не разсъждават като теб, ето за това иде реч.
Преди години мислих си че масовата кастрация тотално ще реши проблема, но сега не съм вече толкова сигурна.
Обаче все още не виждат друг механизъм, който да затвори кранчето на кварталното размножаване. Разбираш ли, хората се опитват да изземат възможност на 98% безхаберни стопани, каквито са основните кучепритежатели в България, да плодят все нови и нови породо-подобни и най-често нещастни животни.
За това става дума. И проблема не в мен или теб, или другите регнати потребители в дог.бг - та ние сме абсолютно малцинство.
:-)
Фурияяяяяя!!! Само ти ни трябваше тука и отбора вече е пълен

Аз туй дето говориш го казвам. То мен кмета не можа да ме накара да си плащам данъка (преди да е заградил обещаното място, което ще ни се води кучешка полянка), то какво останало някой форумец да ревне за кастрация и това да посегне мен! За котките да наистина съм кръгла нула. Никога не съм гледал котка! Комшията има 15-16 стигат хем за него хем за мен!