Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#1761 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 April 2008 - 12:13 AM

Остави го Муртап сега B).
Кажи ми
" Доживяхме да видим как горното лице и кръгчето около него се завъртяха на 180 градуса и вече отбраняват с все сили същата тази БРФК."
Как отбраняват БРФК и от кого я отбраняват.
А пропо, ти сигурен ли си ,че това е същата БРФК  B)

#1762 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 12:21 AM

Цитат

Нещо си се объркал "приятелю" Кара.За временния батак ти си един от главните виновници и загуби доста време на организацията в боричкане за ВЛАСТ И ПРОКАРВАНЕ НА КУХИ ИДЕИ ВОДЕЩИ ДО ЗАДЪНЕНА УЛИЦА.
"Приятелчето"никога не се е борило за власт и добре го знаеш,май ти си тоя дето се стреми към власт и най накрая "успя".Дай боже да поживеем и видим твоите идеи до каква улица ще те доведат

#1763 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 12:29 AM

Цитат

Остави го Муртап сега B).
Кажи ми
" Доживяхме да видим как горното лице и кръгчето около него се завъртяха на 180 градуса и вече отбраняват с все сили същата тази БРФК."
Как отбраняват БРФК и от кого я отбраняват.
А пропо, ти сигурен ли си ,че това е същата БРФК   B)

;D ;D ;D

p.s. преоблякъл се Илия пак в тия.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1764 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 12:33 AM

Не можеш ли да отговориш на конкретен и разбираемо написан въпрос?

#1765 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 12:50 AM

Това ти го написа,ако си забравил вече. А аз ти зададох въпроса "Как отбраняват БРФК и от кого? "

#1766 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 07:10 AM

Цитат

Ще поживеем, ще видим.  B)  ;D

p.s. И Муртапе, благодарение на идеите и действията ми през годините, ти и такива като теб решаваха да напуснат бок и да подават заявления за членство в МАКК. Не го забравяй.

Кара прощавай ,че се намесвам във вашияш спор,но аз бях свидетел на цирка който се разигра в Русе.      Как един тебе-подобен,обичащ еднолично да взем решение е причина Тихомир да напусне БОК,най брутално го 
изгони, и ти да беше на неговото место щеше да стори същото.Така,че сега явно максимата за удавника
явно важи и за теб.Не си вадете кирливите ризи,времете е най д0брия съдник,то ще покаже кой кум,кой сват,кой на булката е брат.Сполайте,най важното е да сме живи и здрави,а аз Ви го желая и на двамката. :P
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#1767 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 07:54 AM

Мале,мале :oЗащо ли всичко ми напомня на разцепването на хората ,членуващи в организациите касаещи БОК .И там имаше такива истории - единствената легитимна ,ние това,ние онова и всеки е по-велик от другия :huh:А кучето?
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1768 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 10:05 AM

Атила ти се появи.ОСТРИЕТАТА май не вършат работа.Като говориш за ИДЕИ обясни какви ИДЕИ ви свързват с ШАРО.Може би ИДЕЯТА за ФИЛМА за МЕЛЕЗА КИТАН.Доста хора бяха в Силистра и слушаха как се оплаква-плюете му кучетата.ДОСТА бяхме и в кв.ЗОРА когато ШАРО се появи за първи път за да става член на МАКК.Ти помниш ли как го посрещна Сидер?Помниш ли как брат ти се опълчи на толкова хора,като Каракачанско куче на пост и ШАРО си тръгна като ........                                                                                                                                                                  Та каква идея ви свързва??????????????????????????
User's Signature

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!

#1769 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 10:12 AM

Данди, наистина МУРТАП е виновен до някъде за тази ситуация.Виновен е ,че много късно стана председател на МОКК(МАКК).Но като видя какви ги изядоха на ОС ,на което присъства и ти -нямаше накъде.
User's Signature

#1770 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 10:27 AM

Атила, сбъркали сте едно от изреченията в поканата,която публикува ВАНО във форума на БОК .Написали сте:"Общите ни интереси  извикват нуждата  да седнем на кръглата маса,да обменим познания  и обединим усилия  за просперитета  на българските породи кучета",а трябва да се чете:Личните ни интереси извикват нуждата да седнем на кръглата маса да обменим познания и обединим усилия за просперитета  на БФК...........
User's Signature

#1771 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 10:32 AM

Карамане продължавай с монолога,ти нощем спиш ли бе човек.На какво толкова те е яд :angry:.Изгонените са си изгонени нали ти не си от тях.

#1772 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 10:44 AM

Въх, въх, въххххх, бряяяя....  :- и тука се дрънкат хората ... БГ болест - кой е по-по-най- ...  :->)
Имам си куче (кучка да бъдем екзактни) казва се Кара родена на 20 март 2007, зех я от един пич от Ловеч, майка и Шели е на трето място от изложба в Банкя 2006 (1-во място кучката на "принцеса" Калина Муньос, 2-ро кучката на вождо-кмета...), таткото Арто е от Априлци и все пак победил някак вездесъщия змей на ББ на същата изложба.
Мойта малката я взех, защото се затича към мен щом ме видя пък от лиготия ме и препика. Аз ли съм неин, тя ли е моя - не е много ясно, но е ясно, че си се обичаме. Айде обаче да ви питам следното: мойта песка като не е бяла на петна що за куче е? БОК, КК, БПК, ПУМА или там квото е.
Прилагам снимка. Всъщност не ми дреме особено ама изчетох половината форум и ме хвана яд, че и тука вместо да се пише нещо градивно и да се уговарят изложби, срещи, да се дават съвети или да се препоръчват доктори се спори за пълни глупости...

#1773 Потребителят е офлайн   MINKA_007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 12:32 PM

Цитат на Муртап - Във всяка организация има ред и правила и който не ги спазва остава извън нея.
Муртап това са думи, които страшно много ми допадат.
Независимо, че сме на различни позиции от различни страни на барикадата личността си е личност и нивото си личи. Това го казвам съвсем искрено и без никаква ирония.
Включвай се по-често за да не оставяме да превърнат форума в жълта преса.
:blink:

#1774 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 01:54 PM

Цитат

Цитат

Ще поживеем, ще видим.  B)  ;D

p.s. И Муртапе, благодарение на идеите и действията ми през годините, ти и такива като теб решаваха да напуснат бок и да подават заявления за членство в МАКК. Не го забравяй.

Кара прощавай ,че се намесвам във вашияш спор,но аз бях свидетел на цирка който се разигра в Русе.      Как един тебе-подобен,обичащ еднолично да взем решение е причина Тихомир да напусне БОК,най брутално го 
изгони, и ти да беше на неговото место щеше да стори същото.Така,че сега явно максимата за удавника
явно важи и за теб.Не си вадете кирливите ризи,времете е най д0брия съдник,то ще покаже кой кум,кой сват,кой на булката е брат.Сполайте,най важното е да сме живи и здрави,а аз Ви го желая и на двамката. :P

SHOMBA нещо дълбоко си се пообъркал в сравненията и максимите. Явно въобще не ме познаваш. Жив и здрав!
User's Signature

First, it is ridiculed.

#1775 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 01:56 PM

Другото, което ме дразни е типичното за БГ разделение съчетано с раздразнение и градиращо до омраза.
Иначе адски смотаните ФИРОМ-ци са единни около техния "шар планинац", успяха да си го регистрират международно, изнасят ги по цяла Европа (лично съм виждал горди стопани на шарпланинци във Франция и Белгия напр. и то местно население не емигранти) и си ги бутат като едно цяло, ако и половината да са сиви другата бежови третата половина да са с остри муцини а другите 45% от 110% възможни да са с тъпи такива и вообще както ми каза един македонец съдия за овчарки "горе в планината трябва да има всякви кучета".

Кога тука ще има такава единност???

И само да добавя към всички радетели на "чистите породи", че поне по отношение на произхода на БОК и КК знам само едно - всички стари овчари викат на кучетата си "мастии" - май всички са наясно с думата.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D.

ПС. и защо почти никой не си е направил галерия към профила??? накрая да не се окаже, че половината "разбирачи" пишат и коментират, и акъл раздават щедро, а вкъщи гледат само хлебарки?

#1776 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 02:11 PM

Джордж, не е вярно това което пишеш.
1. В Македония наричат породата ШАРПЛАНИНЕЦ. Сърбите му казват ШарпланиАц.
2. Има две основни течения в развъждането на шарпланинеца в Македония.
- официално клубно развъждане в което се търси максимално голямо и рошаво куче и се използват всевъзможни кръстоски с кавказка овчарка, кувас, леонбергер... дори и неаполитански мастиф.
- алтернативно развъждане на аборигенни кучета от стария оригинален тип на породата. Наскоро по подобие на МАКК в Македония бе основана Международна асоциация на Шарпланинеца целяща съхраняване на оригинала и отделянето му от масата мелези.

Единството което споменаваш/мелези и чисти на кюп/ не е от полза за шарпланинеца. Няма да е от полза и за Каракачанското куче.

p.s. Само овчар мастия може да нарича кучето си мастия. Запомни го от мен!
User's Signature

First, it is ridiculed.

#1777 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 02:18 PM

George2502,и мен ме дразнят много неща във форумите,напр.недомислени писаници,чул недочул и т.н.Не че е много важно,но ти от къде си?(ако не е тайна де).Кои са тези стари овчари дето наричат кучетата си мастии?При ИСТИНСКИТЕ овчари,мераклиите овчари, кучето е част от семейството и се отнасят към него с полагащото му се уважение.Знаеш ли защо овчарите кръщават някои от кучетата си на войводи и велики личности от миналото.Сигурно защото не са мастии :huh:

#1778 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 02:32 PM

Не ми се спори - овце нямам, живея в центъра на София и прадядо ми тука е живял та и назад в родата нямам овчари доколкото знам.
Знам, че като ходя на лов по балкана обикновено викачите са местни и в 95% са овчари, пъдари, овощари и други версии на алкохолизма (сегаа кой квото иска да ми казва ама си е така) и те и на пойнтерите и на ягдтеририерите им викат мастии те на кучетата така си им викат. Май само на булонките по село им викат "онова там".

В Кюстендилско съм виждал мераклии да ходят за вълци по Осогово с кучета като нашите - БОК МАКК БПК БКП БФК БСФС ДАМС БСРФС КПСС СССР и други съкращения с завиден успех. Ма те им викат пЕсовици или бЕсовци. И обикновено имената са между Спас и Мечо (тук там и Ейчшш) ....

Колкото до ФИРОМската порода не претендирам, че знам кво става в дълбоката югозападна провинция на България, но знам че тяхната гад я има на www.dog.com...

#1779 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 02:44 PM

В дълбоката провинция където и да е тя ,хората са много по толерантни и разбрани и е много по лесно да комуникираш с тях.Гражданята от ден на ден повече се овълчват май и уважението към себеподобните им е доста чуждо

#1780 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 02:47 PM

Цитат

В дълбоката провинция където и да е тя ,хората са много по толерантни и разбрани и е много по лесно да комуникираш с тях.Гражданята от ден на ден повече се овълчват май и уважението към себеподобните им е доста чуждо

Не говоря за комуникация с хората или за липса на уважение...

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни