Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#441 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 12 December 2010 - 07:26 PM

Термините "Задължителна кастрация", "Кастрация за здраве" и т.н. бяха вметнати от потребител Деси или нещо от тоз сорт, но не издържа на напора и се отегли в черупката си и се уви там като поредна усоика! На бас държа, че след като прочете това ще пропише пак! :db_046:

Механизмът за източване на пари от бездомни кучета работи от много години. Поня когато преди години едни батковци обикаляха из града и предлагаха 15 лв за хванато куче. Сами си направете изводите те колко припечелват. Тук не искам да засегна нито една организация. Защото едва ли те са някаква такава просто се вълзползват от така наречените "дупки във закона".

И като последно поздравявам Ви с една хубава песен на Слави ;)

П.С. Е има такава държава и тя се казва България!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#442 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 December 2010 - 07:32 PM

Кажи кой се възползва, нали това те питам?! Кой?!
Ако не можеш да кажеш е просто клевета или по-невинното - глупост.
В столицата единственият, който се възползва, е ОП Екоравновесие и това не е организация!
Назови една организация, недей да ги каканижеш такива - аз никого не обвинявам, ама те всички крадат. Че ти си готов за най-кучемразките общности с тези лафове. Толкова ли не ти е ясно, че Екоравновесие и разни от този сорт искат да разкарат организациите от приютите и изолаторите, там да няма обществено присъствие и подобни внушения са един от начините да го постигнат?! Сляп ли си?

#443 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 December 2010 - 07:47 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 December 2010 - 06:37 PM, написа:

Кажи кой се възползва, нали това те питам?! Кой?!
Ако не можеш да кажеш е просто клевета или по-невинното - глупост.
В столицата единственият, който се възползва, е ОП Екоравновесие и това не е организация!
Назови една организация, недей да ги каканижеш такива - аз никого не обвинявам, ама те всички крадат. Че ти си готов за най-кучемразките общности с тези лафове. Толкова ли не ти е ясно, че Екоравновесие и разни от този сорт искат да разкарат организациите от приютите и изолаторите, там да няма обществено присъствие и подобни внушения са един от начините да го постигнат?! Сляп ли си?

Абе аз не съм ама май ти си. Върни се на горния ми пост и прочети пак.

"Тук не искам да засегна нито една организация. Защото едва ли те са някаква такава просто се вълзползват от така наречените "дупки във закона"."
Капиш?

Плюс това аз говоря за провинцията и тук има бездомни. В София незнам кое как седи.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#444 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2010 - 07:51 PM

Ами в провинцията е по-зле, защото има още по-малко обществен контрол. Като механизъм, обаче, е абсолютно еднакво. Колкото по-малко публичност и повече незаинтересованост на гражданите - толкова по-зле.
За горното наистина не те разбрах правилно, за което ме извини.

#445 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 December 2010 - 07:56 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 December 2010 - 06:56 PM, написа:

Ами в провинцията е по-зле, защото има още по-малко обществен контрол. Като механизъм, обаче, е абсолютно еднакво. Колкото по-малко публичност и незаинтересованост на гражданите - толкова по-зле.
За горното наистина не те разбрах правилно, за което ме извини.

:rc_036: Аз нямаше как да го обесня толкова чисто и кратко. Куция ми български :dry:
User's Signature

#446 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 08:03 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 December 2010 - 05:57 PM, написа:

Взе да ми писва от глупости.
А пък този Москов ако наистина мисли това, което казва, и иска да го промени, да започне от себе си - първо да промени собствения си речник и да изхвърли думата "псета" от него. Писнало ми е от журналистическа помия върху кучетата - "псета, помияри, зверове". Некси в самия му изказ прозира същото безобразно отношение, срещу което уж роптае.

А,"тази Мил" да престане да се прави на фактор кой как да си гледа кучето.Ти да не си"тази"от балкона,а!
Значи кучетата пред блока ще пикаят в пясъчника на детската площадка,а другите ще ходят с намордници и сега пък
"не..задъжително кастрирани",така ли,"факторе"!Вярно ли темата е "ЗА и ПРОТИВ"кастрацията.Кои почна да пише за
бездомнте кучета тук,а?

Толкова ли не ти е ясно, че Екоравновесие и разни от този сорт искат да разкарат организациите от приютите и изолаторите
Темата е" за и против" и кои кого иска да разкара.Не е ли обратното.

#447 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 08:12 PM

Саше, Сашеее...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#448 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 12 December 2010 - 09:15 PM

Как да разбера дали кучето ми е достигнало полова зрялост и тогава ли трябва да го кастрирам,защото няма порода и не искам още кучовци да хойкат,подритвани и нежелани.

#449 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 12 December 2010 - 09:26 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 10 December 2010 - 06:42 PM, написа:

Показване на мнениетоdmm, в 09 December 2010 - 11:51 PM, написа:

Леле, не леле, оправете си телевизора! :tb_195:
Аз чета, но явно вие не проумявате, че където липсва МА-СО-ВА кастрация, има свръх популация. Пускате линк, ама не разбрахте, че си вкарахте автогол и потвърждавате това, което ви се пише от ... и аз вече не знам от кога?!? Според информацията в него, точно защото Франция не кастрира масово, си имат и те като нас проблеми по този въпрос - стотици хиляди безстопанствени кучета. Какво вие не разбирате?
Оценявам хъса ви да спорите, но отказа ви от мисловна дейност - не!

Venseremos!

Отначало пишехте как кастрацията била за здраве,след това как в много държави хората кастрирали защото са отговорни и нямали бездомни кучета.Исках да ми кажете в коя страна кастрациаята е масова,така и не ми отговорихте.
Просто няма такава!!!!Хайде сега и другите си имали проблеми като нас,но никой никого не задължава да кастрира!!!!!
но явно вие не проумявате, че където липсва МА-СО-ВА кастрация, има свръх популацияЕ,нали имаше само тук популация ,защото сме безотговорни,не сте можели да разчитате на стопаните и т.н.Вие сами писахте кога ще ги догониме и да нямаме бездомни като другите страни и масовата кастрацията била единственият начин.Такава била практиката! :dh_188:
Е,кого догонваме!Кои са тия страни бе,"кастриращи дами",а? :db_046:
Бил съм си вкарал автогол!Айде,бе!Лудницата е на МАХ!
Леле, не леле,вие си оправете телевизора!

Абе Шашо, вие май сте за очила?!? :ab_041:
Къде видяхте да говоря, че кастрацията е за здраве?!? :ea_103: Ако обичате не ми слагайте думите в устата, ами четете ВНИМАТЕЛНО и чак тогава се изказвайте по въпроса, защото доста развеселявате в безпомощността си да се аргументирате адекватно, а темата си е сериозна
Мен ме мързи да търся, но видяхме от предоставените от вас линкове за огромна популация, защото масова кастрация няма в две държави, сега разчитам на вашата умелост да ... :ob_173: боравите с данни от интернета и да потърсите по на север какво е положението. Да видим там знаят ли що е то кастрация и как е кучешката популация. Не ме разочаровайте! Вярвам във вас! :gc_040:

Цитат

Оценявам хъса ви да спорите, но отказа ви от мисловна дейност - не!Това важи и за вас!!!! :re_037:

А това ми прилича на: На ти куклите, дай ми парцалките, затова ще го подмина с усмивка. :dog:
Благодаря, че ми направихте весела вечерта :rc_036:

Хубава и на вас! :beer:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#450 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2010 - 09:30 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 12 December 2010 - 08:20 PM, написа:

Как да разбера дали кучето ми е достигнало полова зрялост и тогава ли трябва да го кастрирам,защото няма порода и не искам още кучовци да хойкат,подритвани и нежелани.

http://forum.dog.bg/...8F%D1%82%D0%B0/

#451 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 12 December 2010 - 09:48 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 December 2010 - 08:35 PM, написа:

http://forum.dog.bg/...8F%D1%82%D0%B0/

Мн благодаря!

#452 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 December 2010 - 10:07 PM

Показване на мнениетоrimela, в 11 December 2010 - 03:07 PM, написа:

Голямата част от хората в България не възприемат кучетата си като домашни любимци, приятели, членове на семействата им - въобще като живи същества, с които са емоционално обвързани. За тях кучетата са... да ги наречем така "работници", които изпълняват службата си срещу "заплата", т.е. храна и някакви грижи. За много т.нар. стопани, без значение дали по местожителство са селяни или граждани - кучето е "стока". Ако върши работа - получава си коматчето хляб (гранулките). Ако пък не (не пази двора или пък не забавлява детето) - изхвърля се като непотребно. Нежеланото му потомство - също.

моите кучета са работници..нещо против?? и съм сигурен че живеят по добре от кучетата ,които са домашни любимци и членове на семействата,които живеят в апартамент 50 квадрата,излизат за по половин час на повод,и с намордник,които се хранят с талаша наречен "гранула" а всъщност представлява екструдат на животински отпадъци и зърнени култури,и са подложени на какви ли не "грижи" от "отговорните" си стопани-от обличането на дрехи-до рязането на органи ,за удобство на стопанина..
та да се хванем ли на бас чии кучета са по щастливи? и кой живот биха избрали те самите ако можеха??
вижте ми подписа за справка..
в природата на човека е да си играе на господ,и тъй като му е ясно че никога няма да ГО достигне,се мъчи да му подражава-"създава",отнема...

кастрирайте като искате,но не рекламирайте отнемането на органи като здравословно,и задължително...

#453 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 10:24 PM

Темата "за и против" е за здравословните негативи и евентуалните позитиви от кастрацията
на домашните кучета,а не за това дали ще "хойкат подритвани и нежелани кучовци",камилчета и мишлета. :re_037:

#454 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 10:29 PM

Показване на мнениетоdmm, в 12 December 2010 - 08:31 PM, написа:

да потърсите по на север какво е положението. Да видим там знаят ли що е то кастрация и как е кучешката популация. Не ме разочаровайте! Вярвам във вас! :gc_040:
Благодаря, че ми направихте весела вечерта :rc_036:
Хубава и на вас! :beer:

"Шашо" знае за Белгия,че имаше опит за кастриране на абсолютно всички котки,който завърши със скандал
и претарпя пълно фиаско.Не ми се рови в нета,сори!"Утепахте ми желанието!"
И на вас хубава вечер! :rc_036:

#455 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 December 2010 - 01:44 AM

Дойде ми черния хумор в този късен час :)

Година 2012.
Всички кучета, котки, хамстери, папагали и останали домашни любимци са кастрирани и строго се контролира за да няма пропуснат екземпляр!

Година 2015
Кастропроцеса стигна своя максимум. Расозащитниците пируват след постигнатия успех!

Година 2020
Министерството на образуванието със скромното съдеиствие на министерството на земеделието реши да поднови учебниците по Биология! До това се стигна след като осмокласничката Мария попита даскалката си Петрора защо по живнотните на картинките има две странни "топки" до половия им орган, а на кучето им у дома липсват? Това мнение бе подкрепено от Иван и Петър. Петя каза, че на котката им също ги няма!
User's Signature

#456 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 December 2010 - 01:47 AM

Показване на мнениетоMeto, в 12 December 2010 - 06:31 PM, написа:

Термините "Задължителна кастрация", "Кастрация за здраве" и т.н. бяха вметнати от потребител Деси или нещо от тоз сорт, но не издържа на напора и се отегли в черупката си и се уви там като поредна усоика! На бас държа, че след като прочете това ще пропише пак! :db_046:

Мето, ти какво? Вече ти е безинтересно ли? Нещо зацикляш май? Няма нужда да се хващаш на бас, естествено, че ще ти отговоря на провокацията, защото явно съвсем умишлено ми приписваш разни глупости (май ти е навик, като чета). НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПИСАЛА ЗА "КАСТРАЦИЯ ЗА ЗДРАВЕ" още по-малко съм го въвеждала като термин. Ако не можеш да четеш или да схващаш върни се в училище и повтори някои от класовете. Не съм дефектолог и не съм обучена да обяснявам на бавносхващащи лица. Престанала съм да пиша в темата, защото няма какво повече да коментирам по нея. Пояснила съм от каква позиция разглеждам кастрацията и ако това не те устройва и не можеш да се аргументираш подобаващо, проблемът си остава твой. Ако си мислиш, че с постовете си представляваш някакъв "напор", определено си се объркал. :rc_036: Нищо съществено не си казал до момента, освен това, че си против, но единствено заради заветните атрибути на кучетата ти, за да не им бъркат пола. Да ти поясня нещо - ако бяха типични представители на породата, нямаше да имат нужда от тази идентификация. Половият деморфизъм щеше да е ясно изразен. За разлика от теб, мен ме интересуват не само моите кучета, а изобщо кучетата - бездомни, домашни, породисти, непородисти.
И ти, и Сашо ще разберете за какво става въпрос в позициите на опонентите ви като престанете да използвате чичко Гугъл като преводач, а видите и преживеете нещата в действителност, а не възприемате интернет като отражение на реалността.
Айде сега , продължавайте на воля да си ръсите глупости! Мисля, че достатъчно боза наляхте в темата.
Лека седмица!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#457 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 December 2010 - 10:56 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 December 2010 - 12:52 AM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 12 December 2010 - 06:31 PM, написа:

Мето, ти какво? Вече ти е безинтересно ли? Нещо зацикляш май? Няма нужда да се хващаш на бас, естествено, че ще ти отговоря на провокацията, защото явно съвсем умишлено ми приписваш разни глупости (май ти е навик, като чета). НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПИСАЛА ЗА "КАСТРАЦИЯ ЗА ЗДРАВЕ" още по-малко съм го въвеждала като термин. Ако не можеш да четеш или да схващаш върни се в училище и повтори някои от класовете. Не съм дефектолог и не съм обучена да обяснявам на бавносхващащи лица. Престанала съм да пиша в темата, защото няма какво повече да коментирам по нея. Пояснила съм от каква позиция разглеждам кастрацията и ако това не те устройва и не можеш да се аргументираш подобаващо, проблемът си остава твой. Ако си мислиш, че с постовете си представляваш някакъв "напор", определено си се объркал. :rc_036: Нищо съществено не си казал до момента, освен това, че си против, но единствено заради заветните атрибути на кучетата ти, за да не им бъркат пола. Да ти поясня нещо - ако бяха типични представители на породата, нямаше да имат нужда от тази идентификация. Половият деморфизъм щеше да е ясно изразен. За разлика от теб, мен ме интересуват не само моите кучета, а изобщо кучетата - бездомни, домашни, породисти, непородисти.
И ти, и Сашо ще разберете за какво става въпрос в позициите на опонентите ви като престанете да използвате чичко Гугъл като преводач, а видите и преживеете нещата в действителност, а не възприемате интернет като отражение на реалността.
Айде сега , продължавайте на воля да си ръсите глупости! Мисля, че достатъчно боза наляхте в темата.
Лека седмица!

Ето така провокацията свърши работа :) г-спожица кастроманячка си отвори човчицата и прописа. Хууууу знаех си :) Относно състоянието на моите кучета тебе не те бърка не би трябвало да те бърка и няма нужда да ми го коментираш. Не съм искал твоето средно балканско феминитистчно мнение. Точно ти беше причината да пропиша в темата след твоите коментари. О да, ти не го каза директно но го подментна. ТИ беше помията, която пусна мухата "кастрация за здраве" нарочно го слагам с кавички. Нали си грамотна и мъдра. Би трябвало да разбереш какво искам да кажа. А ако не можеш да разбереш даже един бавнозагряващ, ем съжелявам те :) ама истински. Със постовете си не съм целял да бъда някак опора, но признаи си провокирам много добре! Даже и ти си хващаш, както повечето де. Бъди спокойна не си сама в тази кауза!
User's Signature

#458 Потребителят е офлайн   Desi_H Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 11:44 AM

Мето и Сашо, много отдавна излязохте от добрия и полезен тон за разговори и спор. В тази теме стана твърде неприятно и непоучително. Жалко!

#459 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 December 2010 - 12:03 PM

Показване на мнениетоDesi_H, в 13 December 2010 - 10:49 AM, написа:

Мето и Сашо, много отдавна излязохте от добрия и полезен тон за разговори и спор. В тази теме стана твърде неприятно и непоучително. Жалко!

Мда, разбирам те, но не ти съчувствам.

П.С. Наистина и на мен почна да ми става интересно защо само женските същества са за кастрацията и на никои мъйки индивид не му е станало противно от мненията ми и т.н. :)
:af_089: :af_089: :af_089: :af_089:
User's Signature

#460 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 December 2010 - 12:12 PM

Desi_H, те са безполезни още от самото начало на дискусията. Нямат нито подготовката по темата, нито желаят да я имат. Пишат в Гугъл "кастрация" и от хилядите резултати изваждат онова, което им пасва на теориите или което успява да им го преведе суперпреводача на системата и накрая се получава "Една плява гащи". :ab_041: . На този принцип съм сигурна, че ще намерят материали в подкрепа на садизма като форма на разтоварване на психиката и колко трябва да разбираме такива изроди. И какво от това? Единственото, което предлагат е крещене "Няма и не", точно като в онази театрална пиеса "Няма да платим". Препоръчвам им да отидат да я гледат. Много е полезно и поучително.
Мето, ако смисъла на живота ти е да ме провокираш .... :ab_041: :ab_041: много си зле, майна. Направо си в киреча отвсякъде. Егати смислената цел! :ab_041: :ab_041: :ab_041: Това обяснява запънатата ти магарешка позиция. Хайде със здраве и ако пак ти потрябва мой пост за да си излееш неосъществените емоции - нямаш проблем. Много е забавно и безкрайно безполезно най-вече за теб! :ab_041:

п.п. - Твоите кучета са ми .....***** (сещай се сам). mil_ много добре те определи. Ти си готова стръв за кучемразките организации и идеи. С този начин на мислене можеш много повече да навредиш, но пък на теб не ти пука за другите, така че е разбираемо. Затова, когато в края на тази "драма" институциите наложат крайно рестриктивни мерки, потърпевшите ще са основно хора като теб. :rc_036: Колкото и да не ти се вярва, това изобщо не ме забавлява и не изпитвам удовлетворение, а само и единствено съжаление от такова развитие.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни