Каракачанското куче
Публикувано: 04 December 2006 - 12:01 AM

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 04 December 2006 - 06:11 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1165093101.jpg (71.04K)
Брой сваляния: 196

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 04 December 2006 - 07:23 PM
Някои си приписаха, че имат кучета негови потомци само заради сходна на неговата окраска. Включително жълто-бялото от изложбата в Добрич няма връзка с Гаро или негови сродници. Но пък в това куче има кавказка кръв идваща от предците му из Разложко.
Така че nikigeen това куче не е каракачанско.
Кучетата при Точев също нямат кръв от Гаро, въпреки че Гаро изживя последните си години там.

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 04 December 2006 - 09:00 PM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 04 December 2006 - 09:15 PM
Не съм изкарвал до сега такива факти .Имайте предвид ,че знам още доста неща ,но ще му дойде времето.
Тогава изложбата беше за КК
Поздрави

Публикувано: 04 December 2006 - 10:06 PM
Гаро е представян само на 2 изложби. Двете са за каракачански кучета и са организирани от МАКК.
Стана победител на породата на изложбата в Перник и по-късно победител при ветераните в Стара Загора.

First, it is ridiculed.
Публикувано: 04 December 2006 - 10:24 PM
явно не си допрочел кво съм написал за Гаро и кучето представено в Добрич. Прочети пак кво съм написал преди да коментираш в БОК темата кво съм бил написал за Гаро.
Бялото куче с жълтите петна пуснато от zhel е с кръв на кавказец Собственика му си вдигаше акциите като го нарочваше за внук на Гаро. Доста народ се върза на този рекламен кьорфишек...
А Гаро е аборигенен каракачанец worthy
Толкоз от мен!

First, it is ridiculed.
Публикувано: 05 December 2006 - 12:55 AM
Публикувано: 05 December 2006 - 07:58 AM
Цитат
явно не си допрочел кво съм написал за Гаро и кучето представено в Добрич. Прочети пак кво съм написал преди да коментираш в БОК темата кво съм бил написал за Гаро.
Бялото куче с жълтите петна пуснато от zhel е с кръв на кавказец Собственика му си вдигаше акциите като го нарочваше за внук на Гаро. Доста народ се върза на този рекламен кьорфишек...
А Гаро е аборигенен каракачанец worthy
Толкоз от мен!
Ау не съм те разбрал правилно .Бях останал с впечатление ,че го каза за Гаро.Извинявам се ,Kara.Всичко останало е точно така.
Поздрави

Публикувано: 05 December 2006 - 12:38 PM
Прикачени файлове
-
NERO1.JPG (16.99K)
Брой сваляния: 181
Публикувано: 05 December 2006 - 02:09 PM
Цитат
Що се отнася до кучето от Добрич, какво да кажем - няма какво да си кривим душите - то просто прилича на Кавказка овчарка, не само по окраската.
Интересно ми е това куче оценено ли е и с колко, макар че лично за мен то трябва да бъде дисквалифицирано.
Гаро беше уникален аборигенен каракачански пес. Среден на ръст, с много здрав кокал, прекрасна породна глава с масивна муцуна, дълго окосмяване и страхотно излъчване. Ако погледнете схемата към Стандарта на Каракачанското куче, ще видите поразително сходство с типа на Гаро.
Гаро още приживе се превърна в една от легендите в породата! worthy
Предполагам, че това, което те обърква е окраската. Кремаво златист със светла маска и бяло на краката. Сред предците му има сиви и ръждиво червени кучета със светли маски и с бели крака.
Ако Гаро беше черен пес със светла маска и бяло по краката съм сигурен, че щеше да го възприемеш като едно от кучетата най близки да еталона на Каракачанското куче wink
Поздрави!
Прикачени файлове
-
post_51_1165248855.jpg (30.54K)
Брой сваляния: 174

First, it is ridiculed.
Публикувано: 06 December 2006 - 12:08 AM
Цитат
Цитат
Що се отнася до кучето от Добрич, какво да кажем - няма какво да си кривим душите - то просто прилича на Кавказка овчарка, не само по окраската.
Интересно ми е това куче оценено ли е и с колко, макар че лично за мен то трябва да бъде дисквалифицирано.
Гаро беше уникален аборигенен каракачански пес. Среден на ръст, с много здрав кокал, прекрасна породна глава с масивна муцуна, дълго окосмяване и страхотно излъчване. Ако погледнете схемата към Стандарта на Каракачанското куче, ще видите поразително сходство с типа на Гаро.
Гаро още приживе се превърна в една от легендите в породата! worthy
Предполагам, че това, което те обърква е окраската. Кремаво златист със светла маска и бяло на краката. Сред предците му има сиви и ръждиво червени кучета със светли маски и с бели крака.
Ако Гаро беше черен пес със светла маска и бяло по краката съм сигурен, че щеше да го възприемеш като едно от кучетата най близки да еталона на Каракачанското куче wink
Поздрави!
А не излизатли и тигрово сиви.
Публикувано: 06 December 2006 - 12:20 AM
Малко са кучетата като Гаро,дори и на снимка д аго видя ми е достатъчно да преценя какво куче е ...
Това е еталон както казваш ти и без спор...
Проблема е че много хора не могат да направят съпоставка между стандарта и най-вече погледът и изражението на нашето куче и на мелеза които много произвеждат...Аз съм сигурен че това е така наречената дарба в един човек-да може да различи истинското от фалшивото/оригиналът или копието/но това неимоверно става с полагането на много труд и усилия и най-вече търсене.Не е лесно да се обясни ей така с едно или две писания в форума на някой който не е наясно с реалноста...Според мен пътят е труден....Да ходи човек,да търси,да гледа ,да слуша какво му говорят-да мисли.Отделно да взима кучета,да ги съпостави с истински,да слуша разкази на истински овчари и да се помъчи да разбере за миналото им.Да се доближи максимално до кучетата,да живее с тях,да бъде ухапан няколко пъти от тях,до провърви доста километри в планината заедно с тях и овцете,да ги наблюдава ,да ги разбере ,да изживее с тях моменти-да усети какво искат и как го искат дотолкова че да усети историята с тях и да се влее в нея заедно с тях.Тънкост и усет е според мен да видиш това което би трябвало да се види в едно истинско каракачанско куче. В това се крие и "легендата"за които много хора говорят.
Факт е че няколко секунди са му нужни на човек за да определи едно куче каракачанско ли е или опити/имитация/на такова....Но ..... затова е нужно също и време ..Със сигурност мога да кажа .че човек който никога не е виждал 100% КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ,ще му е много трудно да прави правилни преценки...
поздрави,

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 06 December 2006 - 12:47 AM
Прикачени файлове
-
Photo_0328.jpg (7.68K)
Брой сваляния: 202
Публикувано: 06 December 2006 - 12:48 AM
Прикачени файлове
-
Photo_0327.jpg (15.37K)
Брой сваляния: 198
Публикувано: 06 December 2006 - 12:50 AM
Прикачени файлове