Каракачанското куче
Публикувано: 02 May 2006 - 08:37 PM
На Б.Борисов кучетата какви се водят?
Публикувано: 02 May 2006 - 10:05 PM
Цитат
На Б.Борисов кучетата какви се водят?
Борко и Арес - първите каракачански кучета на Б.Борисов са му подарени от приятели за рожденият му ден. Произведени са от Дойчин Дойчинов от Банкя, мой отдавнашен приятел и дългогодишен любител на истинските каракачански кучета. Родителите на Борко и Арес са Пайо и Тунджа на Дойчин. Те са аборигенни каракачански кучета закупени от Костенец през 1994 и 1995г.
d)

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 03 May 2006 - 09:16 PM
Публикувано: 03 May 2006 - 11:54 PM
Публикувано: 04 May 2006 - 10:33 AM
От горенаписано ми става ясно колко понятна ти е нашата раса .Ако според теб КК не е борбено това е друга работа-но най -добре е да се консултираш с някои овчар като го запиташ"кое качесто в овчарското куче е най-ценно за вас ?- и може да изброиш;
-горда осанка,изражение,генетичност,цветове,родословие и дали е регистрирано и произведено без компромиси или борбеност за да му пази стоката на човека.
п.с Не ме е срам да говоря истината ,по-срамно е да не знаеш и да хулиш....

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 04 May 2006 - 04:01 PM
Публикувано: 05 May 2006 - 03:15 AM
Цитат
Възраст - 4 месеца !!!
Развъдник - ТИТО
Поздрави! Типично Костенско куче се очертава тази красавица! Да ти е жива и здрава!!!

First, it is ridiculed.
Публикувано: 06 May 2006 - 04:24 PM
Цитат
шароо ,имам ов4арско ку4е и виарваи ми не е убиец не защото не е трепало има десетки в архива си ,но ако ку4е му легне по гръб и по4не да уринира го гледа само ,едно малко един път така се унесе в игра 4е му разкърви носната гъба знаеш ли кво направи, ми стана(щото беше легнало)и си тръгна ,това е истинско ов4арско ку4е

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 08 May 2006 - 12:16 PM
Цитат
Цитат
Възраст - 4 месеца !!!
Развъдник - ТИТО
Поздрави! Типично Костенско куче се очертава тази красавица! Да ти е жива и здрава!!!
Здравей Kara , радвам се че ти хареса малката, благодаря за пожеланията.
Беше ли на изложбата в Стара Загора в петък, ако имаш информация и снимки би ли ги споделил?
Публикувано: 11 May 2006 - 09:08 PM
.
Прикачени файлове
-
sem4inovo_005.jpg (39.77K)
Брой сваляния: 596
Публикувано: 11 May 2006 - 10:27 PM
Значи си имате КараБок-че като мен...Това на шега.
Имате си красиво овчарско куче, добре гледано.
А каква ще е представката отпред - вие си изберете. На кучето Ви му е все едно.
Произхода , корена и на двете "представки" е един и същ.
Важното е да си го обичате и гледате все така добре.
...И от снимка не може да се дават категорични мнения за подробностите. d)
Публикувано: 12 May 2006 - 12:13 AM
Или е каракачанско куче или е микс. Всичко зависи от предците на кучето.
п.с. Корена е Каракачанското куче. Новите "представки" и селекции са късни измислици.

First, it is ridiculed.
Публикувано: 12 May 2006 - 03:14 PM
Публикувай родословието на твоето куче и специалистите от МАКК ,ще ти отговорят.
Първата преценка , която се прави на едно животно е по ПРОИЗХОД!
Това ,че някой си е нарекъл кучето БОК е негов избор .Важното е родителите и прародителите на твоето куче да чистопородни екземпляри,а всички чистопородни кучета са каракачански.
Публикувано: 14 May 2006 - 05:55 PM
Старите каракачански кучета и техните линии и фамилии са описани от изследователите на породата и техните имена са в регистъра на МАКК,който е защитен с "ПАТЕНТ".
Това ,че някой си е купил каракачанско куче и го е нарекъл БОК е негово "право" и същевременно ГОЛЯМА грешка.
Регистрираните породи трябва да се наричат с имената си.
Не може да си купя дого аржентино и да го наричам-бяло догоподобно гонче, само ,защото на мен така ми харесва.