И на мен ми харесват, ще взема и спрея за който говориш тогава и парфюм на тази марка. Мерси
ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА
Публикувано: 20 September 2009 - 01:01 PM
И на мен ми харесват, ще взема и спрея за който говориш тогава и парфюм на тази марка. Мерси
Публикувано: 20 September 2009 - 01:39 PM
Публикувано: 20 September 2009 - 09:58 PM
Да скъпа ти на собствен гръб се убеди в това. И най-вече си наясно, че не сме досадни бъбривки, дето само можем да хокаме, виждайки резултатите от нашите съвети, които ти стриктно спазваше. Грозното патенце постепенно се превръща в красив лебед
Публикувано: 22 September 2009 - 02:39 PM
КЪПАНЕ НА ЙОРКИ
За йоркширския териер честотата на къпане е един път на 10 дни.
Сега за самото къпане.
Преди къпане е желателно да разрешите кучето и по възможност да оправите сплъстените кичурчета (ако има такива). Ако е необходимо, то различните подхранващи или укрепващи козината маски се правят преди къпане на предварително навлажнена козина.
По-удобно е къпането да става във вана. На дъното на ваната се поставя гумена подложка за да се предотврати пързалянето на кучето. Малките кученца може да къпете в леген или в мивката. Преди насапунисване на кучето е необходимо добре да се намокри с чиста вода. Водата за къпане трябва да бъде топла, но не гореща. За къпането на кучето се използва специализирана козметика за кумета - иампоана може да бъде с различно предназначение: подхранващ, хипоалергенен, увеличаващ обема и т.н. Шампоана за всяко куче се избира индивидуално. Козината след къпане трябва да бъде копринена, блестяща, добре измита, но не преизсушена, не трябва да е наелектеризирана. Шампоана задължително се разрежда с топла вода (даже и да не е концентрат) в такова съотношение, че да се получи добра миеща субстанция. Това е удобно да се направи в паничка или тас. Разредения иампоан се нанася добре върху намокрената козина и добре се разтърква до образуване на обилна пяна. За тази цел е добре да използвате гъба или тривка. Също така може да използвате пулверизатор. След нанасяне на шампоана добре масажирайте цялото куче с ръце. Миенето с шампоан обикновенно се прави два пъти. Особено добре измиите лапите, корема, пъпа и муцуната. Много стопани се страхуват да полеят очите, ушите и носа и затова лошо мият мустаците и брадата. Задължително е нужно да измиете добре под очите, измивайки слъзните натрупвания, не трябва да се страхувате, че шампоана ще попадне в очите (повечето шампоани са "без сълзи", при това кучето не е така чувствително, като хората). За да не се задави кучето, не поливайте с душа директно върху муцуната - наклонете главата на кучето надолу, притиснете ушите с ръка, отмивайте шампоана, насочвайки струята надолу. Това което е действително опасно е да намокрите ушите вътре. Тях можете да ги затворите с памучен тампон или просто с ръка. След измиване задължително ги почистете и подсушете с памуче навито на клечка. След като добре сте отмили шампоана, върху козината на кучето нанесете балсам, също разреден до течно състояние (или поливайте от съда или използвайте пулверизатор). Като правило на балсама му трябва време да подейства (3-5 мин), след това трябва добре да го отмиете, "отцедете" излишната вода от кучето, оставете го да се изтръска и го загърнете в предварително загрята кърпа. Дългокосместите кучета не трябва да се разтриват. Оставете кучето около 20 мин в кърпата, сменете я и попийте. Сушете със сешоар, като го разчесвате с мека пухена четка или масажна четка. Ако оставите кучето да изсъхне само, има опасност да настине и също така козината да се "сплеска" и да се получат сплъстявания. Ушите задължително да се подсушат. Струята от сешоара трябва да бъде топла, но не гореща. Сешоара се държи на разстояние 30-40см При сушене на частите от тялото с по-дълга козина можете да използвате по-топла струя.
Публикувано: 23 September 2009 - 11:41 AM
Публикувано: 23 September 2009 - 12:29 PM
На Канина с маслото от норка е по-добър за йоркитата. Ако не бъркате, че е пърхот (защото може и да са гъбички) или шампоана не му понася, или балсама, ако поставяте такъв, или при последното къпане не сте отмили добре или организма му е пренаситен с добавки. По отношение на Хилс нямам мнение, тъй като аз от много отдавна храня само с Еукануба. Ще трябва първо да се убедите, че е пърхот, а след това да почнете първо с добро изплакване, ако продължава, сменяте шампоана, ако пак има смяна на балсам и накрая ще се наложи смяна на храна. Кучето Ви е на възраст на която все още може да се храни с Puppy.
Публикувано: 27 September 2009 - 08:20 AM
Козинката там където пишка кученцето подстригва ли се- защото като легне след като е пишкала и цапа чаршафите?
Да. По-хигиенично е.
Публикувано: 18 October 2009 - 03:10 PM
Публикувано: 06 November 2009 - 03:00 AM
Публикувано: 06 November 2009 - 10:22 AM
Аз съм стопанка на йорки отскоро - от почти три седмици, но едва ли има нещо, което да не съм прочела, видяла, разгледла и т.н. Освен това преди Хари да се появи в семейството ни съм отгледала поне 5 кучета. Вярно, различно е да гледаш йорки от куче, което тежи 40 кила и има съвсем друг тип козина, но съм имала подобни проблеми при къпането и на големи бабаити. Дърпане, треперене и т.н. Още преди да изкъпя Хари проверих дали ще изтърпи сешоара ми, защото аз ползвам полупрофесионален, много силен - иначе няма какво друго да изсуши косата ми. Той като го чу и побягна :). Затова изполвах една вентилаторна печка, която е много по-тиха. Вярно е, че сушенето стана по-бавно и първоначално Хари се опита да се махне, но като видя, че му стана топличко и се настани пред нея. Сега му я пускам от време навреме, за да си припомня и свиква. С разресването и подстригването направих това, което съветва една книга на йоркита, която си свалих от нета. Сложих го на масата, за да не се навеждам и клякам, а и той да няма накъде да ми избяга. И първоначално лекичко с четката отгоре отгоре го разресах, колокото да свикне. Първият път съвсем лекичко и постепенно все повече и повече. Естествено, че той се върти, нали е бебе, но не му е неприятно, а и след това толкова го хваля, все едно е извършил най-голямото геройство. С ножицата отдалеч щракам, за да свикне със звука от рязането и да не се плаши. Също така му слагам нагръдника вкъщи (все още сме малки за излизане) по 15 мин. два пъти на ден, а за няколко минути правим разходки и обиколки из хола с повод (това е силно казано, защото той все още не разбира точно какво искам от него). При всички бебета кучета трябва да се проявява голямо търпение - не към белите, а по отношение на въвеждането им във всекидневието. И имайте предвид, че рутината е най-важното нещо. Повтаряйте едни и същи думи, в едни и същи часове правете определени неща. Излизането от ритъм може да доведе малкото куче до стрес. Благодаря ви и поздрави на всички, които обичат кучетата!
Публикувано: 06 November 2009 - 10:47 AM
поздрави на Хари и браво за начина по който се учите на навиците на едно йорки.Старателна и грижовна си и резултатът няма да закъснее.
Тук има доста хора ,които ще ви помогнат със съвети,така,че очакваме сега само фотоси от вас :)
Публикувано: 06 November 2009 - 03:26 PM
Здрасти!
И бебе, и кака, и куче...
marrichella, кажи откъде да си я изтегля и аз тази книга за йоркитата, моля те!
Публикувано: 06 November 2009 - 04:15 PM
И бебе, и кака, и куче...
marrichella, кажи откъде да си я изтегля и аз тази книга за йоркитата, моля те!
[/quote]
е как може да ти е била празна къщата след като си имала бебе
Публикувано: 06 November 2009 - 05:20 PM
http://thepiratebay....can_Pit_Bull_Te
Публикувано: 06 November 2009 - 10:32 PM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

Вход

Горе
Цитиране +