Dog.bg Форуми : ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

#121 Потребителят е офлайн   miriam_bg Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2007 - 07:04 PM

Здравейте!
Благодаря на всички за информацията.
А ето малко и от мен.
От няколко месеца в България са внесли американската гранолирана храна за кучета Nutra Nuggets има я в зоомагазина до Елемаг-Лозенец.Излиза доста по ефтино от Роял Канин а и по висок клас.Има както храна за бебоци така и против стрес и за хубава козина.Надявам се и аз да съм била полезна по-някакъв начин.Благодаря ви отново на всички и прегратки на всички сладки йоркита super best w)

#122 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 06:31 PM

Здравейте аз съм стопанката на Реми (4 месе4но много слади4ко йорки) , но първият ми акаунт ве4е нещо не действа , та се регистрирах наново и искам да ви попитам понеже откакто взехме йоркито ми (преди 2 месеца) с него бяхме на село и не сме подстригвали ушенцата и козинката върху тях , а и ноктенцата ни много пораснаха и искам да ви попитам за някой кучешки фризиорски салон за йоркита в София .Ако някой знае моля да помогне super best Ина4е ние със сладура сме добре той е по4ти на 4 месеца и от 1 седмица ушетата са изправени super best super best super best Много съм щастлива . Храним се доста лакомо , но спазваме грамажа и след като ве4е сме ваксинирани и обезпаразитени и т.н се разхождаме спокойно 2 пъти на ден 1super И сме много игриви nok Целият квартал ни се любува dribble dribble dribble
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   miriam_bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 09:41 PM

Здравейте Zozolin4eto2.
Аз също имам йорки на 5месеца и ходим да ни постригват ушичките в к-ки Анимо.До момента не сме си резали ноктите.Незнам къде живеете в София,но почти във всички вет. кабинети предлагат и подстригване.А мисля че и по-горе в тази тема има тел.на фризиорка съобщението е на YorkAnastasia.Надявам се да съм ви била полезна.Поздрави на маничето и да е мн.здраво да ви радва. r)

#124 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 09:49 AM

Имам един въпрос...Влязох в сайта на Canina (в продуктите за козинката на животните , но не видях шампоаните , които вие сте изредили) Може ли малко да ми изясните bl) Видях само някакъв гел заместител на биотина . И в задните страници про4етох , 4е ако козинката е сплъстена решението е машинката... s) s) s) Аз го реша всеки ден моя сладур , в сряда сма на фризьор и като си купим шампоаните от Canina ще се къпем и по-4ести4ко...Понеже и ние бяхме на село... s) Задължително ли е машинка ???
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 02:26 PM

Ще ме извинявате , 4е пиша мнение след мнение , но просто няма как да не се похвалим , 4е си имаме нова визия , а скоро ще се снимаме и ще покажем и снимки d) Днес бяхме малко на фризура и сме много доволни 1super 1super 1super Надявам се в най-скоро време да имаме и снимки ! Специално благодаря на Салон за кучета
САЛОН за кучета на Искра Динкова за това в което ни превърнаха
bravoS bravoS bravoS От едно оръфано ку4енце , неприли4ащо на йорки , в един истински крал йоркшир bravoS bravoS bravoS
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   polys Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 10:47 AM

Здравейте!
Радвам се, че съществува този форум, за да се информираме за този прекрасна порода. Преди седмица ми подариха кученце, купено от развъдник в Несебър. Не съм запозната с породата и сега чета всичко за нея. Притесненията ми са, че е на почти 6 чесеца, а не си е изправила още ушите. Общо е доста слабичка, освен това е постригана зле, но е голяма сладурана и е много умна. По родословие трябвало да я кръстя с първа буква "С" и моля за предложения за име.
И все пак- за ушичките?

#127 Потребителят е офлайн   yorkozavar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 11:16 AM

А подстригани ли са ушичките? :wub: Принципно им се подстригват връхчетата. Аз на моята калпазанка и ги подстригвам  горе-долу до 1/3 от ушичките. Купи си бебешка ножица - крива и тъпа, нашата е на TITANIA и сме доста доволни, в бебешките магазини ги има и подстригваш като извивката (връхчето) на ножицата сочи нагоре. Трябва да ти е полу-заспало сладурчето, че иначе голяма гоненица ще падне. Поздрави от нас и успех. ;)
User's Signature

http://www.ezticker.com/ticker/110/200/20070418/Rita[br]

#128 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 11:38 AM

Ушетата са клепнали или защото не са подстригвани или защото няма достатъчно калции...Поне аз така си го обеснявам  :rolleyes: Ние ги изправихме окончателно на 3 месеца и половина , но при всяко животинче е различно , но до 4тия месец според мен трябва да се изправят ;) Отидете на фризура или сами и направете сладурката още по-красива  :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   polys Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 11:53 AM

Благодаря за съветите. Ще я подстрижа и ще видим. Аз започнах да и давам калций плюс, но не знам давали ли са и преди това. Храня я с Роял канин Джуниър. Забелязвам, че и гръдния и кош не е добре развит, ще пусна смимки довечера за вашите компетентни мнения. Питам преди да я заведа на лекар, защото имам лош опит с шарлатани (за пари).

#130 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 12:03 PM

И ние даваме Калции Плюс и сме доволни  ;) Чакаме снимки на панделката  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   polys Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 08:03 PM

Ето и снимки! Родена е на 03,05,2007, висока при холка 20 см. и тежи 2100гр. Искам да попитам и колко често може да се къпе кученцето? Ушите и са малко постригани, но не знам кога. Какво да направя, за да се изправят!

Прикачени файлове

#132 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 08:42 PM

Ам сладур4е е голямо  ;D И ние сме почти на 6 месеца без 12 дни  ;D Ушетата ще се изправят , и аз също съм голяма паника...Когато ту едното клепваше , ту другото мислех , че е болен  ;D А сори за офтопика можете да преместите мненията ни в говорилня  ;)
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   polys Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 09:12 PM

Зозолинче,ако трябва да се преместим в говорилня, но мен ме интересуваше мога ли да я къпя, защото според съпруга ми "пахне ;D"

#134 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 10:00 PM

Еми ние се къпем на 30-40 дневен срок  ;) Ако не сте къпали панделката я къпете спокойно , поне нашият лекар каза 4е на 30-40 даже и 50 дни е хубаво да се къпе  ;)
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   yorkozavar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 10:30 PM

Супер сладурче е ;D. Да ти е жива и здрава :wub:. Малко е слабичка, давай и сварени яйчица от време на време, аз на моята шушула и давам и пилешко месце (варено и печено) и сварено оризче, общо взето и давам да си опитва от нашите манджи, като прахосмукачка е, яде всичко :blink:.Можеш да и вземеш освен калций плюс и витамини за подсилване. Аз съм купила витабон за дребни породи -хапчета са, понеже са за кучовци с тегло 5-10 кила ги деля на четири и давам по една четвъртинка всеки ден. А калция го делиш на 8 и даваш в работни дни като уикендите почива.
А за къпането нашият доктор казва, че може и на десетина дни да се къпят, но само с чиста вода. Ние досега само веднъж с шампоан сме я къпали. Важното е мн бързо да я изсушиш после да не настине, използвай сешоара. Моята калпазанка най-много на сешоара се радва от цялата процедура.
Успех с малката сладурка :yahoo:
User's Signature

http://www.ezticker.com/ticker/110/200/20070418/Rita[br]

#136 Потребителят е офлайн   polys Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 08:59 AM

Много ви благодаря за съветите! Но сега имаме нов проблем! Когато ми я донесоха купих Фронтлайн за обезпаразитяване профилактично. Спазих да не е къпана 4-5 дни сложих го където трябва, но снощи видях бълха,а е обезпаразитена преди 4 дни. Уж беше за профилактика, а ние сме събрали бълхите в Морската градина ;D. Вие какъв препарат ползвате. За предишното си куче(санбернар) използвах Тапилан и го къпех с разтвор на Неоцидол-той е против кърлежи,бълхи и краста за 3 месеца. Но за тази малка душичка сигурно ще е вредно, че препарата е силен. Моля за вашите съвети!

#137 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 10:10 AM

Здравейте Полис!
Предполагам,че сте от Бургас,съдейки от писаното по-горе от вас.Кученцето ви е много хубавичко-радвайте му се и си го обичайте такова,каквото е.
Форума е разделен на най-необходимите теми относно отглеждането,храненето,козметиката,профилактиката и т.н.-прочетете го внимателно и съм сигурна,че ще намерите и по-професионални и изчерпателни отговори на вашите въпроси.Не е възможно за всеки нов потребител да се пише пак едно и също,което написано по повод въпроса на потребител от миналата година напр.Случаите са идентични и това,което прочетете ще ви е от полза и сама ще намерите отговорите на въпросите си,които ще изникват и  в последствие.
Позволих си да напиша това с риск дори да не бъда разбрана,но форума взе да става доста тромав от повтарящи се въпроси и своеобразни отговори.
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#138 Потребителят е офлайн   polys Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 10:31 AM

Здравейте Светла,
Аз съм от Варна и съм разговаряла с вас когато реших да си взема йорки, но за съжаление не бях казала на съпруга ми и той ме изненада с това кученце. Щеше да е по-добре и по-удобно. Съжалявам ако досаждам, но мисля че изчетох рубриката и не намерих за бълхо изтребители ;D. Не съм изчела само цялата говорилня, но все пак 108 стр. ;) А за ушичките не е ясно и за къпането вие казвате на 10 -тина дни, че може но все пак исках да уточня.
Благодаря за вниманието.

#139 Потребителят е офлайн   lili_masheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 11:34 PM

Здравейте,
казвам се Лили и си имам йорки на година и три месеца, взета ми е от YORK ANASTASIA. По паспорт малката ми е кръстена Анастасия, но аз  от малка й казвам, че е красива като Анджелина Джоли и така стана Джоли. Ето и нейни снимки.
Аз за съжаление едва сега попаднах на този сайт и съм много щастлива, защото прочетох много полезни съвети. Иначе ние също имаме проблем с козинката. Още от малка Джоли мразеше да я реша и аз все гледах да й го спестявам ресането, докато в един момент стигнахме до там, че козината й се степа и сега е в много лош вид. От скоро започнах всеки ден да се опитвам да я реша и виждам, че на малката й е много неприятно, че я скубя, но няма начин трябва да я оправям някак си. Много мие тъжно, че заради моята немърливост сега така я мъча, чувствам се много виновна :'( Следващата седмица ще се опитам да се свържа с Мария, за да взема нужната ни козметика и искрено се надявам да успеем да се разрешим, да не се стига до драстично постригване.
Поздрави на всички йоркита и техните стопани от нас двете

#140 Потребителят е офлайн   lili_masheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 06:40 PM

Извинявам се, че не се съобразих и изпратих толкова големи снимки  :izcherven:

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7