Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#3281 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2008 - 09:37 AM

Цитат

И тоя ;)

изцъклен, ама за такъв в стандарта не е посочено  ;D
User's Signature

Качена снимка

#3282 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:38 AM

Цитат

Тоя поглед какъв е?Кучето тук е на 8 месеца

Фиксиран в целта - като му гледам настръхването по холката най-вероятно са ви идвали гости в този момент.
Умен и рязък - то по "умен" поглед кокерите не можем да ги бием и ние хората ...
Но "рязък"......... това все пак е проект за стандарт, трябва да се пише много културно, граматически и семантично правилно, не са наще щуротии тука.

Най-голямата проява на патриотизъм, в съвремието, е правилното използване на родния език!!!!

#3283 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:39 AM

Цитат

Гледа тя умно .... направо тая година ще я записвам в УНСС - за там има големи шансове ...
"Рязък" поглед???????????????????  :o :rolleyes: :( ;)

тя твойта отличничка на випуска за умствено изостанали. ша я приемат 100%
User's Signature

Качена снимка

#3284 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:42 AM

Цитат

Цитат

Гледа тя умно .... направо тая година ще я записвам в УНСС - за там има големи шансове ...
"Рязък" поглед???????????????????  :o :rolleyes: :( ;)

тя твойта отличничка на випуска за умствено изостанали. ша я приемат 100%

То в УНСС други специалности вече май няма  :podigravka: - студент на изпит по финанси

#3285 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:42 AM

Цитат

Цитат

Тоя поглед какъв е?Кучето тук е на 8 месеца

Фиксиран в целта - като му гледам настръхването по холката най-вероятно са ви идвали гости в този момент.
Умен и рязък - то по "умен" поглед кокерите не можем да ги бием и ние хората ...
Но "рязък"......... това все пак е проект за стандарт, трябва да се пише много културно, граматически и семантично правилно, не са наще щуротии тука.

Най-голямата проява на патриотизъм, в съвремието, е правилното използване на родния език!!!!

абе джордже, ти много я задълба бре.
като си рекъл, ако искаш да им напраим дисекция на стандарта.
той някой беше писал, че един от "гениите" им щял да го "тълкува" (интересно как са го ползвали до сега без да са го разбирали)  :huh:

ма то и до тук ти става ясно.
само да ти кажа, че то туй е и стандарта, само че, тоз дето ми го прати по грешка пратил първия вариант, ама разлика няма, само простотиите повече.
User's Signature

Качена снимка

#3286 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:43 AM

:blink:

#3287 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:48 AM

Цитат

:blink:

Данди, съкън!
стига си ми мятала тез погледи. ша сънувам кошмари довечера.
User's Signature

Качена снимка

#3288 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:52 AM

Данди,
знаем, че имаш чудесни кучета.
Просто ми се струва несериозно в стандарт да се говори за поглед, форма и окраска на очите - да, но поглед...  :rolleyes:

#3289 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:56 AM

Дали някой ти идва на гости или не,тия кучета като ги гледаш в очите никога не можеш да предвидиш какво ти мислят,ако не те познават и ти тях.По принцип овчарите не ценят кучетата дето вдигат голяма аларма,скачат хвърлат се и т.н.Дори има една стара приказка"Куче дето много лае не хапе".Мен лично от такива не ме е страх.Страх ме е от куче,което на пръв поглед изглажда много спокойно,гледа те,преценя те и не знаеш какво ще предприеме.Такива кучета са ценени от овчарите.Изглеждат някак си много уравновесени,не нападат излишно.Имала съм щастие или нещастие да се изправям срещу вълк,верно за секунди.Направило ми е впечатление,че неговия поглед и този на кучетата ни не се различава много.Някак си те приковава и все едно през тебе гледа.

#3290 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:00 AM

Цитат

Данди,
знаем, че имаш чудесни кучета.
Просто ми се струва несериозно в стандарт да се говори за поглед, форма и окраска на очите - да, но поглед...  :rolleyes:

абе герге!
кво разбираш ти бе :huh:
я виж кво пише тука:

Качена снимка

Качена снимка

туй куче, с тоз "мрачен" поглед само кат та погледне и слънцето са скрива

туй вече й от стандарта, не от проекта.
User's Signature

Качена снимка

#3291 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:02 AM

Цитат

Дали някой ти идва на гости или не,тия кучета като ги гледаш в очите никога не можеш да предвидиш какво ти мислят,ако не те познават и ти тях.По принцип овчарите не ценят кучетата дето вдигат голяма аларма,скачат хвърлат се и т.н.Дори има една стара приказка"Куче дето много лае не хапе".Мен лично от такива не ме е страх.Страх ме е от куче,което на пръв поглед изглажда много спокойно,гледа те,преценя те и не знаеш какво ще предприеме.Такива кучета са ценени от овчарите.Изглеждат някак си много уравновесени,не нападат излишно.Имала съм щастие или нещастие да се изправям срещу вълк,верно за секунди.Направило ми е впечатление,че неговия поглед и този на кучетата ни не се различава много.Някак си те приковава и все едно през тебе гледа.

Гледа, фиксира, мълчи, изръмжава не повече от два пъти, лайва веднъж и напада...
после аз плащам... после да ме пита никой защо ходим само на повод...
Но тук говорим за поведение, не за поглед...

#3292 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:04 AM

Цитат

Данди, много точно го каза, ама категорията "поглед" е субективна, тъй че само "гении" може да го напише и то в стандарт, и то по такъв начин  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#3293 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:10 AM

Цитат

Цитат

Гледа, фиксира, мълчи, изръмжава не повече от два пъти, лайва веднъж и напада...
Едното с другото са тясно свързани.Погледа издава много,ако разбираш какво искам да кажа.

#3294 Потребителят е офлайн   pack Икона

• wolf pack
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:12 AM

Гледам и невярвам на ушите си ...некакви  :o  погледи телепатия  :rolleyes: вече ме е страх да погледна куче в очите  да не взаме да ми прочете мислите ;D ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#3295 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:16 AM

Миии Илде прочетох гоооооооо,
Глей сааааааааааа аз не съм кинолооооог, ма нали ме разбираш, според мен един стандарт трябва да е ясен, конкретен, с точни описания и конкретни показатели дори малко сух - като описание на машина. Чисто потребителски погледнато май свободно творчество може да се влага в историята на породата. Всичко останало би било малко подвеждащо...

#3296 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:17 AM

Цитат

Гледам и невярвам на ушите си ...некакви  :o  погледи телепатия  :rolleyes: вече ме е страх да погледна куче в очите  да не взаме да ми прочете мислите ;D ;D ;D ;D

напратив!
дандито й много права, ама такива работи не моят да са пишат в стандарт щото са индивидуални. туй което за мене й страшно за някой друг може да не е и обратно.

едно от мойте кучета ми й до коляното. веднаж обаче скочи на един и той разпраял, че му скочило едно куче, голямо като теле ;D (туй го казвам съвсем серьозно). не напразно ората казват - на страха очите са големи.
User's Signature

Качена снимка

#3297 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:20 AM

Цитат

Миии Илде прочетох гоооооооо,
Глей сааааааааааа аз не съм кинолооооог, ма нали ме разбираш, според мен един стандарт трябва да е ясен, конкретен, с точни описания и конкретни показатели дори малко сух - като описание на машина. Чисто потребителски погледнато май свободно творчество може да се влага в историята на породата. Всичко останало би било малко подвеждащо...

а! бре герге, кво прайш ти бре?! :->)
ти гиди градско чедо ;D
в софия дремеш пък май повече ги схващаш  :->)

и аз тъй мисля.
ама тука има по-умни, само дето нещо са са умълчали като овце по пладне.

чакай, след малко и друго ша ти пратя.
User's Signature

Качена снимка

#3298 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:26 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Едното с другото са тясно свързани.Погледа издава много,ако разбираш какво искам да кажа.

Данди, напълно съм съгласен, че погледа издава характера и поведението, при животните няма лицемерие, но това е твоето куче, моето куче, друго куче не е такова трето куче и четвърто куче, не може да се слага общ знаменател за поведение, все пак то зависи много и от стопанина.
Ако пък стандарта насърчава официално агресивно и несоциализирано поведене, включително и за охранително куче, мога да ти гарантирам, че никога ама никога няма да бъде признат международно... 

#3299 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:26 AM

Герге,

я виж ся кво става тука:

Качена снимка

Качена снимка

ти нали си по сметките.
ха кажи, съдията като почне да гледа кучетата, как ша ги изчисли дали са вместват в тези хиксове, игреци и незнам си още кво.

ама ги няма авторите-Гении  ;D да го разтълкуват как туй нещо ша стане по време на изложба.
User's Signature

Качена снимка

#3300 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:30 AM

хей, сталиниста !

на туй нещо вярват ли ти ушите  ;D
User's Signature

Качена снимка

• (335 Страници) +