Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#481 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 13 December 2010 - 06:00 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 13 December 2010 - 03:23 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 13 December 2010 - 12:30 PM, написа:

Моите не са хъскита. Приличат на такива....

ЯСНО, ВСИЧКО ВЕЧЕ МИ Е ЯСНО!!!

Въх от къде таз ярост в този толкова хубав зимен ден? :mg_062:

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 December 2010 - 03:36 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 13 December 2010 - 02:05 PM, написа:

Малко ти остана и ще пропееш моята песен :af_089: :ba_025:

Някъде да съм говорел от името на други? да съм коментирал на другите кучетата?
Аз коментирам моето положение и си казвам отново. Ако се налага пак ще го кажа!
Аз съм отговорен за моите кучета! Вярвам в себе си, че ги контролирам достатъчно за да не се получи белята. Но никога няма да кажа, че ги контролирам напълно. Но не спираме да се учим.
Именно и за това не искам да бъдат "оперирани" виж смених думата от мъде :) хахаха :be_107:

П.С. Може пък наистина да ме е страх от това, че ще се превърнат в кюфтета. Ще загубят яростта си, няма да бъдат такива буйни каквито са сега. Аз си ги харесвам такива :dog: :dog: :dog: :dog: :dog:

Здрасти, слънце. За някои неща си прав, но за някои твърдо не. Например, това което посочваш като пример с котката - в апартамент с разгонен котак влизал ли си? Който цвили "Мяу, искам булка!" 24/7? Чак съседите му слушат концертите, за горките стопани не говоря. Пък миризмата при разгонените котаци - ум да ти зайде, когато котака бележи де що види: от масата до възглавницата. И ако е пореден тротоарен-превъзходен, то защо стопаните трябва да търпят това, като могат просто с кастрацията да решат проблема - и без това този котак не представлява племенна ценност, вместо да живеят заедно спокойно дълги години трябва ли жилещето им да се превърне в кенеф, че и музикален?

Относно кастрацията на кучета: никой тук не говори за теб и твоите вагабонти. Говорим за масовото явление "кучкари" в България. Ако ти можеш да опазиш твоите хубавци да не дават поколение - това е чудесно, живейте си с топки, стига да няма нови малки хъско-подобни. Но повечето стопани не разсъждават като теб, ето за това иде реч.

Преди години мислих си че масовата кастрация тотално ще реши проблема, но сега не съм вече толкова сигурна.
Обаче все още не виждат друг механизъм, който да затвори кранчето на кварталното размножаване. Разбираш ли, хората се опитват да изземат възможност на 98% безхаберни стопани, каквито са основните кучепритежатели в България, да плодят все нови и нови породо-подобни и най-често нещастни животни.

За това става дума. И проблема не в мен или теб, или другите регнати потребители в дог.бг - та ние сме абсолютно малцинство.
:-)

Фурияяяяяя!!! Само ти ни трябваше тука и отбора вече е пълен :db_046:
Аз туй дето говориш го казвам. То мен кмета не можа да ме накара да си плащам данъка (преди да е заградил обещаното място, което ще ни се води кучешка полянка), то какво останало някой форумец да ревне за кастрация и това да посегне мен! За котките да наистина съм кръгла нула. Никога не съм гледал котка! Комшията има 15-16 стигат хем за него хем за мен! :eg_033: . Дразнещия факт е там, че темата за кастрация от проблем със решаването на уличната популация се превърне здравен статус. Както го кръстихме тука "Кастрирай за здраве!". Е как да премълчиш на такива работи? Искат аргумент? Ем давам им от моя гледна точка. Аз от къде да знам какво мисли бай Иван? Ето ти сама казваш, че масовата кастрация пак няма да реши проблема. Просто ще го забави. Ето затова казвам дайте идеи как да лекуваме почвата, а не самото разстение!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#482 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 December 2010 - 06:24 PM

Масовата кастрация ще реши проблема когато и домашните станат масово кастрирани. Нищо друго не може да го реши.

#483 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 December 2010 - 09:05 PM

Показване на мнениетоMeto, в 13 December 2010 - 05:05 PM, написа:

Показване на мнениетоdenicc, в 13 December 2010 - 03:23 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 13 December 2010 - 12:30 PM, написа:

Моите не са хъскита. Приличат на такива....

ЯСНО, ВСИЧКО ВЕЧЕ МИ Е ЯСНО!!!

Въх от къде таз ярост в този толкова хубав зимен ден? :mg_062:

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 December 2010 - 03:36 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 13 December 2010 - 02:05 PM, написа:

Малко ти остана и ще пропееш моята песен :af_089: :ba_025:

Някъде да съм говорел от името на други? да съм коментирал на другите кучетата?
Аз коментирам моето положение и си казвам отново. Ако се налага пак ще го кажа!
Аз съм отговорен за моите кучета! Вярвам в себе си, че ги контролирам достатъчно за да не се получи белята. Но никога няма да кажа, че ги контролирам напълно. Но не спираме да се учим.
Именно и за това не искам да бъдат "оперирани" виж смених думата от мъде :) хахаха :be_107:

П.С. Може пък наистина да ме е страх от това, че ще се превърнат в кюфтета. Ще загубят яростта си, няма да бъдат такива буйни каквито са сега. Аз си ги харесвам такива :dog: :dog: :dog: :dog: :dog:

Здрасти, слънце. За някои неща си прав, но за някои твърдо не. Например, това което посочваш като пример с котката - в апартамент с разгонен котак влизал ли си? Който цвили "Мяу, искам булка!" 24/7? Чак съседите му слушат концертите, за горките стопани не говоря. Пък миризмата при разгонените котаци - ум да ти зайде, когато котака бележи де що види: от масата до възглавницата. И ако е пореден тротоарен-превъзходен, то защо стопаните трябва да търпят това, като могат просто с кастрацията да решат проблема - и без това този котак не представлява племенна ценност, вместо да живеят заедно спокойно дълги години трябва ли жилещето им да се превърне в кенеф, че и музикален?

Относно кастрацията на кучета: никой тук не говори за теб и твоите вагабонти. Говорим за масовото явление "кучкари" в България. Ако ти можеш да опазиш твоите хубавци да не дават поколение - това е чудесно, живейте си с топки, стига да няма нови малки хъско-подобни. Но повечето стопани не разсъждават като теб, ето за това иде реч.

Преди години мислих си че масовата кастрация тотално ще реши проблема, но сега не съм вече толкова сигурна.
Обаче все още не виждат друг механизъм, който да затвори кранчето на кварталното размножаване. Разбираш ли, хората се опитват да изземат възможност на 98% безхаберни стопани, каквито са основните кучепритежатели в България, да плодят все нови и нови породо-подобни и най-често нещастни животни.

За това става дума. И проблема не в мен или теб, или другите регнати потребители в дог.бг - та ние сме абсолютно малцинство.
:-)

Фурияяяяяя!!! Само ти ни трябваше тука и отбора вече е пълен :db_046:
Аз туй дето говориш го казвам. То мен кмета не можа да ме накара да си плащам данъка (преди да е заградил обещаното място, което ще ни се води кучешка полянка), то какво останало някой форумец да ревне за кастрация и това да посегне мен! За котките да наистина съм кръгла нула. Никога не съм гледал котка! Комшията има 15-16 стигат хем за него хем за мен! :eg_033: . Дразнещия факт е там, че темата за кастрация от проблем със решаването на уличната популация се превърне здравен статус. Както го кръстихме тука "Кастрирай за здраве!". Е как да премълчиш на такива работи? Искат аргумент? Ем давам им от моя гледна точка. Аз от къде да знам какво мисли бай Иван? Ето ти сама казваш, че масовата кастрация пак няма да реши проблема. Просто ще го забави. Ето затова казвам дайте идеи как да лекуваме почвата, а не самото разстение!

Човек, ей до този извод съм стигнала и аз - няма да стане с принудителни кастрации, това е утопия чисто в социален аспект.
Ще трябва да стане с големи глоби - всеки един кучелюб като му насолят джоба ако е създал кучило, бърже ще му дойде акъла.
Да, кастрирай и върни не работи в условия на големия град. Тук не споря: природата не мож да я излъжеш, има ли хранителната база - синантропните кучета парии ще се множат в геометрични прогресии, няма такъв бюджет който да ги обхване и да им смогне да ги кастрира. Но сега не говорим за това, а за начина по който да се изземе възможността на размножаващите да пълнят зоо-магазините.

Никой няма да си осинови куче от приют, ако ще и сто календара да му направят, щом може да отиде на животинския или в зоомагазин. Или защото женската на шуро-баджи е родила.

Тук говорим за социална трагедия, човек.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#484 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 09:09 PM

Показване на мнениетоDesi_H, в 13 December 2010 - 10:49 AM, написа:

Мето и Сашо, много отдавна излязохте от добрия и полезен тон за разговори и спор. В тази теме стана твърде неприятно и непоучително. Жалко!

Добрият тон,а-ха!Трябва ли да цитирам от цели 20 стр.кой изпозлваше постоянно
епитети за тези,които са против кастрацията.Кой се опитваше да си наложи мнението
като се позоваваше на манталитета на българина,кой бил прост,кой нищо не разбирал,
кой бил тъпанар и олигофрен и т.н.Е,манталитета на тези хора къде,е?
Нали трябвало да се промени,а?Добре,разбрах,че искате да кастрирате наред ОК.
Така виждате нещата,съгласен съм,но аз не ги виждам по този начин,съгласете и се с мен.
Нещо лошо ли има в това!!Постоянно се пишеше как навсякъде масово били кастрирани
кучетата,но никой не успя от вас да посочи поне едно такова място.Да,няма такава страна
без бездомни,къде повече къде по-малко винаги има.
oт проектонаредбата на СО:
7 Да избягва раждането на животни компаньони чрез осигуряването на:
а/изолация по време на размножителния пориод
б/ветр. медицински препарати за подтискане на еструса
в/КАСТРАЦИЯ

Никога кастрцията не може да бъде т.А по ред причини.Законодателсво,ЕС ангажименти от Б–я и т.н.
"За и против" кастрация на дом. кучета може да се говори само от здравословна гледна точка,нищо друго!

#485 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 09:21 PM

Изписаха се много мнения,някой лични,други взаимствани.За всеки от нас мнението ни и личните ни аргументи са с особена тежест.Абсолютно нормално.Видя се ,че зададена по този начин темата включва много аспекти които се застъпват в житейската среда на всеки от нас и на всички стопани въобще.А това застъпване на аспекти предразполага към безкраен спор и липса на единодушие.Теоритично погледнато масовата кастрация наистина би решила до голяма степен проблема с бездомните.Но само на теория.Масовата кастрация като ефикастност се нарежда може би на второ място след масовата евтаназия.Но на практика е невъзможно налагането на нито едно от двете именно заради моралните ценности на обществото и подсъзнателното зачитане на природните закони.Няма демократично общество в което законодателния орган да приеме и узакони подобна мярка.Наивно е и абсурдно да се вярва в това.Все пак става въпрос за живи същества а не за предмети.И то живи същества които живеят с нас и емоционалната ни привързност към тях може да бъде много по силна от всяка мярка хрумнала на част от нас.Масовата кастрация не може да бъде узаконена.Тя може да бъде прокламирана само чрез митологизиране или пропагандирана по метода на сектантството чрез опит за замяна на досега съществуващи морални принципи.Което автоматично я обрича на отхвърляне от по голямата здраво мислеща част на обществото.Не можеш да задължиш човека съзнателно да остави кучето или котката си без поколение,че и да трябва да повярва ,че това е морално и отговорно.Не можеш да забраниш на човека да разплоди собственото си куче,това е груба намеса в личния живот.Но можеш да го заставиш да го прави по отговорен начин като този акт бъде обвързан с такси,данъци и застраховки.
Някой ще каже "Няма пари" или "Сегашната действителност България не го позволява".Позволява го и още как.Само е нужно човек малко да поумува и може да се сети за няколко адекватни мерки ненарушаващи досега съществуващи закони и конституционни права на хората които са или искат да бъдат стопани.А източника на пари за общия ни комфорт ще сме всички ние желащи да отгелждаме кучета . Я въведи годишен данък за всяко куче 150лв, Задължителна застраховка гражданска отговорност 150лв и задължително чипиране.Я всеки да е длъжен да декларира в общината по местоживеене всяко произведено кучило до 5 дена от датата на раждане един път и втори път декларация с имена и адреси на всеки от собствениците на малките при навършване на 3 мес. При евентуална смърт собственика да е длъжен да обяви това в общината със съответен документ от Вет.констатирал смърта,за да бъде освободен от данък. При изгубване собственика да е длъжен да обяви това до 12 часа след констатиране на изгубването в общината по местоживеене или в най-близкия полицейски участък и да предприеме мерки по издирването му.
От данък да бъдат освободени животните до 3 мес възраст,осиновените от приют ,служебните животни,животните придружители и водачи на хора със спец.потребности и кастрираните.Клубните по БРФК и НФФЕ на 50% данък. От задължителна застраховка гражданска отговорност да бъдат освободени само служебните животни и животните придружители и водачи на хора със спец. потребности.
Пък нека тогава всеки да си въди колкото и каквито си иска кучета,породисти,смесени,кръстосани,едри,дребни, космати или голи.
Да видиш няма ли да има пари за контрол тогава.Да видиш Българино ще има ли изхвърлени или безстопанствени некастрирани по улиците.Да видиш как най-безотговорните стопани първи ще се откажат да отглеждат или ще кастрират.Останалите ще си събират акъла и ще си "плащат за гяволука".А отговорните сега ще са си отговорни и занапред.И пари за контрол ще има тогава,както в случката на grigo009 в Италия,двама полицая на които това им е работата да се въртят на пета да издирват безстопанствено животно за което е подаден сигнал.Тогава отговорно ще е като забележиш безстопанствено животно да сигнализираш за това.А кастрацията без мед.нужда ще стане символ на безотговорните,мързеливите и стиснатите.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#486 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 December 2010 - 09:24 PM

Показване на мнениетоmil_, в 13 December 2010 - 05:29 PM, написа:

Масовата кастрация ще реши проблема когато и домашните станат масово кастрирани. Нищо друго не може да го реши.

Докато РОДОСЛОВНИТЕ кучета раждат по гаражи. Винаги ще има със какво да се захранват улиците.
Горчивата истина!

Furiq_S, нали уж у грамотна Европа приеха някакви закони и ще наложат много стриктни правила на тези места. Да се надяваме това само да не са приказвки. Това би резнало бая от сегашните магазини.

alexy Ако ми позволиш само да допълня някои неща към твоите.
Развъдниците да бъдат задължени да включат в договора си някои точки от сорта.
- новият собственик е длъжен да информира състоянието на кучето си началото на вски месец.
- през 3 месеца собственика трябва да покаже кучето във развъдника за общотото и състояние (това би било проблемно за кучетата които се изнасят и внасят но за местните не е проблем)

и като сме тръгнали да мечтам след толкова добри такси и глоби всеки град да се сдобие със заградени места за разходка/обученуе на кучета. Които да бъдат достатъчно големи по площ и достатъчно много по брой според регисрираните кучета в местния регистър!

Е все хубави неща нали? Аз съм ЗА!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#487 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 December 2010 - 09:33 PM

Алекс, БРАВО!

Мето, улиците не се захранват с породисти и изхвърлени домашни, стига глупости.

Глупаво е да твърдиш че като се лишат от възможност за породисто, то ВСИЧКИ ще се втурнат да осиновявят от приютите и улиците.

Не. Ще има ентузиазъм няколко месеца, а след това ще се върне като бумеранг.

Урбанизираното ни общество се откъснало от кучетата така, че като вземе кутре в къщи най-често не знае какво да прави с него.
Мето, видях ти апгрейда,

Цитат

всеки град да се сдобие със заградени места за разходка/обученуе на кучета. Които да бъдат достатъчно големи по площ и достатъчно много по брой според регисрираните кучета в местния регистър!

Не бе човек, не са нужни гета за кучета, бях на твое мнение и сбърках след като видях какво представляват "кучешки площадки за разхождане". Не ти трябва. В Хавропата няма отделни поляни, има предупреждения за стопани и контейнери за почистване на лайната (аз на нашата алея съм единствена която чисти лайната след куч, не ме питай как ми се смеят).

Кучешки площадки за свободно пускане са метър на два, не ти трябва, сериозно ти казвам. Инак място за свободно пускане е като в Южен парк София - единствено за цялата столица.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#488 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 09:39 PM

Показване на мнениетоalexy, в 13 December 2010 - 08:26 PM, написа:

.А кастрацията без мед.нужда ще стане символ на безотговорните,мързеливите и стиснатите.

Ле-ле колко си груб!
Това направо ми звучи като;
"Някои хора оставят нещо след себе си, само когато клекнат!"

#489 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 09:57 PM

Показване на мнениетоMeto, в 13 December 2010 - 08:29 PM, написа:

Furiq_S, нали уж у грамотна Европа приеха някакви закони и ще наложат много стриктни правила на тези места. Да се надяваме това само да не са приказвки. Това би резнало бая от сегашните магазини.

Мето,съвсем наскоро е прието ето това: My link

#490 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 December 2010 - 10:05 PM

alexy. :rc_036: Това казва всичко.Дали да не сложим . на темата?
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#491 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 10:05 AM

Показване на мнениетоalexy, в 13 December 2010 - 08:26 PM, написа:

Масовата кастрация като ефикастност се нарежда може би на второ място след масовата евтаназия.
....
Тя може да бъде прокламирана само чрез митологизиране или пропагандирана по метода на сектантството чрез опит за замяна на досега съществуващи морални принципи.Което автоматично я обрича на отхвърляне от по голямата здраво мислеща част на обществото.Не можеш да задължиш човека съзнателно да остави кучето или котката си без поколение,че и да трябва да повярва ,че това е морално и отговорно. Не можеш да забраниш на човека да разплоди собственото си куче,това е груба намеса в личния живот.

С тези две твърдения ще поспоря. Изключително груби грешки.
Но тъй като вече съм се аргументирала, няма да го правя наново.
Показателно е, че отново мъж обяснява колко е морално да плодиш на всяка цена. Без оглед дали тези плодове ще бъдат подложени на жестокост. Отново се пробутва тезата, че е по-морално да се убиват, отколкото да се кастрират, стига ние лично да не извършваме неизбежното убийство, а да го оставим в чужди ръце. Ненужните плодове на вашия "морал" някак трябва да се премахнат и се премахват, е, какво толкова, нали не го правите вие лично. Не знам, не чух, не видях.
Ще задам на здравомислещия alexy въпроса така: Балансът в природата се поддържа чрез естествен отбор. Кое е нещото, което да го поддържа при създадените и отглеждани от хората животни?

#492 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 14 December 2010 - 12:07 PM

Малко да се върнем назад,и уточним спорът . ..
Припомням , че тия които сме против кастр. не делим кучетата на м. и женски ,
и говорим основно за домашен любимец, - друга е реакцията към бездомните.

Основната причина е здравето на любимецът , и проблемът който ми обяснява лекар ( аз не съм )
е че без яйчници женското куче ( и жена ) почва да изпикава калцият от костите си , а и спира да
усвоява калций от храната( бавно но сигурно ) . Колкото елиминира някой тумори - толкова или повече провокира други болести .
Къса се обратната връзка мозАк хормони тяло и ред неизучени процеси .
Рискът от рак скача + нарушение на обмяната на веществата . Балансът според мен е силно "минус"
Вярно ли е това ?

#493 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 12:10 PM

Питай още няколко лекари.
Какво ли пък се случва с калция при бременност и раждане се чудя? А при разгонване без последваща бременност какъв ли чуден баланс се получава?
Има километрична тема във Вет. кабинет.
После прецени сам накъде клонят везните, само че без да махаш от уравнението половината неща, както прави сума народ.

#494 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 14 December 2010 - 12:22 PM

Ша питам :wb_052: , но дайте да дадем, да отворим тема -

" Методи за овладяване популацията на уличните кучета "

за да не се обърква тука спорът .
Лично мен ме вълнува също и овладяване популацията ( популис- народ :ab_041: )
на мишките полевки , врабчетата , скакалците и краставите джаби :zz_020:

Дописване-- при разгонване без брем. за милиони години се е образувала отрицат. обратна връзка която връща балансът ( според мен, а ти я прекъсваш ) Не можеш да усъвършенстваш псето , като му режеш тва онова :ab_041:
( едиствено на светът не може Опел да не запали :ea_103: )

#495 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 12:37 PM

Не могат да се отделят двете неща.
Точно това ви е на вас проблемът - че не виждате връзката между кастрацията на домашните и свръхпопулацията. По-точно - изнася ви да не я виждате.

#496 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2010 - 12:41 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 14 December 2010 - 11:27 AM, написа:

" Методи за Овладяване популацията на уличните кучета "

Разликата е, че мишките, врабчетата, скакалците, жабите не са домашни животни и имат естествени врагове, в това число зависят и от климатичните условия, докато при кучетата и котките говорим за зависимост от човешкия фактор, а не за оцеляване в рамките на природата. Затова се чудя защо през цялото време говорите за природни фактори?!? Къде ги виждате?!? Какъв природен фактор може да бъде населеното място и отговорността/безотговорността на хората?!
Тези "улични кучета" се появяват заради домашни и полудомашни кучета. Никой така и не се аргументира против мнението ми, че една огромна част от хората, притежаващи кучета (всякакви - породни, безпородни) изобщо не се интересува дали кучето им ще оцелее, дали има топки, яйчници и какво точно прави. Аз ще припомня един от основните ми въпроси, поставени още в началото на темата - на тези ли точно хора трябва да даваме възможност за избор, след като първото нещо, което ще направят научавайки, че ще бъдат глобени за безхаберието си е да гръмнат кучето или да го обявят за бездомно? Погледнете само колко потребители участвахме в темата - ако има 20 ще е направо върха. Сега ми кажете какъв процент предствавляваме ние на фона на регистрираните потребители в дог.бг.(при това, форума, в края на краищата, е със "специализирана" тематика)? Сега да приложим малко математика и да приложим съотношението към кучкарите като обществена и социална група. Какво излиза?! Някакви 2% (в най-добрия случай) имат някакво мнение по въпроса и то разпределени в противоположни групи. А какво правят останалите?! Какво е мнението на онези, които изобщо не четат форуми (те са най-голямата група)? Това са хора, които не е задължително да са безотговорни, но не считат за необходимо да се задълбават чак толкова в темата, но пък с досада и неприязън отбелязват колко много бездомни кучета има. Повечето от тях не се вълнуват как ще се реши проблема. Искат само да се реши. Те дори не включват себе си като част от проблема когато просто случайно изтърват кучето си и то създаде 5-10 малки. Това не го възприемат като част от проблема, но всички вкупом ще ви обяснят как "държавата" трябва да го реши. Все едно те са нещо различно от държавата. Значи те не се възприемат посредством действията си като участници в проблема, но искат държавата да им го реши, че да им дава и право на избор. Ами какво й остава на "държавата" при положение, че от другата страна има една още по-голяма група от хора, които не искат нито да виждат кучета, нито да контактуват с тях, че отгоре на всичко част от тези кучета ги хапят и травмират!?! Не мога да разбера защо не виждате връзката между тези неща, а визирате само проблем с бездомните кучета?!

п.п. - mil_ писали сме едновременно.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#497 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 12:59 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 14 December 2010 - 10:27 AM, написа:

" Методи за овладяване популацията на уличните кучета "

Дописване-- при разгонване без брем. за милиони години се е образувала отрицат. обратна връзка която връща балансът ( според мен, а ти я прекъсваш ) Не можеш да усъвършенстваш псето , като му режеш тва онова :ab_041:
( едиствено на светът не може Опел да не запали :ea_103: )

Емо този път Hе ти се получи опитът да вкараш малко от твоето прословуто остроумие...
Sory,но прозвуча не на място и много тъпо... :dry:

Мил може би и за Емо дойде ПАК момента, да се преповтори за милионен път...обяснението за обратнопропорционалната НЕРАЗДЕЛИМА връзка...Домашни-Улични...
Hаблюдавам някакъв парадокс...Като минат няколко странички,всички получават някаква избирателна амнезия и се започва отначало...
Но споко хора знаем всички,че 'Повторението е Майка на знанието'. :bb_032:

P.с...Иначе само да вметна(за хиляден път),че теорията за масова евтаназия вече е пробвана :ud_009: и ...
НЕ ФУНКЦИОНИРА!!!

Извинявам се ,сега видях,че Мил и Деси вече са отговорили...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#498 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 14 December 2010 - 01:15 PM

За себе си лично мога да кажа следното (като собственик на три кучета и човек, занимаващ се с проблеми бездомни животни).

От гледната точка на стопанин кастрирах кучетата си защото:
- в нашето семейство сме имали 2 женски и двете оперирани от пиометра, което се оказа животоспасяващо за тях, и двете родословни и заплождани,
- мъжкото ми куче (споменах го по-рано) не водеше нормален живот, меко казано, по време на разгонване на някоя женска наоколо, беше родословен и беше използван за разплод.

От гледната точка на човек, занимаващ се с бездомни, кастрирах кучетата си защото:
- осъзнавам, че в един момент може да се случи така, че кучетата ми се окажат бездомни (аз мога да умра, да се разболея, кучетата да избягат или да бъдат откраднати, или пуснати на свобода от "загрижени" роднини или .... или ... или ...) - в този случай естественно ще допринесат за нарастване на популацията, ако не са кастрирани. Също така "разгонен" мъжки и кърмеща женска често се държат агресивно, което може да доведе до неприятности за самите кучета. 

Това са лично мои подбуди, основани на личния ми опит.

#499 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 01:16 PM

ДесиД,пак отначало,а.
Нали се разбрахме,че по закон всички сме равни.Не можеш на едни да налагаш задилжително да кастрират,а на други не.И за...те тая воинственост,кастрацията трябва да е ДОБРОВОЛНА.Ако толкова ви боли и сте толкова социално ангажирани,колкото казвате,трябва да убеждавате.А вие не стига,че изместихте фокусът на темата,ами се и дрищите на всички инокомислещи.Сякаш някой нещо печели от това...

#500 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 01:18 PM

Чакай бе, дрищенето се прави другаде. Ние тук убеждаваме и нищо повече. И то не хард опонентите, а някого другиго. Да не сме рипнали с нож в ръка да режем достойнствата на кучето на Мето или на говорещия с пекинези?! Защо да си прокламираш активно позицията толкова накривява нечия шапка и с какво е по-различно от това да се съпротивляваш активно на чуждата позиция? Пък и грозните думи ги виждам все от едната страна ...

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни