Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#381 Потребителят е офлайн   mal4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2006 - 04:18 PM

Цитат

Здравейте,
КАня всички любители на каракачанското куче да погледнат новата ин.страница за каракачанското куче на клуб за КК-гр.София и развъдник за КК "ТИТО" към МАКК на адрес:

www.bulgariandog.com

p.s
все още се обработва и има още много за правене но се вижда нещо поне замисъла.....

поздрави

Прав си много работа има още.Въпреки това те поздравявам за начинанието ти и бих се усмелил да ти дам съвет да го направиш на 2 портала - клуб за КК гр София и друг портал за Питомник Тито. wink . Прегледай си и кода.
поздрави

#382 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 05:32 PM

благодаря за съвета,

ще се опитаме всичко нужно да направим за да стане добре..
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#383 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 06:52 PM

Поздрави за начинанието.
Очертава се хубаво нещо super best
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#384 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2006 - 12:03 AM

Предварително искам да честитя на всички весели коледни празници......

cheers
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#385 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2006 - 11:31 AM

Весели Коледни и Новогодишни празници на всички фенове и селекционери на Каракачанското куче!! cheers
С пожелания за нови успехи през идващата 2007 година!! bgflag
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#386 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2006 - 12:06 PM

Честито Рождество...

#387 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 10:17 PM

Искам да завърша 2006 г.с следното:

От стандарта на КК:
Елиминиращи недостатъци:
- сходство с други породи: кавказка овчарка, средноазиатска овчарка, шарпланинец, лендзир и др

и,

от стандарта на БОК:
Пороци:

Неизразена породност...

Приятели ясно и точно са показани две големи разлики в стандартите определящи целите на развъдчиците и от двете страни.КК се стреми да се запази в автентичния си вид а БОК се бори за "някаква"породност/микс от 6 или повече породи,овчарски кучета главно от Европа/.

Желая на всички много щастие и успех през 2007 год. в запазването на КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ.Да сте живи и здрави и все така борбени."Истината рано или късно ще възтържествува"... victoryVVV bgflag
User's Signature

#388 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 11:01 PM

Росене ,много фалшиво я пееш тази истъркана песен.Весели празници. wink bgflag
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#389 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:33 AM

Завиждаш ми как пея ли бе Иване,надуй и ти кавала ако можеш-изтъркана но хубава песен си пея.....Ако искаш дай ти тон на някоя Българска овчарска песен ,няма проблем....давай -виж някой може и да ти приглася-ПОПОВ ги умее родопските -слушали сме го .....хайде давай тон ама в другия форум.Весели празници и от мен ИВане....
User's Signature

#390 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:41 AM

Цитат

Искам да завърша 2006 г.с следното:

От стандарта на КК:
Елиминиращи недостатъци:
- сходство с други породи: кавказка овчарка, средноазиатска овчарка, шарпланинец, лендзир и др

и,

от стандарта на БОК:
Пороци:

Неизразена породност...

Приятели ясно и точно са показани две големи разлики в стандартите определящи целите на развъдчиците и от двете страни.КК се стреми да се запази в автентичния си вид а БОК се бори за "някаква"породност/микс от 6 или повече породи,овчарски кучета главно от Европа/.

Желая на всички много щастие и успех през 2007 год. в запазването на КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ.Да сте живи и здрави и все така борбени."Истината рано или късно ще възтържествува"... victoryVVV bgflag

Здравей ШАРО! Ще ме прощаваш, че се включвам тук, но да те попитам...

От това, което си написал излиза, че КК не трябва да прилича на никоя порода, бре ШАРО!?! Или че не трябва да има молосоидни белези?

И сам си "забиваш ножа", като подчертаваш, че в стандарта на БОК е записано, че за порок се смята неизразената породност.

Кой е по-грешния дявол? Този дето не иска да прилича на нищо друго или онзи дето трябва да прилича на нещо?

Не се заяждам, но ми стана любопитно като си го написал по този начин, какво точно имаш предвид?

#391 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:47 AM

така и така съм тук в тази тема, да попитам аз сега: Ей това куче какво е според вас? Може ли някой да определи породните белези и да ги подчертае?

Екземплярът е мъжки, на една година. Собственикът му твърди, че това е каракачанка, взета от ЕЛИТЕН (?) развъдник, от трънско. Дядото ги бил развъждал от време оно.

Прикачени файлове

#392 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:49 AM

Ето още една снимка, на същото куче!

(извинявам се, че ви принуждавам да оценявате куче на снимка, но няма друга възможност)

Прикачени файлове

#393 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:02 PM

Lagerfeld,
РАзликите които искам да подчертая са тънки и се схващат лесно от хората които се занимават антивно с овчарските кучета на България.При КК като елиминиращ недостатък-да го поесня ,,всяко куче което има сходство с изброените породи,кавказка,азиатска,санбернар,нюфаундлер и др. се елиминират,в смисъл не се работи с такива кучета.
Докато при БОК,се казва пороци:неизразена породност.По принцип по изложбите на БОК както и в развъдната дейност "незнам"защо но има страшно много кучета "с изразена породност"според ПОПОВ ,но има и в тях много белези пак "незнам"защо и сходство с всички изброени породи от елиминиращите недостатъци при КК.Ето в това е проблема..Големи "шарени балони-БОК"както ги нарече Кара,които според развъдчиците са много породни но и в другия момент може когато се загледаш в едно куче -както например черното което водеше ПОПОВ на Академик да откриеш много сходство и с други породи ..
Един пример ти давам,който ще повторя.
НА календара за НКБОК от 2006 година ,са публикували няколко чернобели снимки на кучета преди много години,останалите снимки са на кучета с които се работи сега и повечето са елитни БОК -изобщо не приличат по изражение на старите кучета-по-меки са,с увиснали очи и устни,козината им е мека на някои къдрава и т.н/пак незнайно защо/.Незнам дали можеш да намериш календара,но ак о не можеш аз ще ти намеря за да го видиш..
И аз не се заяждам казвам това което мисля и съм видял....
User's Signature

#394 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:19 PM

Росене ,защо се опитваш да се правиш на съдия и баламосваш човека ,но не си разбрал,че той е доста интелегентен,ходи по изложби и поразбирва, за да се хване на такива повърхностни умозаключения.Ако малко отбираше от кинология щеше да знаеш ,че там за всички породи има правило за породноста на кучето,ако не знаеш ,това значи ,че отговаря на дадената порода(за жалост при вас такова нещо няма,защото едно с едно не си приличат),а това ,че често се среща тази дума в речта на Попов няма нищо общо с темата.Разбрахме се с тебе ,че ще уточним някой неща от тази кинология ,като се видиме ,извинявай ,но тя не е лъжица за всяка уста.Весели празници. victoryVVV BEER bgflag
User's Signature

#395 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:23 PM

Росене ,забравих да те попитам,кажи ми една порода ,която да не прилича на някоя ,като нея.??Са l) мо се замисли,защо породите са разделени на 10 групи и всяка група има няколко класа!
User's Signature

#396 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:50 PM

Ти Иване -да попитам -говорител на Lagerfeld ли си ?

Абе да ти кажа,има логика в това което посочваш като пример,но при БОК има много сходство с останалите заразлика от КК.НЕбой се Иване,няма да ти открадна занаята в съдийството-можех да стана още докато бях в Холандия, на много по-високи нива отколкото предполагам ти си се учил-но не ,не ми харесва да съдя.
Пак се опитваш да сравняваш познанията ти при другите породи с познанията ти при овчарските кучета. Примери първо твоята лъжица и след това гледай в купата на другия....
п.с В какво го баламосвам бе Иване,остави човека сам да прецени-или ти на всяко натискане трябва да звъниш????Той има очи с които да гледа.Нима това което казах не е вярно.АМи ако ти като съдия не виждаш разликата поне от малко-за сетен път ми доказваш твоите познания за БОК и породност????
User's Signature

#397 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 03:29 PM

Голям веселяк си БЕ.Ще ме умориш от смях,добре ,че си видял Холандия,както беше писал Стефан Йорданов(нали там си продавал БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ).Щял да станене там съдия,хахаха,от тук си личи колко ти е тъмна тази материя.Там било много високо нивото,кое ниво БЕ момче ,че те имат трима съдии на кръст,я ми посочи един дето е съдил на някой САСИБ,дето си бил!!??Когато ти станеш съдия кинолог в чужбина ,независимо къде ,аз ще си хвърля съдийската карта на съдия ол раунд и няма да съдя!А понеже се правиш на отворко ,колко аз съм съдия,ще те открехна ,защо ли след 3 м. ме канят да съдя точно в любимата ти Холандия,сигурно ,защото не разбирам.И понеже си любопитко попитай учасниците от световното ,да ти кажат,че 2 кучета на които аз им дадох в Гренобъл(това е във Франция ,ако не знаеш)САСИБ ,станаха световни шампиони и то от различни породи ,това е сигурно ,защото аз не разбирам!!А колкото до човека ,за който питаш дали съм му говорител(мисля,че по точно трябваше да питаш дали не съм му адвокат) ще ти кажа ,че ми е добър познат и не искам фурнаджииски лопати да му пълнят главата с плява.А си прав ,че той сам може да прецени и твойте и мойте приказки.Кажи сега, на всеслушание ,кога ще се върнеш с наведена глава в старото ти огнище БОК с посипана с пепел глава.??? bash bgflag
User's Signature

#398 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 04:19 PM

Да се върна в БОК?
Ще ти отговоря кратко и ясно кога това ще стане:

Когато всичките тези мои кучета -доказани с произхода си измрат и да нямам никакви поколения от тях,тогава ще дойда при теб за съвет-да ми препоръчаш някой/овчарски/ мелез от тия дето ги съдите БРФК.Или по- кратко и простичко казано-когато изчистите мелезията ИВане-знаеш ли ти кога това ще стане ???-когато стане ми се обади.
Материята за съдийството ми е толкова тъмна както и на вас за чистопородните каракачански кучета или както ги прекръстихте в БОК.Да ,високо е нивото на кинологията в Холандия -или ще кажеш сега ,че е по- ниско отколкото в БГ-смях в залата oleeee
Така ли наричате г-н просветен съдия -всички които са ви неудобни или поне не сте свикнали на такъв тон .Да наричате ВИЕ другите---"фурнаджийски лопати".Това е срамота и позор за българското съдийство и то за хора като вас-"международни"съдии".-за това някои други ,не аз защото ми е смешно-могат добре да ви представят пред FCI.... angelpik

п.с мисля ,че с това приключихме с теб засега,по -добре за теб от психическа гледна точка е ,когато се видим да продължим ...Довечера пийте едно и за мен и се успокойте,мислете повече за съдийството,разбрахме ,че материята с овчарските кучета е гъста мъгла за теб ИВане.. BEER
User's Signature

#399 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 04:58 PM

Хахаха,как ме разсмиваш преди новогодишната нощ и ми повдигаш настроението.Кой ти доказа произхода на твоите кучета бе момче,ще се смее целият форум??!!А мелезите при БОК И КК има кой да ги изчисти ,това не е моя работа нито на съдиите.Най после си призна една истина ,че съдииството ти е тъмна Индия.От тук следва ,че няма ,какво да ти доказвам и нямаш морално право да влизаш в полемика с пишещите тук кинолози, няма значение от коя страна на барикадата са!За кинологията в Холандия не ми говори за ниво,точно за теб е този ,както пишеш смях в залата.
И да уточня за невежа ,като теб ,не съм просветен съдия и не прехвърляй топката от болната глава на здравата,никого не наричам ,като обобщение ,а точно за тебе става въпрос и още няколко човека или ще отречеш ,че си бил в БОК и си продавал в любимата ти Холандия БОК, а не КК!!???Ще ме умориш от смях,ще пишели на ФЦИ,че те много добре ме познават там и ако не знаеш, не обръщат никакво внимание на хора ,които не спазват техните правила и не са неини членове ,те могат да бъдат само чрез националната федерация на съответната държава.
Последно ,не се притеснявай за психическото състояние на хората,ще ти се наложи ти да пийнеш едно за мое здраве,защото всички знаят ,че не употребявам такива екстри.Сега да не вземеш да се притесниш, баш пред новогодишната нощ,дръж се няма страшно,знаеме ,че си заблуден,ще ти трябва пълна промивка?!.Наздраве. BEER bgflag angelpik Ще ме умориш от смях!!! angelpik
User's Signature

#400 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 05:21 PM

ПОвдигането на настроението е двустранно Иване.Попитай за произхода на моите кучета всички които се занимават с такива кучета но сериозно а не собственици на едно куче.ПОпитай ПОПОВ например бе Иване -и той ги знае.А щом ти не ги знаеш-лошо г-н съдия лошо...Още едно доказателство за облака от мъгла пред очите ти...Кои сте вие които знаете ,че съм съм бил заблуден бе???хаххахахах-от такива като теб ,аман...Ще взема да се притесня и да вдигна температура.... bravoS Пълна промивка на мен незнам,имам още много години пред мен-виж ти се загрижи за теб и възрастта ти,че току-навлизаш в период за инфаркт.ПОзнават те много даже в ХОландия,на всяко табло пише "чакаме Иванчо да дойде да ни оправи съдийството и да ни научи как да съдиме ,че сме само 3-ма съдии на кръст"Иванееееееее,Иване....Ти си държиш съдийството на БГ в ръцете а ПОПОВ е направил всичко за БОК-Абе с две думи 2-ма юнаци-държава.То освен това знаеме за ПОПОВ и полицейски дарби има нещо ново за теб което не знаеме има ли???някакви служби???-нещо при червените ха???
За признаването -да аз си признавам за разлика от теб и ПОПОВ-приличате си в това отношение....

Ела бе Иване b) ,ела при нас на маса да се посмееме заедно -тъкмо ще ти покажа и малко истински кучета-няма да ти се смееме много на незнанията,ще ти обеснявам бавно -така и така сме се събрали все от "гилдията" както ни нарече...Остави ги тези рингове за малко,слез от небето на земята и ела да ти покажем реалността...
хайде наздраве и на теб -вярно имаме сега настроение да празнуваме-хехехххе cheers victoryVVV
User's Signature

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни