Цитат
Цитат
и един нормален въпрос:имам проблем с ходенето в крак на повод.преди кучето си вървеше спокойно до мен , сега се дърпа от време на време.как да го коригирам.
пп:и без отговори от сорта на "каракачанските кучета не се обучават''и т.н.
още 1 въпрос:какъв намордник да купя?
Ванка един съвет от мен ако щеш го приемай - строг нашийник и действай с резки корекции - нещо като камшичен ефект да има, а не с теглене в противоположна посока щото май само се амбицират да те издърпат. Прибави и наградки чат пат ако спазва ред. АААА и си купи пристягаща летна за китките като тези на щангистите - вчера кинезитерапевта ми откри, че любимата почти ми е извадила китката. :(
Намордника е аааадски сложна работа - ако имаш излишни 50 лева вземи поне 3-те основни типа - текстилен от материала за кобури, кожен и пластмасов тип кошница и пробвай за по не повече от 2-3 минути с всеки като ако можеш го обърни на игра, че иначе се превръща в наказание и цел Н1 е да се свали НЯКАК СИ!!! кошниците имат един основен недостатък - при силни удари в асфалт се чупят на парчета, кожените се прегризват с упорство а текстилните не дават свободата да се прозява и тн...