Dog.bg Форуми : Моля подарете ми хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Моля подарете ми хъски

#81 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 November 2010 - 01:56 PM

И не чак толкова весела и комедийно:
Ето какво продават хората, не ми се мисли какво ПОДАРЯВАТ! :dh_188: :dh_188:
My link
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#82 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2010 - 02:38 PM

Аз пък искам да попитам Mimsito щом искаш някой да ти подари куче, следователно нямаш парички да си купиш, което ме навежда на въпроса: С какво аджаба ще го гледаш това куче???? :tb_195: Имаш ли представа колко разходи са? Можеш ли да си направиш сметката?
И другото - хубаво, някой ще ти подари, евентуално. Защо мислиш, че ще го направи, според мен е напълно вероятно да е болно или куп др работи. После недай си боже с какво ще го лекуваш? Как ще се грижиш за него?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#83 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 20 November 2010 - 02:54 PM

Тука ( Враца , ) , преди пол. година кучката на комшията ( доктор ) кучката му роди 4-5 .

Опита се и продава май , но нищо не продаде , и накрая подари последните 1-2 .

Така че по- добре момичето да вземе куче , отколкото някое такова да го натирят на улицата .
( Аз спец не бих взел такава порода ... псе :ab_041: , дори да ми го намажат с мед ... )

Се 15лв ще има за ваксина , като има Интернет и комп.
И няма да умре при нея кучето от глад.

Според мен обаче премисли породата - хъскитата не са за апартамент много ,
Търси си по- дребна порода , не знам ...
Според мен - щом искаш да имаш куче - рано или късно ще имаш , само не бързай,
може ТВОЕТО куче още да не се е родило . :af_089:

#84 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 November 2010 - 03:27 PM

Емиле, а защо я е заплождал тоз твоя комши изобщо? По развъдниците понякога бебета се заседяват известно време и им търсят отговорни стопани под дърво и камък, какво за комшийските скачки да говорим, особено ако се родят 8-10 вагабонта и почват да правят жилището на Бейрут.
С какъв акъл изобщо се захващат хората със заплождането - та с това трябва да се занимават само развъдници. Докторите нека да лекуват, а създаване на нови кучила да оставят на развъдчиците, та да няма разруха в главите.

Безхаберни стопани безхаберно заплождат, после безхаберно продават за смешни пари на прекупвачи или мераклии, от където кучетата попадат в повечето случаи на същите безхаберни скачки и така се въртим в кръг.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#85 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 03:44 PM

Наистина това го питах и аз :ab_041:
- Заплодил я " защото било здравословно да родяла поне веднъж " ,
истината е че е искал да изкара някой стотак( капитализъм е ) .

В животът - всеки иска да заплоди другият ( из " Откровение на Емил ")

#86 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 20 November 2010 - 04:15 PM

Здравейте и от мен. Искам да напиша нещо от личния ни опит. Аз съм гледала куче като малка. Преди време също исках да си купим по-голяма порода и да си го отгледаме от малко. Но животът ни изненада и ни поднесе голямо куче не само по размери, но и на години.
Захласнати от красотата му ( аляски маламут) и от това колко е добричък с хората, го взехме. Направихме добро на куче, което щеше да иде на улицата или кой знае къде. Но изобщо не бяхме запознати с породата..... и с проблемите им.
Момиче, сигурно си прочела колко по-различни са северните кучета. Ти искаш голямо куче, но се приготви да си създадеш повече грижи отколкото удоволствия , ако кучето е агресивно или доминантно. Това се показва с времето, а не веднага катого видиш.
При нас за съжаление кучето ни напада всяко друго мъжко, за други животни няма и да коментирам. Изцяло разходките му са съобразени с околните кучета. Гледаме непрекъснато да го водим по планината, на места където няма движение, за да го пускаме да тича. ХУбавото е, че ние сме планинари и с удоволствие съчетаваме нещата. Но през седмицата няма шанс да тича и да бъде пускан без каишка.
Та не те отказвам, просто ти посочвам още една страна, ако вземеш куче, което не е било социализирано и възпитано. За нас кучето ни стана приоритет и първа мисъл- къде ще ходим, кога ще излиза и т.н.
Пожелавам ти да ти подарят малко на възраст куче, за да избегнеш тези проблеми :)
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2010 - 07:52 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 November 2010 - 02:32 PM, написа:

Емиле, а защо я е заплождал тоз твоя комши изобщо? По развъдниците понякога бебета се заседяват известно време и им търсят отговорни стопани под дърво и камък, какво за комшийските скачки да говорим, особено ако се родят 8-10 вагабонта и почват да правят жилището на Бейрут.
С какъв акъл изобщо се захващат хората със заплождането - та с това трябва да се занимават само развъдници. Докторите нека да лекуват, а създаване на нови кучила да оставят на развъдчиците, та да няма разруха в главите.

Безхаберни стопани безхаберно заплождат, после безхаберно продават за смешни пари на прекупвачи или мераклии, от където кучетата попадат в повечето случаи на същите безхаберни скачки и така се въртим в кръг.

Какин мара! Не съм те засичал от доста.
Не знам дали ти е известно, но ветеринарите по провинцията повечето имат куче и го плодят. Е може да не е на всяко разгонване, но на година веднъж. Да не говорим за тези, които имат повече от едно куче.
В съседния град ходих до един вет да търся някакво си лекарство с което да си пръскам пипера (да много странно нали?). Та така видях едно НОК подобно вързано пред кабинета и нали аз любопитко питам на кой е кучето щот няма никой вътре при него. И той ми вика
"-ААА немската ли? Едно от моите е. Днес ще идват от еди къде си със мъжко, че е разгонена. Аз имам и хъски и лабрадор! Всичките ми са женски! Ако знаеш някой добър мъжки лабрадор да знаеш, че търся и за нея, че ДВА ПЪТИ се разгони и все не мога да намеря хубав мъжки".

Мдам е аз простосмъртния кво да му кажа? Казах му хубу и втори път не стъпих там.
Тай, че не се шашкай. И много моля да няма нападки, че съм видял един некадърен вет и викам "ветове по провинцията" за да го кажа познавам повече от 1 такива индивиди. Също и предполагам, че и по големите градове има такива.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#88 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 November 2010 - 10:18 AM

Има ,има и на мен вет ми каза как сме скопосали хубавото куче като сме го кастрирали и как трябвало да роди поне веднъж за здраве :ab_041: :ab_041: .......тя простотията по хората ходи :dry:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 22 November 2010 - 04:46 PM

Показване на мнениетоMimsito_, в 18 November 2010 - 01:51 PM, написа:

Здравейте, приятели.. От много време си мечтая да имам хъски и реших да ви пиша. Много обичам тази порода кучета. Имам къде да го гледам и най-важното - имам желание да го гледам. Независимо дали е мъжко или женско ще го приема с най голямо удоволствие. Ако някои има въпроси или предложения да ми пище имеил mimi_shady@abv.bg или на skype mimi_shady

Така,да разсъждаваме полека-мечтаеш да имаш хъски и имаш къде да го гледаш.Ами щом не можеш да си го купиш и искаш някой да ти подари,значи нямаш средства да го гледаш.Може да имаш желание-примерно и аз имам желание за сан бернар,но нямам възможност и знам,че куч няма да е много щастлив.Ако го искаше наистина,щеше да посочиш и конкретен пол.Ако някой има въпроси-бих писал защо толкова го искаш тва куче,но предложения-на детенце,което не знае какво е отговорност каквото и да е куче няма да дам.

#90 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 22 November 2010 - 04:51 PM

Еми така си е като си ветеринар имаш познати с кучета,всеки ден минават по десетина човека с кучета,все можеш да случиш някое хубаво мъжко и да изкараш някой лев.Това си е направо безотговорно развъждане.После се чудиш на кой да ги даваш по колко лева,направо режат през кръста,много кучета не си намират дом и вет. ги дава на първия,който ги поиска-на синджир и айде проблема решен

#91 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 November 2010 - 08:56 PM

Абе не е тъй то така. Бебе френчи за 350-400лв върви по добре от топъл хляб! (поне така съм чувал)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#92 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2010 - 09:20 PM

Опитах се да се сдържа, но не успях :ab_041:
Аз пък искам някой да ми подари 2000 лева! Обещавам да си ги сложа в банковата сметка и много да им се радвам и грижа за тях!

Мило момиче, и аз винаги съм искала породист доберман. Парите някакси щях да събера, но не мисля, че съм в състояние да го възпитам правилно и му подсигуря необходимото време навън и упражнения. Затова си взех дребно куче от приют, кръстоска.
Човек може да иска много неща, но трябва да се съобразява с възможностите си и то не само финансовите такива. Погледай малко Цезар, виж какво казва за съотвествието между кучето и стопанина - енергия, темперамент. Не всяка порода става за всеки човек...

#93 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 09:47 PM

:af_089: Готино е някой като се изложи :af_089: :ab_041: , и не съм аз .

http://www.youtube.c...feature=related

Текста и заглавието за теб -, музиката за мен :af_089:

#94 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2010 - 01:55 PM

Абе,хора,в колко часа дават Сизар Милан,аз преди го гледах,но на последък не ми оставаше време.Плс,кажете.И аз искам между другото много(например-някое кученце сан бернар,ама немога да го гледам ) неща и то да ми ги подарят,ама не се намери никой,който да ми угоди,пък и аз не мога да гледам сан бернар за съжаление :ab_041:

#95 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 02:19 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 23 November 2010 - 01:00 PM, написа:

Абе,хора,в колко часа дават Сизар Милан,аз преди го гледах,но на последък не ми оставаше време.Плс,кажете.И аз искам между другото много(например-някое кученце сан бернар,ама немога да го гледам ) неща и то да ми ги подарят,ама не се намери никой,който да ми угоди,пък и аз не мога да гледам сан бернар за съжаление :ab_041:

Сизар Милан го дават всеки петък от 21:00ч Nat Geo!
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2010 - 10:23 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 23 November 2010 - 01:24 PM, написа:

Показване на мнениетоdog_lover87, в 23 November 2010 - 01:00 PM, написа:

Сизар Милан го дават всеки петък от 21:00ч Nat Geo!

Благодаря,задължително ще гледам!

#97 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 24 November 2010 - 10:41 AM

Съвет от мен: който много иска породисто куче (или поне да прилича на такова) но не може да си го позволи, може да направи друго... Сядаш пред компютъра и започваш да търсиш из интернет сайтове и организации за перзпризорни кучета... много ама много често се случва да се търси дом на някое с порода дори и такива много трудно намират дом. Аз лично съм срещала поне 20 случая на породисти красиви кучета в приюти или изхвърлени на улицата (кокер шпаньоли,лабрадор, голдън ретривър, доберма, пит були, хъски, коли, немска овчарка, англйски сетер, пудел, булонка, кученце много приличащо на пинчер или чихуахуа....още много много, а пък да знаеш какви сладки муцунки има из между останалите който са съвсем мелези....мммхххммм ... майката природа така хубаво ги е смесила и взела най-сладките моменти от предците им :wub: Лично имам едно такова сладко мешано и да ти кажа повече му се радвам и от хъскито...в него си има от дакел, от немска овчарка, от валхунд (даже ми мяза на 100% такова), от пит бул ако щеш...и е такава душица...най-сладкото кученце на света никога не бих се разделила с него!!!!
Във фейсбук се сещам за поне 4-5 такива организации....може да не намериш веднага, но не се отчайвай ако наистина искаш нещо много съм сигурна че ще го намериш, просто трябва търпение и търсене.Може да отнеме седмици, месеци дори година, но след това ще знаеш че си струва и че точно това куче е за теб ...и от там ще го обичаш повече от всичко на света :wub:
След като старото ми куче ни напусна след 9 години живот прекарах почти година без куче в къщи, толкова беше самотно....но все пак търсих и знаех че един ден ще намеря това което искам...Така и стана само че то намери мен, един ден телефона звънна и ме попита брат ми дали искам да гледам хъски.... :af_089: след 5-6 месеца дойде и малкото микс чудо....след още 5 и лигльото Чарли (все още незнам дали е английски сетер или спрингер шпаньол или бретон или нито едното :ab_041: ) ...И така съдбата ми се отблагодари тройно за търпението ми :)))) Единственото за което съжалявам е че нямам достатъчно място в нас и време да стана приемен родител на изоставени кучета в нужда.
Дано съм помогнала поне малко. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 November 2010 - 01:39 PM

http://forum.dog.bg/..._0&#entry885096
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2010 - 02:23 PM

Предлагам да не пишем повече в тази тема, така или иначе Mimsito влиза и чете нашите постове, ако има желание ще отговори, ако пък не, нека забравим :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#100 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 09:22 PM

Прав си,май че тя вече забрави за темата си.И ние да не се занимаваме повече.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни