Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#541 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 December 2010 - 10:14 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 14 December 2010 - 09:13 PM, написа:

Аз пък не намеквам ,а направо си казвам.Ако кучето ти е голям,кастриран и агресивен мъжки,като избяга може да стане и по лошо от това да на..е някоя бездомна женска.Може да нападне и нарани друго куче или по лошо-човек.И проблемът пак е и на другите тогава.

Мхм. Нищо от това не отпада като ти е некастрирано кучето. А като се народят малки, същите вероятности стават х 6 и докато се усетиш х 60 000.
Аз не схващам никак бавно. Знаех какво ще напишеш и ми стана безинтересно вече.

#542 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2010 - 10:32 PM

Тая тема расте ли, расте!
Лично моят проблем със "задължителната кастрация" е в две направления. Тя е като "задължителната стерилизация на циганите, след като произведат 3 деца". Хубаво звучи, но няма как да се изпълни. Нереалноо е. Трябва да постигнеш този резултат - макс 3 да е предпочитаната бройка, но без да го наложиш със задължителна стерилизация. По ДРУГ начин. Другият начин е да накараш хората да ПРЕДПОЧЕТАТ това решение с помощта на старото правило за "тоягата и моркова" и целия диапазон между тези две противодействащи сили.
Значи първото "анти-задължителна-кастрация" казва - НЕРЕАЛНО. Нереалното е нещо, за което ти се иска да може да е възможно, но знаеш, че противоречи на определени правила, следователно - няма да стане. По този начин стигаме до второто анти- и то е - защо е нереално - защото не е част от силите и тенденциите, които са двигателна сила на обществата днес. Т.е., днес управлението и контролът се извършват чрез правила, които зачитат личната свобода на индивида и правото му на личен избор. Всяко правило, което противоречи на тази тенденция не може да се осъществи, защото е в противоречие с "основната вълна".
Е, по точка две някой може да каже - ама ние сме много изостанали и можем да си позволим да я прескочим. Но ние се мерим в момента не с мястото, където сме, не с изостаналите, а с мястото, където искаме да бъдем.
Т.е. моето мнение е такова - стремеж към максимално количество кастрирани домашни любимци, но не с нереалните и (ха-ха) недемократични методи на "задължителната кастрация", а с методите на "максималното разбуждане" и "убеждение", и главно чрез умело и умно използване на вечния принцип на моркова и тоягата, т.е., комбинация от наказателни и поощрителни правила. И комбинация от ум, сърце и решителност у хората, които осъществяват тоя процес. (най-трудното, за съжаление, но докато сме толкова незаинтересовани или половинчато-заинтересовани животните ще си страдат - ЩЕ СТРАДАТ, уви!)
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#543 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 10:44 PM

JL, има много хора, които биха кастрирали, ако това беше достъпно, ако имаха инфо, ако им се помогне.
Много от "онези", ако им се предложи безплатна кастрация, ще се възползват, вместо да давят малки у ряката два пъти годишно или да разнасят кашончета. Много хора правят това просто защото не знаят какво друго.

#544 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 December 2010 - 11:18 PM

Е,май стигнахме до довода на "Мето": "Да,обработиме почвата предварително ."
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#545 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2010 - 11:22 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 14 December 2010 - 08:15 PM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 14 December 2010 - 03:46 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 14 December 2010 - 01:44 PM, написа:

значи дог'а като каже, че трябва да лекуваме почвата всички се покланят! Аз като кажа всеки стърже зъбки да напада!
СМЯХ! Деси смешна си кака! Извинявай, че ти го казвам, но това е реалността!

@мил_ ха някой да има късмета, със нож да ми маха - ще станем ..... със двата ножа... сещащ се нали ? :)

Поздрави на всички както италианката казва лек ден ;)

Това означава, че хората, които нямат и не искат да имат кучета или не ги възприемат по една или друга причина, са повече от нас - кучкарите. Ако тази огромна група реши, че масовата кастрация е решение

Възхищавам ти се!И много ти се иска "тази огромна група да реши, че масовата кастрация е решение".
Тук няма групи,а има общество.Това да не ти е "каменната ера"-племена,групи....,
Виж,ся и бедните са повече от заможните що не се опиташ и нещо там да....

Няма какво да ми се възхищаваш. Преди няколко поста казах, че това не ми носи удовлетворение, нито ме кара да се чувствам победител или нещо такова. Обществото има групи (справки - социологията, нали боравиш с чичко Гугъл :md_064: ) - ФАКТ. Обществото е манипулируемо - ФАКТ. По-голямата част от него са некучкари - ФАКТ. Точно тази част от него не я интересува какво става с кучета, котки и прочее твари, отглеждани от другата част като домашни любимци или просто ги мрази, защото се страхува, гнуси или изпитва подобни емоции при вида им - ФАКТ. След като могат да вземат решение кучето да се води с намордник и основния критерий не е поведението, а теглото, какво пречи да се вземе решение за масова кастрация въз основа на 10 нахапани деца?! Невъзможно ли ти се струва? Няма нищо общо с моите желания или разбирания - ФАКТ. :rc_036:
п.п. - Мето, кастрацията не засяга само неродословни и безпородни кучета. Няма да обяснявам за хиляден път.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#546 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 December 2010 - 11:54 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 14 December 2010 - 06:39 PM, написа:

Daa бе , ще свали с команда мъжко от женско , или " ненападай котето "
В Скотланд явно са различни кучетата .
Ела ме свали мен от женска , и тогава ще повярвам че има такава команда .

...аааа теб мога да те сваля от женска много лесно с команда-"сифилис" и си долу и далеч

сега сериозно -мога да демонстрирам сваляне на мъжки с команда от разгонена женска,срещу съответен бас,мога да демонстрирам водимост с разгонена женска наблизо-само трябва да уточним залога..
да,по лесно е да кастрираш кучето,отколкото да го обучиш.пък е и по евтино..

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 December 2010 - 09:18 PM, написа:

Кастрацията до голяма степен намалява агресията,поради спад на тестостерона.

и поради този спад на тестостерона/естрогена освен агресията спада и желанието за работа,за движение и доста неща още.написах го няколко пъти-кастрирайки се нарушава хормоналния баланс,а това е лошо,много лошо

#547 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 December 2010 - 12:07 AM

Е,се е същото:Възпитание на стопанина.Защото възпитан /информиран/стопанин + санкции за обратното = намаляване на бездомните.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#548 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 December 2010 - 12:14 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 December 2010 - 09:18 PM, написа:

А тук аз казвам, че такъв вид кастрацията е заради стопанина. Не заради самото животно. Ако мислиш, че не можеш да се справяш със агресията на кучето си ще си вземещ някакво дребно за да можеш да го дигнеш във въздуха. Както тук при нас един пенсионер гледа едно дребно безпородно женско и като види моите момчета си гушва кучето и дим да го няма :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#549 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 10:14 AM

Показване на мнениетоmil_, в 14 December 2010 - 09:19 PM, написа:

Паздрави за схватливостта,съболезнование за досадата.
И все пак фактът си е факт.Аз ви признавам правото да кастрирате и свои и чужди без уговорки,а вие на мен да имам некастрирано куче-не.Не,че това има някакво значение. :re_037:

#550 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 December 2010 - 11:04 AM

quote name='ShiBumi_GirL' date='14 December 2010 - 09:18 PM' timestamp='1292357602' post='892609']
[/quote]
и поради този спад на тестостерона/естрогена освен агресията спада и желанието за работа,за движение и доста неща още.написах го няколко пъти-кастрирайки се нарушава хормоналния баланс,а това е лошо,много лошо
[/quote]

Да Навар ,но ти работиш с твоите кучета,става въпрос за обикновения стопанин,който има не работно или служебно куче,а домашен любимец.От както е кастрирана моята кучка не забелязвам никаква разлика-не е качила килограми,жизнена е бяга си ,играе си с други кучета,също така работи с желание работи по следа и защита.Поне в моето куче разлика не виждам. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#551 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 11:28 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 15 December 2010 - 08:19 AM, написа:

И все пак фактът си е факт.Аз ви признавам правото да кастрирате и свои и чужди без уговорки,а вие на мен да имам некастрирано куче-не.Не,че това има някакво значение. :re_037:

Да бе вярно,как ги прозря нещата... :tb_195:
На мен понеже ми викат Хитлерица и идеите в живота ми се свеждат до това да кастрирам всичко,което ми попадне пред очите със или без съгласието на стопани....та сигурно затова,не съм спала тази нощ да мисля Онези четирикраки нещастници,който е трябвало да се оправят кой как може на минусовите температури навън под открито небе... :dry:
Ти естествено такива проблеми нямаш предполагам?!
И ДА,ако твоето куче е един потенциален източник на подобна улична продукция, Не приемам и няма да приема,че отказваш по природни,лични или каквито и да било съображения да вземеш мерки.
Добре че нямам необходимата власт,че тогава щяхте да видите какво означава Демокрация,човешки права и т.н в условия на пълна анарархия,безхаберие и малоумие,което цари в момента... :md_064:
И Да ще споря до край и ще защитавам позициите си,освен защото Вярвам наистина в тях,а и защото са подплатени с неоспорими Факти.
Докато при Вас наблюдавам обосновки все от типа на...Ама природата,ама Господ,ама ше стане То,ама...дай да напиша нещо(неподплатено с факти) в некои форум,щото си немам друга работа и да поспоря за спорта...
Няма проблем упражнявайте си бързото писане,докато сте се кльопнали на топло пред компютъра,Но пробвайте да помислите поне за момент и евентуално да излезнете от своето собствено лицемерие...Не сте център на света,на Никoй не му пука за конкретното лично куче на mikivt!...Ще започне да ми пука,когато и Ако го изпуснеш и следващата зима по Твоя вина трябва да мисля още 3-8-10 четирикраки нещастника на студа... :wb_052:
Казваш уважавайте ми мнението и позицията...Няма как да стане,докато не се справим с обсъждания проблем...Евентуално,когато по улиците няма нито едно куче или котка,може да се поговори по разумно,спокойно,обективно и разбиращо...

Хайде със здраве ...Пишете си на воля...Аз отивам в приюта да помогна с, каквото мога,а не да си стоя на топло скрита ,като някоя мишка зад успокоения от типа на...Не е моя работа,Не съм виновна Аз и т.н...

P.с..Случайно попаднах на едно гениално изказване на Мил..(тъй,като нямам особено време да чета всичко,защо ли?!)..Сега ще го намеря и ще го цитирам,защото Тя успя в 7 реда да обобщи всичко казано до тук... :rc_036:
За съжаление не съм убедена дали някои от вас,които сте против, си е направил труда да го прочете и най важното да вникне в това,което казва... :dry:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#552 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 11:32 AM

Показване на мнениетоmil_, в 14 December 2010 - 05:36 PM, написа:

Показване на мнениетоmikivt, в 14 December 2010 - 03:53 PM, написа:

Аз искам да имам голямо некастрирано куче.Моя си работа,проблема си е мой.Ама можело да избяга,можело да го откраднат.Може.

Намеквам тайно, ама много тайно, че ако кучето ти избяга, проблемът не е само твой, щом не е кастрирано. Проблемът внезапно става и мой.
Ако пък е кастрирано, проблемът се доближава в много по-голяма степен до "само твой".
Цялата ми теория се състои от две неща:
- Ако има вероятност кучето ти да създаде нежелано поколение, по-добре е да го кастрираш.
- Ако няма такава вероятност, ама наистина няма, не е лошо човек да поразсъждава над това дали за самото животно не е по-добре да бъде кастрирано. Тук отговор не давам, всеки да решава сам.

:rc_036: :rc_036: :rc_036:
Комплименти Мил,този пост е гениален...
7 реда,които казват всичко... :rc_036:
User's Signature

#553 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 11:53 AM

Показване на мнениетоgrigo009, в 15 December 2010 - 10:33 AM, написа:

Да бе вярно,как ги прозря нещата... :tb_195:
На мен понеже ми викат Хитлерица и идеите в живота ми се свеждат до това да кастрирам всичко,което ми попадне пред очите със или без съгласието на стопани....та сигурно затова,не съм спала тази нощ да мисля Онези четирикраки нещастници,който е трябвало да се оправят кой как може на минусовите температури навън под открито небе... :dry:
Ти естествено такива проблеми нямаш предполагам?!
И ДА,ако твоето куче е един потенциален източник на подобна улична продукция, Не приемам и няма да приема,че отказваш по природни,лични или каквито и да било съображения да вземеш мерки.
Добре че нямам необходимата власт,че тогава щяхте да видите какво означава Демокрация,човешки права и т.н в условия на пълна анарархия,безхаберие и малоумие,което цари в момента... :md_064:
И Да ще споря до край и ще защитавам позициите си,освен защото Вярвам наистина в тях,а и защото са подплатени с неоспорими Факти.
Докато при Вас наблюдавам обосновки все от типа на...Ама природата,ама Господ,ама ше стане То,ама...дай да напиша нещо(неподплатено с факти) в некои форум,щото си немам друга работа и да поспоря за спорта...
Няма проблем упражнявайте си бързото писане,докато сте се кльопнали на топло пред компютъра,Но пробвайте да помислите поне за момент и евентуално да излезнете от своето собствено лицемерие...Не сте център на света,на Никoй не му пука за конкретното лично куче на mikivt!...Ще започне да ми пука,когато и Ако го изпуснеш и следващата зима по Твоя вина трябва да мисля още 3-8-10 четирикраки нещастника на студа... :wb_052:
Казваш уважавайте ми мнението и позицията...Няма как да стане,докато не се справим с обсъждания проблем...Евентуално,когато по улиците няма нито едно куче или котка,може да се поговори по разумно,спокойно,обективно и разбиращо...

Хайде със здраве ...Пишете си на воля...Аз отивам в приюта да помогна с, каквото мога,а не да си стоя на топло скрита ,като някоя мишка зад успокоения от типа на...Не е моя работа,Не съм виновна Аз и т.н...

P.с..Случайно попаднах на едно гениално изказване на Мил..(тъй,като нямам особено време да чета всичко,защо ли?!)..Сега ще го намеря и ще го цитирам,защото Тя успя в 7 реда да обобщи всичко казано до тук... :rc_036:
За съжаление не съм убедена дали някои от вас,които сте против, си е направил труда да го прочете и най важното да вникне в това,което казва... :dry:

Аз спирам,да не се повтарям...Ти изглежда си по упорита..валериан? :re_037: :ab_041:

#554 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 December 2010 - 12:43 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 December 2010 - 10:09 AM, написа:

Да Навар ,но ти работиш с твоите кучета,става въпрос за обикновения стопанин,който има не работно или служебно куче,а домашен любимец.От както е кастрирана моята кучка не забелязвам никаква разлика-не е качила килограми,жизнена е бяга си ,играе си с други кучета,също така работи с желание работи по следа и защита.Поне в моето куче разлика не виждам. :ae_085:

Подкрепям. Кучета-водачи се кастрират задължително, което не им пречи да остават работещи кучета и то с години. При това работата им е натоварваща и често всекидневна, тоест не става дума да се дипломира едно куче и чат-пат през уикендите да работи, говорим за всекидневие.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#555 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 05:50 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 15 December 2010 - 09:58 AM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 15 December 2010 - 10:33 AM, написа:

...............................!!!

Аз спирам,да не се повтарям...Ти изглежда си по упорита..валериан? :re_037: :ab_041:

Докладвам Валериана взет :db_046: (днес посетени много кучовци,в добро здраве и кондиция :wub: :ae_085: )...
Ако ставаше въпрос за моята скромна персона и нещо,което напълно зависи и е във възможностите ми да го реша Eднолично...Още при първото Против,щях да дам право на всички,да ги поканя да пият по едно питие за моя сметка и...да си свърша работата сама и по същество... :md_064:

В личен аспект залагам най вече на теорията..."Вълкът е вълк,защото си върши работата сам"... :mg_062:
Проблемът идва ,когато попадна в ситуация,която Hе позволява и Hяма вариант Cама да оправя нещата... :dry:

Лека вечер от мен на всички... :rc_036:
User's Signature

#556 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 15 December 2010 - 06:09 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 15 December 2010 - 11:48 AM, написа:

[
Подкрепям. Кучета-водачи се кастрират задължително, което не им пречи да остават работещи кучета и то с години. При това работата им е натоварваща и често всекидневна, тоест не става дума да се дипломира едно куче и чат-пат през уикендите да работи, говорим за всекидневие.

за разлика от тях всички останали работни кучета не се кастрират-служебни,пастири,пазачи на стада,ловни-защо ли ??нали може гончето вместо по следата на глигана,да хукне след някоя разгонена вълчица?? да ,ама не ....а и не съм много сигурен че всички водачи са кастрирани ..но ще проверя и ще докладвам

#557 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 December 2010 - 06:14 PM

ок съгласявам се за служебни,пастирски и др работещи,но такива кучета рядко се срещат по улиците,т.е тези хора,които работят с тях са отговорни спрямо животното си.Говорим за обикновените стопани на четириноги,които ги гледат като домашни любимци,а не като работещи кучета.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#558 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 06:42 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 December 2010 - 05:19 PM, написа:

Говорим за обикновените стопани на четириноги,които ги гледат като домашни любимци,а не като работещи кучета.

Тях какво ще ги правим? Аз съм един от тях и не желая да имам куче-наденичка(послушник).. Не искам да подлагам кучето си на излишен стрес, заради кефа и фиксидеята на някой си. :ab_041: Искам кучето ми да е жизнено и да си има органи. :wb_052: Или като нямам работни кучета а пинчер с топки допринасям за популацията. :ab_041: :ab_041: Оставете хората на мира и гледайте да има контрол.. Който иска ще се информира и сам ще прецени дали е полезно да скопи-осакати животното.

Моля, драснете два реда, когато това безумие-задължителна кастрация влезе в сила. :rc_036:

#559 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 06:55 PM

...Двоен или безмислен пост... :ae_085:
User's Signature

#560 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 19 December 2010 - 05:24 PM

Любопитно е че кастраторите имат мн общи черти , различни от противниците на кастр.
Да ги обобщим и анализираме евент. без обиди ,... на мен са ми симпатични --

1- женски пол
2-силно чувство за отговорност и обществена значимост.
3- Дарвинисти - мислят че животните нямат чувства , душа, его, само инстинкти
4- че част от хората , инакомислещите са безотговорни , неинформирани и не осъзнават какво правят .
5- дейни и активни , може би малко манипулируеми .
6- атеисти / Фройдисти , то е свързано и с Дарвинизма .
7- свързано с т 6 . , че са извън , над природата , и са длъжни да я коригират , защитят .

Има и още характерни черти , не казвам лоши , просто има нещо характерно ... и интересно .

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни