Хранене на Йоркширския териер
Публикувано: 14 April 2009 - 06:16 PM
имам няколко въпроса и моля да ми помогнете,ще ви бъда много благодарна
кога за първи път мога да я изкъпя и със какво
как и кога да я храня и със каква храна
как да и почистя ушите
каква четка да и взема за да я реша
ушите са и още клепнали,трябва ли да и се слага анкерпласт на тях за да и се изправят
благодаря предварително Мая и Чери
Публикувано: 14 April 2009 - 08:19 PM
Повечето неща ги пише във форума, да не кажа всичко. Разгледайте го внимателно, ще се натъкнете и доста други неща които смятам, че ви бъдат интересни и доста полезни.
Успех...

Публикувано: 14 April 2009 - 09:47 PM
maiza, в Apr 14 2009, 05:16 PM, написа:
имам няколко въпроса и моля да ми помогнете,ще ви бъда много благодарна
кога за първи път мога да я изкъпя и със какво
как и кога да я храня и със каква храна
как да и почистя ушите
каква четка да и взема за да я реша
ушите са и още клепнали,трябва ли да и се слага анкерпласт на тях за да и се изправят
благодаря предварително Мая и Чери
Честито бебе и от мен. Въпросите Ви са много правилни за нов собственик на йорки, но отговорите е правилно да Ви ги даде този от когото сте го закупили в негово (нейно) е задължението да Ви дадете правилните първоначални насоки за отглеждане на представител на тази порода
Публикувано: 06 May 2009 - 08:54 PM

Публикувано: 07 May 2009 - 06:41 AM
stella_16, в May 6 2009, 07:54 PM, написа:

Аз храня с Еукануба. Давам 40 г. разпределени на няколко приема на ден. Когато се сменя един вид храна с друга смяната се прави постепенно за да привикне организма на кученцето с новия вид. И само за информация, кой е развъдника?
Публикувано: 07 May 2009 - 08:00 AM
Публикувано: 24 May 2009 - 08:58 PM
Всичките се оплакваха от Роял Канина, не знам защо така.Казаха ми,че храната е много мазна и тежка,дори при минимални количества рано или късно кучето затлъстявало,вярно ли е това? Казаха ми също,че преди когато чувалите били в стари опаковки през лятото в жегите целите стават на петна от мазнотията

Големите чау-чаута ги храня с ПроПлан и съм доволна,но за малката не знам какво би било подходящо.
Отделно и варя пилешко месо,пасирам го със едно яйце веднъж седмично,купувам и пастетчета,но основното с което се храним е гранула.А пък и тя си е свикнала не е нужно да и ги размесвам за да ги яде,явно точно защото са мазни и миришат силно ги харесва.

Публикувано: 24 May 2009 - 09:24 PM
**БИЖУ**, в May 24 2009, 07:58 PM, написа:
Всичките се оплакваха от Роял Канина, не знам защо така.Казаха ми,че храната е много мазна и тежка,дори при минимални количества рано или късно кучето затлъстявало,вярно ли е това? Казаха ми също,че преди когато чувалите били в стари опаковки през лятото в жегите целите стават на петна от мазнотията

Големите чау-чаута ги храня с ПроПлан и съм доволна,но за малката не знам какво би било подходящо.
Отделно и варя пилешко месо,пасирам го със едно яйце веднъж седмично,купувам и пастетчета,но основното с което се храним е гранула.А пък и тя си е свикнала не е нужно да и ги размесвам за да ги яде,явно точно защото са мазни и миришат силно ги харесва.
Здравейте,
и ние в самото начало се хранехме с Роял Канин, от известно време сме на Eukanuba и съм много доволна от нея, мисля, че няма начин да не хареса и на БИЖУ. Опитайте просто.

SWEET ADDICTION KENNEL
petia@sweetaddictionkennel.com
facebook: Petya Pesheva
+359888236324
http://sweetaddictionkennel.com/
Публикувано: 24 May 2009 - 10:36 PM
и ние в самото начало се хранехме с Роял Канин, от известно време сме на Eukanuba и съм много доволна от нея, мисля, че няма начин да не хареса и на БИЖУ. Опитайте просто.
[/quote]
Мооята мъничка в началто не ядеше въобще,много бяхме изплашени,опитвахме и с Роял Канин ис Еукануба но не искаше да папа.А сега яде само 50 грама на ден а тежи 1 кг и 500(кажете и много ли е тежка)тя е на 5 месеца.

Публикувано: 24 May 2009 - 11:22 PM
petiofi, в May 24 2009, 08:24 PM, написа:
**БИЖУ**, в May 24 2009, 07:58 PM, написа:

Здравейте,
Благодаря Ви,за бързия отговор.
Eukanuba и аз знам,че е добра,но не е толкова силно овкусена та не знам дали малката ще я яде.
Утре щи отида да купя 100гр да видя как ще потръгне седмицата с нея и ако си хапва без проблем ще и купя цяло пакетче.
А някой няма ли да издаде тайната на здравата и красива козина

Чух нещо за лъжичка зехтин към храната,някакви мнения?
п.п Рокси ние сме на 4 месеца вече и тежим 900гр. храня я по 4 пъти на ден,супена лъжица гранула и чаена лъжичка пастет.
Мисля,че е строго индивидуално за всяко кученце,и аз преди се страхувах да не стане сто кила както се казва,но каквото стане такова.
Поздрави.

Публикувано: 25 May 2009 - 07:15 AM
Eukanuba и аз знам,че е добра,но не е толкова силно овкусена та не знам дали малката ще я яде.
Утре щи отида да купя 100гр да видя как ще потръгне седмицата с нея и ако си хапва без проблем ще и купя цяло пакетче.
А някой няма ли да издаде тайната на здравата и красива козина

Чух нещо за лъжичка зехтин към храната,някакви мнения?
п.п Рокси ние сме на 4 месеца вече и тежим 900гр. храня я по 4 пъти на ден,супена лъжица гранула и чаена лъжичка пастет.
Мисля,че е строго индивидуално за всяко кученце,и аз преди се страхувах да не стане сто кила както се казва,но каквото стане такова.
Поздрави.

[/quote]
Красивата козина е комплексен резултат от храна, шампоан, балсам и специална подръжка. Знам, че много хора тук са против навиването на пакети, но за съжаление няма друг начин. Поне не сме разбрали. Разбира се, козината не се навива просто на пакети, а преди това се намазва със специално масло. През 2 дни манипулациите се повтаря. И в никакъв случай не е мъчение за кучето, а мъчение за стопанина. Като при хората, една жена не си ли поддържа косата няма как да има хубава прическа. Също така, когато на кучето се обличат дрешки, трябва да се обръща внимание на материала от които е направена дрехата. Има много красиви дрехи, но неподходящи за косъма на йоркито.
Публикувано: 25 May 2009 - 08:06 AM
lidiya, в May 25 2009, 06:15 AM, написа:
Ами за съжаление аз само съм чувала за тези пакети.
Нито знам точно как се правят,нито на каква възраст трябва да се направят,изобщо нищо

Все пак си мисля,че на нас ни е още рано за такова нещо,поради простата причина,че ние няма какво да навиваме още май

Публикувано: 25 May 2009 - 09:18 AM
Моето кученце е на 8 месеца и храня с ROYAL CANIN JUNIOR за породата, защото търсих EUKANUBA за подрастващи, но не намерих. Гледах в сайта им, но видях само за над 12 месеца. Бихте ли ми казали от къде купувате EUKANUBA JUNIOR за йорки? Благодаря ви предварително.

Публикувано: 25 May 2009 - 10:51 AM

Нямам представа малката как ще ги яде,тя и няма много навик да ги хруска та не знам.
Днес ще опитаме със сто грама.
п.п Viera във всички по големи зоомагазини би трябва да намерите храната за бебета.

Публикувано: 25 May 2009 - 12:50 PM
БИЖУ мисля, че в темата за козината преди време Поли беше пуснала един клип за навиване на пакети. В страницата на Светлето пък имаше клип за подстригване на ушички. Като стигне до средата на крачето козината трябва да започнете да я навивате. Разбира се в началото е ужасно. Кучето не седи, маха си ги до където стигне, някои не се получават и т.н. С времето се усъвършенстваш и кучето свиква, даже през лятото му е по-добре. Добре е като се навие да му се облече плащ. Аз имам едно куче което като види нещата за навиване само се наглася и заспива докато ги правя.
Клипа е публикуван на 19.09.2008 от Karlis, ако не се лъжа
Публикувано: 25 May 2009 - 05:17 PM
**БИЖУ**, в May 25 2009, 09:06 AM, написа:
lidiya, в May 25 2009, 06:15 AM, написа:
Ами за съжаление аз само съм чувала за тези пакети.
Нито знам точно как се правят,нито на каква възраст трябва да се направят,изобщо нищо

Все пак си мисля,че на нас ни е още рано за такова нещо,поради простата причина,че ние няма какво да навиваме още май

http://www.purepaws....kie%20video.htm
Ето тук има клипчета
Публикувано: 25 May 2009 - 09:07 PM
**БИЖУ**, в May 25 2009, 11:51 AM, написа:

Нямам представа малката как ще ги яде,тя и няма много навик да ги хруска та не знам.
Днес ще опитаме със сто грама.
п.п Viera във всички по големи зоомагазини би трябва да намерите храната за бебета.
На колко месеца ви е бебто?Моето когато го взехме беше на 2 месеца и от тогава я храним с Еукануба,малко са и големи но тя си ги надробва самичка и си папа на парчета пробввайте пък ще видим.

Публикувано: 25 May 2009 - 09:15 PM

Посъветвайте ме какво да направя,моля???????? Скъса се да повръща шоколад.Свързах се веднага с вета ни,и той ми каза,че шоколада в такова количество за бебе йорки е отровен,препоръча ми за тази нощ на първо време да и давам през 2 часа прясно мляко.Можело да повръща и да се разтрои,но поне малко ще и се прочисти организма.

Направо не знам какво да правя,не смея и да и дам да яде друго.

Публикувано: 25 May 2009 - 09:51 PM
**БИЖУ**, в May 25 2009, 10:15 PM, написа:

Посъветвайте ме какво да направя,моля???????? Скъса се да повръща шоколад.Свързах се веднага с вета ни,и той ми каза,че шоколада в такова количество за бебе йорки е отровен,препоръча ми за тази нощ на първо време да и давам през 2 часа прясно мляко.Можело да повръща и да се разтрои,но поне малко ще и се прочисти организма.

Направо не знам какво да правя,не смея и да и дам да яде друго.
Здравейте,не искам да ви обиждам,но това поне сега ще ви е за урок да гледате къде си слагате шоколади и други слдаки неща коиъто са вредни за нашите сладки лакоми косматковци.Аз имах такъв случай,когато малката беше в двораа ни и ни я пуснахме без каишка тя почна да яде трева и с извинение акита на птици.На другият ден почна да ака кръв и слуз,тогава ни казаха че трябва да и даваме сваренориз.И уви мина и за един ден,опитайте ако искате.