Dog.bg Форуми : Плюшената Бони търси временен и/или постоянен дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Плюшената Бони търси временен и/или постоянен дом

#141 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2012 - 02:27 PM

Има!

#142 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 02:36 PM

Показване на мнениетоNickey, в 29 June 2012 - 11:47 AM, написа:

Имате специални поздрави от Бони, която се чувства и държи учудващо добре въпреки "мъченията", на които я подложихме :smile:
Вчера след работа я закарах у Мария.

...

Наденце! Казах си мнението ,още преди половин година,относно операциите на Бони! И за очите и за ушите! В момента в ,който дойде при мен. Веднага се консултирах с доктори. Прегледаха я! Видяха! Вече,се ядосах,честно! Не може да се прави нещо на килограм! Хората плащат-помагат! Няма да мълча! Кучето е на възраст, има проблеми и всякакви интервенции за нея са рискови! Е,за жалост пак се стигна до корекции-пак приспиване,пари...Казах ти го...Но съм толкова ядосана... Това всичко е могло да се коригира своевременно! Приемам,оплюването от който е правил операциите,не съм доктор,но съм се консултирала с доктори! Могат да си поспорят,но фактите са на лице! Извинявай,цапам" темата" но не се сдържам вече! Не може така... Хората да четат и да мислят!Толкова случаи следя,егати и ветеринарите! Само пари скубят!

#143 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 June 2012 - 02:59 PM

Съжалявам, но не мога да се съглася.
В крайна сметка точно защото кучето е на възраст и е чувствително, не винаги е най-добрият вариант веднага да се пристъпва към възможно най-агресивният вариант. Най-малкото защото в конкретният случай той е и най-рисков. Проследила съм доста шар-пеи с подобни проблеми в различна степен - никога не може да има гаранция, че една интервенция ще реши даден проблем окончателно. Несериозно е да го твърди някой. И конкретно за тази, най-радикалната, операция и в световен мащаб се достига само и единствено ако другите методи не са помогнали. Защото тя е не само най-агресивната, но и адски опасна за много други неща, които бях споменала вчера.

Не съм съгласна, че "само пари скубят" и точно за конкретната клиника мога да кажа, че винаги са се опитвали и са ми спестили много много разходи - не само за Бони, но и за други животни.
А и клиниката, с която ти се беше консултирала, не бяха препоръчали операция, а поредното лечение с поредния антибиотик. И в никакъв случай не съм съгласна лечението и въобще грижите към Бони да се определят като "на килограм", обидно ми е.
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 June 2012 - 06:36 PM

г-жо Атанасова, знаейки, че Вашите лекари са колегите от Клиника М§М се свързах с тях и им представих казаното от Вас. Наложи се да обезпокоя д-р Кисьова, която е на почивка. Изпратила съм им линк с казаното от Вас, като преди това им го прочетох и мнението им по телефона беше категорично, че не биха коментирали нищо по този начин.
За всяка хиругическа интервенция си има предписания, показания и строги правила. Това Вие няма как да знаете, имайки предвид липсата на медицинско образование у Вас.
За Ваше сведение радикалната аблация на ушния канал е последна крачка и никога, повтарям НИКОГА, не е първи избор на техника. Което колегите от ММ потвърдиха също.
Също така с колегите сме категорично на мнение, че възрастта не е подценена като фактор при всички манипулации, извършени на Бони.
До всяка намеса, преди всичко се стига и след разговор със собственика, в случая настойника, на животното. Nickey е достатъчно разумен човек, с който винаги сме обсъждали вариантите, по всяка една тема. На това се гради основно доверието помежду ни, да не кажа приятелството. Същото важи с пълна сила за blueocean, с която също сме в приятелски взаимоотношения точно заради изключителната откритост и коректност помежду ни.
Не за първи път си позволявате да се намесвате в отношенията ни с наши пациенти, като в това замесвате и колегите по непристоен начин. За това също сме сезирали колегите от М$М. Написаното от Вас обижда освен мен, но и тях.
Изречението "егати и ветеринарите, само скубят пари" се надявам да преосмислите, защото клиниката, в която работя има сериозен социален ангажимент, предлагайки сериозни намаления за бездомни животни и това е неоспорим факт.
Отношение по темата няма да взимам повече, не се старайте да ме провокирате. Благодаря предварително.
Желая Ви приятен ден.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 29 June 2012 - 06:59 PM

Следя темата от началото и дори познавам това мило и прекрасно кученце, винаги съм се чудила защо толкова време никой не я поиска. Винаги съм се възхищавала на Надето за огромните усилия, които положи и полага за Бони. Убедена съм като човек и лекар, че нито тя, нито колегите, оперирали Бони биха я подложили излишно на подобна операция. Нейният проблем е хроничен, и вече нелечим, за това и тази операция наистина е единствения шанс за Бони да получи облекчение и да не изпитва болка. Със сигурност е взета предвид възрастта, както и това, че не за първи път се оперира, а да не говорим, че отдавна се работи с подходящи за възрастни животни упойки, които се елиминират от организма много по-бързо. Когато едно животно е на възраст и страда от заболяване, излекуването на което е свързано с подобно радикално решение не бива да се колебаем, (ако състоянието на животното го позволява) да го предприемем. Нима е по-добре да изживее годините, които и остават с този кошмар в ушите си?
И не на последно, определението, което беше поставено от geriat за скубането на пари е меко казано обидно, предвид отстъпките, които клиниката прави за подобни животни.
Късмет, мила Бони, бързо възстановяване!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#146 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2012 - 10:59 PM

tey4e,
Мисля, че в случая geriat имаше предвид не защо е направена операцията, а защо не е била направена по-рано без да се опитат други методи.

Така или иначе, цялата тази конфронтация ми е доста неприятна.
Много добре знам, че Гери е добър човек и казва тези неща, защото мисли доброто на Бони. Още повече, че тя положи страхотни грижи за Бони, когато куч беше на престой при нея зимата! Именно затова изобщо не ми се иска да се разправяме.

Но просто нямаше как да не подмина такива обвинения не само към моите решения като попечител, но най-вече за подбудите на клиника, която е пример за специално отношение към животни в беда, личен подход, отстъпки и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 04:15 PM

Здравейте!
Извинявам се много на всички! Наистина не съм искала да засегна никого! Просто наистина не съм разбрала правилно. Както казах -не съм ветеринар.
Надявам се да ме извините! Моля, модератора да изрие предишния ми пост!
Знам, че всички искренно желаете доброто на Бони, аз също! Тя е прекрасно куче и е имала късмет да попадне на Nickey, както и на добри ветеринари!
Още веднъж поднасям искренните си извинения!
С приятелски поздрав
Г.Атанасова

#148 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2012 - 08:49 AM

Не съм писала отдавна просто защото няма нищо ново.
Не успях да намеря ваирант за приемен дом и затова докато Мария беше в чужбина, Бони беше на стационар и в общи линии веднъж седмично ходех да я видя и да я изкарам на по-дълга разходка. Вече десет дни си е обратно при нея и е спокойна и доволна. Тя като цяло е добре, макар и определено да се поизнерви от толкова дълъг престой в клетка. Милите докторки често я пускаха през деня да си щъка из клиниката като е по-спокойно и въпреки че дори пусната обикновено си лягаше някъде да спи с часове, все пак не й се нравеше толкова много да седи затворена.

Въпреки че, живот и здраве, ще решим основния проблем с по-особени и трудни грижи (ушите), тя пък напоследък пак има спорадични проблеми с пишкането. Не се случва всеки ден, но от време на време изглежда не издържа или и аз не знам точно защо, но се случва да пишка в апартамента на Мария или пък точно на излизане в коридора. Странното е, че се случва дори когато примерно предната вечер е изведена много късно (около 1ч през нощта) и на сутринта излиза много рано - към 6ч, защото в някои от дните Мария излиза адски рано за работа. Ще си говорим слекарите на какво може да се дължи това и какво можем да направим, защото и на Мария й е много трудно, особено когато се случи сутрин като бърза за работа (тя пътува с организиран транспорт до друг град и просто не може да го изпусне).

Оперираното ухо зарастна идеално, без никакви усложнения и доста бързо. С лекарите й бяхме говорили да се изчака малко повече до операцията на второто ухо, за да не се упоява толкова често. Но времето вече си мина и сме уговорили тази, надяваме се, последна операция за тази седмица в четвъртък (27ми). Така че - стискайте палци всичко да мине наред и най-вече това да е последният "тормоз" над нея!

Бях й правила няколко пъти клипчета като ходих да я видя в клиниката, но някои изглежда съм затрила, затова пускам калко по-старички, но се вижда как си се ориентира и се чувства нормално муцата:

https://www.youtube.com/watch?v=jxDBhmbpbGk
https://www.youtube....h?v=jxDBhmbpbGk

https://www.youtube.com/watch?v=iUZtJ6PF-BU
https://www.youtube....h?v=iUZtJ6PF-BU
User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2012 - 03:56 PM

БонБонка я оперираха пак в четвъртък и всичко е наред.
Операцията е била доста трудна, защото това ухо е било в още по-лошо състояния спрямо предното. Имала е и сраствания, и счупен хрущял, а тъпанчето й е било почнало да се разяжда от възпалението. Сега шевът й е по-голям от предния, но няма нищо засегнато - равновесие, зрение и лицев нерв са си наред.

Наистина - адмирации към екипа на клиниката, защото този тип операции са по принцип много сложни и рискови, а в случаи с усложнения като на Бони - още повече!

Тя засега ще остане още малко в клиниката- хем защото на Мария родителите ще бъдат при нея и няма да е удобно с лекуващ се и кървавичък "космонавт", хем и за да я наблюдават лекарите малко по-дълго.
Този път й е включен и още един антибиотик.
Направихме й пак и контролни изследвания - хем заради случките с пишкането, хем за да се прецни какъв антибиотик може да се даде (при лоши бъбречни и чернодробни показатели могат да се дават само по-щадяши лекарства).
Изследванията й са съвсем в норма!
Сметката от операцията (с намаление) + изследванията е 175лв, от които вчера внесох 100лв. От лятото бях изплатила всички сметки - имах 50лв получени от М.К. и останалото платих сама.
Останалите, както и за времето, което ще се наложи да остане на стационар, вероятно засега ще почакат, защото няма да имам възможност.

Утре пак ще отида да я видя как се чувства и да я поразходя.
Ето ви една замечтана снимка от пътуването й към клиниката в четвъртък:
Качена снимка

Имам и едно кратко клипче от четвъртък вечерта, след оперцията.
Не е много приятно за гледане, по-чувствителните да не си го пускат: http://www.youtube.c...h?v=l7xl73QyAYU
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 September 2012 - 05:02 PM

Ох, горкото Бонбонче дано от тук на сетне всичко да е наред с момичето. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2012 - 12:34 AM

Бончо е добре. Беше пак за малко на стационар (10 дни), тъй като Мария имаше лични неща и нямаше как да се грижи за нея, та днес я закарах обратно.
Имах възможност и съм й платила и остатъка от операцията, и стационарите след това. За момента нямам висящи суми за нея.

Освен това вече й купих храна за по-възрастни кучета. Тя вероятно е на около 9г, които не са никак малко за шар-пей и смятам, че такава храна определено ще й се отрази добре.

Все още изглежда леко гротескно-смешно, защото второто оперирано ухо й стои малко по-ниско, а и цялата й глава изглежда една малка и офъкана заради бръснатото... въобще е едно мило и смешно плъхче! Като кондиция и настроение е супер, днес особено беше много приветлива и закачлива.

http://www.youtube.c...h?v=ow8jt7Uclkc
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2012 - 01:28 AM

Бони е много добре. Определено си личи, че е по-спокойна и че няма болка на ушичките.

Този и миналия уикенд пак беше на стационар за по 2 дни, защото Мария трябваше да пътува по работа. Засега скоро май няма да има нужда, но на мен наистина ми е много мъчно всеки път като трябва да я разнасяме така...
За мой "късмет" аз вече две седмици съм без кола (на ремонт е) и миналия уикенд с Бони се возихме в такси за първи път. Тя беше отпред в краката ми - много слуша и не гъкна! Днес пък бях с колата на баща ми и я возих шефската на предната седалка до мен :wub:

Качена снимка
Качена снимка

Забравила съм да пусна тук няколко снимки, които й бяхме направили преди 2 седмици. Исках да имам актуални, за да обновя обявите й.
Не се получиха особени шедзоври, но ми е трудно да ви опиша колко ужасен и дървен модел е тази бръчка... Като види апарат и се спича! И не е човек, че да й сипя едно малко да се отпусне! :ab_041:

Ето ги:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

И ако сте забравили в каква смешна поза пишка :ab_041: :
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2013 - 03:49 PM

Как е бръчката?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2013 - 10:57 PM

Нищо ново няма около Бони като цяло.
Не бих казала и че чака нещо, защото не съм й обновявала обявите отдавна. :dry:

С ушите няма никакви проблеми вече, всичко е спокойно - само дето са й малко кричивко и смешно разположени :ab_041:
Имаше леки проблеми със сърцето, та в момента пие пенсионерси хапчета и добавки, но като цяло се чувства добре.
Остарява момичето, става все по-бавничка и неориентирана. Честно да ви кажа, вече би ми било притеснено да я пратя някъде надалече... не, че някога е имало тълпи от желаещи където и да е.

От известно време е при мен, защото Мария вече няма възможност да се грижи за нея. Поради различни причини, на мен също ми идва доста нагорно, но някакси се оправям засега. Основният проблем е, че вече живея сама, а работя от рано и често до късно и в крайна сметка и моето си куче страда от непълноценни разходки, защото поне сутрин нямам време да ги извеждам отделно. Сравнително често ми се налага да я оставям на стационар когато пътувам или се налага да взема вкъщи и другото си куче (нямам шанс да се оправя с три...), а това не е най-приятното за нея нещо.

Мечтата ми е да има как с някой да си поделим грижите и примерно половината от времето да е при мен...
Обаче това звучи невероятно, нали?
Все пак да си кажа - поемам й храна, лекарства и разни разходи, ако някой се прежали да помогне :mg_062:

Ето няколко почти пресни снимчици:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Точно сега Бони има нужда от приемен дом за периода 11-30 септември.
Знаете - слуша и спи по много, няма проблеми с други кучета и котки, има нужда от две разходки по 15тина мин на ден, да й се даде да хапне и това е!
Предпочитам да е при познат човек или поне при такъв с опит с по-възрастно куче.
Имайте предвид, че Бончо ходи баааааавничко, така че няма как да се извежда заедно с младо и енергично куче например.
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2013 - 07:57 PM

Повтарям се, макар и с минимална надежда:
Бони има нужда от приемен дом за периода 11-30 септември.
Знаете - слуша и спи по много, няма проблеми с други кучета и котки, има нужда от две разходки по 15тина мин на ден, да й се даде да хапне и това е!
Предпочитам да е при познат човек или поне при такъв с опит с по-възрастно куче.
Имайте предвид, че Бончо ходи баааааавничко, така че няма как да се извежда заедно с младо и енергично куче например.

Никой не се отзова засега, питала съм и разни познати.
Сигурно ще трябва пак да е на стационар :( И за нея не е приятно, и на мен финансово не ми идва никак добре.
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2013 - 08:22 PM

Снощи беше една от най-вълнуващите вечери в живота ми, хора! :ad_018: :ad_018: :ad_018:

:be_107: :af_089: ХАРЕСАХА БОНИ!!! :af_089: :be_107:

Ще я осинови една прекрасна дама, която живее със семейството си на южния бряг на Англия. Имам директен контакт с нея, препоръчаха ми я и от Shar-Per Rescue & Support Scotland, с които се бяхме намерили сравнително скоро.
Има 4 кучета, две от които осиновени - едното от Румъния, а другото от шотландската организация. Имала е и възрастни кучета, обожава породата от години.

Не мога с думи да ви обясня колко много се зарадвах снощи, когато тя ми писа, че наистина са решили да я вземат! Бяхме си писали, но аз вече съм свикнала да не тая големи надежди...
Съобщението, което буквално ме разрева от щастие, беше:

Цитат

Hi..............
little message for Bonnie from her new family
............
please pack your suitcase and come and meet us
xxxxxx

Бях си с лаптопа в леглото, но изтърчах до нея да я прегръщам и да й обяснявам, подсмърчайки... А тя, милата, гледа тъпо и ми се чуди защо по дяволите я будя и мачкам :ab_041:

Не знам дали разбирате, но минаха почти 3 години, откакто прибрах Бончо от онази спирка в Люлин - на 23 ноември 2010г!
Сега работим по върпоса да организираме транспорта й. Паспорт, ваксини и всичко останали са й 100% изрядни, така че е готова да пътува!

Тъй като пътувах няколко пъти, а и бях сама с две кучета вкъщи за няколко дни, милото Бонче прекара пак в стационара около месец, но... да кажем, че е било всяко зло за добро!

Наистина често ми тежи факта, че тези звезди, които успяват да огреят подобни нещастничета, идват най-вече от чужбина.
Хайде и ние, българите, да сме по-добри хора, с по-отворени и истински сърца!

И много много много се надявам повече чакащи душици да имат късмет, дори и да чакат вече дълго време.
Чудеса понякога все пак се случват!

Често човек наистина се отчайва и мисли, че няма смисъл, но все някога нещо може да стане!

За десерт ви давам снимчици от преди няколко дни:
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 October 2013 - 08:26 PM

Леле ... :smile:! И аз се просълзих от това кратичко съобщение, представям си на теб какво ти е! Неописуемо много се радвам за Бони и стискам палци възможно най-скоро да се намери подходящ транспорт!

#158 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2013 - 08:40 PM

Ники хубаво ги проверете да не стане като с кучето от темата на jaspermm....
http://forum.dog.bg/...1&#entry1071234

Пак тук в Шотландия,пак през организация и накрая кучето беше евтаназирано.
Тук в повечето сучаи когато има проблем се решава по този начин :dh_188:
Искрено се надявам случая да не е такъв,но проучете много внимателно....
Ще имате ли нужда от трохички за транспорта?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2013 - 08:49 PM

Проверени са хората, препоръчани, контактуваме директно и т.н. Бончо не е никак първа младост, та не се зне колко много й остава, но такива проблеми точно определено не очаквам.
Вярвам, че всичко най-накрая ще бъде наред! :)

Разходите за транспорта очакваме да са около 150 GBP, ако е сухоземен и осиновителката сама ще покрие 100 от тях, така че другите ще мога да платя сама. Благодаря ти, че ни мислиш!
Ако имаш възможност да дариш, го направи за някое друго българче в беда! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2013 - 08:52 PM

Добре :smile:
Стискам палци всичко да мине ОК.
Ако все пак нещо се обърка свиркайте имате трохички от мене за Бръчицата :wub:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни