Съвет от мен: който много иска породисто куче (или поне да прилича на такова) но не може да си го позволи, може да направи друго... Сядаш пред компютъра и започваш да търсиш из интернет сайтове и организации за перзпризорни кучета... много ама много често се случва да се търси дом на някое с порода дори и такива много трудно намират дом. Аз лично съм срещала поне 20 случая на породисти красиви кучета в приюти или изхвърлени на улицата (кокер шпаньоли,лабрадор, голдън ретривър, доберма, пит були, хъски, коли, немска овчарка, англйски сетер, пудел, булонка, кученце много приличащо на пинчер или чихуахуа....още много много, а пък да знаеш какви сладки муцунки има из между останалите който са съвсем мелези....мммхххммм ... майката природа така хубаво ги е смесила и взела най-сладките моменти от предците им

Лично имам едно такова сладко мешано и да ти кажа повече му се радвам и от хъскито...в него си има от дакел, от немска овчарка, от валхунд (даже ми мяза на 100% такова), от пит бул ако щеш...и е такава душица...най-сладкото кученце на света
никога не бих се разделила с него!!!!
Във фейсбук се сещам за поне 4-5 такива организации....може да не намериш веднага, но не се отчайвай ако наистина искаш нещо много съм сигурна че ще го намериш, просто трябва търпение и търсене.Може да отнеме седмици, месеци дори година, но след това ще знаеш че си струва и че точно това куче е за теб ...и от там ще го обичаш повече от всичко на света
След като старото ми куче ни напусна след 9 години живот прекарах почти година без куче в къщи, толкова беше самотно....но все пак търсих и знаех че един ден ще намеря това което искам...Така и стана само че то намери мен, един ден телефона звънна и ме попита брат ми дали искам да гледам хъски....

след 5-6 месеца дойде и малкото микс чудо....след още 5 и лигльото Чарли (все още незнам дали е английски сетер или спрингер шпаньол или бретон или нито едното

) ...И така съдбата ми се отблагодари тройно за търпението ми :)))) Единственото за което съжалявам е че нямам достатъчно място в нас и време да стана приемен родител на изоставени кучета в нужда.
Дано съм помогнала поне малко.