От вчера Бони вече е при geriat!
Благодарение на каръщината и паниката ми, както и най-вече на първият голям сняг в София, цялата "акция Бони" ми отне почти 7 часа... То хубаво, че бях в отпуск, ама..

въздъх.
Взех я от Мария в 12ч и отидохме в Добро Хрумване. Идеята беше да я ваксинирам - щеше да бъде леко предваре, иначе датата й е към средата на януари, но уж за да не я разкарвам от с. Сеславци до София и обратно после само за това.
Да, ама след като с Мария като я взимахме си говорехме, че като цяло с течение на времето е станала по-летаргична и в колата като ми се задъха едно особено, та се притесних. Нали още от преди си знаем, че има разни находки в белите дробове и аз каквато съм си патника, казах да Д-р Бо да не бързаме с ваксината и може би е по-добре да й направим пак контролна снимка. Написа ми тя направление и ааайде към ЦВК (всички придвижвания от точка А до точка Б вчера в София ставаха за около двойно спямо обичайното време...). Там мина доста мъчително, защото Бончо този път хич не стоя за снимките и само слушах как пищи все едно я колят. Забавихме се много, защото се наложи да я вземат и да я снимат втори път, защото едната проекция не беше станала добре. Въпреки че още нямам окончателно мнение от нашите си лекари, в крайна сметка май в белите дробове няма значителна промяна спрямо преди - има си проблеми (силен бронхиален рисунък, данни за калцификати), но не е нещо епично на този етап. Предложиха да пие Новфилин (отпуска бронхиалната мускулатура, облекчава белодробните кръвоносни пътища) 10тина дни. Но пък и се виждат разни шипове и аз поне си мисля, че е възможно сега покрай студеното време те също да й причиняват дискомфорт.
Само да си доразкажа - одисеята ни завърши и с минаване през склада на добрите "джуджета" от Еукануба, където заредих Бончо с голяяям чувал хубава храна - уредена е за около 2 месеца! Мда, и накрая я закарах при Гери, разтоварихме чеиза, обясних каквото имах да обяснявам и така.
На плюшето не съм погасила сметката за няколкото дни стационар предната седмица (28лв), но платих рентгена (45лв) и оставих парички за хотела за първите 20дни. Имам да изплащам сметки в клиниката за друго куче и докато не ги погася, Бони ще трябва да ми е на втори план. Ако някой има възможност и желание да ни помогне, ще се опитам да му се реванширам някак.
В никакъв случай не искам да забравя да благодаря на най-добрата "фея" на Бони - Мария!
Така, както в началото Мария я взе уж за малко временно, така и вече толкова месеца бе при нея и получаваше страхотни грижи с много любов. Да се надяваме, че за времето, в което тя ще отсъства, бонБончето вече ще си е намерила своето място под слънцето, ако ли не пак ще й се помолим да си правят компания
Но наистина... едва ли някога ще мога да обясня колко много съм и благодарна и колко все още ми е трудно да повярвам, че получих такава огромна помощ от човек, който дори не беше от този форум.
За сега това е, поздрави от плюшето!
PS
Имам само няколко недобри снимки - направих ги за секунди пред блока на Мария (бързах, а и валеше сериозно.)
И само едничка от при Гери (ама как разбра, че това е чувал с храна и е неин...)