Каракачанското куче
Публикувано: 20 May 2008 - 08:47 PM
Цитат

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!
Публикувано: 20 May 2008 - 09:08 PM
Цитат
Цитат
Вярно,Балчев пусна няколко снимки,но не на всичките презьори.Даите на ветераните,че те са интересни и на двоика ,ако сте имали конкурс-.......е разбира се ако има възможност.
Публикувано: 20 May 2008 - 10:07 PM
явно и за още някои ,които се чудят на кой да се подиграят и кой да обидят, ама за мнение никви ги няма ,отворковци.
Анче, мила, ако ти цитирам твои постове в този или други форуми , ще видиш ТИ колко се подиграваш. А за мнения да не говорим, сигурно от ОПИТ , изказваш такива.
Публикувано: 20 May 2008 - 10:15 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Вярно,Балчев пусна няколко снимки,но не на всичките презьори.Даите на ветераните,че те са интересни и на двоика ,ако сте имали конкурс-.......е разбира се ако има възможност.

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!
Публикувано: 20 May 2008 - 10:18 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
:angry:
Публикувано: 21 May 2008 - 06:24 AM
Цитат
Цитат
Съжалявам,но това са приказки за наивници.Вярно ,че от гените зависи до голяма степен,какъв тип ще е кучето,но 99% характера му зависи от стопанина му и по точно от този който го отглежда.
Лайка,
това твърдение е невярно.Докажи с факти ,примери как 99% от характера на какво да е куче от коя да е порода се формира от стопанина.
Публикувано: 21 May 2008 - 08:29 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Съжалявам,но това са приказки за наивници.Вярно ,че от гените зависи до голяма степен,какъв тип ще е кучето,но 99% характера му зависи от стопанина му и по точно от този който го отглежда.
Лайка,
това твърдение е невярно.Докажи с факти ,примери как 99% от характера на какво да е куче от коя да е порода се формира от стопанина.
Здрасти,
По отношение на въпроса с гените и характера на стопаните.
Със сигурност кучетата приемат характера на стопаните си но дали наистина е на 99%?
Майка ми е много страхлива, на моменти е просто ужасна паникьорка и според жена ми (която също е пъзличка), когато те двете разхождат кучето то също се страхува от всичко. Приемаме, че усеща тяхното настроение и душевно състояние.
Интересното е, при един определен случай, когато майка ми била подплашена от някакъв тип (на времето я нападнаха за да я оберат), който я следял по време на разходката, кучето, явно усетило страха и и само застанало между нея и въпросния и без каквито и да било команди оголило зъби и почнало да ръмжи, той все пак приближил, кучката се разлаяла и се пуснала към него, майка ми била умряла вече от страх, но все пак удържала кучето, а оня се отдалечил тихичко.
Кучето ми никога не е обучавано на подобни неща ....
и голяяямото ПС
Когато питаш Илдето нещо сериозно - наистина ти отговаря сериозно, само че това явно никога не се случва в общите теми на форума, което е лично негово решение.
Аннна :palec: за теб, ти си си душа и не трябва нон стоп да му се връзваш нали помниш гимназията колкото повече се връзваш, толкова повече се заяждат с тебе (леко по Мечо Пух ;) ).
Колкото до това Кой Крив Кой Прав Кой Патки Пасе и на кой му е по правилна организацията ше цитирам котарака Леополд от едно време - Ребята давайте жить дружно!
Публикувано: 21 May 2008 - 08:40 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Лайка,
Какъвто си ти - такова ти е и кучетото !!!
Това е всеизвестен факт г-н БЕН ХУР, заради това
вие нямате и няма да имате повече куче с характера
и визията на НУР, защото тогава когато той е растял и
вие сте формирали характера и визията му сте вървели
по правилния път. Сега обаче вие сте се извъртял на 180
градуса и създавате "бангии", а не Средноазиатски овчарки...
Кучето не е само родословие, не е само глава и не е само това
което на вас ви харесва. Всеки развъдчик който не се съобръзява
със стандарта, след време се отдалечава прекалено много от него и
връщане назад няма, запомнете го. Заради вашите болни амбиции ще
страдат приплодите, които са плод на вашата супер селекция и техните
наивни собственици. Защото те разполагат с едни животни отдалечаващи
се от идеалният екземпляр описан в стандарта, кучета които не са достатъчно
породни и притежаващи видими с просто око недостатъци като лошите задници...
Замислете се какво правите г-н СУПЕР РАЗВЪДЧИК и колко наивници повличате с вас !!!
Средноазиатската овчарка не е Доберман, Ротвайлер, а не е Немска овчарка не го ли разбрахте ? ? ?
Нали бях на измисления изпит провел се преди време в Русенското село Бъзън, където АЛКОХОЛИКЪТ
Власенко от Русия взе да ми обяснява какво трябвало да бъде служебното куче и как на бързо ни обясни
на мен и моят приятел Николай Паскалев, че нещеш ли неговото служебно куче РОЙ (едно от най-добрите
Полицейски кучета в БГ) не е било достатъчно твърдо и как в Русия имаи с класи по добри кучета. Мале как
се смях когато след като го попитахме какви кучета иам той в момента и какви въобще е отглеждал някога, а
той ни отговори че в момента нямал куче, но преди време отглеждал две кучки от породата Източноевропейска
овчарка. Абсолютен СМЕШКО и АЛКОХОЛИК, дошъл да ни учи нас "наивните" Българи на служебна кинология, смях...
Николай Паскалев го пита вие по коя система за направа на следата работите, по Руската която е следа с неправилни
ъгли и при която се изисква кучето да достигне максимално бързо да крайната точка без изискване да търси с "нисък"
нос и да отбелязва прецизно всяка крачка на издирвания или Немската, която е прецизна и изисква точното указване
от кучето на маршрута извървян от нарушителя (обекта) и включваща прави ъгли; а специалиста заяви че следовата
работа не била сред тренировачните практики които той извършвал в своята школа и че те наблягали на защитата...
Такива инстуктори като тоя можеш на кило да ги караш от Русията, ама те нищо по-различно няма да ти кажат !!!
Публикувано: 21 May 2008 - 08:58 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Лайка,
Здрасти,
По отношение на въпроса с гените и характера на стопаните.
Със сигурност кучетата приемат характера на стопаните си но дали наистина е на 99%?
Майка ми е много страхлива, на моменти е просто ужасна паникьорка и според жена ми (която също е пъзличка), когато те двете разхождат кучето то също се страхува от всичко. Приемаме, че усеща тяхното настроение и душевно състояние.
Интересното е, при един определен случай, когато майка ми била подплашена от някакъв тип (на времето я нападнаха за да я оберат), който я следял по време на разходката, кучето, явно усетило страха и и само застанало между нея и въпросния и без каквито и да било команди оголило зъби и почнало да ръмжи, той все пак приближил, кучката се разлаяла и се пуснала към него, майка ми била умряла вече от страх, но все пак удържала кучето, а оня се отдалечил тихичко.
Кучето ми никога не е обучавано на подобни неща ....
и голяяямото ПС
Когато питаш Илдето нещо сериозно наистина ти отговаря сериозно, само че това явно никога не се случва в общите теми на форума, което е лично негово решение.
Аннна :palec: за теб, ти си си душа и не трябва нон стоп да му се връзваш нали помниш гимназията колкото повече се връзваш, толкова повече се заяждат с тебе (леко по Мечо Пух ;) ).
Колкото до това Кой Крив Кой Прав Кой Патки Пасе и на кой му е по правилна организацията ше цитирам котарака Леополд от едно време - Ребята давайте жить дружно!
E-е-е-ер Джордже! Ти си бил пич бе, майна!
Браво на тебе. А виж кво правилно разсъждаваш. Ама за сичко!
В днешно време да ти говори някой само за генетика, особено ако нивото му до средния курс или пък само са прихващане на поведение без наследственос си е жива проба резил за пишещия.
Ма ти не им са хващай. Толкоз могат.
Примера дето го сочиш е интересен и много такива има. Въжното е някой да чатне какъв е механизма на тая работа не само да е прочел десеттината изречения за закона на дядо мендел или пък забавните разказчита на пишман кучкари.
Анна не е душа, щото тя си й продала вече душата, пък един хубо го каза предателите никой не ги обича. Тори и тез на когото са отишли да служат.
Морал майна, морал. И него или господ ти го й дал да го имаш или го нямаш. Особено да твърдиш, че си някъде заради кучетата а да си готов да ги махаш с лека ръка щото били таквиз или онаквиз. Ами тя тая ако утре има дете и недай боже (козвам го серьозно и не се гавря) то има някакъв недъг, кво ша го прай и него на буклука ли. Язък! Жена! Пък казват, че били красотата на природата.
Котарака Леополд не го обичам, ма виж мечо Пух е голяма работа.
Публикувано: 21 May 2008 - 09:03 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Лайка,
Замислете се какво правите г-н СУПЕР РАЗВЪДЧИК и колко наивници повличате с вас !!!
Средноазиатската овчарка не е Доберман, Ротвайлер, а не е Немска овчарка не го ли разбрахте ? ? ?
Нали бях на измисления изпит провел се преди време в Русенското село Бъзън, където АЛКОХОЛИКЪТ
Власенко от Русия взе да ми обяснява какво трябвало да бъде служебното куче и как на бързо ни обясни
на мен и моят приятел Николай Паскалев, че нещеш ли неговото служебно куче РОЙ (едно от най-добрите
Полицейски кучета в БГ) не е било достатъчно твърдо и как в Русия имаи с класи по добри кучета. Мале как
се смях когато след като го попитахме какви кучета иам той в момента и какви въобще е отглеждал някога, а
той ни отговори че в момента нямал куче, но преди време отглеждал две кучки от породата Източноевропейска
овчарка. Абсолютен СМЕШКО и АЛКОХОЛИК, дошъл да ни учи нас "наивните" Българи на служебна кинология, смях...
Николай Паскалев го пита вие по коя система за направа на следата работите, по Руската която е следа с неправилни
ъгли и при която се изисква кучето да достигне максимално бързо да крайната точка без изискване да търси с "нисък"
нос и да отбелязва прецизно всяка крачка на издирвания или Немската, която е прецизна и изисква точното указване
от кучето на маршрута извървян от нарушителя (обекта) и включваща прави ъгли; а специалиста заяви че следовата
работа не била сред тренировачните практики които той извършвал в своята школа и че те наблягали на защитата...
Такива инстуктори като тоя можеш на кило да ги караш от Русията, ама те нищо по-различно няма да ти кажат !!!
много хубо си го казал, само една забележка - не бъркай руската школа със Съветската
Публикувано: 21 May 2008 - 10:02 AM
Объркал си се,аз просто нямам ама никаква работа с теб и твои изказвания,щото си в друга занималня.Нямаш резултат,нито показваш такъв.Ти си интернет писач и участник в седянки.Това е за теб.Друго немам. ;D
Лайка,
бъди така добър и изясни защо смяташ че 99% от характера на кучето е придобит?
Публикувано: 21 May 2008 - 10:52 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Лайка,
Публикувано: 21 May 2008 - 03:00 PM
Цитат
гените, човеко! гените!
наследствеността й голяма работа.
ако са били под червения похлупак 70 години още три пъти по толкова ша са отърсват от него. манталитета й голяма работа. в случая - лоша :'(
Публикувано: 21 May 2008 - 03:15 PM
Цитат
Объркал си се,аз просто нямам ама никаква работа с теб и твои изказвания,щото си в друга занималня.Нямаш резултат,нито показваш такъв.Ти си интернет писач и участник в седянки.Това е за теб.Друго немам. ;D
Лайка,
бъди така добър и изясни защо смяташ че 99% от характера на кучето е придобит?
Ами чичко ИЛИЧ, аз отдавна те наблюдавам и все се сдържам да не ти === в устата, но тоз път ти прекали...
Мека китка си ти, чичко комплексар а не аз !!! Сигурно ти дойде от Русе да ми направиш детето бе .........?
За разлика от тебе имам постигнати резултати не само с купени и внесени кучета, ами и с такива които са произведени
от мен и в моят двор. Ти чичко ЛЕНИН имаш късмет че Хадасиевич ти продаде кученцето каквото никога повече няма да
имаш в жалкичт си и комплексиран животец, но тъй като си ВЕЛИК СЕЛЕКЦИОНЕР и го развъди точно както най не трябва.
А относно мераците ти да имаш СРЕДНОАЗИАТСКИ ДОБЕРМАН - МАРТЕНСКИ ПИШМАН АЛАБАЙ, ела с най-добре обученият
си на послушание и защита питомец за да го сравним с някой от мойте Ам Стаф Териери. Съдия може да бъде всеки един
уважаван експерт в служебната кинология и да те видим тогава за какво си си пръснал париците. До тогава, дерзаиии...