Dog.bg Форуми : Обучение на голдън

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на голдън Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 11 November 2010 - 08:43 PM

Извинявам се днес за моето "шибано мнение",но ако на мен ми подарят куче,няма да го взема,дори да се наложи да ми се обиди някой,но животно да се подарява като ПРЕДМЕТ,просто незнам какво мога да кажа,куче или каквото и да било живо същество НЕ СЕ ПОДАРЯВА,защото човек го получава изненадващо,няма представа как се обучава и какво става-един голям ПРОБЛЕМ и ПАЗАЧ от него НЕ СТАВА-и аз се постарах да пиша с ГЛАВНИ БУКВИ!!!Кучо не е подарък,да си го наредиш вкъщи и да си го гледаш,а иска възпитание,обучение,грижи и НИКОГА АЗ ЛИЧНО НЯМА ДА ПОДАРЯ ДОРИ И УЛИЧНО!!!

#22 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 12:04 AM

че прав ти път, никой не те е карал, а и кучето си е много добре възпитано това че има повече енергия нр го прави невъзпитан!!! и както казах вече сигурно милион пъти НЕ ИСКАМ ДА Е ПАЗАЧ А ДА ЛАЕ ПРИ ЗВЪН НА ВРАТАТА !!! и той не е проблем, искала съм куче и са ми го подарили вместо да го зарежат на улицата, за мен на това му се вика ОСИНОВЯВАНЕ !!!! и ако си чувстваш твойто куче като ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ то тогава мястото ти не е в тая тема а в проблемни и невъзпитани стопани!!!
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 12 November 2010 - 12:19 AM

dog_lover87 , имаше предвид (ставам като адвокат, за това се извинявам) хората, които са го подарили, не вие сте виновна, че сте го взели , а те , че подаряват куче на 7 месеца, което е имало стопани, явно те по някаква си лична причина са го оставили и това не е хубаво. Добре е , че сте си го взела, не сте позволила да отиде на улицата, не е нужно да обиждате хората, не видях никъде някой да използва груби думи , за да се държите така, това е форум и се изказват мнения, мже би сте чували и за свобода на словото ... мхм всеки може да пише в темата , нищо , че на вас не ви харесва .... не разбирам защо искате да го накарате да лае , когато идват хора, или се позвъни (не го казвам с упрек , просто въпрос) , много е неприятно, моето куче като се втурне и даже вече е запонал да се нерви яката, като го отделяме, лае тича като ракета към врата и не може да се отвори от него, а ако сте в апартамент е просто ужас, защото има ехо в коридора и всички чуват, това по - скоро е хубаво, но вие си решавате .... ваше си е кучето
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#24 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 12 November 2010 - 09:22 AM

Първо,ще Ви помоля да се държите по-възпитано,моето куче не е по невъзпитано от вашето,така,че недейте да го сравнявате с вашия хайтак.Вие не сте оправили собственото си куче,че ще оправите моето,аз моето лека полека си го възпитавам,но то е на почти 3 месеца,а не на 2-3 години,така че моят случаи не е безнадежден,и незнам кой ще ви помогне,като Вие скачате за най-малкото,незнам кой Ви обиди с нещо,но пиша по доста теми и такъв човек,с който все някак не можем да се разберем не съм срещал,и относно онова мое "шибано мнение",може и да Ви е отполза,аз знам,че поне куч не е виновен и съм готов да му помогна,опитайте все пак,може да се получи,аз съм имал куче,което го гледах почти 14г. и имам опит и познавам доста кучкари,този метод не го измислих аз.И успех!

#25 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 09:32 AM

Показване на мнениетоelsss, в 11 November 2010 - 11:24 PM, написа:

dog_lover87 , имаше предвид (ставам като адвокат, за това се извинявам) хората, които са го подарили, не вие сте виновна, че сте го взели , а те , че подаряват куче на 7 месеца, което е имало стопани, явно те по някаква си лична причина са го оставили и това не е хубаво. Добре е , че сте си го взела, не сте позволила да отиде на улицата, не е нужно да обиждате хората, не видях никъде някой да използва груби думи , за да се държите така, това е форум и се изказват мнения, мже би сте чували и за свобода на словото ... мхм всеки може да пише в темата , нищо , че на вас не ви харесва .... не разбирам защо искате да го накарате да лае , когато идват хора, или се позвъни (не го казвам с упрек , просто въпрос) , много е неприятно, моето куче като се втурне и даже вече е запонал да се нерви яката, като го отделяме, лае тича като ракета към врата и не може да се отвори от него, а ако сте в апартамент е просто ужас, защото има ехо в коридора и всички чуват, това по - скоро е хубаво, но вие си решавате .... ваше си е кучето

всъщност като ми го подариха беше на 1 и 6 месеца, мисълта ми беше че ми го дадоха преди 7 месеца сега е на 2 и нещо, но това е подробност може би сте прави но искам не да лае по хората ами да само при звънец :)
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 09:41 AM

искам да се извиня за грубото си поведение, просто исках един съвет от хора с повече опит от мен, а някакси вместо помощ получих упрек. просто страшно много обичам кучетата и повече от 10 години съм си мечтала да си имам куче, изчела съм може би всичко за всчка порода която съм искала и голдъна беше една от тях, и знаех, че съм готова за тази крачка когато го приех. той ми е първото куче и си нямате и представа след толкова много чакане колко много си го обичам. и поради тая причина просто не се сдържам когато някой говори нещо лошо за него, или някой който ми каже че не съм си възпитала кучето, не се засягам за друго освен по тази тема. свързано ли е с него съм готова на всичко , дори и да посегна на човек ако го обиди. може би твърде на вътре го приемам но съм си такава и за това се ядосах на някой от коментарите. но искам пак да се извиня ако съм засегнала някой, дори и да не съм все пак пак се извинявам, просто лесно се пала, а и няма безгрешни хора :)
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 09:43 AM

Може ли все пак да не се караме,може да се научи с нещо подобно на звънец,да издава подобни звуци.Като лае-награждение,ако не лае-нищо,трябва,когато сте навън да имаш нещо,което той обича,но не му го показваш,като излае-награда,после вкъщи-с уреда подобен на звънец,натискаш-ако излае-награда,но той вече ще знае,когато излае на нещо непознато,че ще получи награда,съответно би трябвало да излае,награждаваш го и така няколко дни по 10 минути някъде,а след това някой ще звънне на вратата и ако излае пак му даваш,тренираш го така няколко дни и готово,мисля че ще стане,все пак,моля Ви доверете се този път на "шибАното ми мнение" пак ще кажа,че тези методи НЕ СИ ГИ ИЗМИСЛЯМ,а са доказани,че работят!

#28 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 09:47 AM

пробвах веднъж като бяхме на вънка с лакомство което тои много обича, като го пусна и като се върне да му го дам, обаче той като е навънка и салам да му дам докато ще го лапне и ще го изплюе
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2010 - 09:51 AM

amor4e от кой град сте?
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 09:52 AM

от софия
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2010 - 09:55 AM

В такъв случай, заповядайте на голдънското училище, занятията се провеждат всяка неделя от 10.30 на голямата поляна в Ловния парк.
Там ще ви бъде обяснено всичко, което ви интересува.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 09:55 AM

Добре,щом кучо е злояд навън,ще потърся други методи,съжалявам,че не се получава, а това със звънеца ще го опитата ли,то вече наистина трябва да проработи,ако не става от първия път,няма място за отчаяние,все ще схване идеята,ако не от 1-я път или от 2-3-я,то все ще стане.Успех и на двамата!

#33 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 10:04 AM

мерси много, задължително ще пробвам начина със звънеца, той попринцип е доста схватлив и мисля, че бързо ще схване този метод :) благодаря и за поканата за училище ще дойдем някоя неделя :)
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 10:11 AM

Отидете тази неделя,не намирам методи за скачането по хора,нито за звънеца,до неделя не го пускайте,където има много или въобще има хора,пробвайте това със звънеца,щом навън е доста злояд вътре,а в неделя можете да отидете.Късмет!

#35 Потребителят е офлайн   t3ss_ Икона

Публикувано: 12 November 2010 - 11:22 AM

Здравейте!
И аз имам голдън - женски на 2 мес. и половина. И аз имам проблем с лигавенето.. :ab_041: Когатго някой се наведе към нея или прояви интерес, тя ляга, изравнява се със земята, а после се обръща по гръб с размазващ поглед, казващ : " Почеши меее.." И разбира се човекът я почесва и тн. Викам я, казвам " Не!", ама най-много да ме погледне и след някакъв момент идва при мене, леко виновна. Знае си името и идва почти винаги като я повикам, знае " Не!" , " Седни" , " Легни". Научих я да стои седнала преди да подам купата и горе-долу на " Яж!" . Умна е и схватлива. Разбира когато е направила нещо нередно. Притеснявам се като тругнем да излизаме сред чужди хора и кучета, че ще се спира навсякъде и при всеки да му се радва, знаем че има недробожелатели... Имам двор, но живея на централна улица и минават хора, а тя се затичва винаги когато някой мине по-близко. Понякога идва като я викам, но доста избирателно. Четох тук за метода с повод, да се подрупне когато се насочва към някой друг, но все още не носим повод, защото не излиза извън дома. Иска ми се да я уча да идва и да слуша без повод, за да не ме тегли като стане по-тежка. Ще съм благодарна за съвет :)

#36 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2010 - 09:33 PM

Е,как върви с лигавенето :ab_041: ???

#37 Потребителят е офлайн   t3ss_ Икона

Публикувано: 14 November 2010 - 09:50 AM

:re_037:
Ами никак. Все същото. Не знам как точно да процедирам. Опитвам се да я викам когато се насочва към някой, изпробвам с познати или съседи, но не идва веднага. Първо да я погалят и тн и след това идва при мене. Давам и лакомстово и така.

#38 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2010 - 09:32 AM

хора на мен оня ден калпазанина ми избяга, бях го пуснала да потича на полянката зад блока и реши да тръгне след една жена.в последствие като ме видя, че тръгвам след него си помисли, че го гона за да си играем и ми избяга.аз го викам, но не тичам (тръгна ли да тичам просто ще невъзможно да го хвана, защото почва още по-бързо да бяга) той си знае неговото си, накрая като го хванах го напердаших по дупето с каишката! изкара ми акъла направо и сега е наказан не съм го пускалаот вчера.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   t3ss_ Икона

Публикувано: 15 November 2010 - 08:35 PM

na kolko e tvoqt ljubimec Amor4e ? :)

#40 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 15 November 2010 - 09:22 PM

//
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни