Dog.bg Форуми : "Заедно" или "Поотделно" за Сеславци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Заедно" или "Поотделно" за Сеславци

#121 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 26 November 2010 - 03:52 PM

Показване на мнениетокикита, в 26 November 2010 - 02:46 PM, написа:

Достъпа се спира през седмицата само за доброволци, които оказват някакъв труд там, а граждани могат да си влизат.

Навсякъде по света приветстват доброволците с добре дошли, а ние.....пак наопаки!
Наскоро бях чела нещо подобно: "Колумб тръгнал да търси Индия, и открил Америка.Ние уж, се вървим към Америка, а се озоваваме в тъмна Индия"!

Не мога да им разбера мотивите,защо не може всеки доброволец да помага?
Не даването на конкретен и точен отговор ЗАЩО, от тяхна страна, единственно ме навявава на черни мисли.Може би някой, не иска, нещо си, да се вижда....
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#122 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2010 - 03:53 PM

Както казах по-рано няма да коментирам на тази страница. Ще си позволявам само да помествам снимки, съдржащи кратка информация с цел търсене на осиновители. Правя го и на други места в интернет, пък и не само там. Оказва се ефективен способ да намериш дом на тези приятелчета. От тук нататък Кикита ще ви дава конкретна информация за случващото се в Сеславци.

#123 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 November 2010 - 03:55 PM

Какви кучета има за осиновяване - снимка + кратко инфо. 

Това вие ли ще правите или Кикита?

#124 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 04:00 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 26 November 2010 - 03:00 PM, написа:

Какви кучета има за осиновяване - снимка + кратко инфо. 

Това вие ли ще правите или Кикита?

Всеки, който ходи там и има фотоапарат би могъл да го прави. Ще се постарая да съм актуален, когато помествам снимка и история на някое куче.

#125 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 26 November 2010 - 04:32 PM

Имам впредвид, че преди си знаехме - понеделник, сряда и петък някой ходи там и пуска актуална информация. Днес има такива и такива кучета, толкоз майки с малки, такива породисти, толкоз бебета и т.н. И снимки на всички въпросни кучета.

Лично аз проверявах темата всеки такъв ден. По този начин осинових едно, което беше пред евтаназия, преди това предоставих временен дом за друго (не е много, но все пак). Ако евентуално имам възможност да дам временен или постоянен дом 

- къде да търся актуална информация? 

- кой е отговорника и колко често ще се пуска? 

#126 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 04:43 PM

Аз ще пускам тук информацията, доколкото ми позволява времето и възможностите, а най-вероятно Кикита и другите доброволци, които са по-често там ще предоставят актуална информация. Най-вероятно ще има отделна страница и линк към нея. Мисля че до понеделник нещата ще са ясни и структурирани като конкретни отговори.

#127 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 November 2010 - 06:56 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 26 November 2010 - 03:48 PM, написа:

Аз ще пускам тук информацията, доколкото ми позволява времето и възможностите, а най-вероятно Кикита и другите доброволци, които са по-често там ще предоставят актуална информация. Най-вероятно ще има отделна страница и линк към нея. Мисля че до понеделник нещата ще са ясни и структурирани като конкретни отговори.

Ще ви помоля този вид информация да пускате в темата за Сеславци.
Тази нарочно е отделена от нея, да не се бъркат нещата.
Също така и ще помоля (всикчки) в темата за Сеславци да не се коментра проблема с достъпа. Тази тема е за целта.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#128 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 09:34 PM

Само че, основната тема за Сеславци беше блокирана и не позволяваше да продължа в нея. Не знам каква е причината. Може и да е в моя компютър.

#129 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 November 2010 - 10:26 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 26 November 2010 - 08:39 PM, написа:

Може и да е в моя компютър.

Най-вероятно. Ако има прблем, пишете ми на лс.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#130 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 November 2010 - 06:18 PM

Вчера се проведе среща, на която присъстващи бяхме- аз, д-р Бобадова, представители на Заедно- Ален Попович и Здравка Юрукова. Зададох въпросите, които интересуват всички ни и получих отговори. В изолатора ходят всеки ден, от понеделник до петък, двама представители на Заедно, като единият от тях стои в изолатора през целия ден и контролира дейността на Екоравновесие, а другият ходи с някой от ловните екипи.Представителите на Заедно казаха, че вече Екоравновесие отпускат между 100 и 120 кг храна на ден, за разлика от досега, когато отпускаха по 40кг. и затова пишат, че храна има достатъчно, ние се чудим как 40 кг били достатъчни, те от своя страна се чудят защо ние казваме че няма. Доброволци ще се допускат само в събота, по искане на Екоравновесие. Аз ще имам достъп до изолатора през седмицата, за да снимам кучета, предлагам за осиновяване и взимам такива, на които сме намерили дом, така че както досега в темата за Сеславци ще пускам редовна информация за кучетата. Много се радвам, че се получава нормален диалог и има желание за съвместна работа. Ако има въпроси, питайте :smile:

Заедно срещу насилието над животните:

Цитат

С радост ви съобщаваме, че проблемите, възникнали между “Заедно” и доброволците, които посещават Сеславци в делнични дни са изяснени. Понякога заради виртуалното общуване стават недоразумения. Вчера на среща между двете страни противоречията бяха изгладени! Денят за посещения от доброволци е събота, а скоро се надяваме да може да се ходи и в неделя. През седмицата Кикита Д. ще има достъп до приюта, за да снима кучетата и да търси осиновители, което е и наш основен приоритет. Ние от “Заедно” ще следим за правилното и достатъчно хранене на животните! В момента нямаме нужда от храна, защото има осигурена от Екоравновесие- на кучетата се дава достатъчно количество храна, в зависимост от броя на животните, между 100 и 120кг., за разлика от преди, когато са отпускали по 40кг. Всеки ден в приюта има наш представител, който да следи за тези неща и да ви информира своевременно! Ще разчитаме и на вашата помощ!
Благодарим за разбирането и подкрепата.

#131 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 09:13 PM

В сметката на форума има 458 лв. за Сеславци. За 370 от тях в нарежданията пише "за храна".
Какво да правя с тези дарения?

#132 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 November 2010 - 09:24 PM

С Норт обсъдихме, ако дарителите са съгласни с паричните дарения да купим бебешка храна за Сеславци, която да се дава само от Здравка Юрукова, защото в Сеславци знаете с каква хранят и бебетата не могат да я ядат, а храната да се пренасочи към Богров. Нека хората пишат дали са съгласни на този вариант.

#133 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 08:46 AM

За всички, които се интересуват какво става в Сеславци, вече има страница във Фейсбук, която дава информация и съдържа снимки. Ето линка:

http://www.facebook....39397725?ref=mf

#134 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 03:13 PM

Чудесна е страницата. А дали има план да се прави сайт, макар и съвсем прост за хората, които нямат акаунт във Фейсбук?
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2010 - 08:57 AM

Показване на мнениетоinsult, в 01 December 2010 - 02:18 PM, написа:

Чудесна е страницата. А дали има план да се прави сайт, макар и съвсем прост за хората, които нямат акаунт във Фейсбук?

Доколкото ми е известно в момента се прави сайт на "Заедно" в който ще има специална рубрика за Сеславци. Когато е готов ще ги помоля да ми изпратят линк.

#136 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 December 2010 - 03:51 PM

Вчера бях в Сеславци и снимах кучетата, които са за осиновяване. Питах персонала колко храна дават и получих отговор- по 300гр. дневна дажба за средно и голямо куче, 150гр. за малко и по 400 за огромно, общо около 50кг, което ни връща в начална позиция. Напомням Здравка каза- 100-120 кг на ден. Имаше доста бебета. Имаше три кученца, на макс. 3-4 месеца за кастрация. Хубавото е, че Здравка завива кастрираните кучета, които излизат от упойка, понеже много им пада температурата. Краставичките са там и са много по-добре, но им прекъснахме лечението и голите петна може да тръгнат пак. Със Здравка помолихме лекаря да им слага Айвомек през 7 дни, а аз ще им сложа последната доза Промерис Дуо другата седмица.
Днес майка ми отиде в 9 часа, за да си търси кучетата от квартала, които са взели за кастрация. Тя ще напише какво се е случило, за да е от първа ръка и ще публикува линк с моите снимки от вчера и нейни от днес, по-късно ще извадя някои снимки и ще напиша инфо. за някои кучета.

#137 Guest_ewa_iwanowa_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 December 2010 - 04:06 PM

Днес в 09,00 часа бях в "приюта" в Сеславци.Исках да потърся 3 кучета,които бяха взети за кастриране на 22,11 и които не виждам в квартала ни и да направя снимки на останалите, за да ги кача тук.Бях посрещната от.Илинка,която ми направи справка от документите,били са върнати,но каза ако искам да вляза и да огледам кучетата, за да проверя.Влизайки при вътрешните клетки,оглеждайки кучетата,едновременно с това и правех снимки.След няма и 5 мин.се появи Илинка и ми се скара че снимам.Нямало съм право да правя снимки.Имало организация която си правела снимки и си ги публикувала и сега ще извика човека от тази организация.Появи се Здравка Юрукова-Дикова,която също започна с това,че нямам право да снимам.Аз не съм от мълчаливите и я попитах,защо след скандала във фейсбук,те публикуваха ,че всеки гражданин в рамките на работното време на изолатора, може да ходи,а също така и да прави снимки,а сега ми забраняват?И последно, мога или не мога да правя снимки?Ставайки им ясно ,че съм запозната и със скандала и с това което публикуват във фейсбук,веднага се отметнаха и отговора на Здравка Юрукова-Дикова беше,че може,ама тук идват разни хора с лоши намерения,които могат да навредят и да отровят кучетата.Интересно ми стана,че влизайки сама, само да огледам( за което ми разрешиха)не се притесняваха дали ще отровя кучетата,но щом видяха,че съм с фотоапарат, изведнъж станах потенциален отровител?!Както и да е,бяхме и при управителя д-р Петков,който каза,че няма проблем,когато искам да идвам да снимам.На въпроса ми към Здравка Юрукова-Дикова,кога ще хранят кучетата и може ли да остана да гледам-тя ми отговори.Цитирам:Ами трябва да попитам гледачите,защото може да са ги нахранили.Отговора ми беше,че аз съм от 09,00 часа в изолатора и кучетата не са хранени.Цитирам Здравка Юрукова-Дикова:Ами понякога те ги хранят в 07,00 часа сутринта.Попитах как така хранят в 07,00,след като изолатора отваря в 09,00 часа и ако някой е дошъл в извън работно време в 07,00 за да ги нахрани(?!?),значи от "Заедно..."не извършват контрола над храненията и понятие си нямат изобщо дали са хранени.Съкращавам разказа си,тъй като стана дълъг и преминавам към храненията.145 са днес кучетата в Сеславци,като най- малките не са включени в бройката,а може и някое да е било в къщичките.Раздаде им се 40 кг храна.,а не както "Заедно'... бяха публикували по 100-120 кг на ден.Храната се сипваше в хранилките и 2-3 от кучетата заставаха ,изяждаха храната и не разрешаваха да се доближат останалите.Както ще видите от снимките, на една от тях се бият за храна.В тази клетка бяха 14 кучета,3 от които застанаха и не допуснаха останалите 11 да помиришат даже храната.11-те останаха гладни.На въпроса ми към гледачите,защо не сипват освен в хранилките и на земята,та докато тарторите се хранят от хранилката,останалите малко да хапнат от земята-отговориха,че така им е наредено.Здравка Юрукова-Дикова беше с нас и правеше снимки как се хранят,но не се обади по въпроса за това как се хранят кучетата.Лично попитах д-р Петков,по колко храна се отпуска от Екоравновесие на ден за куче.Отговори ми-150грама за малките,300грама за големите и 400грама за най- големите и нямал нищо общо с това което "Заедно.."публикуват в публичното пространство.Тръгвайки си исках да попитам Здравка Юрукова-Дикова за информацията която са публикували във фейсбук и дог.бг относно количеството храна на ден ,но не можах да я намеря.От написаното по горе всеки сам за себе си да си направи заключение.Моето е че: Да, в изолатора се ходи всеки ден,но се стои в една стаичка през целия ден,откоято стаичка излизат само когато имат посетители и не се извършва никакъв контрол
Сеславци от вчера:

http://kiara1313.sni...02-12-10.504257

Сеславци от днес

http://kiara1313.sni...03-12-10.553734

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#138 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2010 - 04:23 PM

А сега може ли да питаме какво точно се случва или още да чакаме? Последните постове май са за дискусионната тема, отворена по този повод.

#139 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2010 - 04:45 PM

Не исках да се намесвам, обаче темата взе да става много лична. Първо не знам кой какво декларира и говори, но кучетата от последните клетки са във видимо добро състояние - здрави и добре оформени, т.е. нахранени. И аз бях вчера в Сеславци и видях как Здравка и доктора лично поставиха дозата айвомек на краставите кучета. Когато стои в т.н. стаичка Здравка описва кучетата, които са пристигнали току що в приюта и тези, които са върнати по места. През останалото време тя разхожда, завива, следи кастрационния процес, лови случайно изпуснати от ловците кучета (без ласо - те сами идват при нея защото я познават и й се доверяват). Особено внимателно следи за болните кучета и особенно за тези, на които се предписва евтаназия. Посреща осиновителите и ги предразполага и запознава с кучетата. Тази седмица има около четири кучета, които са осиновени благодарение на нейните лични усилия. Снима всяко куче и всяка вечер пуска снимките в страницата за осиновяване. Върши куп други неща, свързани с работата в приюта, като дава съвети и прави нововъведения по отношение на подобряване положението на кучетата (временно и постоянно пребиваващи). Вечер, когато се пребере в къщи продължава до късно да работи и проучва възможности свързани с каузи и т.н., които ще доведат до облекчаване и подобряване на състоянието на кучетата. Когато се връща от Сеславци мирише ужасно на лайна и мръсни кучета. Здравка има бебе на година и десет месеца, куче, което я обожава и съпруг, който й помага доколкото може в каузата. Същия този съпруг няма да допусне, коментари от типа на горните, тъй-като познава много добре Здравка и й се възхищава за себеотрицанието. В информацията ви има известна истина, но е толкова предубедено и заядливо представена, че всъщност проблемите остават малко по-встрани. По добре помислете с какво можете да помогнете, вместо да хабите усилия в това да критикувате.

#140 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2010 - 04:59 PM

Прикачена снимка

Показване на мнениетоg_tanov, в 03 December 2010 - 03:50 PM, написа:

Първо не знам кой какво декларира и говори, но кучетата от последните клетки са във видимо добро състояние - здрави и добре оформени, т.е. нахранени.

?!?!
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема