Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#841 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 February 2008 - 11:34 AM

Цитат

Каква тежест има тази декларация? И каква ще е далаверката от нея,някои левче субсидийка няма ли да има ;D ;D ;D?
Кара ти нали беше за идеята  КК ,чувам  нещо си обърнал лопатата от фурната. Да очакваме ли скоро време нова формация B)

?

Цитат

Абе то левчето вече е взето, /борбата/ маи ще е кои ще го взима и за напред. ;D

?

ps. Жалко че възрастни хора като вас измерват всичко в пари..
Приемете моите най-искрени съжаления..
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#842 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 February 2008 - 11:42 AM

Ako беше прочела назад , щеше да разбереш че за нас парите не са самоцел. От каде си извади този извод. Всички, или поне тези от нас които визираш , работят и така... Другото е любов кьм кучетата. Ние не слагаме рька на хорските такива не ги сьдим.....Така че си в грешка.

#843 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 11:49 AM

Мъдрите мъдруват и пращат лудите да лудуват,докато лудите лудуват,мъдрите прибрали парата ;D

#844 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 February 2008 - 11:51 AM

кои как се уредил е другата фраза :blink:
User's Signature

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org

#845 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 12:17 PM

[quote author=Mad Max link=topic=3872.msg352414#msg352414 date=1203932071

ps. Жалко че възрастни хора като вас измерват всичко в пари..
Приемете моите най-искрени съжаления..
[/quote]
            Хубавице,С.Диамандиев ти отговори,аз само ще допълня,щото засягаш и мен,най много.
За съжаление си ти.Господ ти дал много,но те лишил от най важното.Ако измервах всичко в пари
в двора ми не трябваше да има и кучи крак,не шесдесет кучета мила.Кучета и печалба,може да го смеси
само.............. ти си избери кой.  :sos:
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#846 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 12:32 PM

Цитат

Ako беше прочела назад , щеше да разбереш че за нас парите не са самоцел. От каде си извади този извод. Всички, или поне тези от нас които визираш , работят и така... Другото е любов кьм кучетата. Ние не слагаме рька на хорските такива не ги сьдим.....Така че си в грешка.

Г-н Диамандиев,
такива изводи си правя от въпросните постове, които съм цитирала. Не желая това да ви обижда по какъвто и да било начин.

Моето мнение е, че трябва да бъдат изготвени Основни Правила, които всеки развъдчик да бъде длъжен да спазва, според направлението в което си е избрал да работи - селекция на Каракачански Кучета, или Български Овчарски Кучета. Хубаво е тези правила да бъдат изготвени от професионалисти, най-малкото хора с образование в тази насока. И предложени за обсъждане на всички настоящи развъдчици. След обсъждането и приемането на тези правила е нормално да се формира екип, който да следи безпристрастно тяхното спазване, независимо от насоката на работа по едната, или другата порода.

Има достатъчно много селекционни центрове на Български Овчарски Кучета от които тези които идваме след вас, можем да изберем кучета, с които да работим. Има и достатъчно много Селекционери, чиито труд заслужава да бъде продължен.
Както има и достатъчно селекционни центрове на Каракачански Кучета.. И селекционери.. и труд..

Неправилно е според мен, да се омаловажава вашият общ труд.
Както е неправилно и да се смесват двете направления на работа.
Хубаво е да се разграничат в рамките на общ път, по който да вървите. Не виждам нищо лошо в това.
Така всеки за вбъдеще ще може да работи спокойно, за която и да е българска порода.

ps. Бях помолена учтиво да прекратя участието си в друг форум за Българско Овчарско Куче. Реших да приема молбата и да се лиша от възможността да споделя мнението си там, та избрах да е тук.
Поздрави!

User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#847 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 12:46 PM

Голяма загриженост за българското овчарско куче демонстрираш
Луда Макс. ;D Това ли е концепцията на твоите мъдреци ;D
Горките  :'(, толкова ниско да паднат ,че да се занимават с противното им име БОК и мелезацията ,на която според тях то е синоним. :huh:
Вярно ли,че вече за тях не е вече важно как ще се казва породата,само и само да бъде призната тя ,а и те самите да се наместят някъде,че нещо опорочиха идеята КК или това ,което чух са слухове. Ако има желание и Кара може да отговори B)

#848 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 12:52 PM

Цитат

Голяма загриженост за българското овчарско куче демонстрираш
Луда Макс. ;D Това ли е концепцията на твоите мъдреци ;D
Горките  :'(, толкова ниско да паднат ,че да се занимават с противното им име БОК и мелезацията ,на която според тях то е синоним. :huh:

Жельо,
аз също не можех да си обясня дълго време ентусиазма на много българи да експериментират и да създадат нова порода. Сега обаче, ако бъдат представени и АРГУМЕНТИРАНИ целите на развъдчиците, които работят на експериментаторски принципи съм склонна да ги приема, като любител на кучетата.

И съжалявам, че съм реагирала толкова остро и емоционално някога, което е вследствие на възрастта ми. /отчитам го като грешка и поднасям писмени извинения/
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#849 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 12:55 PM

Цитат

Цитат

Г-н Диамандиев,
такива изводи си правя от въпросните постове, които съм цитирала. Не желая това да ви обижда по какъвто и да било начин.

Моето мнение е, че трябва да бъдат изготвени Основни Правила, които всеки развъдчик да бъде длъжен да спазва, според направлението в което си е избрал да работи - селекция на Каракачански Кучета, или Български Овчарски Кучета. Хубаво е тези правила да бъдат изготвени от професионалисти, най-малкото хора с образование в тази насока. И предложени за обсъждане на всички настоящи развъдчици. След обсъждането и приемането на тези правила е нормално да се формира екип, който да следи безпристрастно тяхното спазване, независимо от насоката на работа по едната, или другата порода.

Има достатъчно много селекционни центрове на Български Овчарски Кучета от които тези които идваме след вас, можем да изберем кучета, с които да работим. Има и достатъчно много Селекционери, чиито труд заслужава да бъде продължен.
Както има и достатъчно селекционни центрове на Каракачански Кучета.. И селекционери.. и труд..

Неправилно е според мен, да се омаловажава вашият общ труд.
Както е неправилно и да се смесват двете направления на работа.
Хубаво е да се разграничат в рамките на общ път, по който да вървите. Не виждам нищо лошо в това.
Така всеки за вбъдеще ще може да работи спокойно, за която и да е българска порода.

Права си за това че трябва да има правила, трябва да са навсякаде. Нямаше да има дьржава без тях. Проблема е кои ще са професионалистите, защо трябва да бьдат две направления. Предполагам знаеш че сьшествуват и други формации сьс сьщото по тип куче . Това какво означава - Да ги илеминираме , а ние да решаваме както сметнем за добре..... Нали говорим че всичко е за кучето, че то е Бьлгарско..Имаме ли право да лишаваме всеки които го харесва а не е с нас. Основната вина е разединението. Ако го нямаше всичко би се обсьдило долу - горе така както го казваш - Комисии , селекционни центрове, селекционери. Относно омаловажаването на труда , го чувам за пьрви пьт. Дано мислиш така. Аз не видях някои да се подиграл и с вашия , да не казвам че имаше адмирации за някои ваши  кучета.........И за накрая....Спомена че някои които работи с линии на Шаро пепелян и една друга ще го сьдите защото имате правата.Не смяташ ли че ако е така и заставаш зад думите си още, не е правилно. Ако човек си вземе пале защото му харесва и иска да си ги развьди и гледа , ше му забраните или ще го сьдите. Това ли е любовта кьм кучето / Бьлгарско/. .....Думи като СЬД , са силни , трябва много да се внимава с тях. ПОвярваи ми...А аз имам и развьждам тази  линия.

#850 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 01:07 PM

Цитат

Права си за това че трябва да има правила, трябва да са навсякаде. Нямаше да има дьржава без тях. Проблема е кои ще са професионалистите, защо трябва да бьдат две направления. Предполагам знаеш че сьшествуват и други формации сьс сьщото по тип куче . Това какво означава - Да ги илеминираме , а ние да решаваме както сметнем за добре..... Нали говорим че всичко е за кучето, че то е Бьлгарско..Имаме ли право да лишаваме всеки които го харесва а не е с нас. Основната вина е разединението. Ако го нямаше всичко би се обсьдило долу - горе така както го казваш - Комисии , селекционни центрове, селекционери. Относно омаловажаването на труда , го чувам за пьрви пьт. Дано мислиш така. Аз не видях някои да се подиграл и с вашия , да не казвам че имаше адмирации за някои ваши  кучета.........И за накрая....Спомена че някои които работи с линии на Шаро пепелян и една друга ще го сьдите защото имате правата.Не смяташ ли че ако е така и заставаш зад думите си още, не е правилно. Ако човек си вземе пале защото му харесва и иска да си ги развьди и гледа , ше му забраните или ще го сьдите. Това ли е любовта кьм кучето / Бьлгарско/. .....Думи като СЬД , са силни , трябва много да се внимава с тях. ПОвярваи ми...А аз имам и развьждам тази  линия.

Две направления според мен трябва да бъдат, за да се разграничи работата:
1. Тъй като има достатъчно много аргументи /които могат да бъдат предоставени свободно на всеки/ за работа по умишлено кръстосване на породата каракачанско куче със сходни на нея породи и популацията е доста голяма по численост, а развъдчиците работят именно върху уеднаквяването и изграждането на тези селекционни резултати като породна група /в което няма нищо лошо; пак казвам, отчитам като грешка свои минали реакции по повод техния труд/, за което свидетелства и изготвения стандарт, по който работят всички които стоят зад тази инициатива.
2. И има достатъчно аргументи по повод поддържащата селекция на чистопородни каракачански кучета..

Г-н Диамандиев,
никой не е казвал че ще съди някого. Просто изказах личните си изводи, които е възможно да се разминават с действителността. Също не мисля, че е редно да се стига до там. Мисля, че сте достатъчно големи хора, за да се разберете.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#851 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 01:19 PM

Имаш още време да лудуваш,че си млада и луда.Време е вече да спреш да делиш овчарското куче на България на чисто и нечисто.А между другото до къде стигна ДНК изследването. B) Отлъчиха ли най-чистите ;D.
За другите дето ги отлъчиха,знаем. B)

#852 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 01:32 PM

Цитат

Имаш още време да лудуваш,че си млада и луда.Време е вече да спреш да делиш овчарското куче на България на чисто и нечисто.А между другото до къде стигна ДНК изследването. B) Отлъчиха ли най-чистите ;D.
За другите дето ги отлъчиха,знаем. B)

Жельо,
разделението в мен идва от вътрешната ми принципност и морал. Такава съм се родила. Това е нещо, което не мога да променя. Както й "лудостта" си по кучетата.  :blink:
Има кучета, които само с поглед могат да те грабнат, независимо от породата. Не е "грях" да харесваш толкова кучето си, да искаш да работиш с негови потомци, защото го познаваш, защото всеки ден сте изкарали заедно.. Да харесваш друго куче, макар и от друга порода и да ги "каращисаш"/съчетаеш, стига да поемеш ОТГОВОРНОСТ след това за действията си, да се изправиш и да кажеш:

"НАПРАВИХ ГО ЗА СЕБЕ СИ, харесвам това и това, ако някой иска да гледа и работи с Експерименталното кучило, което създадох - добре, но ако го съешава с друга порода да поеме отговорност, както направих аз. Пък ако това е началото на породна група и много други хора харесват това, което и аз ще съм горд за това с което съм допринесъл."

Това според мен е правилно.
И да си призная и мен ми е идвало на акъла, но ме е спирало уважението към труда на хората, чиито "плод отглеждам в градината си" и смятам да продължа да следвам техните принципност и дело.
Сигурно не съм достатъчно смела..
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#853 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 02:17 PM

ако мога да разбера какво става, па на... :sos:

#854 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 02:26 PM

Всичко е мъгла ;D,като духне вятър и пекне слънце ще разберем ;D

#855 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 02:30 PM

Каква мьгла бе , изпече сльнце , пролет иде. Малко по рано , но пьк по добре. :blink:

#856 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 February 2008 - 02:40 PM

:blink: то и слънцето като напече после ще стане една... ама не може ....трябва да има някои виновен ;D
User's Signature

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org

#857 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 02:59 PM

:wub:xaide na bansko :Танц:

#858 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 03:00 PM

:P

#859 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 03:05 PM

Също така, мисля че е безотговорно господата: Стефан Попов, Аврам Петков, Николай Атанасов, Димитър Драганов, Мирослав Арсенов, Симеон Янакиев и мн. други да отричат съществуването на етнос като каракачанското номадско племе на територията на България през вековете; съществуването на каракачанският кон, овца и куче. И в същото време да представят името каракачанско куче, като синоним на Българско Овчарско куче.

Мисля, че има достатъчно исторически паметници и наследства на римски провинции, тракийска култура, славянски селища, византийски изображения, паметници на вярата на православни християни, източно-православни, езичници, католици, мюсюлмани и т.н., които свидетелстват за това, че българският народ не само е широко скроен, но освен своите народностни традиции умее да цени и опазва традициите на тези, с които е съжителствал.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#860 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 03:10 PM

Никои не ти отрича,че има етнос,но ти не се опитвай да налагаш тезата си ,че тоя етнос ни е дал кучетата си и видите ли ние трябва да ги кръстим на неговото име. :huh:
А и някои беше задал въпроса : Колко от родоначалниците на линии и кои ,са взети от каракачани? Но не видяхме отговор B)

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни