Игра на Въпроси и Отговори
Публикувано: 21 June 2008 - 06:24 PM
Не съм много съгласна. :blink: Всъщност, Аспарух повежда част от прабългарите, населявали Стара Велика България. Но те далеч не са само оногОндури. Тейко му- Кубрат е вожд на оногондурите, но той обединява прабългарските племена и така успява да ги освободи от западните тюрки. Аспарух тръгва към Онгъла с част от тези прабългари. ;)
Публикувано: 21 June 2008 - 07:45 PM
Да, Аспарух не тръгва със всички племена, но това е племето от което произхожда владетелския род :blink:
пък за о и у-тата в изписването явно различните източници различно виждане имат. Въпроса беше да понасочим и малко към българската история съфорумците :blink:
пък за о и у-тата в изписването явно различните източници различно виждане имат. Въпроса беше да понасочим и малко към българската история съфорумците :blink:
Публикувано: 21 June 2008 - 08:49 PM
Цитат
С малко правописна грлешка ама се зачита - оногундури :blink:
Ми аз го преписах от интернет :blink:
Публикувано: 21 June 2008 - 09:48 PM
оногундури е правилното.
Ето като сме тръгнали назад в Българската история:
Кой е последния български владетел, преди падането на България под Византийска власт? (може и година, макар че надали някой не я знае)
Ето като сме тръгнали назад в Българската история:
Кой е последния български владетел, преди падането на България под Византийска власт? (може и година, макар че надали някой не я знае)
Публикувано: 22 June 2008 - 09:04 PM
Цитат
1018 год. - Иван Владислав.
Ахъм, точно така.
Публикувано: 22 June 2008 - 09:29 PM
Ами от сърбите мисля. Но той не е пленен, ами е убит от сърбин, който се е промъкнал в палатката му на битката при Косово поле. Не знам дали е бил пленяван обаче.
Едит: Сори, объркала съм се. Сега се сещам, че баща му беше убит от сърбите, пък Баязит МИСЛЯ, че е пленен при Анкара от монголците, ама не знам как се казваше владетеля им. 1402г. е битката.
Едит: Сори, объркала съм се. Сега се сещам, че баща му беше убит от сърбите, пък Баязит МИСЛЯ, че е пленен при Анкара от монголците, ама не знам как се казваше владетеля им. 1402г. е битката.