Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#161 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2006 - 05:24 PM

Дааа .Много хубаво е ,но и мен като петко клетките ме притесняват.Там си гледам фазаните и декоративните кокошки и други пилци .Сърцето ми се къса даже като връзвам един от моите кутраци,като прескача оградата и напада хората обаче няма начин .
А кучетата от "Тито " вече са добре
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#162 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 08:00 PM

Погледнете тук да видите "Горан" как са се изказали:
http://dog.bg/f/inde...38&t=5668&st=0&
Направо много яко ме хванаха нервите
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#163 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 10:03 PM

Петков, не ти ли писна bl)

#164 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 08:51 AM

Vabank изказа много интересно мнение на посочения по-горе линк
User's Signature

#165 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2006 - 10:52 AM

Цитат

Vabank изказа много интересно мнение на посочения по-горе линк

А трява ли да го пречетем?

#166 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 12:47 PM

е видях ,че е си го прочел
User's Signature

#167 Потребителят е офлайн   ivan77 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2006 - 09:13 AM

скоро ще има ли изложба на каракачанки

#168 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2006 - 05:25 PM

Извинявам се предварително ама не можах да се въздържа bravoS
Това с гердана ме уби!!!
l)
ДОГАН праща ЧЕРЕН МЕЧО на изложба? ОВЧАР отказа 4000 евро за ...

Качена снимка
varna-sport.com 21.07.2006 17:38
Лидерът на ДПС Ахмед Доган може да прати своето куче Черен Мечо на киноложката изложба, която се открива днес в курорта Камчия. Той и друг път е участвал с овчарското си куче в подобни състезания. "Чакаме кучета от целия свят", каза председателят на националния клуб "Българско овчарско куче" Стефан Попов. Той обясни, че пазачи от същата порода имат Бойко Борисов и Симеон Сакскуборгготски. Кметът на София отглежда братята Борко и Арес, а Царя - Арики. В изложбата с две овчарски кучета ще участва и шефът на
Българската федерация по кикбокс - варненецът Боян Колев. Той отива в Камчия с Бора и Арда.
Изложбата на Българското овчарско куче ще се открие в събота, в 10 ч. в къмпинг "Романтика".
Очакват се около 60-70 животни. Спонсор на проявата е варненската фирма за кучешка храна "Елит дог".
В неделя е изложбата "Кандидат интершампион". За нея пристигат кучета от Русия, Украйна, Франция, Белгия, Канада, Норвегия и всички балкански страни.
Изложбите продължават всеки ден до 30 юли, писа в-к "Местен 24 часа".
"Един интершампион струва много. Върхът засега е сумата от 1 милион долара, която дадоха японците за такова куче, но не го купиха, а го взеха под наем за 1 година. Оправиха си популацията и го върнаха с гердан от скъпоценни камъни на стойност половин милион долара. Иначе едно Българско овчарско куче се търгува от 250 евро нагоре. Лично аз съм произвел 1600 кучета, но съм продал само 18, за 800 евро. Чужденци дават на един овчар 4000 евро за кучето му. Той вика, идвай, заплождай, но не давам. Във Варна има 70-80 овчарки и 90 процента са с пазарджишка кръв. Там е центъра на тази порода, защото Пазарджик е между три планини и овцевъдството е най-добре развито. От друга страна вълците в България са вече 6000. Преди бяха 800", обясни Стефан Попов.

Снимка www.varna-sport.com
В събота от 10 ч. на Камчия е изложбата "Българско овчарско куче".

#169 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2006 - 05:37 PM

STARTER , ама голяма статия открих,а? Но ти как я сложи в двете теми ,пак ще тръгнат едни спорове...
User's Signature

#170 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2006 - 05:07 PM

Спорове няма да има ,защото порода с наименовонието -БОК,просто няма.

Няма такава нито ПАТЕНТОВАНА нито ПРИЗНАТА от ФСИ.

Дефакто в момента съществува популация от кучета-кръстоски ,които учасват в ПОРОДООБРАЗОВАТЕЛЕН процес на основата на Каракачанското куче!

Това е действителното положение ,колкото и да е жалко за БОК-джии.

#171 Потребителят е офлайн   kadebo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 02:52 PM

Цитат

Спорове няма да има ,защото порода с наименовонието -БОК,просто няма.

Няма такава нито ПАТЕНТОВАНА нито ПРИЗНАТА от ФСИ.

Дефакто в момента съществува популация от кучета-кръстоски ,които учасват в ПОРОДООБРАЗОВАТЕЛЕН процес на основата на Каракачанското куче!

Това е действителното положение ,колкото и да е жалко за БОК-джии.

Въобще не е жалко - защото рано или късно този процес на породообразужане ще приключи и тогава ще има порода БОК, която най-вероятно ще е регистрирана в МФК, и тогава ще е вече жалко за хубавите кучета наречени аборигенни Каракачанки.

Така че поне си ПАТЕНТОВАЙТЕ името и в комисията по патентите за да неможе някой друг да си кръсти така породата.

Така че престанете да мрънкате и се жземайте в ръце ако искате тази порода да я има след 10 и повече години. Стига само сте приказвали и плюли срещу БОК ами направете нещо с което да убедите редовия развъдчик на овчарски кучета че сте прави.

#172 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 04:15 PM

Valкат,пак започваш да говориш глупости,гледай си разните въдства не започвай отнода заблуждаваш хората!!!!!

#173 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 05:04 PM

Kadebo,никой не мръка и ние си гледаме много добре работата,затова и има резултати- патент,национален генофонд и субсидии.

Срещу БОК не плюем ,а имаме претенции ,че се използват и по такъв начин се затриват Каракачански кучета.А на вас никой не ви пречи да регистрирате порода.Има си официален път,а и власта във БРФК е във ваши ръце ,така ,че вие се вайкате .
За обикновения развъдчик е ясно .Има утвърдина порода от ДЪРЖАВАТА и тя е Каракачанското куче.Ако на група хора не им харесва Държавата да се изнесат тогава.Спекулациите с националните интереси и родоотстъпничеството идва от ВАС и по такъв начин заблуждавате широката маса от хора.Така ,че се вижда ,кой кого плюе.

Утвърждавайте си ,колкото породи искате ,но не прекръствайте к.кучета и не ги използвайте във вашия породообразователен процес.Това са кучета и линии на които правата са запазени и най слабо казано е некоректно.

А що се отнася до теб г-н СЪДИЯ интересно ми е да знам ,каква професия имаш,че ме пращаш да си гледам въдствата.Аз съм зооинженер по професия с научна степен -доктор,така че и въдствата си гледам и то доста добре.Представи се ти щом толкова претендираш.

А хората не заблуждавам само изнасям факти и широката публика трябва да ги знае и да не бъде по-вече заблуждавана от такива вманиачени БОК-джии ,като теб.

Вместо да се радвате ,че в България има официално призната аборигенна порода -включена в националния генофонд,в националния каталог на страната , издействани са субсидии,които ще подпомогнат обикновения развъдчик в развитието и опазването на породата и допълнително ще стимулират отглеждането на тази наша порода ,а не на други чужди-ВИЕ само отричате и плюете.

ЕТО ТОВА НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА И НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ!

#174 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 06:46 PM

Пак започна да се изхвърляш и да приказваш празни приказки.Много добре знам ,кой си и за това и преди ти казах да се занимаваш с въдствата.При нас в колегията има доста зооинженери,който аз уважавам ,защото хората найстина разбират и се занимават с кинология,не пишат глупости по форумите.Ако толкова те интересуват образованията на другите,ще ти кажа ,че поне половината от съдийския състав са с висше образование,а аз имам и още едно,но защо ли ти обяснявам!!!???И преди ти казах правете си ,регистрирайте си, каквито искате породи ,но не бъркайте БОК там.Интересно ,защо ,на снимките ,които показахте и са от Седефчев неговите дребни кучета с леки глави и тесни муцуни изведнъж са заприличали на БОГ почти????Така ,че гледайте си ваща порода и не бъркайте двете неща в един кюп.

#175 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 07:30 PM

Аз не бъркам и си гледам работата,а ти явно си засегнат на тема кинология г-н СЪДИЯ.Ние нямаме намерение да ги бъркаме нещата още по -малко да смесваме БОК с КК.Въпроса е ,че ти отричаш ФАКТИТЕ и пишеш ,че са глупости защото само така ти изнася ,но всъщност се дразниш от това ,че МАКК работят и имат успехи.

Най лесно е ,когато нещо не разбираш да го отричаш !

И между другото това е форума за КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ!

Не те попитах дали имаш висше образование , а дали е селскостопанско,защото в последно време всички започнаха да разбират от всичко!

#176 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 07:41 PM

За да си нинолог не е нужно да си теке зесар,зооинженер или ветеринарен доктор.Няма какво да отричам,казах да си гледате породата, която се опитвате да нагласите и да не бъркаш БОК.

#177 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 07:46 PM

Цитат

Пак започна да се изхвърляш и да приказваш празни приказки.Много добре знам ,кой си и за това и преди ти казах да се занимаваш с въдствата.При нас в колегията има доста зооинженери,който аз уважавам ,защото хората найстина разбират и се занимават с кинология,не пишат глупости по форумите.Ако толкова те интересуват образованията на другите,ще ти кажа ,че поне половината от съдийския състав са с висше образование,а аз имам и още едно,но защо ли ти обяснявам!!!???И преди ти казах правете си ,регистрирайте си, каквито искате породи ,но не бъркайте БОК там.Интересно ,защо ,на снимките ,които показахте и са от Седефчев неговите дребни кучета с леки глави и тесни муцуни изведнъж са заприличали на БОГ почти????Така ,че гледайте си ваща порода и не бъркайте двете неща в един кюп.

Ха, г-н Димитров,
пак се изказвате нещо неподготвен!
Иначе не може да се отрече че имате чувство за хумор - "Заприличали на БОГ" (навярно искали сте да кажете БОК)!
Ама моляви се, г-н Димитров, не правете такива заключения, някай може да се обиди!

#178 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 08:05 PM

Съдията ,ще бъде добре да посочиш ,кое от това ,което съм написал е ГЛУПОСТИ.

Трябва да бъдеш конкретет ,а не да приказваш напосоки!

Ако не можеш да посочиш поне си мълчи и си съдийсвай в БОК на воля.

#179 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 08:05 PM

Хан ли си не знам,не се лови на правописни грешки и не ми пробутвай името на Иван,ако искаш да му кажеш нещо ,пиши на Лайката,видях ,че се е регистрирал във форума,едва ли друг ще използва този ник.За мене не бери грижа ,колко съм подготвен,доста хора са го разбрали така ,че не можеш да ме засегнеш!!!

#180 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 08:11 PM

Много интересно става ВИЕ всички в БОК сте кинолози.Браво на ВАС!

Не ви липсва самочувствие само ,че за съжаление е БЕЗ ПОКРИТИЕ!

А с текезесар не можеш да ме обидиш ,защото аз си упражнявам професията и не се срамувам от нея.

За теб това явно не важи ,защото търсиш изяви на други места!

Това комплекси ли са КАКВО?

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема