Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#21 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 April 2006 - 09:50 PM

Цитат

Жел,незнам за какво са си говорили Попов n)  и другият /от снимките /но като чуя че ще идва n)  към моя край,се прави следнното-назначавам човек с пушка да пази кучетата и пускам ток по оградата че чезнат много кучета - а почерка на крадеца доста хора го знаят...

Ти се радвай.
Крадат се хубавите , стойностните кучета.
Другите не ги пипат.
P.S. А за пушките ще помагам-имам три карабини...едната Калашник
с дългата - ловната цев, с варио оптика и лазерните му точки за сумрака. oo
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#22 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2006 - 10:02 PM

Не го лови нищо бе човек,доста добър е в областа си .... 1super
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#23 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2006 - 10:21 PM

Цитат

Не го лови нищо бе човек,доста добър е в областа си .... 1super

А-а-а-а
и аз съм във форма все още. Дълги години тренирах спортна стрелба.
А по късно си изкарвах хляба с това при военните.
И на шега-последното диво прасе така го заковах от300-310 метра, че после не можаха да му намерят входното и изходното отверстие .А то фронтално срещу мен се беше прозяло... и от гърлото ...та чак през дупето излиза. Със "ZKK 30-06" калибър.
BEER
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#24 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 01:11 PM

Цитат

Кара,явно търсиш под вола теле.Познавам много отдавна и с двамата,коментарите на снимките са точно такива за каквото си говореха,че кучето е българско и никой от тях не каза ,че не е българско.
Под нивото им щеше да бъде,ако не говорят ,а направят това за което ти пишеш. Точно в Добрич това няма как да стане.
Все пак и ти го казваш,че обединение ще има b)  b)  b) .,защо ли? Може би защото на полето се яви и трети играч- Български Киноложки Клуб за Българско Овчарско Куче,които съумя на първата си изложба да събере 263 кучета.

За разлика от други хора телетата ги търся само под кравата b) l) Под вола други неща ще намерите b) ;)

zhel, явно продължаваш да не четеш или интрижките по те влечат!
Я ми покажи някъде в този форум, някой от МАКК да е казал, че Каракачанското куче не е автохтонна българска порода ! Няма да намериш! Впрочем именно като автохтонна българска порода Каракачанското куче бе признато и от Държавната комисия по породи животни към МЗГ. Никога не го забравяй!!!

Обединение ще има САМО на любителите на Каракачанските кучета! Феновете на мултипородните шарeни песове няма да ги огрее.
А "новият играч" и сам не знае какво иска! Уж групичката се отделя от НКБОК, пък признава без забележки стандарта изработен именно в НКБОК и обслужващ целите на НКБОК. В същото време новите играчи развъждат кучета с признаци обозначени като "Дефекти" в същият този стандарт. oleeee bl) bl) Сега линията в редиците на "новия играч" е дайте да изчистим oleeee oleeee кучетата с помощта на чистокръвни каракачански кучета. По тази схема "мръсната" кръв няма да я изчистите. Просто след дългогодишно хаотично използване на многопородно променливо(ротационно)кръстосване бе създадена популацията "БОК". Сега във вашите редици сте подели провеждане на облагородително(въвеждащо) кръстосване с порода подобрителка в лицето на автохтонното Каракачанско куче, като така се стремите да докарате фенотипно сходство с оригинала!!! bravoS bravoS bravoS

А на първата изложба на "новите" не е имало 263 шарени кучета! Просто е имало куче с номер 263! ;) Между двете има огромна разлика. ;) Реално кучетата бяха дооооста по-малко. Елементарна хватка на организаторите при раздаване на номерцата на кучетата при записване.
В безпътица сте и колкото по-рано го осъзнаете по-добре за вас! ;)
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#25 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 01:59 PM

Тук бе коментирано малко кученце, с недостатъци в постановката на ушите според изискванията на стандарта на Каракачанското куче. Възможно е когато порастне това животно да бъде изключено от разплод, ако на селекционен преглед се установи, че недостатъците му са в графа "Елиминиращи недостатъци".

Сега сами вижте доколко възрастен женски екземпляр определян като "БОК" и активно използван в разплод от развъдник към НеоБОК отговаря на признатия от клуба му стандарт. Пеная соб. Шаро
Качена снимка

Стандарт 'БОК"
Уши: Висящи, поставени на нивото на очите, триъгълни със заоблен връх, средно големи, покрити с дебели и плътни косми.

Окраска:
Задължително двуцветна - бяла с едри тъмни петна или тъмна с едри бели петна. Желателно е тъмното обагряне да се доближава до черния цвят.

Недостатъци:
- Високо поставени уши, неприлепнали към главата.

Пороци:
- Изправени, стоящи или големи уши.
- Вродена къса опашка.
- Нестандартна окраска на космената покривка.
- Много къс, мек или къдрав косъм.
Качена снимка
;)
User's Signature

First, it is ridiculed.

#26 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 02:36 PM

Цитат

Каракачанското куче бе признато и от Държавната комисия по породи животни към МЗГ. Никога не го забравяй! Сега във вашите редици сте подели провеждане на облагородително(въвеждащо) кръстосване с порода подобрителка в лицето на автохтонното Каракачанско куче, като така се стремите да докарате фенотипно сходство с оригинала!!! bravoS  bravoS  bravoS

А на първата изложба на "новите" не е имало 263 шарени кучета! Просто е имало куче с номер 263! ;) Между двете има огромна разлика. ;)  Реално кучетата бяха дооооста по-малко. Елементарна хватка на организаторите при раздаване на номерцата на кучетата при записване.

Кара нали знаеш кой е органа дето признава породите кучета и какви са неговите изисквания b) .
Държаваната комисия към МЗГ ,не е МФК.
НЕ ЗАБРАВЯЙ ,ЧЕ НЕ СЪМ ОТ НИКОИ РЕДИЦИ. b) b) b) .
А на първата изложба на новите, колко кучета имаше видях с очите си,никои друг клуб досега не е успял да събере толкова кучета на монопородна изложба.
А за кученцето с ушите,ако ги бяха резнали като малко вашите развъдчици биха скрили много неща,а колко ли такива кучета участват в развъдната дейност???????
Как с доказани кучета които участват в развъдната дейност на МАКК,се допусна такова производство?
Кучката на Шаро,сигурно не е произведена от него /не знам произхода и/,но Кара ти имаш ли някакви забележки твои към нея, нима Генчо от Костенец,които е родител на много овчарски /КК и БОК / не беше със същия цвят,нима навремето в пресата писачите не цитираха думите на овчарите,че тоя цвят кучета били "по зли на гад и на ора".

#27 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 02:52 PM

Цитат

Цитат

Каракачанското куче бе признато и от Държавната комисия по породи животни към МЗГ. Никога не го забравяй! Сега във вашите редици сте подели провеждане на облагородително(въвеждащо) кръстосване с порода подобрителка в лицето на автохтонното Каракачанско куче, като така се стремите да докарате фенотипно сходство с оригинала!!! bravoS  bravoS  bravoS

А на първата изложба на "новите" не е имало 263 шарени кучета! Просто е имало куче с номер 263! ;) Между двете има огромна разлика. ;)  Реално кучетата бяха дооооста по-малко. Елементарна хватка на организаторите при раздаване на номерцата на кучетата при записване.

Кара нали знаеш кой е органа дето признава породите кучета и какви са неговите изисквания b) .
Държаваната комисия към МЗГ ,не е МФК.
НЕ ЗАБРАВЯЙ ,ЧЕ НЕ СЪМ ОТ НИКОИ РЕДИЦИ. b) b) b) .
А на първата изложба на новите, колко кучета имаше видях с очите си,никои друг клуб досега не е успял да събере толкова кучета на монопородна изложба.
А за кученцето с ушите,ако ги бяха резнали като малко вашите развъдчици биха скрили много неща,а колко ли такива кучета участват в развъдната дейност???????
Как с доказани кучета които участват в развъдната дейност на МАКК,се допусна такова производство?

В България органа който признава породи е Държавната комисия по породи животни! Никога не го забравяй!!!
FCI, UCK, AKC и т.н. са чужди регистри всеки със своите изисквания. БРФК за цялото си съществуване не успя да регистрира българска порода в МФК, но пък не спира да пречи на каракачанското куче.

А изложбата в София не мога да я определя като монопородна поради ред причини включително и поради призива на организаторите "всички кучета независимо от клубната им принадлежност".

За кученцето: Купиране на две уши в МАКК води до изключване от разплод, защото се приема като прикриване на недостатъци!!! както се вижда собственика на това кученце не прикрива недостатъците на кученцето. Впрочем явно трябва да напомня на новодошлите в тази сфера, че например около 1/4 от аборигенните Костенски кучета бяха с недостатъци в постановката на ушите и с лупоидни глави. Това поне Миро Арсенов(лека му пръст) предполагам, че ви е споменавал. Така, че в доказани аборигенни кучета съществуват екземпляри с такава постановка на ушите. И това не го забравяй никога!!! Виж при БОК в един период купирането на двете уши беше прокламирано като стара традиция bl) bl) bl) ...,но май идваща от Кавказ b) l) 1super
User's Signature

First, it is ridiculed.

#28 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 03:09 PM

Цитат

За кученцето: Купиране на две уши в МАКК води до изключване от разплод, защото се приема като прикриване на недостатъци!!! както се вижда собственика на това кученце не прикрива недостатъците на кученцето.

Собственика е безпартиен b) b) b) ,той няма какво да прикрива,ама производителя го е w) w) w) .

#29 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 04:20 PM

КАра,
пак ядеш пасти без да си намерил лъжицата още.НЕдей така бе момче може да се задавиш.КАзвал съм ти много пъти че БОК е само името което съм възприел за истина-нито съм в някой си клуб нито пък ме интересуват работите или бъркотиите на БОК камо ли пък на КК.НА снимката моето момче -отвори си добре очетата и погледи че на кучката главата е придърпана нагоре понеже има багли и създава погрешна представа която ти захапа като гладен шаран.

-големи уши- легедарният Пайо/умря у мен/-кучето баща на Тито виждал ли си го на живо-за да ти напомня какви уши имаше той???
-вродена къса опашка-гуджа е спор няма,и какво като е-да не би гуджите кучета да са за отхвърляне???
-къс и мек косъм-трябва ли да ти казвам колко голи кучета има при нашите?да ти дам един лек пример за "костенският Янко",
-нестандартата окраска???-що не кажеш че има и черна окраска на муцуната и че е "кавказка"?

Много ми е интересно така както ти виждаш пороците в ПАная -дали някога си имал такава кучка или дори виждал- а за характер няма смисъл да ти я обеснявам ако имаш някоя стойнностна кучка може и да ги сбориме-като ще ти дам и единн бонус:твоята ще бъде с багли а моята няма да бъде и ще ги оставим докато едната спре да диша и която се върне при нас тя е печелившата-искаш ли? oo
Отдавна не се интересувам от цвят,косъм,уши,големина и др. но в рамките на нормалното- при нашите кучета-единственото което тарся в моите кучета е сърце и кръв-останалото ти го оставям на теб за да продължаваш да ги ядеш....
Казвал съм ти го на теб а и на останалите в дружинката ти да не ме поставят под общ знаменател с останалите в БОК... bash Аз за разлика от много от вас съм за кучето на първо място и след това евентуално за други неща...Не продължавай по същият начин че съвсем ще развалиш и малкото от форума което ви е останало angelpik
п.с и само да довърша -от тази кучка има сигурно повече от 20 човека /Каракачани/в Самоков които са си взели малки от нея....
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#30 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 09:47 PM

За да не си бият кучетата едно с друго,трябва да си гледат вълк и мечка / ама не циганска с гъдулка/,че да ги тестват срещу хищника. b) b) b) Но тогава пък Бриджит Бардо ще доиде да им ги вземе хищниците l) l) l) .

#31 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 09:51 PM

недей така Жел,съвсем ще я объркаш Инсулт.....
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 10:19 PM

Цитат

КАра,
пак ядеш пасти без да си намерил лъжицата още.НЕдей така бе момче може да се задавиш.КАзвал съм ти много пъти че БОК е само името което съм възприел за истина-нито съм в някой си клуб нито пък ме интересуват работите или бъркотиите на БОК камо ли пък на КК.НА снимката моето момче -отвори си добре очетата и погледи че на кучката главата е придърпана нагоре понеже има багли и създава погрешна представа която ти захапа като гладен шаран.

Ех батьовото, не се напъвай толкоз!b) l) b)
Мухлясалите пасти не ви ща и да помирисвам, камо ли да търся лъжичка b) l) dribble
Има още много да научиш за аборигенните кучета! Евала ти на ентусиазъма, но за съжаление късно започваш. Ценните аборигени отидоха в развъдниците още до средата на 90-те години на изминалият век. Каквото ми е харесало тогава съм си го набавил като кръв. ;) Ти сега обираш трохичките. Будалкат те с легендарни имена пък ти им се връзваш и купуваш "аборигени".

Възприеми фактите, те са ИСТИНАТА! Пред теб има само два пътя: чистокръвни Каракачански кучета или кръстоските БОК. Въпреки че си захлебен с "БОК" виждам, че имаш стремеж към чистокръвните Каракачанци! Поздравления за това cheers

Хехе и Пайо стана легендарен! Откога? И защо? Може би щото умря! Всъщност известното куче от тази линия е старият Тито, но ти не си имал възможността да го видиш наживо поради дистанцията на времето. ;)
Добре, че Пайо бе показан на изложбата на МАКК в Пловдив и впоследствие представен в "МП Кучето" като шампион на същата тази изложба та да му обърнете внимание. А още преди да отиде при вас беше известно, че кучето вече не запложда.

За гуджуците погледни стандартите на Каракачанското куче и на БОК. ;)

Кучки като Панайа(впрочем името е гръцко b) l).налага се да я прекръстиш! ) съм виждал достатъчно, но те не представяват никакъв интерес за мен. В Разложко бе пълно с такива. И не се изхвърляй със сборване на кучета, че не е по Европейски l) l) l)

Цитат

Отдавна не се интересувам от цвят,косъм,уши,големина и др. но в рамките на нормалното- при нашите кучета-единственото което тарся в моите кучета е сърце и кръв.  ...Аз за разлика от много от вас съм за кучето на първо място и след това евентуално за други неща...
oleeee dribble
То сърце и кръв има всяко куче. Чии гени обаче носи кучето е друг въпрос. Така и не мога да разбера ти всъщност за кое куче си? И евентуално ще те заинтересуват ли някога и другите неща?

п.с. и кавказки овчарки имат няколко човека/каракачани/ в Самоков, но това не е основание да бъдат включвани тези им кучета в селекционата програма на МАКК. На другите клубове може и да им харесат като разплодници nono
User's Signature

First, it is ridiculed.

#33 Потребителят е офлайн   смехоранче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 10:38 PM

Благодаря зя отговорите!
Те затвърждават моето впечатление, че (освен ушите) наистина нищо му няма на кутрето.
Във всяка порода има кучета с недостатъци - малко или повече изразени. На практика, "идеално куче" не съществува. Виждала съм ам. стафордшир (с доказан произход) с напълно изправени, некупирани уши. Но това май не е признак, че не е стафордшир. Стават такива неща - генетика...
А при КК май е и още по-сложно, тъй като прекалено дълго подборът при развъждане е правен предимно по работни качества. Така е било и при бордер колито например - до ден днешен не са уеднаквени екстериорно, има огромно разнообразие на типове и цветове, но пък всеки бордер е разпознаваем по типичното поведение и работни качества.
Май така е и при КК - трудно можеш да го сбъркаш, стига ти да видиш погледа и излъчването му super best
И още.... може би прекалено хуманно съм настроена, но... "сборването" ли е единственият начин да се види Духът на едно куче? Той личи в самото поведение, осанка и излъчване на животното, в проявеното Желание да защити своето. Не разбирам това, може би защото не съм мъж... Извинете ме

#34 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 10:43 PM

смехоранче , отлично включване super best cheers

Наистина духът на едно куче личи в цялостното му поведение!
User's Signature

First, it is ridiculed.

#35 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 08:20 AM

Цитат

И още.... може би прекалено хуманно съм настроена, но... "сборването" ли е единственият начин да се види Духът на едно куче? Той личи в самото поведение, осанка и излъчване на животното, в проявеното Желание да защити своето. Не разбирам това, може би защото не съм мъж... Извинете ме

здравей смехоранче,
На времето /това може и КАра да го потвърди/ дълбоко ме съмнява че овчарите са ги имали тия кучета заради гордите им осанки или прекрасните им излъчвания драга...или пък прекрасният им дух-който сега се вижда а на времето ни пет пари са давали за него.Ако беше така то и до ден днешен каракачаните или още "влахи"или каквито и да са те щяха да имат още кучета при тях.Но за жалост например от 4000 именно такива в САмоков няма нито едно куче за цяр.Те казват"абе,за кво ти е -ни се стриже ни се дои"/извинявам се за цинизмите ,но предпочитам истината пред красивите изопачени измислици от 1001 нощ/.Преди много години също са имали кучета които са били много злобни към хората и които не са чак толкова злобни но задължително те трябва да са борбени за да могат да вършат някаква работа на овчарите.Когато са на полето или в гората и дойдат мечката или вълкът не им гледат гордите осанки и красоти а се почва меле за което са малко и думите за описване -то трябва да се види.ЗАтова и до ден днешен в някои райони на БГ има все още традиции около 6 май които вклиучват борби с кучета-изложбите са нов модерен градски вариянт ...Защото една изложба може да оцени кучето само екстериорно но това не е най-важното за нашето куче -да не кажа никак важно-важното е нашето куче да има смело сърце а именно това куче може да покаже в единоборство с било то куче,вълк,мечка и др. подобни..като разбирасе смелото сърце не означава винаги победа но е важно желанието за борба и никога отвръщането назад-нещо много стойностно за всеки един овчар качество.Не е толкова важно едно куче да бъде злобно към хората защото става опасно за същите колкото да бъде борбено за да отлъчва дивите зверове и да пази стадото-това са качествата на нашите кучета които са били дълбоко ценени а в по запалените и до ден днешен...
поздрави..
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 11:14 AM

Цитат

ЗАтова и до ден днешен в някои райони на БГ има все още традиции около 6 май които вклиучват борби с кучета-изложбите са нов модерен градски вариянт ...Защото една изложба може да оцени кучето само екстериорно но това не е най-важното за нашето куче -да не кажа никак важно-важното е нашето куче да има смело сърце а именно това куче може да покаже в единоборство с било то куче,вълк,мечка и др. подобни..като разбирасе смелото сърце не означава винаги победа но е важно желанието за борба и никога отвръщането назад-нещо много стойностно за всеки един овчар качество.

Само за уточнение. Сборването на кучета на 6 май(Гергьовден) е една "стара" b) традиция от края на 80-те години на ХХ век. Инициатива подета не от чобани, а от кучкари.

Поздрави!
User's Signature

First, it is ridiculed.

#37 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 01:00 PM

точно така КАра,аз се смятам за кучкар-ти за "чобан" ако се смяташ си е твой проблем.Винаги съм го казвал "Аз работя и се занимавам с овчарски кучета но НЕ по овчарски?../нека останалите разберат метафората и да ме извинят истинските овчари тук ако има такива/.
п.с -благодаря ти за самоопределянето -не е нужно да го казваш ,всеки го забелязва .....
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   смехоранче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 01:30 PM

"Градско чедо" съм, затова ми е интересно, затова питам. Дано не съм досадна с въпросите си.

Колко често в живота си работещо куче среща вълк или мечка? Колко пъти се стига до меле? Доколкото знам дивите животни са доста предпазливи и избягват дори и човешката миризма? Ама като ги подгони гладът... И как овчарите разпознават, кое куче ще влезе в схватка с хищника? Четох за някои от тестовете, добре! Но мисля, че на ГОЛЕМИТЕ кучета им личи и само като ги погледнеш какво сърце носят - кучета, които само с поглед те "заковават" на място и те карат да настръхваш - кучета с ГОЛЯМ ДУХ.

А и не е ли различна ситуацията, когато кучето охранява територията си, стадото от хищници и натрапници от тази на кучешките борби, където Трябва да проявява Агресия спрямо събрата си неизвестно защо? Тоест да показва доминантност. За мен е различно. Била съм на кучешки борби, на моменти ми беше смешно, на моменти беснеех срещу човешкото непознаване на кучешкото поведение. Защото там собственици хвърляха (буквално) едно върху друго кучета, които още на първата минута се бяха разбрали помежду си кой е по и не искаха да се бият - нормално кучешко поведение за мен, а зяпачите коментираха колко са "гола вода".... Не мисля, че това може да е критерий, че същите тези кучета няма да защитят собственика, територията си при нужда. Различно е според мен.
Може и да не съм права, не претендирам, просто така мисля. Може би защото дълги години до мен живя куче с голямо сърце и дух на боец, макар и от уж "лигавите" породи - коли. Та на нея просто не и се налагаше да се сбива с други кучета, достатъчно беше да застане и целият и вид да говори "това съм АЗ!, върви си по пътя!, ако не...." - биеше се като дявол, гадината. Това "лигаво животинче" го галеха всички дечица по улиците, но в къщи ръмжеше дори по родителите ми, ако отворят вратата на стаята докато спя. Защо го разказвам? Ами защото точно за това куче един "овчерин", прекарал цял живот по горите със стадото и с кучетата, само като я видя каза " Да знаеш, чедо, голямо куче имаш, еееей ..." Това се опитвам да кажа, това се опитвам да видя. И виждам...

#39 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 01:38 PM

смехоранче ,
само с няколко съобщения показа, че чувстваш и разбираш кучетата! super best

Цитат

мисля, че на ГОЛЕМИТЕ кучета им личи и само като ги погледнеш какво сърце носят - кучета, които само с поглед те "заковават" на място и те карат да настръхваш - кучета с ГОЛЯМ ДУХ.
worthy d)
User's Signature

First, it is ridiculed.

#40 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 03:18 PM

ПЕтко,
продаввам кученцата тук в Холандия защото живея тук.Занимавам се с кучетата ор преди да дойда тук.Реших че е по-добре да ги продавам/не всичките но по-голяма част от тях/ в Холандия заради няколко съображения.НА първо место-по-добре в Холандия и изобщо западна Европа защото хората тук имат много голяма култура за отглеждането на кучета,по-добре на тях отколкото да ги дам на някой си в БГ/и то повечето/че да сасипят животното.Имал съм не един случаи при който давам кутре на хора които имат много голямо желание а след това забравят за кучето изобщо и до края на дните си кучето се измъчва само .Културата в Бг за животните е под всякаква критика.На второ място ще поставя популярноста на нашите кучета.Мисля а и искам да съм един от хората направили нещо за нашата прекрасна раса кучета.НЕ можеш да си представиш всички собственици на кученца от мен колко са доволни и как се гордеят с кучетата си.НАскоро искаме да регистрираме клубове за хората с кучетата им и те искат с голямо удоволствие да участват в тях.РАзбирасе опитвам се както всеки един мой колега да създам най-хубавото.За паричките не се ядосвай-трябва да възприемеш някои истини от живота -хубавите неща струват пари.Приятели овчари също имам много и едно от удоволствията за мен е да отида всяко лято и то не един път при тях нагоре по планината по егреците за да си пием ракийката и да наблиудавам начина на работа на кучетата...
много поздрави .......
User's Signature

• (335 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни