Цитат
Цитат
Цитат
Ощи ни са й усетяла да гу рикламира в някуй западну списании кату типичан придставитял на пуродата, къкту й напраял оня учания с мойта любимка ;D
Мисля че "твоята любимка" е снимана точно в тоя период от своето развитие,защото като пораснала си е съвсем друга.
Като стане въпрос за заяждане,всеки може да вади кирливи ризи.
Има и нещо друго( и това на тебе ти ясно),едно много добро куче на живо,може да изглежда много лошо на зле направена снимка.
Дандуринко, понежи аз нямам толкоз акъл и уминии да пиша, помолях да ми гу напишат:
Данди, напълно съм съгласен с тебе, но забележи:
На снимката на "моята любимка" отдолу е написано "работещо куче".
На каква възраст трябва да е кучето, за да бъде наречено "работещо" ?!
Може ли с куче с такава конституция да не прави своеобразна реклама на представител на порода и то в случая с куче, което се ползва по предназначение ?!
Разбираш ли за какво става дума или просто така - един ще се бъзика, друг ще се вързва, вместо да се погледнат нещата обективно.
Този "еталон" на породата и поместен с обширна информация за пред западния научен свят относно стойности, себестойности, начини на отглеждане и т.н. Не ми се връща отново към тази "уникална" публикация, но при така представеното куче, на такъв висок научен форум не може да се приемат извинителни (оправдателни) коментари.
Поздрави!
Данди-и-и-и, ей туй искам да кажа, пък койту разбира, разбира :yahoo:
Смятам знаеш на каква възраст тръгва едно кутре със стадо(ако някой си мисли ,че голямо,завършено куче като го пуснеш със стадото то ще стане пазач на това стадо,жестоко се лъже.)
При нас тръгват на около 2 месеца,учат се всеки ден,поощрявани или поругавани в зависимост от това което показват.
Това че на едно кутре не можеш да разчиташ да ти оттърве стадото от хищник(макар че и това се е случвало и ако искаш ще ти разкажа именно как) не значи че то не е работно куче.Напротив ,работи колкото му позволява физиката и психиката на кутре.
Има много такива недоразвити все още кутрета,които на тази си възраст са по скоро грозни.Но с израстването си се променят и стават съвсем други,докато навършат възраста в която можем да кажем че са зрели и със завършен растеж.Мисля си че прекрасно знаеш това.
И мен който ме разбра,разбра ме.