Каракачанското куче
Публикувано: 07 November 2006 - 07:56 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 07 November 2006 - 08:34 PM
Цитат
Това се опитваме да направим ние! Друга легенда в БОК - черногривото куче от Дорково, което уж било син на Пепеляновото куче! Мелез с баба 50% кръвност от Санбернар! Знаеш ли драгичък ми Жел, какъв дан има това куче в БОК популацията?
Ако не знаеш ще ти кажа - това куче заплождаше по 10 женски на месец! Все елитни потомци, за елитни собственици!
Знаеш ли скъпи ми Жел, какви кучета имаше в района на Дорково, Велинград, Варвара и какви кучета има днес там! Не незнаеш! Щото само си слушал легенди! Щото не си ги видял с очите си!
За това ние не сме съгласни с начина на работа в НКБОК! Защото със пълното съзнание че това са кръстосани кучета те ги използват за разплод! Това е!
Дано да си разбрал, в което се съмнявам!
Абе Han ти да не си от Дорково че знаеш на Райчо кучето по колко запложда или си ходил да заплождаш на него та знаеш толкова много.Карамана е син директен на пепеляновото куче но е малко мелез но пък въобще не му личеше. И никой не е крил че е чисто куче.Между другото кучето почина одавна но май за това не си се осведомил.Относно какви кучета има във Варвара не ме интересува но във Велинград и Дорково все още има кучета за които само може да мечтаеш.И как разбра че Караман е мелез сигурно си бил на заплождането на майкаму или на неговото раждане.Добре че Райчо е честен та казва истината иначе няма да разберете никога че е мелез.Айде чао и престани да плюеш на хората кучетата гледайси твойте.Пусни някоя снимка че то май никой не ги е виждал твойте ЧИСТИ кучета.
Публикувано: 09 November 2006 - 07:01 PM
Прикачени файлове
-
prijedor01.jpg (41.19K)
Брой сваляния: 223

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 09 November 2006 - 07:35 PM
Но наистина, когато имахме възможност да се регистрира Каракачанското куче като Българска порода преди повече от 15 години, когато всички го наричаха така, някои хора, с болни амбиции започнаха да го прекръстват, да го кръстосват и всичко се завъртя в един омагьосан кръг! И кой спечели от тази работа - всеки друг но не и автентичното куче на България! Тогава никой от съседите ни не беше се сетил да регистрира каквито и да е породи! Но ние пак се омотахме! Факт!
И все пак считаме че все още нищо не е загубено! На фона на всичките сходни Балкански породи, ние можем да претендираме за един първотип, който за пръв път е описан на територията на България и то - забележете с името Каракачанско куче! Разполагаме с доказано най стария писмен източник, в сравнение с всички съседни нам страни, в който е описано и наречено кучето в нашата страна като Каракачанско! Факт!
Времето е пред нас-ще поживеем ще видим!
Публикувано: 09 November 2006 - 09:15 PM
Ама кажи ми моля ти се къде да гледаме та да намериме разликите (освен на местоположението на петната)
Прикачени файлове
-
slika01.jpg (27.74K)
Брой сваляния: 230

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 09 November 2006 - 09:48 PM
nikigeen,че кучетата си приличат е факт но все пак има разлика,хайде сравни тогава торняка с ТИТО а и други подтипове....и ще откриеш доста разлики..Доста хора са имали голямо търпение и го имат все още.Няма място за отчайване защото аз поне не виждам голяма причина.Интересното тепърва започва.Аз забелязвам доста разлики от торняци и останали балкански нови породи до автентични каракачански кучета.По важно за мен е да запазим породата такава каквато е и да дадем от нас за нея което е нужно а не да я променяме/разбира се това се прави с доказани кучета/ -това е най-важното ,останалото идва с времето си...

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 10 November 2006 - 07:49 AM
Цитат
Както се казва в рекламата - Ето това е най важното! b) BEER
Публикувано: 11 November 2006 - 11:05 AM
karakachanski li sa?

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 11 November 2006 - 02:47 PM
Утре ще се създаде регионален клуб на КК към МАКК с седалище София.Ако някой желае да дойде на събранието нека моля се обади на 0885132973 -Р.Михайлов.. d)

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 11 November 2006 - 05:52 PM
даваите мнения ?
Прикачени файлове
-
DSC00002.JPG (64.99K)
Брой сваляния: 224
Публикувано: 11 November 2006 - 05:53 PM
Прикачени файлове
-
DSC00003.JPG (62.89K)
Брой сваляния: 204
Публикувано: 11 November 2006 - 05:53 PM