Каракачанското куче
Публикувано: 25 April 2008 - 09:38 AM
Цитат
Цитат

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!
Публикувано: 25 April 2008 - 09:46 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
ами те тия гражданя са по-големи селяни от сляните. щото като идат в големия град от комплекси от къде са се пръкнали започват да си мразят корена. особено пък такива дето са вече трето четвърто поколение гражданя. я му кажи селянин, леле-е-е-е, ще ти издере очите пък то манталитета му не на селянин ами на селяндурин.
мда ,повечето софиянци реагират така ,забелязъл съм ,мисля че имаше впредвид друго данди обаче ,нека са си граждани (на село раждани) но да бъдат хора като селяните ,говоря за човешки добродетели
абе джонсън, българите сме чешити. виж си подписа. който има добродетели ги има. независимо къде е раждан или къде живее. пък който си е рядко л...о, той си е такова.
Само за уточнение, защото явно успях да засегна доста хора - ако ми прочетете поста от край до край ще видите, че имам предвид "дълбоката югозападна провинция на България" т.е. ФИРОМ или т.нар. Република Македония с всичките и претенции за люлка на цивилизацията, вкл. и изобретатели на овчарското куче като такова, а не който и да е край на нашата си държава и хората от него.
А че всички по един или друг начин сме си от село - то тва си е ясно ;D...
Не искам да обиждам никой и ако някой го е приел накриво - извинете.
Публикувано: 26 April 2008 - 01:29 AM
Цитат
Докато не осъзнаете това и не спрете да си го "мерите" напредък няма да има.
Вместо "НАШЕТО" - "БЪЛГАРСКОТО" :->) :->) :yahoo: :->) :blink:!

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 26 April 2008 - 01:48 AM
Цитат
Официален стандарт на породата
Приет на 10.08. 2005г. от Държавната комисия по породи животни към Министерство на земеделието и горите на Република България.
Синоними: Овчарско куче, Чобанско куче, Вълкодав, Влашко куче, Тракийски молос, Karakachan Dog, Karakatschan Hund, Chien Karakatchan, Thracian Mollos,
:namigam:

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 26 April 2008 - 02:00 AM
Цитат
Цитат
Приет на 10.08. 2005г. от Държавната комисия по породи животни към Министерство на земеделието и горите на Република България.
Синоними: Овчарско куче, Чобанско куче, Вълкодав, Влашко куче, Тракийски молос, Karakachan Dog, Karakatschan Hund, Chien Karakatchan, Thracian Mollos,
"Звучи",като :"Има порода,няма порода,има порода,няма порода... :- :blink:".....Дано сте ме разбрали правилно :blink:.

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 26 April 2008 - 03:33 PM
Цитат
Цитат
Цитат
"Звучи",като :"Има порода,няма порода,има порода,няма порода... :- :blink:".....Дано сте ме разбрали правилно :blink:.
бе то и бок ми звучи странно ,еле ако си с леки познания по турски,наи странното е че повечето хора в България знаят за каракачанката ,повече отколкото за бок,в повечето случаи незнаят че на каракчанката и викат бок ,а бок даже не я е споменала като синоним .......има такава порда българско овчарско куче ,ма хората му викат каракчанка -как ти "звучи"....на мен измислено

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 26 April 2008 - 05:06 PM
Ма то не аз съм тръгнала да ти давам тоя акъл, ами оня /Кунев/, що е написал устава ви..
На ти тогава друга точка - ето ти тука предложение да станеш икономически насърчител в новосъздадена агенцийка с ТУРсмОкателна дейност. :->)

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 26 April 2008 - 05:26 PM
Публикувано: 26 April 2008 - 05:37 PM
Цитат
Ех, Дънди,
той човеко даже със свои думи не мож ни обиди.. :'(
;D
Живи и здрави да сме! Другото е несериозна "работа" /т.нар. живот/ в разни посоки.. :namigam:

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 26 April 2008 - 07:53 PM
Цитат
Ма то не аз съм тръгнала да ти давам тоя акъл, ами оня /Кунев/, що е написал устава ви..
На ти тогава друга точка - ето ти тука предложение да станеш икономически насърчител в новосъздадена агенцийка с ТУРсмОкателна дейност. :->)
сечено-на половина от 2007 ??????????????? Всички си мислиха че най-доброто нещо са кучетата ама щом е организацията-ней се. ;D ;D ;D ;D :o :o :o ТО ПАК АКЪЛ ТРЯБВА ;D ;D ;D
Тос фотоапарат май старичък ми се види.Да нее ЗЕНИТ ;D ;D ;D ;D ;

Публикувано: 26 April 2008 - 08:06 PM
Цитат

Публикувано: 26 April 2008 - 08:56 PM
Публикувано: 26 April 2008 - 09:25 PM
Цитат
Цитат
сечено-на половина от 2007 ??? Всички си мислиха че най-доброто нещо са кучетата ама щом е организацията-ней се. ;D :o ТО ПАК АКЪЛ ТРЯБВА ;D
Да, карамане, аз болшинството от кучетата ги бях виждала и преди - някои многократно, други по няколко пъти, трети по веднъж.. Каквото ми е направило впечатление - направило ми е и си е намерило място в мене завинаги. Аз не отивам на изложба за да видя кучетата /тях предпочитам да ги гледам на работното им място/, отивам за да помогна, за да се събера с приятели и ЗАЕДНО да направим нещо. Та за това рекох и за организацията. Хубаво ми стана - от предния ден ходих да помагам и до последно - когато всички си тръгнаха разнасях кофите с водата и помагах да се прибира.. Това сплотява хората - ОБЩИЯТ ТРУД В ЕДНА НАСОКА.
Пожелавам ви и на вас да го постигнете, независимо от посоката, в която сте поели.
В НАВЕЧЕРИЕТО НА НАЙ-СВЕТЛИЯТ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК пожелавам на всички ни здраве и възкресение на доброто в нас.. Нека не позволяваме на грозотата да ни обгръща /сещам се за един разказ в който е написано за омразата, завистта и алчността, и как тези неща погубили един млад човек - разказът се казва "ОВЧАРСКИ ГРЯХ", писан е от отец Константин Канев../
пс. Из разказа:
...
- Кехая, оягни се голямата Балийчова овца, дето водеше билюка. Ама тя умря в раждането, та ида да те попитам, това агне да го взема за моята ченгал овца.
- Бре айол, агнето и да е сирак, си има сайбия; може утре негова овца да остане без агне и тогава това ще й дадем. - И като да беше се усъмнил за нещо нередно, сърдито добави: - Донеси ми кожата!
На другия ден Иван отшъл при своята жертва. Извадил нож и почнал да я дере. Пот избила по челото му. Погледнал счупения й череп и хвърлил ножа.. Мислите му напирали като страшно обвинение: Кой овчар е правил това, дето аз го сторих! Кой е убил майка и то, когато ражда!!! Ох, майчице, проклет съм аз.. - Хванал глава с две ръце и завил като ранен звяр.
...

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 27 April 2008 - 09:20 AM
.....и Христос анести за всички каракачани

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 27 April 2008 - 09:32 AM
Цитат
.....и Христос анести за всички каракачани
Воистина воскресе !!!
и тъй като Той е въплъщение на Единния Бог, независимо кой как го нарича - да са живи и здрави всички, които се смятат за чеда Божии !
Публикувано: 27 April 2008 - 10:58 PM
Цитат
Предателите като теб, ако имаха поне малко разум не биха употребявали тези квалификации.
Защото бъдещето е неизвестна материя.
Току виж дойде време :sos: и си се записал в организацията "ТУРМОКК ".
Като се има в предвид , че прелитането от цвят на цвят за теб е професия.