Dog.bg Форуми : Мъжки пит търси дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мъжки пит търси дом оставен в Сеславци от стопаните си

#81 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2011 - 08:52 PM

[quote name='Muka' date='02 June 2011 - 08:11 AM' timestamp='1307002289' post='95373

"оня с Бруно "- съжалявам, но това ми прозвуча изключително грозно. Доколкото си спомням, човекът беше тежко болен. Ако се случи нешо подобно и с мен, и аз ще търся дом на кучето ми предварително вместо да мисля каква ще е съдбата му след мен. Чест им прави на хората, че искат да му го осигурят навреме, докато могат и да избират все пак.
Коментарът ми не е по темата, но все пак човек никога не знае какво може да му се случи.
[/quote]

OFF/ Честно ,писна ми да ми мажат в темите на животните . Неквм ровичкания, вадене на думички - па що "оня", па що "читави", па що не съм била отгатнала, че някой имал въображения...Се едно съм на конкурс по литература , естетика , може би и телепатия..
"Оня" е разговoрна дума за "онзи". Проблем? Онзи не е тежко болен, аз съм писала поста, но никъде не съм казвала такова нещо. Искате истината ли? Ето Ви я- Дадохме Бруно в отлично състояние на тялото и най-вече на духа. Получихме след цяла година коренно различно куче - емоционално пре- пренавито, мега тревожно, объркано ,напикаващо се при най-малък проблем , отделно дебел ,та чак с възглавнички от целулит, недвижено , че и с рани стари и нови от кучешки зъби ,фистулирали гадни гнойни рани. Неваксинирано .Нерегистрирано . Нищо. Имало вероятно детето алергия.Недоказана.Но я имало и преди да го вземат. Не ми се искаше да повярвам ,че ме лъжат когато писах преди време ,но не сега знам че е така- Шест месеца не можем да възстановим песа от "грижите" за него.При Вотан стана по-бързичко развитието на "драмите", но пък затова също достатъчно драстично му се отрази .
Молба - ако някой има забележки към езика ми и морала ми - да ползва опцията ЛС.Стига панаири в темите на нещастните кучета. Ще съм благодарна, ако просто стиснете палци за успеха им .

Силно , много силно се надявам ,че Вуте няма сериозна здравословна причина ,че да тежи наполовина от теглото ,което имаше , защото така и не се разбра с какво точно е бил хранен. Каквото и да е обаче - кучето сега е в добри ръце .И отново е на прага - в търсене на своя истински дом..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#82 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 03 June 2011 - 10:49 AM

Майчице миличка!!! Колко време е седял гладен,че да заприлича на това чудо от снимките??? :eg_033:

Драми или не,болести или там каквото,да се обади и да каже,че не може да гледа кучето бе! :dry:

Колкото до тия,дето само спамят темата с "Ентелигентните" си изказвания - айде да си траете,а? :dry: Момичетата си скъсват трътките (както казва една наша приятелка:md_064: ),за да сапасяват и са задомяват тия нещастни кучета! Търсят стопани,подлагат ги на какви ли не кръстосани разпити,дават кучетата и понякога след време се оказва,че хората са се оказали поредните идиоти,които знаят как да преминат тестовете... Ето за това дамите все повече внимават и все по-резервирано се отнасят с мераклиите,които искат да имат пит!
С глупавите си изкавания не изглеждате по-дейни или загрижени... Просто дразните!:dry:

Всичко това може да се каже и с по-умерен тон.
мод

User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#83 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 June 2011 - 09:46 PM

Вотан днес. Дежа вю?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 04 June 2011 - 09:56 PM

По дяволите.....
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#85 Потребителят е офлайн   lunenlach Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 June 2011 - 07:09 AM

Хайде обяснете ми,мамка му не го разбирам ,как може,пазаруваме за кучето си веднъж на седмица,в магазин за карантия,телешки бузки,свински изрезки ,понякога сърца,дроб,пакет ориз горе долу сметка равна на 25лв.,пакет суха харана и поне две консервички неква манджица,средно изчислено куч го храним с около 130лв на месец=на един чифт обувки+2 блузки.Как може да са такива зверове,как може да допуснеш кучето ти да се превърне в жив скелет.Това е садизъм :eg_033:
ХОРА КОГАТО ВЗИМАТЕ КУЧЕ ПЪРВО СИ КАЛКУЛИРАЙТЕ МЕСЕЧНИЯТ БЮДЖЕТ ,освен че кучето яде то ходи и на доктор,годишна ваксина 30лв.(дано не бъркам),профилактика против гъдинки външно поне три пъти годишно тоест 3*28=84лв.,обезпаразитяване вътрешно поне през два месец за средно глоямо куче около 3лв. тоест 3*6=18лв.,данък 20лв. общо 150лв. сигурни разходи.
Животното е отговорност,недопустимо е ,неморално и гнусно,да се отесеш така със същество което не е научено само да си осигури храна,дано вие дето сте взели Вотан четете това помнете всичко на тази земя се връща,нищо не ви оправдава за стореното ,вместо добро сте сторили зло,
Потресена съм от снимките ,жал ми е ,сега в този момент ми се иска да имам къща с двор.
Как може да сме толкова лоши хората,как може?
User's Signature

На този свят се плаща всичко. Въображаемото величие ни носи срам. За моментите, когато се чувстваш Бог, се плаща с моменти, когато знаеш, че си пълзящо животно.Джек Лондон
Нека бъдем добри ,добрината лекува,добрината отваря врати:)

#86 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2011 - 07:17 AM

Ужасна, страшна гледка! Много ми падна на сърцето това животно. Очите му, погледът му............. Дано се оправи по-скоро! А какво стана с изследванията?
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 05 June 2011 - 09:20 AM

Ох,Буш...къв ти умерен тон... :dh_188: Виж само на какво прилича кучето..... :eg_033:

Това,че някой е болен,не го освобождава от отговорността...Или какво,щом е болен,нека и псето да се мъчи???
User's Signature

We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.

#88 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 June 2011 - 10:14 AM

Всички изследвания за сега са учудващо добри,в момента го захранваме и продължава да е под лекарско наблюдение.Другата седмица ще правим още един тест,за да отхвърлим и вероятността да има Адисон.
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 05 June 2011 - 10:22 AM

Добрее...начи,има огромна вероятност да НЕ е болен и ужасяващото му състояние да е поради липса на грижи и ЯДЕНЕ,така ли?

Да стане ясно веднъж за винаги и коментарите да спрат...
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   v100 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2011 - 10:43 AM

А тези юнаци дали биха оставили детето си без храна? И без обич? Картината е потресаваща! Така изглежда бездушието и безотговорността. :eg_033: Дано се съвземе момчето!

#91 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2011 - 10:45 AM

кучето е хранено, но храната е сменяна и не знаем каква е била. не е недохранване, по-скоро е некачествено хранене. вероятността да не е болен в чисто медицински смисъл на думата не съществува - виж го... :dh_188:
бил е с тежко разстройство и повръщане в продължение на... седмица? Конярска ще ме коригира за периода и симптомите ако сметне за нужно.

#92 Потребителят е офлайн   v100 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2011 - 10:54 AM

Ох, не ми побира ума как ще си оставиш животното да повръща, без да потърсиш лекарска помощ? Извинявам се за повторението, ама пак опираме до това - бездушие и безотговорност! Много ме е яд... И ме е срам заради "стопаните"...

#93 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 June 2011 - 11:01 AM

Преди да потърси стопанина помощ от мен е бил закаран по спешност в болницата и опериран.Със сигуронст това не е станало за 10 дни,но просто трбяваше да ми каже по рано,че има проблем, а не да се стига до това положение.Иначе нещата са такива,както Поленце ги е написала,силно се надявам сега момъка да се възстанови и дай Боже,да се появи неговия човек.
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   Taz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2011 - 12:38 PM

Аз пък си мисля:

1. Никога няма да оставя в такова положение Киро (или което и да е мое животно) освен ако не съм в дървен костюм. Пък дори и тогава Конярска ще долети :))))))
В случая човека си е жив, просто е бил в болница за 3 дни. Въпросното положение в никакъв случай не е достигнато дори и за една седмица.
2. Не виждам каква ще да е тая храна, дето да води до това.... освен може би дървени стърготини. С хляб да беше хранен...... От както сме го прибрали ака нормално, има апетит, захранваме с ориз и наддава.
3. След ката изследванията са ок - не е болен, както ни беше казано. Ама що да го водиш на лекар като може да го караш на ЕЖК (една жена каза) - значи е болно.
Много се съмнявам и Адисън да е - просто кучето е почти умряло от глад......ама айде тука по-добре докторите да се изкажат, щото не съм от най-вещите. Мога да мисля само елементарно - защо кучето си беше добре при нас и сега се оправя с доста прилични темпове?!

#95 Потребителят е офлайн   lunenlach Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2011 - 05:06 PM

Сори сега за спама,ама това не е от смяна на храна,всички тук имаме кучета ,аз на мойто от време на време му я сменявам е освен разхлабен стомах друго не се е случило,Вотан просто системно не е хранен,а пък да не говорим за повръщане и разтройство ,щото полудявам ,ако някой не знае има хапчета на билкова основа за кучета дето така спичат че ум не го побира,има и антибиотик пак за кучета ,лечението на подобни симптоми е 15лв(всичко обръщам в парици ,да ,ама имаш куче имаш разходи)повярвайте ми бабите и дядовците по селата си хранят кучетата с филии намазани с мас, с остатъци от масата ,раходете се ,подобна чудесия не съм виждала,съжелявам за грубият том,но подобни гледки ме вбесяват,ако имах възможност,до сега да съм го взела горкият горканчо,жал ми е ,жал ми е като го гледам,тъжна картина за която са виновни хора ,ок болен си, не можеш да се грижиш,ок трудно ти е ,еми търси помощ,дълбай като за себе си,това е живо същество мамка му,ми те утре детето си няма да нахранят и тогава какво???
Успех на момчето ,сигурна съм че ще се оправи и съм сигурна че от тук на сетне ще бъде най -щастливото и обичано куче.
User's Signature

На този свят се плаща всичко. Въображаемото величие ни носи срам. За моментите, когато се чувстваш Бог, се плаща с моменти, когато знаеш, че си пълзящо животно.Джек Лондон

#96 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 06 June 2011 - 06:29 PM

Това се опитаха да ме убедят.Само да докладвам, след двани дни на чист ориз и сега на ориз и месо плюс витамини,кучето започва да качва кг, яде по няколко пъти на ден,за да не се товари стомаха.Кожата е значително по добре,няма възпаление и зачервяване,изходния продукт е перфектен,няма разстройство.От сряда преминаваме постепенно и към гранула.За мен лично извода е един,за съжаление на бившия стопанин ,който се опита да ме убеди в обратното,жалко,че не ми се обади по рано, а трбваше животното да стигне до това плачевно състояние:eg_033:
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   vasipan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2011 - 10:23 PM

Ох такава душичка е този куч, този поглед направо ме разбива. По някакъв начин така прилича на моята Кора, но тя беше стаф, а той е пит.
Буца на гърлото ми застава винаги като погледна снимките. Стискам палци на това момче да попадне на хора този път.

#98 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 10 June 2011 - 11:20 AM

Вече сме 18 кг :af_089: кожата е значително по добре,козината лъщи и тапицирания скелет започва да заприличва на нормално куче :wub:
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 12:03 PM

Браво на момчето. :md_064: 18 кг... всъщност той колко беше като се озова пак при вас?
Няма ли щракната снимчица да го видим как се възстановява? Е ако може де

#100 Потребителят е офлайн   lunenlach Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2011 - 05:19 PM

Браво на момчето,браво,стискам палци за него:)
User's Signature

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни