Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#101 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2006 - 02:06 AM

Цитат

АБЕ ШАРО,стига си говорил смехории "обиколих целия свят и се прибрах заради кучетата" .Кой ти ги гледа през това време кучетата?Бил си член БОК пък сигурно си се скарал с някой и си решил ,че другите са по истински и отиваш при тях.Ти си точно като името на развъдника дето жонглираш с него .САМОТО МУ ИМЕ ПОДСКАЗВА ,ЧЕ Е КРЪСТЕН НА ТИТОВОТО ВРЕМЕ , КОГАТО БРАТЯТА СЪРБИ СИ ПЕЕХА ЕДНА ПЕСЕН В ЕДИН ВИЦ ; И ТУК МИ Е ДОБРЕ И ТАМ МИ Е ДОБРЕ.Стига си ги растягал едни исъщи във всички теми.!!

judge,

обЛАЙКАй си на воля. Тук няма кого да трогнеш oo
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#102 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 08:02 AM

Абе Стефане що се правите на гръмнати,къде са тия членове в Силистра бе нали ви знам и вас и кучетата ви.Да не ви познавам ок,ама сте ми ясни .Или искаш да кажеш че вие включвате и семействата ви че ПОПОВ да има гласове ли?ха мерси.

За плоското,нека другите да преценят не ти.
Относно Атанасов:Аз си мислех че той ми е приятел но ме изненада много.Досега ни свързваше кучето като порода а в един момент се оказа че той е само за името.
Пак ти казвам,ако трябва ще пренебрегна всеки един но кучетата и каузата за която се боря никога-а тя е за истинското/автентично и чисто каракачанско-овчарско куче а България/.И преди сме си говорили с Атанасов "като той ми казваше -остави ги бе Роска те са като зомбирани-явно така му е отървало на човечеца.Да но не.Да продължавам с БОК означава да казвам на бялото -черно или пък да си ходя по ината или пък да си кривя душата.Сами знаете как стоят нещата с кучетата .Проблема е че аз съм куражлия както казваш ти и си признавам а вие не можете.И повярвай и вие можете да се опитате евентуално го направите.ГАрантирам ти че след това ще спите много по-спокойно-опитай....а и кучетата може да си пооправите.
Аз мисля имам много по -важни неща да правя и да се занимавам с кучетата ми отколкото да обръщам внимание на вашите безкрайни интриги.
п.с
ако искате един ден да имате хубави кучета -обърнете повече внимание на тях отколкото на името....
Не съм чувал досега някой запален по тези кучета да мине от КК в БОК виж обаче се минава от БОК в КК .Има още свободни места за желаещи-проблема е че трябва да подменяте кучетата си 99% или да си купите от някаде истински-ууф аз забравих то вече не останаха такива.
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#103 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 08:31 AM

Цитат

Абе Стефане що се правите на гръмнати,къде са тия членове в Силистра бе нали ви знам и вас и кучетата ви.Да не ви познавам ок,ама сте ми ясни .Или искаш да кажеш че вие включвате и семействата ви че ПОПОВ да има гласове ли?ха мерси.

За плоското,нека другите да преценят не ти.
Относно Атанасов:Аз си мислех че той ми е приятел но ме изненада много.Досега ни свързваше кучето като порода а в един момент се оказа че той е само за името.
Пак ти казвам,ако трябва ще пренебрегна всеки един но кучетата и каузата за която се боря никога-а тя е за истинското/автентично и чисто каракачанско-овчарско куче а България/.И преди сме си говорили с Атанасов "като той ми казваше -остави ги бе Роска те са като зомбирани-явно така му е отървало на човечеца.Да но не.Да продължавам с БОК означава да казвам на бялото -черно или пък да си ходя по ината или пък да си кривя душата.Сами знаете как стоят нещата с кучетата .Проблема е че аз съм куражлия както казваш ти и си признавам а вие не можете.И повярвай и вие можете да се опитате евентуално го направите.ГАрантирам ти че след това ще спите много по-спокойно-опитай....а и кучетата може да си пооправите.
Аз мисля имам много по -важни неща да правя и да се занимавам с кучетата ми отколкото да обръщам внимание на вашите безкрайни интриги.
п.с
ако искате един ден да имате хубави кучета -обърнете повече внимание на тях отколкото на името....

Росене явно ,че гръмнатия си ти . Колко пъти трябва да ти обяснявам , че в клуба има 21 редовни членове. Това значи , че 21 човека си плащат редовно членския внос и провеждат развъдна дейност по програмата на НК БОК. За последната година в нашия клуб има произведени над 100 кученца. Семействата не закачай!
Оставям на г-н Атанасов да ти отговори на глупостите. Само ще кажа , че си много прозрачен и няма как да успееш с елементарните си интрижки.
И престани с високопарните приказки . Твоята кауза е ясна на всички.
Дано ти тръгне търговията , че накрая да се спреш там където ти е мястото. На нас такива " патриоти " не ни трябват.

#104 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 08:38 AM

Стефане има разлика от членове в клуб /кучкари/и от хора които само си плащат членският внос/за пълнеж/.Има произведени 100 кученца -кученца какви мелезчета???? bravoS >Стефане ако казваш на истината интрига е друга работа -дерзай....
НА мен търговията ми е тръгнала много отдавна....но оставете нея настрани-говорете за кучетата....За интриги ,не мога да ви стигна с светлинни години -но не това ми е целта.
Вие бяхте хората които претендираха всеки да си пише в форума доколкото си спомням.Или искаш да ми кажеш че там ви стана тясно???

горещи поздрави....
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#105 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 09:07 AM

Kara, нямам намерение да трогвам някого, то въздух под налягане можеш ли да го трогнеш???Така,че растягайте си локумите ,а ти просто не се опитвай да лаеш по мен.Стефане, прав си ,нека да тръгнат по изложби на КК (не ми е ясно под чия егида ще бъдат) пък после ще гледаме каква песен титовска ще запеят.

#106 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 10:21 AM

Времето показва къде помпят шарени балони...
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#107 Потребителят е офлайн   NERON BELIYA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 02:50 PM

ето още снимки

Прикачени файлове

• Прикачен файл  neron2.JPG (233.78K)
    Брой сваляния: 273

#108 Потребителят е офлайн   NERON BELIYA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 03:02 PM

Здравейте, имам куче на три месеце, кучето е без родословие. Бих искал д ачуь мнение за него към коя група го определяте.

Моля, пишете на български и слагайте по малки книмки -! 500/375 примерно !

Прикачени файлове

#109 Потребителят е офлайн   NERON BELIYA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 03:13 PM

още снимки !

Прикачени файлове

#110 Потребителят е офлайн   NERON BELIYA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 03:21 PM

Neron

Прикачени файлове

#111 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 08:14 AM

От снимките трудно може да се определи на тази възраст.Ако е по-голямо евентуално може някой да даде мнение но сега е трудно.
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   NERON BELIYA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 06:01 PM

благодаря за мнението. Някакви савети относно храната

#113 Потребителят е офлайн   NERON BELIYA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 06:20 PM

испращтам ви снимка на бащата на Нерон

Прикачени файлове

#114 Потребителят е офлайн   NERON BELIYA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 06:41 PM

караман

Прикачени файлове

#115 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 September 2006 - 10:47 PM

Цитат

благодаря за мнението. Някакви съвети относно храната ?

Ще се опитам да ви отговоря, защото всички са заети да спорят за по важни неща ...

1. За храната
Често сме писали в форума и сме разглеждали темата за храната. Ако искате и имате желание, прочетете ги, мисля, че ще ви бъдат от полза.
Хранат трябав да е балансирана, тоест в нея да има всички необходими витамини, минерали и да бъде ХРАНИТЕЛНА ! Лично аз съм хранил предимно с суха храна, защото тя съдържа всички необходими вещества и витамини, добавки, включително и калций. Препоръката ни винаги е била да се храни с висококачествена храна, повечето от утвърдените марки имат специални храни за кучета от големите породи, къето е указана дневната дажба - внимавайте, за различините марки храни е различен.
2. Честата смяна на храната - днес суха, утре готвено не е пропоръчителна. Кучето преработва храната с помощта на стомашен сок, който в зависимост от храната има различна киселинност и ензими. Честата промяна на храната може да доведе до разстройство, а в по късен етап на язва или по нежно стомахче, чести повръщания.
3. Месото е хубава храна, но не трябва да се дава сурово, въпреки че в суров вид то е най подходящо. При термичната му обработка се губят аминокисилини, които са ценни. НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНИ САМО С МЕСО ! Но месото е за предпочитане пред консервите за кучета.
4. Даването на калций НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! При хубава храна, суха, тя съдържа достатъчно количество калций, който се усвоява много по добре, когато е с храната, отколкото когато е на хапчета. Калция може да го засилите ПРИ НУЖДА, след консултация с ветеринарен лекар. Прекалцирането в ранна възраст води до втърдяване на коститите, чупливост.
5. Колко трябва да е високо кучето и колко трябва да тежи - за съжаление не съм запознат подробно с породата. Височината на кучето е генетично обусловена, така че това не зависи от храната, а от родителите на кучето и техните гени.
Теглото - имате куче, което расте бързо. Не зная какво ще ви кажат другите, но аз лично бих ви посъветвал до една година да държите кучето по леко, да му осигурявате повече движение и слънце. Това ще му помогне да израстне правилно, голямото тегло от малко може да изкриви краката, предните лапи настрани, х - образни задни крака. Осигурете му максимално повече движение и след завършване на растежа на хрушялите и костите можете да засилите храната за маса, но пак с движение за мускули.

Дано да съм бил полезен.

#116 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 08:29 AM

относно храната-колкото по пълноценна е тя толкова по -добре за вашият любимец.
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 04:05 PM

Прав си DOG BG, повечето собсвеници на кучета ги съжаляват като малки и ги е страх да не останат гладни .Затова ги хранят на воля и после много често прибягват до услугите на вет. клиники.

Истината е ,че трябва да се хранят по норма с кучешки гранули ,като постепенно ги свикват и с други храни.

Важно е да се подсигуряват и кокали през целия период на растеж,защото те имат пряко отношение особенно през периода на смяна на зъбите-при падането на млечните ,при почистване на зъбите.

Ако се хранят само с мека храна много често се наблюдават -двойните зъби-израстване на постоянните без да са паднали млечните.

След 10 -12 месец може да се премине към еднакратно хранене,а при завършен растеж КК наистина се задоволява с малко храна и поддържа завидно добро телесно състояние.

#118 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 08:50 PM

здравейте,

Относно храната,кучето трябва да бъде научено от много малко да яде определено нормално количество .Трябва да му се дава така че то да оближе паничката и нищо повече.Разбира се количетвото трябва да бъде нормално за възраста му.Това ви помага на вас и на него.На вас помага по начин по който вие ще може да следите много лесно здравословното му състояние. А на кученцето помага то да се научи да яде без да играе с храната.Най-добрата храна за малки кученца е балансираната храна/гранулирана/като в момент на отбиване от майката трябва храната да му се даде под формата на каша с вода -не мляко.Аз лично слагам гранулките в паничка с леко хладка вода и до 15 минутки те са вече меки след което ги разбърквам и ги давам като рядка кашичка.
Малките кученца в началото изискват по -често хранене като нормално в началото е 5-6 пъти на ден/в момент след отбиване /като след 30 дни вече те могат да бъдат хранени по 4-5 пъти .До четвъртия месец по 4 пъти и след това до 7-8 месец по 3 пъти ,след коетокогато кучето порасне се преминава на 2 пъти на ден -най вече сутрин и вечер/това е най-здравословният вариант/.
Хубаво е при едно куче да има постоянно прясна вода като през лятото -особенно в големите горещини е най-добре да се слага до 0.02%сол в водата за да пие повече вода.
При сухите храни от най -голямо значение при подрастващи кучета са калция,фосфора и витамин Д3. За големите раси кучета не се препоръчват храни с протеини повече от 26% и мазнини над 18%,калция от 0,8-1,4 а фосфор 0.7-1,2
като е от голямо значение съотношението калций-фосфор.

Човек ще каже -едно време да не са яли само такива храни?-НЕ не са но това е най-добрият начин кучето ви да бъде отгледано поне в подрастващият период за да изгради хубава структура.В момента има много фирми които произвеждат храни и те в продължение на много години изследват коя е най-добрата богата формула пълноценна храна за кучетата.
Много е важно също процентът протеини и калции да е усвояем от кучето.Разбира се при някое куче което има стомашни проблеми-колкото и качествена да е храната то понякога не може да усвои калция и неумоверно това води до проблеми.Тогава не си мислете че храните не са добри а се консултирайте с вашият ветеринарен лекар..

Относно почистването на зъби-вече има достатъчно много най-различни неща под формата на бисквити,кокали,и др по зоомагазините които са направени специално с тази цел.Когато кучето сменя зъби за да му помогнете също може да му дадете да си играе с някакво трупче от меко дърво,това помага бързо или пък специално за тази цел гумена играчка - и в най-лошият вариянт с кокали...

п.с един съвет от мен.ПОне докато стане кучето на 15-16 месеца нека си расте с нормално тегло и за предпочитане е в много лека пропорция то да бъде мъничко по- слабо от нормалното. но разбирасе като яде висококачествена храна....след това може малко да го понатоварите с някое друго килце.....
поздрави,,,, 1super
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 10:48 PM

защо в последно време не се публикуват снимки на каракачански кучета... преди време и Хан и Мад Макс слагаха по някоя и друга за цвят... а сега няма и толков s)

#120 Потребителят е офлайн   ivan77 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 10:32 AM

някои може ли да ме насочи към добри кучета в ямболско.Благодаря предварително!!

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни