Каракачанското куче
Публикувано: 24 April 2008 - 12:13 AM
Кажи ми
" Доживяхме да видим как горното лице и кръгчето около него се завъртяха на 180 градуса и вече отбраняват с все сили същата тази БРФК."
Как отбраняват БРФК и от кого я отбраняват.
А пропо, ти сигурен ли си ,че това е същата БРФК B)
Публикувано: 24 April 2008 - 12:21 AM
Цитат
Публикувано: 24 April 2008 - 12:29 AM
Цитат
Кажи ми
" Доживяхме да видим как горното лице и кръгчето около него се завъртяха на 180 градуса и вече отбраняват с все сили същата тази БРФК."
Как отбраняват БРФК и от кого я отбраняват.
А пропо, ти сигурен ли си ,че това е същата БРФК B)
;D ;D ;D
p.s. преоблякъл се Илия пак в тия.

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 24 April 2008 - 07:10 AM
Цитат
p.s. И Муртапе, благодарение на идеите и действията ми през годините, ти и такива като теб решаваха да напуснат бок и да подават заявления за членство в МАКК. Не го забравяй.
Кара прощавай ,че се намесвам във вашияш спор,но аз бях свидетел на цирка който се разигра в Русе. Как един тебе-подобен,обичащ еднолично да взем решение е причина Тихомир да напусне БОК,най брутално го
изгони, и ти да беше на неговото место щеше да стори същото.Така,че сега явно максимата за удавника
явно важи и за теб.Не си вадете кирливите ризи,времете е най д0брия съдник,то ще покаже кой кум,кой сват,кой на булката е брат.Сполайте,най важното е да сме живи и здрави,а аз Ви го желая и на двамката. :P

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 24 April 2008 - 07:54 AM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 24 April 2008 - 10:05 AM

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!
Публикувано: 24 April 2008 - 10:27 AM

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!
Публикувано: 24 April 2008 - 10:32 AM
Публикувано: 24 April 2008 - 10:44 AM
Имам си куче (кучка да бъдем екзактни) казва се Кара родена на 20 март 2007, зех я от един пич от Ловеч, майка и Шели е на трето място от изложба в Банкя 2006 (1-во място кучката на "принцеса" Калина Муньос, 2-ро кучката на вождо-кмета...), таткото Арто е от Априлци и все пак победил някак вездесъщия змей на ББ на същата изложба.
Мойта малката я взех, защото се затича към мен щом ме видя пък от лиготия ме и препика. Аз ли съм неин, тя ли е моя - не е много ясно, но е ясно, че си се обичаме. Айде обаче да ви питам следното: мойта песка като не е бяла на петна що за куче е? БОК, КК, БПК, ПУМА или там квото е.
Прилагам снимка. Всъщност не ми дреме особено ама изчетох половината форум и ме хвана яд, че и тука вместо да се пише нещо градивно и да се уговарят изложби, срещи, да се дават съвети или да се препоръчват доктори се спори за пълни глупости...
Публикувано: 24 April 2008 - 12:32 PM
Муртап това са думи, които страшно много ми допадат.
Независимо, че сме на различни позиции от различни страни на барикадата личността си е личност и нивото си личи. Това го казвам съвсем искрено и без никаква ирония.
Включвай се по-често за да не оставяме да превърнат форума в жълта преса.
:blink:
Публикувано: 24 April 2008 - 01:54 PM
Цитат
Цитат
p.s. И Муртапе, благодарение на идеите и действията ми през годините, ти и такива като теб решаваха да напуснат бок и да подават заявления за членство в МАКК. Не го забравяй.
Кара прощавай ,че се намесвам във вашияш спор,но аз бях свидетел на цирка който се разигра в Русе. Как един тебе-подобен,обичащ еднолично да взем решение е причина Тихомир да напусне БОК,най брутално го
изгони, и ти да беше на неговото место щеше да стори същото.Така,че сега явно максимата за удавника
явно важи и за теб.Не си вадете кирливите ризи,времете е най д0брия съдник,то ще покаже кой кум,кой сват,кой на булката е брат.Сполайте,най важното е да сме живи и здрави,а аз Ви го желая и на двамката. :P
SHOMBA нещо дълбоко си се пообъркал в сравненията и максимите. Явно въобще не ме познаваш. Жив и здрав!

First, it is ridiculed.
Публикувано: 24 April 2008 - 01:56 PM
Иначе адски смотаните ФИРОМ-ци са единни около техния "шар планинац", успяха да си го регистрират международно, изнасят ги по цяла Европа (лично съм виждал горди стопани на шарпланинци във Франция и Белгия напр. и то местно население не емигранти) и си ги бутат като едно цяло, ако и половината да са сиви другата бежови третата половина да са с остри муцини а другите 45% от 110% възможни да са с тъпи такива и вообще както ми каза един македонец съдия за овчарки "горе в планината трябва да има всякви кучета".
Кога тука ще има такава единност???
И само да добавя към всички радетели на "чистите породи", че поне по отношение на произхода на БОК и КК знам само едно - всички стари овчари викат на кучетата си "мастии" - май всички са наясно с думата. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D.
ПС. и защо почти никой не си е направил галерия към профила??? накрая да не се окаже, че половината "разбирачи" пишат и коментират, и акъл раздават щедро, а вкъщи гледат само хлебарки?
Публикувано: 24 April 2008 - 02:11 PM
1. В Македония наричат породата ШАРПЛАНИНЕЦ. Сърбите му казват ШарпланиАц.
2. Има две основни течения в развъждането на шарпланинеца в Македония.
- официално клубно развъждане в което се търси максимално голямо и рошаво куче и се използват всевъзможни кръстоски с кавказка овчарка, кувас, леонбергер... дори и неаполитански мастиф.
- алтернативно развъждане на аборигенни кучета от стария оригинален тип на породата. Наскоро по подобие на МАКК в Македония бе основана Международна асоциация на Шарпланинеца целяща съхраняване на оригинала и отделянето му от масата мелези.
Единството което споменаваш/мелези и чисти на кюп/ не е от полза за шарпланинеца. Няма да е от полза и за Каракачанското куче.
p.s. Само овчар мастия може да нарича кучето си мастия. Запомни го от мен!

First, it is ridiculed.
Публикувано: 24 April 2008 - 02:18 PM
Публикувано: 24 April 2008 - 02:32 PM
Знам, че като ходя на лов по балкана обикновено викачите са местни и в 95% са овчари, пъдари, овощари и други версии на алкохолизма (сегаа кой квото иска да ми казва ама си е така) и те и на пойнтерите и на ягдтеририерите им викат мастии те на кучетата така си им викат. Май само на булонките по село им викат "онова там".
В Кюстендилско съм виждал мераклии да ходят за вълци по Осогово с кучета като нашите - БОК МАКК БПК БКП БФК БСФС ДАМС БСРФС КПСС СССР и други съкращения с завиден успех. Ма те им викат пЕсовици или бЕсовци. И обикновено имената са между Спас и Мечо (тук там и Ейчшш) ....
Колкото до ФИРОМската порода не претендирам, че знам кво става в дълбоката югозападна провинция на България, но знам че тяхната гад я има на www.dog.com...
Публикувано: 24 April 2008 - 02:44 PM
Публикувано: 24 April 2008 - 02:47 PM
Цитат
Не говоря за комуникация с хората или за липса на уважение...