ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА
Публикувано: 21 January 2008 - 06:41 PM
от една седмица имам йоркширско териерче. само на 8 седмици е и понеже нямах представа как се гледа куче изчетих целият форум по въпроса. благодая ви. много ми помогнаха отговорите на ваши предишни въпроси които щях и аз да задам.
голяма благодарност имам и към Митко от саита YorkBG, който ми оказа неоценима помощ в първите стъпки.
живея в Ирландия и много от препоръките в сайта не мога да използвам по разбираеми причини на разстоянието, но много бих била благодарна на някой ако ми опише как се подстригват ушите на малкото кученце за да се изправят и нужно ли и друга тренировка за да помогне на това. мен си ми харесва мойто мъниче и с клепнали уши, но ако е гарга да е рошава както се казва.
благодаря предварително на този който ще ми обърне внимание и ще намери време за отговор
Публикувано: 22 January 2008 - 09:01 AM
не се притеснявайте за ушичките на бебето,то е още на 8 седмици,както казвате.Някои бебета ги изправят по-късно.За подстригването на ушичките ви е необходим помощник,като за начало.На кратко:Подстригват се само връхчетата на ушите-не целите уши до долу.Изтънява се с машинка или с ножичка връхчето на ухото(1/3 от ухото)от вътрешната и от външната страна и след това с ножичка се оформя линията на ушенцето само до където е изтънено ушенцето(не до долу).Добре е,като за начало да го увиете в хавлийка,така че да не мърда много и да ви улесни работата.Желая ви успех!

здрави и красиви
www.yorkibows.com
Публикувано: 22 January 2008 - 09:47 AM
Публикувано: 22 January 2008 - 11:50 AM
благодаря за бързия отговор. ще опитам още в събота да подстрижа ушичките на Стиви. много смахнато име но винаги кръщавам животинките си на човека който ми ги е дал. та такъв е късмета на мойто мъниче, но си му отива. до сега не съм имала куче, а котки и дори мишка. та прохождам в уменията за гледане на куче, но се надявам а се справя.
да попитам хапането трябва ли да се забранява като е малко или това му е играта? знам че има нужда да си чеше зъбите, но гумената играчка не му е интересна като чехлите и краката ми. притеснявам се да не изпусна момента да му обясня че това не ми харесва и ако хапе може да е лекичко за закачка.
а на каква възраст си сменят зъбите? и когато падат млечните отдолу постоянните пораснали ли са или като при децата трябва известно време.
относно подстригването на козината - дори с добро поддържане и ресане подстригва ли се по коремчето и някъде другаде и кога. тук не знам къде бих намерила кучешки фризьор и трябва да се справям сама с проблема. то ако има поне къде да видя ще е по-лесно, но за съжаление ще трябва да питам за всичко.
благодаря за отзивчивостта на участниците във форума и съветите които дават.
желая успех на всички!
Публикувано: 20 February 2008 - 10:20 PM
Публикувано: 21 February 2008 - 12:16 AM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 16 April 2008 - 09:48 AM
От два месеца притежавам прекрасно йорки и много го обичам, но имам малък въпрос към останалите собственици на тези прекрасни кученца..
Когато го купихме ни подариха една панделка, с която е още по- красив, но вече искаме да му купим друга..Проблемът е, че явно не знам къде да търся, защото във зоо магазините има панделки, но не са като тези, които носят йоркитата...Сигурно изглеждам смешно с този въпрос, но откъде мога да му намеря още по- красиви украшения на моят йорки? :'(
Има и нещо друго, което ме притеснява.. От скоро сладура започна доста често да си чеше муцунката, а ветеринарят ми каза, че честото чесане не е признак за здраве...Притеснява ме дали няма проблем със зъбките, които не разрешава да мием :'( Ще бъда благодарна на отзовалите се :blink:
Поздрави, Диди и АнДжи ;)
Публикувано: 19 April 2008 - 08:58 AM
Публикувано: 02 May 2008 - 09:51 AM
УСПЕХ!

здрави и красиви
www.yorkibows.com
Публикувано: 08 May 2008 - 10:49 PM
имам въпрос мисля че му дойде времето с какво и как предпазвате малките бонбони от бълхи кърлежи комари и всякакви такива гадинки... знам че има препарати, каишки, пудри, но за този малчо нещо не мога да се ориентирам :huh:
и като се къпят по често от останалите кучовци това значи ли че трябва да се ползват след всяко къпане
Публикувано: 09 May 2008 - 09:34 AM