"Заедно" или "Поотделно" за Сеславци
Публикувано: 03 December 2010 - 04:59 PM
пп. Върнете се в началото на темата и сами ще видите как бяха "оформени" кучетата с толкова количество храна.
#142 Guest_ewa_iwanowa_*
Публикувано: 03 December 2010 - 05:06 PM
Публикувано: 03 December 2010 - 05:09 PM
Nickey, в 03 December 2010 - 04:04 PM, написа:

g_tanov, в 03 December 2010 - 03:50 PM, написа:
?!?!
Това е снимка на току що докарано куче от улицата. Последните клетки са на постоянно пребиваващите. За тях става въпрос. Май не сте ходили в Сеславци?
Публикувано: 03 December 2010 - 06:05 PM
Вече има достатъчно слаби кучета в голямите клетки - вижда се от снимките, не трябва да продължават да гладуват кучетата там.
Публикувано: 03 December 2010 - 06:57 PM
кикита, в 03 December 2010 - 04:04 PM, написа:
Мисля, че е много кратко и просто зададен въпросът.
Вършете каквото си искате там от Заедно, но оставете хората, които ходеха до сега да дохранват кучетата няколко пъти седмично. Това са добре познати едни и същи хора.
Какви причини може да имате, за да спирате достъпа им?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 December 2010 - 06:59 PM
d-r Bobadova, в 03 December 2010 - 04:22 PM, написа:
Точно за "заедно" не зная, но поне бихме могли да не си пречим. Защото, както бях писала някъде преди седмица, в Сеславци има работа за целия китайски народ.
Да допълня - забраната за пустите му две хранения през седмицата от доброволци дойде точно с подписването на договора със "Заедно".
И пак да кажа - явно храната не достига, и храната не е 100-120кг дневно, както беше съобщила Здравка на Кики, а 40кг. Което значи, че повече от половината кучета са хронично гладуващи.
И Кики, внимавайте със снимките, кльощавите кучета ще бъдат бързо-бързо евтаназирани, Екоравновесие няма да допусне втори път една и съща грешка - скелети в клетките.
Иска ми се да напиша още много неща, но се въздържам заради партиите, сдруженията и организациите, в които членувам - да не ги забърквам в спора, преди да сме взели официално решение за това, на някой от предстоящите ни конгреси

Публикувано: 03 December 2010 - 07:40 PM
Това, че се лъже относно количеството което им се дава ме кара да се съмнявам в подбудите на хората, обсебили мястото.
Не ми пука обаче кой защо, до кога и как е попаднал там. Не питам и не искам да знам.
За мен лично е важно само едно - кучетата да се хранят. Това е единствения им шанс за някакъв живот избощо.
Очевидно е, че забраната не идва от Екото. Дори да идва от там - то Кики и Норт винаги могат да продължат да ходят, като доброволци на Заедно.
Толкова ли ви е трудно да го проумеете и да го допуснете?
Здравка била много заета, целия й ден по часове научихме. Ми ок, какъв е проблема да има помагачи няколко пъти в седмицата?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 December 2010 - 08:56 PM

Сори пич, малко ме вълнува семейното и' положение, хората тук искат отговори на конкретни отговори засягащи кучетата.

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"
Публикувано: 03 December 2010 - 09:09 PM
Хора Това с отказването достъп за доброволци е хмм...меко казано Ненормално и Малоумно.Те хората в цял свят се чудят как да ги привличат хората да помагат,Ние в България ги гоним.
Това решение само някои болен мозък може да го вземе.
Аз ходя тук(Италия) по приюти да чистя,разнасям храна,разхождам и т.н както си му е редът...Ами те хората се чудят как да си удължават времето,какви схеми да измислят само и само да се възползват на 100% от предложената безвъзмеждна помощ,а пък Баровците в Сеславци или там които е отговорен ...Не щът,Големеят и са Над нещата...
Баси ужасно е да се чете ,камо ли пък да се асимилира подобна новина.Наистина ми идва да ревна от безсилие.
Не съм много запозната,но Няма ли вариант да се сигнализира някъде за тези произволия и надхвърляне на компетентности и права?!
Искаше ми се и да попитам нещо по запознатите...
Има ли разработена програма за осиновяване от дистанция?!Присетих се,защото тук е доста разпространена тази схема и работи доста добре.Аз имам няколко такива дечица,просто защото с ротовете няма никакъв шанс за още кучовци.
В смисъл,които няма възможност да прибере животинка в къщи или е надалече или там каквито и мотиви да има...Си избира някоя животинка и поема месечните нужди(всичко от каквото има нужда)...и подписва договор,че при евентуални истински осиновители няма да предявява претенции за въпросното животно?!
Ама сега се замислих...те са забранили достъпа,какво говорим за доверие и прочие...
И преди някой да приеме лично думите ми искам да обясня,че Аз лично ,като един евентуален бъдещ дарител или осиновител от разстояние(предполагам и доста други,които четат и се информират какво се случва)...Ами меко казано Не ми вдъхвате Нито доверие,Нито професионалност...Цялата работа ми е мътна,затова и душичките измират от глад и липса на грижи.
Примерно тук в приютите поне с които съм наясно...Ами ходила съм по всякакви часове да нося храна или лекарства...Освен това примерно Аз лично съм доста заета в почивните дни и ходя най вече през седмицата.Предполагам и в България има такива хора,които имат желание да помагат с каквото могат,Но при тази ситуация насила се спират и обезверяват.
Мога да разказвам до утре ,как е тука,Но това не е важно...Важно и основно условие един приют да се развива и да се достигне някакъв добър Европейски стандарт е да има прозрачност,информираност,честност,да се усеща истинка загриженост към животните и най вече да се целуват по задните части ,ако трябва Доброволците,за това че си отделят от скъпоценното време и средства.
Ако се спечели доверието на хората ще видите,че всичко е доста по леко и поносимо.Да не си мислите че тук държавата кой знае какво се занимава...Дааа построила е хубави приюти и оттам нататък почти всичко се поема от доброволци,че и е в повече понякога.
P.С...Обръщам се наистина с искренна молба към Хората от които зависят важните решения,да помислят и преразгледат това постановление.
Ще ни се смее цял свят,ако излезе наяве това безумие.

Едно бързо допълнение,че видях неточност в изказването ми...
3а държавата тук...
Плаща определена сума месечно на бройка куче...
Но факта ,че 90% от работата се върши от Доброволци е точен.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 03 December 2010 - 09:33 PM

Публикувано: 03 December 2010 - 09:40 PM
Публикувано: 03 December 2010 - 10:05 PM

Като няма доверие и се процедира по този начин,Hяма толкова луди хора(и не ги виня)да си отделят и от без това мизерните средства само за идеята,без да са сигурни,че отиват по предназначение.
Да не говорим,че дори и тези които нямат финансова възможност биха могли да бъдат супер полезни с чистене,разхождане, няколко ласки i t.n...И най хубавото е ,че и те ще се чувстват удовлетворени,че са помогнали по някакъв начин.
Ооооххх не знам... Дано нещо се промени и тези от които зависят решенията си помислят добре.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 03 December 2010 - 11:40 PM
А гладът не пита дали сме заедно или отделно, а идва студена зима, дано за най-светлия празник да не зарадваме нашите най-добри приятели с битки за шепа храна и недай Боже - гладна смърт.
Моля, извинете ме за емоционалния изблик, но съм искрено възмутена от прочетеното тук. И пак ще повторя, не разбирам каква е пречката кучетата в Сеславци да получат поне най-малкото, което заслужават - малко повечко храна?
И моля, това да не се приме като умаловажаване на грижите, които полагат доброволците от "Заедно".

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 15 December 2010 - 11:35 PM
Зорница Стойновска
Az smqtam,4e organizacii kato va6ata,koqto dava dostyp na grajdanite do jivotnite,do tova da im pomagat i da se grijat za tqh(po pari4en ili moralen na4in) vinagi spomagat i nosqt ne6to dobro.Obvineniq vinagi ima i vinagi 6te ima i te ne tr...qbva da Vi strqskat.Ako e vyzmojno da se otstrani vliqnieto na Ekoravnovesie i da se prekrati tqhnoto u4astie v priiuta,spored men 6te e po-dobre.Ne iskam da se izkazvam pove4e,za6toto sym zle informirana,za tova kakva rolia igraqt Ekoravnovesie v Seslavci,no organizacii kato va6ata mogat da postignat samo dobri ne6ta.Primer za organizaciq i ne6nata deinost v priiut e ARS i Bogorov i az smqtam,4e taka 6te se polu4i i s vas.Podkrepqm vi i se nadqvam o6te mnogo hora da go napravqt.:)
Miroslava Nedkova еееееееее стига вече българска простотия :( хора давайте напред Заедно с нас!!!!! За нищо на света не се отказвайте, кученцата в Сеславци имат само нас и никой друг.
Bisera Ilieva Когато дойде такъв въпрос, винаги поставяйте на първо място това, което е най-доброто за животните... а това за тях е вие да сте там, така че не се отказвайте и да не ви дреме кой кво приказва! Аз лично заставам зад вас и ще ви подкрепям в тази кауза :)
явор христов
Ако искате да успеете,това че някой ви хули плюе или обижда не означава да се отказвате!Напротив трябва да продължите битката смело в името на живота и любовта към животните защото тези малки създания вярват във вас и по точно в любовта ви ...към самите тях.Щом сте стигнали до тук можете и до край,колкото повече ви пречи някой значи толкова повече предимство има за вас.обединете се и победете в името на любовта,това е най силното оръжие на този свят.Трудности ще има да и за напред но вярвам в победата.бъдете любезни защото добрата дума къса вериги и окови.Бъдете смели и повярваите проблемите сами си тръгват,а колкото доживотните те ви обичат още от преди вие да ги обикнете това е в природата им.::)))))
Darina Draganova Тази кауза си струва и ако не сме ние, кой ще помогне на тези животинки. Аи вие сте звеното, което обединява нашата помощ ... за да стигне тя до животинките. Не се предавйте - имате нас, а тези мили създания разчитат основно на нас!
Aleksandra Spasova az mislq, 4e 4ovek, koito pomaga na jivotnite ot dobra volq, nemoje da zloupotrebi ili izdevatelstva sas sa6tite po nikakav na4in, po prostata pri4ina, 4e takava misal vaob6te ne minava prez glavata mu, taka 4e nedeite da obra6tate vnimanie na podobni gluposti, za6toto milite ku4enca ot Seslavci imat nujda ot vas... az sa6to vi podkrepqm dobri hora, prodaljavaite da se borite sas sa6tiq has, da se grijite i da davate lubov, ZA6TOTO KU4ETO NAISTINA E NAI-DOBRIQ PRIQTEL NA 4OVEKA :)))
Ralitsa Ivanova Ako niamate polza ot Ekoravnovesie,i taka kato 4eta kak vi obijdat i klevetat,za6to da ste s tiah!niama smisal!mnogo vi se vazhi6tavam 4e ste poeli tazi goliama otgovornost!az sam s vas!nai vajnoto e jivotinkite da sa dobre
Yana Kastelieva А какъв им е проблема на трите........ Без да съм посещавал априюта - еми, досега сееха смърт гадните пазачи без никакъв вариант някой да ги спре, види или да докаже гадостите, които вършат ония..... ТА ЗАРАДИ САМО ДОРИ ЕДИН ОТ ПЛЮСПОВЕТЕ, ПРЕДИМСТВАТА, КЪСМЕТА, ЩАСТИЕТО, ПОМОЩТА, ШАНСА, УТЕХАТА, ЧЕ ВИЕ СТЕ ТАМ - СИ ЗАСЛУЖАВА!!!!!!!! А СЪС СИГУРНОСТ ВИ Е ТРУДНО, НО ДАНО ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ КЪМ ВАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ventzyslava Guetova Ние сме тук, защото обичаме животните и никой и нищо не може да промени това, нали?
Трябва да продължите, заради животните и нас!
явор христов хора вие на кирилица не можетели да пишите!да несте интер национални патриоти?не се сърдете но коментарите за (ЗАЕДНО) поне тях пишете нормално,МОЛЯ!:)))
цвети димитрова НИКАКВО ОТКАЗВАНЕ!!!хората няма да спрат да говорят,всичко се прави от злоба и завист, не им обръщайте внимание ,гледайте напред, ние вярваме във вас...С ВАС СМЕ!!!
Павлина Топалова
има още много работа да се свърши и на много въпроси да се отговори. с цялото ми уважение към инициативността, желанието, добронамереността и енергията на "Заедно" смятам, че се иска толеранс и от тяхна страна. познавам някои от цитиранит...е хора и не вярвам да си позволят да псуват. просто страните трябва да преглътнат собствената си гордост и да се концентрират върху това да помогнат на кучетата. различия във вижданията винаги ще има. нека не забравяме че обвинените страни са хора, които от поне две години ходят в Сеславци да хранят, обгрижват, осиновяват, лекуват. има на какво да ви научат, просто си отворете очите, ушите и душите. целта е една, не я забравяйте.
Mariam Avetisyan Vinagi shte ima takiva xora , ne im obr@shtayte vnimanie i ne se davayte. V@rshite blagorodna rabota i tova vse nyakoy den shte b@de v@znagradenio
Ваня Костова Когато сте започвали тази работа е трябвало да бъдете подготвени,че ще има недоволни и мърморещи. Няма идеални условия за каквато и да било дейност. Просто съберете в един уречен ден всички - с претенции и без претенции, отговорете на въпросите и недоверието- и така ще олекне на всички. Животинките имат нужда от МНОГО хора, не само от една организация - и друг път съм писала - за вас е ценен и важен всеки един помощник, всеки човек - Кикита и който и да било са давали също всичко от себе си - проблемите се уреждат в диалог.
Кикита Д.
Тъй като името ми се споменава напълно незаслужено мисля, че трябва да изясня въпроса, въпреки, че бях решила да не се занимавам повече с хора като вас, вие сами си го правите. Бях решила с вас повече да не се занимавам, но при такива изказ...вания няма как да замълча. От повече от две години група доброволци, ходим в изолатора в Сеславци 3 пъти седмично, за да храним допълнително (с храна дарена от хората), лекуваме, задомяваме и подобряваме условията в които живеят кучетата в Сеславци. За това време спасихме и задомихме доста кучета, като всичко направено от нас беше направено изцяло от доброволци, които обичаме кучетата. Преди няколко месеца, се появи СНЦ "Заедно срещу насилието над животните" и по-точно Здравка Юрукова и започнаха да събират доброволци в съботните дни. Ние бяхме безкрайно щастливи както за това, че помагат в Сеславци, така и когато научихме, че са подписали споразумение за сътрудничество с ОП Екоравновесие. След това изведнъж нисе заяви, че повече нямаме право да посещаваме изолатора, по тяхно нареждане, което предизвика бурни реакции от нашите дарители и доброволци. Поисках среща с представители на "Заедно", за да се изясни въпроса защо не ни позволяват да ходим в изолатора, както до сега и с какво ще пречим там, като помагаме на кучетата. Здравка Юрукова ми каза пред свидетели, че кучетата се хранят с 100-120 кг. храна дневно и аз и повярвах докато не отидох на място в Сеславци и не попитах с колко храна хранят. Получих отговор с 40-50 кг. в зависимост от броя на кучетата, което е по норматив и което на практика е крайно недостатъчно за 160 кучета. Остана въпросът как ние ще пречим в изолатора с нашата помощ и допълнителна храна. Днес имаше събрание, което предизвика явно недоволство от страна на "Заедно" и всички ние продължаваме да се питаме какъв им е проблема. Можете да прочетете кои сме ние тук:http://forum.dog.bg/topic/19126-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%86%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/
А скандала със Заедно тук: http://forum.dog.bg/...B2%D1%86%D0%B8/
Държа да подчертая, че ние никога не сме искали Заедно да не работят в Сеславци, дори напротив, за разлика от тяхна страна и не можем да не си зададем въпроса, с какво пречим и какво остава скрито.Никога не сме имали претенции да се наричаме велики или, че сме направили кой знае какво, но за конкретните кучета това е всичко и най-малко искаме да ги лишаваме от помощ.В цяла Европа доброволци, помощ и дарения се приветстват с добре дошли, но София явно е друг свят. Аз повече няма да пиша стига да не бъда провокирана и се надявам искрено това да не стане. Държа да подчертая също, че никога не съм си позволявала нито да повиша глас, най-малко да псувам когото и да било, напротив изключително мила съм, въпреки създалата се ситуация.
Tsvety Stapova
Как ще се отказвате????? ВИЕ ми дадохте надежда, че на Земята все още са останали ХОРА. ВИЕ помогнахте да се подобри това забравено от Бога място-Сеславци. Вие сте причината да влизам всеки ден във Фейса и да преглеждам страницата на ЗАЕД...НО...
Моля ви, не се отказвайте!
Deni Nedeva Ne znam tezi trite kade tochno gi boli, no v BG podobno otnoshenie oznachava samo edno - che ste na prav pat! Podkrepqm vi i ne se otkazvaite! I vie ne ste ochakvali da e lesno, no nali vsichko e v imeto na jivotinkite! Prodajavaite i smelo napred!
Vesi Jekova Trqbva da prodaljite!! Ne se otkazvai te,vie napravihte mnogo za jivotnite i sam ubedena,che shte prodaljavate da pomagate,hora kato vas s tolkova golemi i topli sarca ve4e sa rqdkost radvam se che vi ima podkrepqm vi kakto az taka i mnogo drugi hora prodaljavai te v sashtiq duh i ne obrashtaite vnimanie na nqkakvi..... Uspeh :)
Nadia Tosheva Много моля преди незапознатите да си правят изводи, да прочетат мнението на Кикита Д. малко по-горе и най-вече дискусиите от приложените линкове!
Nadia Tosheva Скандалите са излишни, така е.
Но не можете да предоставяте инфромацията така едностранчиво, че и изменено!
Nadia Tosheva Никой не иска, не ви кара и не очаква, че за кучетата ще бъде по-добре ако НЕ сте в Сеславци, разберете го.
Просто трябва да може всички да работим и да им помагаме, без да си пречимЧ
De Nnu ne se otkazvaite , NEVEROQTNI STE , dano ima poweche hora kato was ! {}
Петя Петрова Познавам лично Кикита Д ,тя е най благородния човек когото съм срещала.Помогнала е на толкова много животинки ,спасява ги ,лекува ги ,намира им дом подържа вразка с новите стопани и очаква от тях снимков материал.Тя от много време се занимаваше с кучетата от сеславци хранеше ги ,лекуваше ги , ваксинираше ги задомяваше ги.Незнам какъв е спора но тя незаслужава така да и петнят името.
Лил ЛЛ ЗА!!!
Krasimira Sustova Аз ви моля-моля не прекратявайте споразумението си с Екоравновесие,защото без вас сме ОЛЕЛЕ!Аз знам,че не са нито еко,нито равновесие,и съм по-спокойна,че ви има!
Гергана Иванова
Ако злобните подмятания ,на няколко ентусиасти могат да Ви накарат да се откажете,то значи не сте напълно сигурни в това което вършите !Тези клети душици в приютите,по строежите и улиците,имат нужда от хора които са силни и уверени ,за да п...олучат помощ и обич,едва ли колебанието Ви ,ще им е от полза!!!!!! Така че,смело напред и нека злобата и обидата,да не Ви разколебават,важни са животните в нужда,а не Вашето его ,нали така ????? Още по-малко егото на разни дървени философи,като не им харесва,да си мръднат задниците и те ,така ще има повече за милите душици в Сеславци !
Anelia Dimova Mileva
Според мен трябва да продължите смело напред!
Не обръщайте внимание на хорските приказки- винаги ще има недоволни.
За съжаление на нас българите мрънкането, злобата и вечното недоволство към всичко и всички ни е генетично заложено.
Това което... правите е страхотно и знайте, че доста хора, но най- вече нещастните душички в приюта го оценяват и оцеляват благодарение на вас и вашите усилия.
А, ние- всеки, който с какво може ще помагам и сме зад вас и ви подкрепяме.
Не се отказвайте! Моля Ви!
Заедно срещу насилието над животните!!!
Надя Тошева, вас малко не ви ли е срам , да коментирате сега , след като 2 години, Кикита Д. прикриваше евтаназиите и убииствата в Сеславци , Хранехте животните и си успокихте съвеста. Вадехте животни , за който можехте да намерите осиновит...ел, защото са " красиви" както днес дойде Кикита да си " избира" животни ..защо си ги избрате искаме да ви питаме?!?!?!?! за няма и седмица гореспоменатата госпожица си избира специални животни и чак дава заявки къде да ги караме ?!?!?!!!!!!!... Вие сте някаква мафия, избирате си животни , продавате ги и си прибирате парите и на всичкото отгоре и пишете глупости на нашата стена!!! А вие къде сте Надя Тошева?!?!?! Кога дойдохте в Сеславци ?!?! Кога >!?!>! Само си дремете да си пишете по форумите ..Вие искате да сте великите . Не ние ! Моля напуснете страницата, защото явно ви личи колко сте пристрастна,. Изобщо не ви интересуват кучетата в Сеславци , интересува ви " ваш" човек да храни и да си пишете по форумите колко сте велики , само защото храните , а другото ?!?!?! За толкова години да ви питаме : Колко от по- грозничките животни спасихте?!?!?! КОлко ?!?!?!? Само тия дето стават за осиновяване в чужбина вадите и лекувате ?!?!?! Защо ли ?!?!?Чакаме отговор от вас Надя Тошева .. И не да ни критикувате хората и медийните лица, а да погледнете себе си и хората, които защитавате. Ако искате правете го по вашите форуми .. Явно не сте прочели добре написаното горе и си търсите причина да се заяждате ! Успех !
Tsvety Stapova Аз не съм запозната с проблемите и не искам да взимам отношение, просто мисля, че хората със сърца могат да намерят най-доброто решение в името на една добра кауза:)
Ева Иванова "Заедно.." не смятате ли,че сте мноооого нагли.Понеже не успяхте да спрете влизането на граждани в Сеславци за да не виждат злоупотребите Ви и сега треперите от яд и се чудите върху кого да си излеете злобата.Аз лично съм видяла,че не извършвате никакъв контрол в Сеславци и че си стоите на топло в стаичката и че прикривате кастрирането на кученца под 6 месечна възраст,а също така прикривате ефтаназиите.Засрамете се.Вие сте болни мозъци,които гонят само печалба и слава за сметка на клетите животни.
Liliana Brankova
И аз бях решила повече да не пиша тук по този въпрос, защото усещането ми беше, че говоря със стена. В течение съм на тази разправия, в течение съм и на ОГРОМАТА работа, вършена ГОДИНИ от Кикита и останалите доброволци от форума на дог.бг, ...за които се пише по този отвратителен начин тук. Всички вие, драги фенове, писали под този постинг, наричайки тези момичета психарки, злобни, груби, себични и какво ли не - как си позволявате такова отношение, без да сте наясно?! Какво ви дава самочувствието да говорите така??? Прочетете линковете, които е дала Кикита, ама целите, темата за Сеславци е над 150 страници, седнете, прочетете я и после елате и ако имате очи, наречете ги пак така.
На тея, дето дават за пример АРС - дали сте наясно, че АРС се роди именно в дог.бг? Те са хората, помагали дълго време на сеславските кучета, прочетете темата и тогава си развявайте категоричните мнения из форумите
Кикита е описала добре цялата ситуация, така че няма да го правя и аз. Само ще кажа, че никой не е искал да пречи на Заедно, караницата я предизвика това, че след тяхното споразумение с Екото, на доброволците, които дотогава дохранваха кучетата там, им беше забранено да го правят вече. И то при положение, че кучетата получават недостатъчно храна, разбирам да стигаше и това да беше излишно, но е е така. И на всичките въпроси ЗАЩО, отговор или никакъв, или някакво дълго словоизлияние, от което на никой не му става ясно нищо. И предполагам на всички е ясно, на гърба на КОГО се случва всичко това.
Сега конкретно към Заедно - лично аз, хора, покрай тази грозна история, изгубих доверието и симпатиите, които имах към вас. Писах ви и преди - не може да си позволявате и намек за непрозрачност, при положение, че хората все повече си губят доверието в НПО-тата. Особено що се отнася за животните. Аз в момента съм в позиция, че ако искам да даря за Сеславци, не знам как да го направя, защото на вас ви нямам доверие. И вие направихте това да е така. А тази лична война, която сте повели с тези момичета - какво да кажа, щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно.
Nadia Tosheva
Очевидно говорим с Кони Генова в момента.
Не съм длъжна да обяснявам на кого, колко и дали съм помогнала. Всеки помага колкото може, а и дарителството и доброволството са съвсем лични дейности и всеки сам преценява колко и на кого може дапом...огне.
Определено се надявам тонът да стане мааалко по-културен. Очевидно е, че вътрешно отново и отново не можете да се разберете как може да се говори публично, ако искате да имате някакъв имидж.
Nadia Tosheva Още нещо - да, пристрастна съм. Естествено.
Доверието не е даденост, а нещо, което се печели.
И точно Кикита Д. и много други, помагащи на Сеславци, са спечелили моето.
Yana Kastelieva
Еееееееееееее, тук поне вярвах безапелационно, чче ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!!!!!!!! Със сигурност е много хубаво, ако Кикита и другите са помагали..... разбира се - ако и те носят храна - дажба отгоре, никога няма да е в повече :)
Но ако това, коет...о 'Заедно' пишат за парите и продаването на животни - е вярно - става страшно!!!!!!!!! Разбирам донякъде, че някои хора наистина имат претенции да осиновят по-породисто куче - т.е. - НЕ ГИ РАЗБИРАМ, но бих разбрала желанието, същите момичета да намират подходящите кучета за даден желаещ осиновител!!!!!! Опитвам се да гледам възможно най-оптимистично! Но някой може би бърка, защото, ако и двете страни искат да помагат толкова много - не би трябвало да имат чак такива различия! Нека това се изясни, защото дори грам съмнение в един момент по-лесно поражда ново съмнение и така, хората, които толкова време чакахме да се появи някойо, като Вас и да ни дадете надежда - на нас и на ПУНЧОВЦИТЕ в един момент ...някак.......... ни става тъжно, че дори и в този случай се пише нещо лошо, че има нещо гнило......... Аз толкова ви подкрепям!!!!!!!! Защо не се направи дебат с някя=къв доказателствен материал, не защото някой лъже, а защото може би някой не е докрай разбран!!!!!!!!!! Мисля си, че всички наистина ЗАЕДНО ЩЕ СИ ПОМАГАМЕ МНОГО ПОВЕЧЕ! АКО НЕ БЯХМЕ ЗАЕДНО - НЯМАШЕ ДА СЕ СПАСЯТ ТОЛКОВА ЖИВОТИНКИ!!!!!!!! :)*
Nadia Tosheva Мъчно ми е да повярвам, че и тук има хора, които наистина смята, че от бездомни животни могат да се изкарват пари...
просто е нелепо
Liliana Brankova
Докато съм писала, Заедно са изляли поредната помия, пълна с долнопробни лъжи....... е окончателно ме отвратихте, досега допусках, че има нещо, което аз не знам в цялата картина, но сега вече окончателно срутихте и мъничкото доверие, остана...ло в мен
Който иска, да чете линковете, там си е написано всичко
Ева Иванова "Заедно.."а къде са двата питбула от 02.12.10?На 03.12.10г ги нямаше в Сеславци,аз лично проверих, или може би Вие съдите за другите по собствените си постъпки???Продадохте питбулите ли?!?
Antoniya Smilkova Недейте да се разправяте. За добро или за лошо, животинките имат само вас (и под вас имам предвид всички). Не можете да се отказвате, защото от това биха страдали само те. Моля ви, прекратете обвиненията и се опитайте да работите заедно. Животните не са виновни за човешката ни природа и достатъчно страдат от безхаберието на гражданите. Сигурна съм, че всеки от вас е помагал с каквото може и се надявам това да продължава и за в бъдеще.
Liliana Brankova Yana Kastelieva и останалите, пишещи без да знаят, вместо да пишете 'АКО това е вярно...', направете си труда да цъкнете на онези линкове и прочетете!!!! И тогава елате и говорете!
Кикита Д.
От името на Заедно пише Кони Генова, да подчертая за да е ясно кой стои насреща.
Кони, имаш ли някакво доказателство за безумните обвинения отправени към мен, че съм ПРОДАВАЛА кучета от Сеславци или, че имам каквато и да е изгода от това че ...спасявам кучета от там? Защо и как си позволяваш да хвърляш публично кал по мен, без да имаш каквито и да е доказателства за твърденията си, а те се основават само на злоба!
За толкова време не само, че не съм имала каквато и да е полза от дейността си в Сеславци, ами дори е било саможертвено, това че ходих в най-големите студове да мъкна чували по-тежки от мен самата, кофи с вода, да снимам и предлагам кучетата на осиновители! Естествено че хората ще си изберат бъдещия домашен любимец, какво нередно виждаш в това!? Конкретния случай от днес-имах запитване от човек за малко мъжко куче, по-възможност бяло и му избрах такова, какъв е проблема ???
Искам публично да ми се извиниш за клеветите, а Заедно ако имат малко разум, просто ще спрат Костанца Генова, която пише в момента.
За справка ето някои от кучетата, които сме задомили, при това не всички направи си изводите дали съм ги продала: http://forum.dog.bg/...B8%D0%BB%D0%B8/
Весела Стоянова-Костадинова
Нали се бяхте разбрали, какво стана пак?
Относно ваденето на животни, които имат шанс за осиновяване - ами това е нормалната практика. Повечето животни се "вадят" от изолатора, когато им е осигурен поне временен попечител. Иначе като го изв...адят и какво - на улицата ли пак?
Къщичките в Сеславци, оградата и много други са правени от кампании на доброволците преди вас (до колкото си спомням). Аз лично съм проследявала съдбата на много кучовци във форума и съм дарявала. Кучето ми също е осиновено...
Защо не можете да се разберете не ми е ясно. Нали имате обща цел. Добро,лошо, хубаво, грозно всяко извадено и осиновено куче е ОГРОМЕН УСПЕХ. Да не правим сега листа, да се осиновяват по ред на влизане или как?
Заедно срещу насилието над животните!!! Питбулите са при pitbull- org . , с които ние сме се споразумели . Някакъв проблем ?!
Liliana Brankova Ей сега цъкнах линка на темата за Сеславци - 1 (ЕДИН) гост я чете. Какво да кажа, явно чукча писател.....
Ева Иванова
Проблема е,че за някои кучета пишете,че са осиновени,а за породистите си мълчите.Това означава само едно:че ги продавате ВИЕ от "Заедно..."и точно затова и ред други гадости които вършите в Сеславци не искате никой да ходи там.Само сравнете... апела който отправихте към доброволците за 11.12.10.Вие апелирахте тъй като е работен ден доброволци да не идват в Сеславци.В същото време от АнималРескюСофия апелираха въпреки работния ден всеки който може да отиде в Богров.Това не е ли показателно кой работи прозрачно и за доброто на кучетата и на кого може да се има доверие?!?
Надя Тошева, Вие явно не можете да разберете ( или отказвате) , че ние не прибираме дарения за нас си , а за кучетата там !!! С какво според вас закупихме хирургическата маса?!?!?! Относно Кикита Д. никой не е казал и не е отрекъл , че е хр...анила през последните 2 години . НИкой не поиска среща с нас, за да се разберем как да работим заедно и за в бъдеще. Всичко се прави зад гърба ни . Успех на вас и Кикита!! Вие сте убийци ...! Вие сте крили с години издевателствата на Екоравновесие ." законните " евтаназии... Ние няма какво да коментираме повече ! Дискусията е приключена относно Надя Тошева , Кикита Д , Ева Иванова!
Кикита Д.
Заради тази провокация от Костанца Генова, която пише от името на Заедно, ще напиша също какво се случва в момента в изолатора, въпреки, че щях да замълча. Пред погледа на Костанца Генова и Здравка Юрукова, които уж оказват контрол в Сеслав...ци, в качеството си на представители на "Заедно", продължават да се кастрират кученца под 6 месеца. За справка- кучетата под 6 месеца не са доразвити и в почти 100% от случаите след кастрация умират, затова закона го забранява. Кой-кого прикрива Кони? Ето го и доказателството,малко куче от миналата седмица, което на снимката е упоено и карат за кастрация: http://kachi-snimka....1292444730r.jpg
Maria Pavlova В НЯКОИ СЛУЧАИ МОЖЕ ДОРИ И С ВРАГОВЕТЕ СИ ДА ОТКРИЕШ ОБЩА КАУЗА И ДА СТЕ СИ ВЗАИМНО ПОЛЕЗНИ. ВЯРВАМ, ЧЕ ТУК НЯМА ВРАГОВЕ. НЕ СМЕ ПРИ ЗАЕДНО, ЗА ДА СЕ ХАРЕСВАМЕ И ЦЕЛУВАМЕ. ТУК СМЕ, ЗА ДА ПОМОГНЕМ...ВСЕКИ С КАКВОТО МОЖЕ НА МИЛИЧКИТЕ КОСМАТЧЕТА. МИНАЛАТА СЕДМИЦА ПИСАХ НА ЛИЧЕН МЕЙЛ НА ВАРНЕНСКАТА СТРАНИЦА. ДАДОХ ИМ ЗА ПРИМАР СЪТРУДНИЧЕСТВОТО М-У СОФИЙСКИЯ ПРИЮТ И ДОБРОВОЛЦИТЕ. ЕТО, ТЕ ВЕЧЕ СА ТАМ И РАЗХОЖДАТ ДЖО ОТ СЕВАСТОПОЛ И ДРУГИТЕ. НЕКА НЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ СЕГА...ПРЕДКОЛЕДНО
Ева Иванова Както винаги когато нямате достоен и аргументиран отговор биете отбой.Засрамете се,че сте жени които отглеждат децата си.Така ли ще ги възпитавате?Да плюят и ругаят без основание и когато стане напечено да се крият като шраусите?Кони Генова има болници за хора като Вас,ходете се лекувайте,моля.
Nadia Tosheva Ние сме убийци...
да, добре... излизам от ФБ и само мога да се надявам другите от екипа ви да направят нещо за неадекватните избухвания и глупости на Кони Генова.
Кикита, значи ветеринарите , с които работим ние или тези до които сме се допитали , или пък тези които работят там , лъжат. И къде беше Кикита Д. да ги види тези неща през последните 2 години , а ги казва чак сега . Ако Кикита Д не харесва... Костанца Генова, защото последната и каза, че няма да пази кученца при условие , че има кандидат осиновители за тях и Кики я мрази . Всичко е на лична основа Кикита, Цялата тази помия, която в момента изсипвате върху Заедно е на лична основа !!!! Но Кикита, каквото и да кажете, вие сте прикривали 2 години убийства , докат сте се правели на велики как хранете кучетата в Сеславци . В момента се опитва някой да промени тези неща и вас явно не ви харесва. Кикита , излагате се и вие , като човек и като някой работи в името на една кауза!
Lyudmil Asparuhov Здравейте и от мен. Да се представя, аз съм един от хората отговарящи за Заедно. @ Ева- Виждам че се опитвате да обарнете разговора в друга посока, като провокирате Кони с "Кони Генова има болници за хора като Вас,ходете се лекувайте,моля." Така ли е?
Daniela Danine От тези раздори ще страдат животните, а не описаните по-горе лица. Незнам какъв е точно проблемът, но понякога е по-добре, заради доброто на беззащитните същества, да преглътнем обида или несправедливост, извършена към нас. А възмездие винаги има. И във вашия случай няма да закъснее, сигурна съм. А може би се е получило недоразумение??!
Заедно срещу насилието над животните!!! Кикита , защо ще замълчите ?!?!?! Нима прикривате някой ?! Кажете всичко .Нека всичко да е публично достояние.
Albena Aceva njma kak da dadem koi znae kakvo mnenie pri polojenie ,4e ne sme izslu6ali i dvete strani,no az mislj,4e trjbva d amislim trezvo i v polza na jivotnite-za6toto tova e tjhnata kauza-nie sme samo izpulnitelni...i trjbva da ostavim gordostta si i da se postavim v usluga na tjh-za6toto te imat samo nas i ne si zaslujavat sporovete-prosto trjbva da se stigne do konsensus-vse pak vie se grijite za tjh,a nie vjrvame na vas....
Lyudmil Asparuhov @ Надия Тошева..... няма избухваня от страна на Кони, камоли неадекватни!!!! ;)
Заедно срещу насилието над животните!!! Надя Тошева, ние не сме Фейсбук и не можем да ви кажем какво да правите. Просто ви помолихме учтиво да сеете раздори на лична основа на тази страница и да се придържате към темата . Нещо, което вие не направихте . Ако прочетете добре , горе пише ясно , че става дума за анкета, в която се пита за мнението на потребителите дали да продължим със Сеслвци . Прочетет добре и пишете по темата , моля
Заедно срещу насилието над животните!!! Лиляна Бранкова , нека не говорим за минало време . Ние не отричаме какво е направено през последните години ! Само искаме да ви помолим да е смесвате миналото със настоящето , зашото има огромна разлика .
Кикита Д.
Да наистина е на лична основа явно, но Кони замисли се че ти започваш скандала, не аз...Мен не ме вълнувате вие и конкретно твоите истерии, разбери, мен ме интересува само доброто на кучетата. Не те мразя, объркала си се. Прочети темата, къ...м която дадох линк и ще видиш че нищо не съм прикривала, всичко съм писала публично каквото съм видяла и сме търсили решение. За разлика от вас, ние нямаме сключен договор с Екоравновесие и не можем да оказваме контрол там. Отговори ми на въпроса сега, когато вие имате договор и можете да оказвате контрол, защо мълчите за това, че се кастрират бебета и пишете в групата за сеславци, колко бил хубав приюта, колко били щастливи кученцата и как нямате нужда от доброволци в работно време и допълнителна храна?
Петя Петрова
Аз сам безкрайно разочарована от вас "Заедно" каква ви е целта да помогнете на кучетата или да плюете по Кикит Д ? Това е пълна лъжа че Кикита Д е прекривала убииства или е печелила пари за тяхна сметка как не ви е срам така да петните имен...ата на хората ? Какъв е проблема доброволците да ходят в изолатора ? Какъв е проблема да помагат със храна ? Какъв е проблема и те да полагат грижи за този изолатор ? С вашите нападки и обиди които сипете карате хората да си мислят че вие наистина си правите далавери за това не искате доброволците да идват за да не се разчуе.Всички които са в тази група трябва да се замислят ЗАЩО ЗАЕДНО НЕ ИСКА ПОМОЩТА НА ДОБРОВОЛЦИТЕ ?????? ЗАЩО НЕ СПРЯХА ДА ОБИЖДАТ И ПЛЮЯТ ПО КИКИТА Д ????? Това ли е целта на групата да сипем лъжи за хората или да помагаме на животните ?
Ваня Костова @ Ева Иванова- "Заедно.."а къде са двата питбула от 02.12.10?На 03.12.10г ги нямаше в Сеславци,аз лично проверих, или може би Вие съдите за другите по собствените си постъпки???Продадохте питбулите ли?!? - по тази тема вижте страницата на ПОМОЩ ЗА ЖИВОТИНКИ В БЕДА и постовете на Елза - това е за женския питбул. За Вотан - не мога да кажа нищо, не знам.
Ина Генчева
ЗАЕДНО, в моите очи, нa страничен човек, си правите много лош PR. Защото:
1. първоначалният ви пост е много популистки: "ние вършим работата, която сме приели да вършим, вие кажете да останем или да си тръгнем"!? Питате над 160 000 души, пов...ечето от които са натиснали бутона "харесва ми" още след случаят с Мима, защото обичат животните и са против насилието. Хубаво, и какво? 10, 20, 100 души ще ви напишат "останете, ние сме ЗА, защото помагате, другите са лоши". Популистко.
2. като проследявам цялата предистория, ами, да, мога да кажа с ръка на сърцето, че давате гласност (без която не може) по изключително непоследователен и хаотичен начин. Обърквате с информация. Напр. "храна не ни трябва, не приемаме", "благодарим ви за храната, тя е толкова нужна", "зарито е с одеяла, трупат се", "благодарим за одеялата, нужни са" (разбира се), "доброволци вече, не", "доброволци, да", ама доброволци ли са посетители ли? Нормално е като се говори неясно и неточно, да се създадат конфликти. И както е казала горе Илиана Бранкова, доверието в НПО-тата и без това е разклатено, по принцип. Хората задават въпроси, хубаво е когато имат много въпроси за задаване.
3. гласът (лице няма) на една организация, която има високи и важни за нас, на които ни пука за Животното, цели, не бива да звучи толкова злостно, заядливо и калташко. Визирам и един от последните ви коментари за продадени!!! красиви!!! кучета в чужбина при това.
4. избрали сте си отговорно име "ЗАЕДНО...", успявате да ме накарате да мисля, че това значи "поотделно". Не стават поотделно с тези неща.
Ще се радвам присъствието ви в изолатора да има много силен отзвук и успех. Честно!
Публичното доверие не е по default, трудно се гради, бързо се губи.See More
Daniela Danine От тези раздори ще страдат животните, а не описаните по-горе лица. Незнам какъв е точно проблемът, но понякога е по-добре, заради доброто на беззащитните същества, да преглътнем обида или несправедливост, извършена към нас. А възмездие винаги има. И във вашия случай няма да закъснее, сигурна съм. А може би се е получило недоразумение??!
Daniela Danine Какво всъщност делите? Нали уж ви събира обичта към тези животни и тя е общото при вас? Ако е така, какво делите?! Вместо да делите, защо не споделите?! Обичта към някого свършва ли със засягането на личния интерес?! Мислите ли, че тези животинки имат нужда от мерките и теглилките, с които се замервате в момента?! Колко още?! До кога?!
Nadia Tosheva
Не сея нищо на лична основа.
Отговарям на ВАШИТЕ нападки на ЛИЧНА основа към Кикита Д. и доброволците от дог.бг
Ние нито сме имали споразумение, нито сме се били в гърдите че работим съвсместно с Екоравновесие, нито някога сме имали кой знае ...какви правомощия освен помощ за храна, лечение и осиновяване на животните.
Не казвам, че не сме успели да се борим за такова споразумение, защото доколкото знам дори не сме и опитвали, тъй като най-вече нямаме възможността може би.
Никой никъде не казва, че в Сеславци е било супер преди. НАПРОТИВ!
Това, че сме помагали с каквото можем, но означава, че сме толерирали нехуманно отношение там.
И клеветите са от ваша страна - убийци, продаване, какво ли още не беше...
Проблемът е да спрете вие да обвинявате тези доброволци в нелепости и да не им пречите да помагат с каквото могат.
Нищо повече! (поне от моя страна)
За сведение на всички : Всяка неделя ходи представител на Заедно за проверка на хранене и почистване на клетките. Има доста промени и такива , които предстоят да се направят за следващите 2 седмици относно задължения , схеми на хранене ... ......Отделно ние дохранваме с по 20- кг на ден , за майки с бебета сме осигурили консерви с храна , Имаме в нашето помещение клетки с бебета, за да можем да ги обгрижваме максимално добре . Имаме и Брауни , която в момента е на антибиотик и е на топло , зашото беше ужасно слаба, когато дойде и трябв ада се съвземе и да се обгрижва допълнително . Днес пуснаха и отопление в Сеславци в помещението с клетките, за което ние настоявахме. Почистваме всички поилки и хранилки саморъчно , следим работата на гледачите , както и мисли постоянно какви подобрени
Това е , което сме направили в общи линии, като имаме предвид ежедневието в Сеславци. Съжаляваме , че не можем повече. Но не можем да променим всичко за един ден .
Няма да позволим на фона на целият този труд , някой да ни хули и да ни обижда, да не оценява дори и капка от труда който сме вложили , за да стигнем до тук . За това и пуснахме запитването дали да продължим или да се откажем , защото и ние сме хора и имаме граници .
Благодарим на всеки , който изказа мнение и ни подкрепи . Без вас сме нищо , но Заедно можем много !
Diliana Miladinova Kauzata vi e mnogo hubava ama ne trqbva da stavat takiva skandali.Vmesto da se obedinim i koi s kakvoto moje da pomogne na jivotnite to stava tipichnata balgarshtina.Nedeite taka.Po dobre vsichki koito imat jelanie da pomognat po nqkakav nachin da go napravqt vmesto da se izpisvat stotici gnevni komentari,zashtoto ot tqh polza nqma,polza ima ot deistviq
Michaela Krusteva
Наистина е време да се спре с тези разправии! Излиза, че каквито са ни политиците, такива са ни доброволците (по-точно техните представители)! Вярвам, че двете страни мислят най-доброто на животните, ако не можете да се споразумеете, ако не... можете да преодолеете личните дразги, поне не си пречете взаимно! Доста е грозно да се обвинявате в убийства и тем подобни... Карате всички в групата да се чувстват зле, защото губят доверие и в двете страни, не в това, което правите за животните, колкото, че не можете да превъзмогнете личните си мотиви В ИМЕТО НА ЖИВОТНИТЕ! Повече достойнство и благородство! Как можете да допуснете поредното добро начинание да се превърне в елементарна разправия! Още веднъж, моля Ви, намерете начин да раотите без да делите изстрадалите животни!
//излизам от нет'а