Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#3301 Потребителят е офлайн   pack Икона

• wolf pack
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2008 - 10:31 AM

Цитат

Ако пък стандарта насърчава официално агресивно и несоциализирано поведене, включително и за охранително куче, мога да ти гарантирам, че никога ама никога няма да бъде признат международно...

Евала. Маи ни тебва по един стандарт за работни и един за изложбени за да се усмирят и едните и другите ;D
User's Signature

Качена снимка

#3302 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:32 AM

Цитат

Герге,

я виж ся кво става тука:

Качена снимка

Качена снимка

ти нали си по сметките.
ха кажи, съдията като почне да гледа кучетата, как ша ги изчисли дали са вместват в тези хиксове, игреци и незнам си още кво.

ама ги няма авторите-Гении  ;D да го разтълкуват как туй нещо ша стане по време на изложба.

Илде,
аз съм и математик по средно образование, ама се позатрудних да го схвана... не знам на изложба дали ще може да се зацепи. БОК стандарта в това отношение е по-добър - има усреднени показатели за височина, от тях се набляга и на половия диморфизъм, от там и по-лесно се преценяват показателите за съотношения ... и по-прилича на некои вносни стандарти, които съм чел...

#3303 Потребителят е офлайн   pack Икона

• wolf pack
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:33 AM

Цитат

хей, сталиниста !

на туй нещо вярват ли ти ушите  ;D

Всички съдии  математици и с калкулатори :P
User's Signature

Качена снимка

#3304 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:36 AM

Цитат

Цитат

Герге,

я виж ся кво става тука:

Качена снимка

Качена снимка

ти нали си по сметките.
ха кажи, съдията като почне да гледа кучетата, как ша ги изчисли дали са вместват в тези хиксове, игреци и незнам си още кво.

ама ги няма авторите-Гении  ;D да го разтълкуват как туй нещо ша стане по време на изложба.

Илде,
аз съм и математик по средно образование, ама се позатрудних да го схвана... не знам на изложба дали ще може да се зацепи. БОК стандарта в това отношение е по-добър - има усреднени показатели за височина, от тях се набляга и на половия диморфизъм, от там и по-лесно се преценяват показателите за съотношения ... и по-прилича на некои вносни стандарти, които съм чел...

а, затуй ша мълчиш !
кога земеш и више матиматика, ша са кандидатираш за съдия при тия. щото иначе не става. те техните се виши математици, че и на сичко отгоре кинолози. затуй, ти си трай.
User's Signature

Качена снимка

#3305 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:38 AM

Цитат

Цитат

Ако пък стандарта насърчава официално агресивно и несоциализирано поведене, включително и за охранително куче, мога да ти гарантирам, че никога ама никога няма да бъде признат международно...

Евала. Маи ни тебва по един стандарт за работни и един за изложбени за да се усмирят и едните и другите ;D

Комши,
не е редно да има два стандарта, пък и не знам на БОК/КК как може да се направи състезание за работни качества - кво ще е: "пази от мечката ..." или "муцо ако манго ти земе една овца шса усетиш ли ...", не е коли или шелти да ги загражда, извежда, прибира, спира, брои, описва, издава фактури за вълна, спори за изкупните цени, подсигурява ток за стригалките, снима се във филми.... бе мноо неща правят тия кучета, но нейсе ;). Трябва си един стандарт, но той трябва да се съобрази с две неща - международните изисквания за писане на стандарти и местните особености, а и няма как да удовлетвори всички

#3306 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:39 AM

Цитат

Цитат

хей, сталиниста !

на туй нещо вярват ли ти ушите  ;D

Всички съдии  математици и с калкулатори :P

къв карлкулатор бе. ти луд ли си :huh:

тука тряя ум като бръснач - нобелов лауреат.
щото като ти влязат в ринга 100 -200 кучата (те на тях по толкоз им влиза) ша трябва мозъка ти да щрака по-бързо от компютър.
затуй си налягайте парцалите и не са месете в работата на гениите  ;D
User's Signature

Качена снимка

#3307 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:41 AM

Цитат

Трябва си един стандарт, но той трябва да се съобрази с две неща - международните изисквания за писане на стандарти и местните особености, а и няма как да удовлетвори всички

Е-е-е-е, ти ма утрепа от сякъде.

Данди, тоз ша обърка работите на вашти хора. ми чи той направо им кункуренция бе.

Герге -  :->)

User's Signature

Качена снимка

#3308 Потребителят е офлайн   pack Икона

• wolf pack
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:42 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Комши,
не е редно да има два стандарта, пък и не знам на БОК/КК как може да се направи състезание за работни качества - кво ще е: "пази от мечката ..." или "муцо ако манго ти земе една овца шса усетиш ли ...", не е коли или шелти да ги загражда, извежда, прибира, спира, брои, описва, издава фактури за вълна, спори за изкупните цени, подсигурява ток за стригалките, снима се във филми.... бе мноо неща правят тия кучета, но нейсе ;). Трябва си един стандарт, но той трябва да се съобрази с две неща - международните изисквания за писане на стандарти и местните особености, а и няма как да удовлетвори всички

Абе един за наси и един за пред чужденците ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#3309 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:46 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Комши,

Абе един за наси и един за пред чужденците ;D ;D ;D

Кои чужденци бе  :huh:

Тез дето членуват в Международната им Асоциация ли  ;D

User's Signature

Качена снимка

#3310 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:49 AM

Джордж,не знам кой цени прекалено агресивни кучета.Такива кучета ако са работни не са добри.Това дето го пишат че нападат всичко живо.......мани.Работното куче трябва да напада,но ако е застрашено стадото му.Ако скача на всичко живо,то скача и на себеподобните в глутницата,по този начин им пречи.Или като трътнат да гонят хищник например то не гони с тях,а скача в/у тях.Като дойде мечка напр.,ако кучето е прекалено агресивно и "смело" то загива.

#3311 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 10:56 AM

Цитат

Джордж,не знам кой цени прекалено агресивни кучета.Такива кучета ако са работни не са добри.Това дето го пишат че нападат всичко живо.......мани.Работното куче трябва да напада,но ако е застрашено стадото му.Ако скача на всичко живо,то скача и на себеподобните в глутницата,по този начин им пречи.Или като трътнат да гонят хищник например то не гони с тях,а скача в/у тях.Като дойде мечка напр.,ако кучето е прекалено агресивно и "смело" то загива.

Данди, де са беше изгубила кажи речи цал час.
вашти умници да земат да та наемат за консултант (казвам го серьозно).
само не моя да си обясня що не коментираш моите писаници. и аз искам твойто мнение  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3312 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 11:05 AM

Мен не ме търси по стандарти,пропорции,изчислявания и т.н.Моя стандарт си ми е главата ;D.За кое искаш мнение?Моето мнение май много рядко съвпада с другите.Може би ми е трудно да се изразявам,а може би гледам на кучетата от друг ъгъл

#3313 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 11:09 AM

Цитат

Мен не ме търси по стандарти,пропорции,изчислявания и т.н.Моя стандарт си ми е главата ;D.

тъй де, ама ако твоя стандарт са разминава с тоз на гениите ?!
User's Signature

Качена снимка

#3314 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 11:10 AM

Цитат

Данди, знам кой го казва и е в управата на някоя от международните организации... и кучетата му не могат да седят заедно, защото са нон-стоп битки иначе. Ти говориш за овчарските овчарски кучета, факт е обаче че масово дворните кучета се ценят, да са колкото се може по-зли и по-нападателни и хората в пристъпи и аз не знам на какво се радват на това. Пресен пример ми е как един си преби кучето защото се уплаши от падащо отсечено дърво и заскимтя пред гостите му и това не е изолиран случай. 

#3315 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 11:18 AM

Дворните кучета Джордж са зли в двора си.Но голям процент от тях напускайки двора си или територията си са дори страхливи.Виждала съм и много зли работни кучета,но никога неконтрулируеми.Едно скочи на покрива на руски джип и прогриза брезента в движение.Друго съм виждала да хваща калобран на газка и тя да го влачи докато краката му станаха на нищо.Но като им викне овчаря или собственика се кротват в повечето случаи.Друг е въпроса за сеира и цирка който всеки обича да гледа.

#3316 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 11:39 AM

Цитат

Дворните кучета Джордж са зли в двора си.Но голям процент от тях напускайки двора си или територията си са дори страхливи.Виждала съм и много зли работни кучета,но никога неконтрулируеми.Едно скочи на покрива на руски джип и прогриза брезента в движение.Друго съм виждала да хваща калобран на газка и тя да го влачи докато краката му станаха на нищо.Но като им викне овчаря или собственика се кротват в повечето случаи.Друг е въпроса за сеира и цирка който всеки обича да гледа.

И мойта е така в двора лоша, в парка се плаши от фонтаните  ;D ;D ;D мене не ме дразни това всеобщо умишлено насърчавне, кучето да е зло и агресивно на всяка цена, което довежда и до щуротията с погледа в стандарта...

#3317 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 11:51 AM

Цитат

Цитат

И мойта е така в двора лоша, в парка се плаши от фонтаните  ;D ;D ;D мене не ме дразни това всеобщо умишлено насърчавне, кучето да е зло и агресивно на всяка цена, което довежда и до щуротията с погледа в стандарта...

джордже, щуротията в стандарта й щото й писана от щури хора.

аде, аз изчезвам, че на сичко отгоре сега ми са обадяха, че едно от кучетата изяло една кокошка.  :'(
отивам да ги видя.
останаха 9, ако докато ида не даде фира още някоя.
User's Signature

Качена снимка

#3318 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 12:06 PM

Цитат

Цитат

Цитат

джордже, щуротията в стандарта й щото й писана от щури хора.

аде, аз изчезвам, че на сичко отгоре сега ми са обадяха, че едно от кучетата изяло една кокошка.  :'(
отивам да ги видя.
останаха 9, ако докато ида не даде фира още някоя.

Кръстоска му е майката!!!!!!!!!!!!!!!

#3319 Потребителят е офлайн   d-r Vuchkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 12:26 PM

От постовете виждам че провелият се Семинар в Аграрен Университет - Пловдив е събудил интерес у тук пишещите.
Семинара беше открит за всички интересуващи се от породата. Специално бяха поканени отговорниците по развъдна дейност по места на МАКК тъй като изнесената информация пряко ги касаеше.
Накратко - бяха представени общо 4 специализирани доклада, представени като пауър пойнт презентации които за по голяма яснота бяха онагледени с много снимков материал. След всеки доклад имаше дискусия по поставените проблеми. Накрая семинара приключи със свободна дискусия между участниците.
Темите на докладите:
1. "Екстериорни особености на главата при Каракачанското куче и вътрепородни типове според развитието на лицевия и дял."
2. "Характерни окраски на космената покривка при Каракачанското куче."
3. "Основни линии и фамилии при развъдната дейност с Каракачанското куче в рамките на МАКК"
4. "Вариации в дължината на опашката при Каракачанското куче"

Присъстваха и представители на медиите, така че Семинара и самите доклади ще бъдат отразени в специализираните печатни издания.

#3320 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 12:32 PM

Ей ся,който си го бива да разаснява друго си е :->)Щот аз кат видя хубаво куче даже на снимка да е,забравям да мисля а и да слушам.На семинара такива снимки бол.

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни