Dog.bg Форуми : ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

#141 Потребителят е офлайн   lili_masheva Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 November 2007 - 07:18 PM

моето куче,както вече казах е на година и малко, но аз не й постригвах ушите и те са клепнали, ако сега ди пострижа ще ги изправи ли или вече е късно?

#142 Потребителят е офлайн   Deleva Икона

Публикувано: 21 January 2008 - 06:41 PM

здравейте приятели на малките сладури,
от една седмица имам йоркширско териерче. само на 8 седмици е и понеже нямах представа как се гледа куче изчетих целият форум по въпроса. благодая ви. много ми помогнаха отговорите на ваши предишни въпроси които щях и аз да задам.
голяма благодарност имам и към Митко от саита YorkBG, който ми оказа неоценима помощ в първите стъпки.
живея в Ирландия и много от препоръките в сайта не мога да използвам по разбираеми причини на разстоянието, но много бих била благодарна на някой ако ми опише как се подстригват ушите на малкото кученце за да се изправят и нужно ли и друга тренировка за да помогне на това. мен си ми харесва мойто мъниче и с клепнали уши, но ако е гарга да е рошава както се казва.
благодаря предварително на този който ще ми обърне внимание и ще намери време за отговор

#143 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2008 - 09:01 AM

Здравейте Deleva!  и добре дошла в нашия форум!  :blink:
не се притеснявайте за ушичките на бебето,то е още на 8 седмици,както казвате.Някои бебета ги изправят по-късно.За подстригването на ушичките ви е необходим помощник,като за начало.На кратко:Подстригват се само връхчетата на ушите-не целите уши до долу.Изтънява се с машинка или с ножичка връхчето на ухото(1/3 от ухото)от вътрешната и от външната страна и след това с ножичка се оформя линията на ушенцето само до където е изтънено ушенцето(не до долу).Добре е,като за начало да го увиете в хавлийка,така че да не мърда много и да ви улесни работата.Желая ви успех!
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#144 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2008 - 09:26 AM

Ето ви един модел на вече подстригани уши.
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#145 Потребителят е офлайн   ve_roni_ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2008 - 09:47 AM

Аз имам проблем с моята дивачка....колкото става по голяма толкова немога да в хвана да и оправя ушичките...дърпа се,главата си мести напрекъснато някъв ужас е и сега ходи с едни грозни уши  :'(

#146 Потребителят е офлайн   Deleva Икона

Публикувано: 22 January 2008 - 11:50 AM

Здравей Светла,
благодаря за бързия отговор. ще опитам още в събота да подстрижа ушичките на Стиви. много смахнато име но винаги кръщавам животинките си на човека който ми ги е дал. та такъв е късмета на мойто мъниче, но си му отива. до сега не съм имала куче, а котки и дори мишка. та прохождам в уменията за гледане на куче, но се надявам а се справя.
да попитам хапането трябва ли да се забранява като е малко или това му е играта? знам че има нужда да си чеше зъбите, но гумената играчка не му е интересна като чехлите и краката ми. притеснявам се да не изпусна момента да му обясня че това не ми харесва и ако хапе може да е лекичко за закачка.
а на каква възраст си сменят зъбите? и когато падат млечните отдолу постоянните пораснали ли са или като при децата трябва известно време.
относно подстригването на козината - дори с добро поддържане и ресане подстригва ли се по коремчето и някъде другаде и кога. тук не знам къде бих намерила кучешки фризьор и трябва да се справям сама с проблема. то ако има поне къде да видя ще е по-лесно, но за съжаление ще трябва да питам за всичко.
благодаря за отзивчивостта на участниците във форума и съветите които дават.
желая успех на всички!

#147 Потребителят е офлайн   evaiasen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 February 2008 - 10:20 PM

здравейте относно козинката имам въпрос на моят палавник бързо му се омазнява козинката защо така имам в предвид по малко от десетина дни а го къпя редовно и обилно и с шампоан който и в този форум се препоръчва с масло от норка, а си стои все още само вкъщи няма къде да се цапа а се омазнявя... защо така  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 12:16 AM

Сменете на първо време шампоана и храната! ;)
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#149 Потребителят е офлайн   didi_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2008 - 09:48 AM

Здравейте от Бургас  ;)
От два месеца притежавам прекрасно йорки и много го обичам, но имам малък въпрос към останалите собственици на тези прекрасни кученца..
Когато го купихме ни подариха една панделка, с която е още по- красив, но вече искаме да му купим друга..Проблемът е, че явно не знам къде да търся, защото във зоо магазините има панделки, но не са като тези, които носят йоркитата...Сигурно изглеждам смешно с този въпрос, но откъде мога да му намеря още по- красиви украшения на моят йорки?  :'(
Има и нещо друго, което ме притеснява.. От скоро сладура започна доста често да си чеше муцунката, а ветеринарят ми каза, че честото чесане не е признак за здраве...Притеснява ме дали няма проблем със зъбките, които не разрешава да мием  :'( Ще бъда благодарна на отзовалите се  :blink:
Поздрави, Диди и АнДжи  ;)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 10:43 AM

Диди честито йорки.
yorki_svetla прави прекрасни панделки.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#151 Потребителят е офлайн   didi_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2008 - 10:51 AM

Цитат

Диди честито йорки.
yorki_svetla прави прекрасни панделки.

Благодаря на отзовалите се  :wub: Скоро май ще си имаме нови украшения  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   polys Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 08:58 AM

Здравейте! Аз съм собственик на йорки от две седмици, но вече сме се погрижили да бъде от много красиво. Имаме от Светла страхотни панделки, украшения за врата, които се съчетават с елегантни поводи. Имама панделки с цирконии, герданчета с перли и мъниста, въобще красота. За съжаление още сме много малки и с нетърпение очакваме момента да ги ползваме. Сега нямаме още козинка за панделки, а бижутата де мъчим да гризем :yahoo: Да ви се представим- това е Каси от Yorkibows

#153 Потребителят е офлайн   mirela2002 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 01:27 PM

Здравейте !И аз се сдобих с йорки , моля обяснете ми кога започват да се вдигат ушичките, защото нашите не помръдват и какво трябва да е теглото на мъжко кученце на 70 дни!Ние сме 1,200.
User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 01:50 PM

Здравейте Мирела!
на тази снимка кученцето ви е съвсем бебе,а за да ви се даде някакъв по-точен съвет,сложете по-актуална снимка.
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#155 Потребителят е офлайн   mirela2002 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 04:20 PM

Снимката е на една седмица , не съм си оправила датата на фотоапарата ,съжалявам!Роден е на 17.02
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2008 - 09:51 AM

За изправянето на ушите не може да се каже точно кога ще ги изправи,защото това е строго индивидуално  за всяко куче-едни ги изправят на 50дни,други чак на 5 месеца-добре е ,че са подстригани.В природата няма нищо точно и оеднаквено,а всеки индивид е уникален сам по себе си.Килограмите също не зависят нито от пола,нито от възрастта-всичко е генетично и ние хората не можем да влияем на растежа на животните по никакъв начин.Т.е.,ако на него му е заложено да стане 2кг. в зряла възраст,а вие искате да стане 3кг. примерно,с каквото и да го храните,няма да стане толкова и обратното,ако го ограничавате в храна,за да остане по-малко (само ще си създадете проблеми).Така че на два месеца може да тежи 1,200кг. и пак да стане в зряла възраст-примерно 2,500кг.,а може да тежи и 800г. и пак да стане толкова.Растежа при бебетата е различен-едни растат интензивно до 5мес. и след това много малко,други наддават равномерно на тегло всеки месец до завършването на растежа си.Бъдете спокойни,обичайте си кученцето и му се радвайте,а каквото се изисква от вас за изправянето на ушите,вие сте го направили,можете да добавите и витаминноминерални добавки към храната-така наречения калций.
УСПЕХ!
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#157 Потребителят е офлайн   mirela2002 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2008 - 03:19 PM

Благодаря за отговора!Страхотно кученце е! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2008 - 08:56 PM

много е сладко
но да попитам вече има ли магазин за йоркитааа :wub:

#159 Потребителят е офлайн   evaiasen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 10:49 PM

здравейте на всички
имам въпрос мисля че му дойде времето  с какво и как предпазвате малките бонбони от бълхи кърлежи комари и всякакви такива гадинки... знам че има препарати, каишки, пудри, но за този малчо нещо не мога да се ориентирам  :huh:
и като се къпят по често от останалите кучовци това значи ли че трябва да се ползват след всяко къпане
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   n_mut Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 09:34 AM

Здравей evaiasen ! ами ние за гадинките ползваме Фронтлайн спрей! Има го във ветеринарните магазини, но трябва кученцето да не е къпано поне няколко дни когато го пръскаш и след това не се извежда най- малко 24 часа. При нас за сега върши работа. А иначе след излизане мием лапичките :blink:

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни