Dog.bg Форуми : Лова легализирана форма на жестокост..?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лова легализирана форма на жестокост..? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2010 - 04:34 AM

Мод: Внимание, линковете съдържат кадри с насилие!

http://www.youtube.c...h?v=boFlt99eVGU

http://www.youtube.c...9TG3Ss_I_c&NR=1

http://www.youtube.c...h?v=Gml-mteEC4E

http://www.youtube.c...h?v=CufqAHqSKL8

http://www.youtube.c...h?v=J6DSs7TMSrA

http://www.youtube.c...h?v=EMmIsDGGXV0

http://www.youtube.c...player_embedded -> това е от форума налов

http://www.nalov.com...pic=684&st=3795

.... лошото е че такива клипчета има много и никой не вижда нищо лошо в това :ud_009: .....

не знам на вас, но на мен ми се къса сърцето като гледам как мъчат невинните животни , а на всичко отгоре гадните селяци се кефят на това .

Пиша всичко това не за евтина сензация, а просто зашото смятам, това за ненормално !!! Трябва да се спре това издевателстване над диви животни!
Знам , че това ще е трудно защото ловците имат яко лоби , но колкото по-вече се пише за това по-добре ...
нека знаят че "нормалните" хора не ловци са против тези жестокости!

#2 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 16 December 2010 - 09:53 AM

ние живеем в жесток свят..да ви пусна няколко клипа от кланици?? и там е жестоко,но ядем пържоли..
ловът си е лов,ловните породи са селектирани затова-да жестоко е..
не е жестоко например кума лиса да влезе в кокошарника на баба Пена ,пенсионерка със 150 лева пенсия,и да натръшка всичките и кокошки,от които тя се храни,но когато ловните кучета дърпат лисицата е жестокост???
или вълците които миналата зима ми изядоха 30 теленца,не е жестокост-да ти пусна ли снимки на легнала да ражда кобила,кончето наполовина навън,която са изтърбушили ,изяли са вътрешностите ,че и на кончето вътрешностите..а после ако кучетата натиснат вълците е жестоко..всичко е жестоко,само че се снимат само проявите на кучетата...
не става дума за лоби,имате ли си представа,ако не бъде контролиран вредния дивеч за какво чудо става дума?? в градовете може би ще се усети слабо но по селата хората ще бъдат съсипани..
ловът не е безразборно убиване за кеф,все повече се засилва контрола,и грижата на ловците за дивеча..
има си закони ,коитоако се спазват-всичко е наред..а ако на вас ви се струва жестоко-просто не гледате клипчета..

#3 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 11:48 AM

Показване на мнениетоredy, в 16 December 2010 - 03:39 AM, написа:

Пиша всичко това не за евтина сензация, а просто зашото смятам, това за ненормално !!! Трябва да се спре това издевателстване над диви животни!
Знам , че това ще е трудно защото ловците имат яко лоби , но колкото по-вече се пише за това по-добре ...
нека знаят че "нормалните" хора не ловци са против тези жестокости!

А вие какво си мислехте до сега,че правят ловните кучета на лов?И какво значи "работни качества " за ловно куче?
Ама като кучетата за нас са само едни мили душички и се изненадваме да им видим природата.И се държим като паднали от Марс."От къде идва телешкото-от магазина"И няма държава в света със забрана за лов.
PS Това ,което се вижда на клиповете,го могат всички кучета и без да има лов.

#4 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2010 - 12:57 PM

Не мисля, че се води спор дали да има лов, или не. По-скоро- това ли е ловът? Да се пуснат кучетата да давят, разкъсват и дърпат каквото докопат? А някой отстрани да снима клип. Страшни ловци, големи умения се изискват за това!
Сега, който е запознат да отговори- каква е ролята на ловните кучета- да гризат дивеча, или да го подгонват? Защото аз кучетата оправдавам- необучени, водени от инстинкт. Когато, пък някое пострада, просто го "кърпят"- там на място, измиват раната с ракия и айде, шев и кройка. Това е разказ на очевидец, ловец, не измислям.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#5 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 03:29 PM

Инстинктът на кучето е да намери,подгони и залови дивечът,а не да търчи за здраве след него.И за него дивечът е плячка.И постъпва с него като с плячка.Има лов ,при който ловецът стреля преди да има контакт куче/дивеч.Но има и такъв където подобен контакт е неизбежен.Например заешки лов с хрътки или подземен лов с териери.Точно такъв има на повечето клипчета.
А това с кърпенето на място може да е било за първа помощ.Ловците си обичат и гледат кучетата,най малкото защото са вложили за обучението им и се гордеят с постиженията им.

#6 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 16 December 2010 - 04:02 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 16 December 2010 - 10:02 AM, написа:

. По-скоро- това ли е ловът? Да се пуснат кучетата да давят, разкъсват и дърпат каквото докопат?
Сега, който е запознат да отговори- каква е ролята на ловните кучета- да гризат дивеча, или да го подгонват?

Ловът не е само хора с пушки да стрелят по патици, или диви прасета, а кучетата да ги "вдигат" , или апортират. Ако беше така щеше да има само няколко ловни породи. Ловните кучета са страшно разнообразни като видове. Дребни, едри, средни, птичари, лисичари, кръвоследници и териерите и дакелите, които са създадени точно за завиране по дупките на лисици, язовци, зайци и т.н. Някои гонят плъхове и вредители от плевни и складове...
И моята котка лови мишки и плъхове и ми ги сервира на прага на вратата. Понякога ги яде. Но не го намирам за жестоко. А я хваля, че е спасила брашното в склада.
Клипчетата не ги гледах, признавам! Само първото пуснах и ми се сви сърцето, но и по анимал планет дават постоянно как хищници разкъсват живи антилопи и това не се смята за жестокост, а за естествен подбор. А този естествен подбор около селата и градовете почти го няма и трябва хората да се заемат. Както написа Навар - не гледайте клипчетата. Не са за хора със слаби нерви.
А закърпването на място е жизнено необходимо. Ако ловците са далеч от населено място и няма вет, кучето може да умре от кръвозагуба или да развие инфекция. И тази жестокост не е само при ловните, а и при пастирските кучета. Особено тези в азиатските .... степи май се наричаха...

#7 Guest_navar_*

Публикувано: 16 December 2010 - 04:16 PM

ловът е преследване и убиване на дивеч..ловните кучета вършат някои функции за които са селектирани-вдигане и апортиране на дивеч-птичари,държане на следа-кръвоследници,гоначи-гончета,кучета за подземен лов-основно териери..
кучето приема дивеча за жертва ,и негова роля е да го вдигне и подкара към стрелците,а в някои видове лов да залови жертвата..единственото което не трябва да прави ловното куче е да яде плячката..
и да,това е ловът..и не ,не е жестоко,това е естествения ход на живота,разликата е че преди се е правило за прехрана,а сега за спорт..
ако искате аз мога да пусна снимки на моите кучета,които пазят,след близка среща с вълци-от някои намираме само краката и главата-дали е жестоко??дали ми е жал?? жал ми е,но това е естествения ход..кучетата ми са в белези,липсват им уши,на едното ми няма едното ухо,шием и кърпим...при ловните е същото,не знам защо много хора си мислят че дивото прасе е мило и беззащитно животинче,което едва ли не може да бъде хванато с голи ръце..
в България единствено е забранен ловът с хрътки,всеки останал вид лов с кучета е разрешен

#8 Потребителят е офлайн   petrunov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 04:32 PM

Ловът на животни в двадесет и първи век с цел СПОРТ или ХОБИ е пълна простотия за мен.
Какви са аргументите, да ходиш по гората и да убиваш диви животни, освен най-обикновената, човешка жестокост - както е написано и в заглавието на темата?

А иначе за видеата - до колкото ги прегледах, това не е никакъв лов, а чиста жестокост и злоупотреба с животни. Специално на първото видео, една мижатурка държи в ръцете си лисица, а друга мижатурка държи куче, което я хапе по лицето. Кой претендира тук, да ми каже, че това не е чиста проба жестокост?

На останалите видеа се вижда как гениални сръбски селяндури, поради липса на по-добро занимание, нахъсват ловните си кучета като ги пускат да се дзверят срещу язовец в клетка или да разкъсат вързан дивеч, за пред камерата - после ще се покаже магарията пред целия свят, като го качат в youtube... БРАВО, ИСТИНСКИ МЪЖЕ И ГОЛЕМИ ЛОВДЖИИ!

Това мнение е редактирано от petrunov: 16 December 2010 - 04:47 PM

#9 Guest_navar_*

Публикувано: 16 December 2010 - 04:43 PM

според теб и боят между два човешки индивида сигурно е простотия,но хората му викат бокс,К1,ММА...
а същите тези ,които убиват диви животни цяла зима хранят,правят солища,калища,плащат членски внос който отива за опазване на дивеча,за възстановяване на популацията,за фураж и какво ли още не..
та ловът не е само убиване на животни ..

#10 Потребителят е офлайн   petrunov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 04:53 PM

Показване на мнениетоnavar, в 16 December 2010 - 03:48 PM, написа:

според теб и боят между два човешки индивида сигурно е простотия,но хората му викат бокс,К1,ММА...
а същите тези ,които убиват диви животни цяла зима хранят,правят солища,калища,плащат членски внос който отива за опазване на дивеча,за възстановяване на популацията,за фураж и какво ли още не..
та ловът не е само убиване на животни ..

Не знам дали към мен е адресирано - нищо не съм казвал за боя между хора, нито за спортистите, а и никой друг не е казвал.
За това до къде стига хобито на ловджиите, какъв членски внос плащат и как развъждат дивеча, който после ловуват убиват, екипирани с какво ли не - това са само детайли. Ловът може да не е само убиването на животни - аз за това съм казал, че това е едно глупаво и жестоко ХОБИ, за хора които нямат какво по-добро да правят с времето си.

#11 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 December 2010 - 05:08 PM

Това е ЖЕСТОКО,няма нищо лошо в това да си защитиш добитъка или себе си,но то ва си е жестокост кому е нужно това насилие,хванали са животното поне нека го убият да не се мъчи,а не да го изтезават по този начин да го ръфат до смърт и на всичкото отгоре да се смеят на какво отгоре на болката на животното.Макар и да е било т.нар вреден дивеч нека умре достойно,а не мъки.Какво нормално виждате Вие в тези клипчета,това не е лов,а мъчение.Не съм против лова като цяло,но това е жестоко.Хванало го е кучето,поне го гръмни да не се мъчи :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 December 2010 - 05:21 PM

Ако може някой да обясни подробно (наистина искам да знам) - защо днес трябва да съществува ловът? Или да ми покаже тема, където да го прочета. Не виждам смисъл, никакъв (освен избиване на комплекси).

Ако имам кокошки, ще ги обезопася, така си мисля поне. Защото оградата (примерно) се прави един път, а лисиците, колкото и да се трепят, все ще ги има и все ще ми отнасят по някоя кокошка. 

Не разбирам защо е нужно. 

#13 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 05:48 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 16 December 2010 - 04:26 PM, написа:

Не разбирам защо е нужно. 

Има и много други ненужни неща,които правим.Продиктувани ни от суета,глупост,лакомия,мързел.И това ,че сега кесим пред компютрите и раздуваме лакърдии защо е нужно.
А,и още нещо.Защо всички вие,които се грижите за бездомни ДОМАШНИ животни си изживявате като природозащитници.Някой от вас някога направил ли е нещо за дивата природа?

#14 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 December 2010 - 05:55 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 16 December 2010 - 04:53 PM, написа:

А,и още нещо.Защо всички вие,които се грижите за бездомни ДОМАШНИ животни си изживявате като природозащитници.Някой от вас някога направил ли е нещо за дивата природа?

Какво ви дава основанията да ми приписвате неща, които не правя? И да, представете си, че и за дивата природа правя нещо. На въпроса ми не отговорихте дори и на 1%.

#15 Потребителят е офлайн   petrunov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 05:56 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 16 December 2010 - 04:26 PM, написа:

Ако може някой да обясни подробно (наистина искам да знам) - защо днес трябва да съществува ловът?

Разбира се без да съм ловджия, нито съм ходил някога на лов, до колкото аз разбирам, като страничен на цялото това нещо човек, цялата работа е едно хоби. Някои хора карат ски, други реставрират ретро автомобили, а трети ходят на лов.

То трябва да е голяма краста, защото има тонове неща, които трябва да знаеш при лова. Има страшно много материална база, с която трябва да си обезпечен - като започнеш от притежанието на огнестрелно оръжие - каква пушка да си купиш, какъв нож, камуфлажа, джипа, клетките за ловните кучета, па обучението на кучетата, накрая самото ходене на лов - дружинката около лагерния огън и тн и тн - ясно е, че някой хора намират там занимание, приятна компания и забавление.

До толкова ми стига акъла да го проумея, но за мен това си остава едно хоби, чиато кулминация е жестокостта към дивите животни.

В крайна сметка, го намирам за доста абсурдно занимание, защото почти всички тези неща, човек може да намери и в други хобита, които не влючват смърт.

#16 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 December 2010 - 05:57 PM

не е нужно да си направил за да те е грижа.Аз лично спасих елен от сигурна бавна и мъчителна смърт чрез евтаназия.Трябва ли да страдат животните от човешкия егоизъм?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2010 - 06:04 PM

Много ми харесват изказванията колко, видите ли, ловците си обичат кучетата. В случая, който описах в предния си пост кучето е стояло с раната си около 4 часа, преди да го закърпят. Четирима души го турват да една маса и държат, петият шие, кучето се дере, колкото сила има. Струва ми се не е било първа помощ. На ветеринар така и не е водено, но, ето, втора седмица е живо!

Първи въпрос- винаги ли при лов на лисици териерите ги убиват сами? Има ли вариант, в който кучето е обучено да изкара лисицата от дупката, а ловецът да я застреля?
Втори въпрос- при лова на диви прасета не трябва ли кучетата да ги подгонват, но не да влизат в контакт с тях?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#18 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 06:17 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 16 December 2010 - 05:09 PM, написа:

Първи въпрос- винаги ли при лов на лисици териерите ги убиват сами? Има ли вариант, в който кучето е обучено да изкара лисицата от дупката, а ловецът да я застреля?
Втори въпрос- при лова на диви прасета не трябва ли кучетата да ги подгонват, но не да влизат в контакт с тях?

На първият въпрос-как да го направи кучето ако лисицата не иска,с димка ли?
На вторият-трябва ,но ако са смели и контактни ,се стига и до това.А и прасетата не са зайци и не хукват презглава като чуят кучешки лай.
А калпави стопани на кучета бол,били те ловци или не.

#19 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 06:27 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 December 2010 - 05:02 PM, написа:

не е нужно да си направил за да те е грижа.Аз лично спасих елен от сигурна бавна и мъчителна смърт чрез евтаназия.Трябва ли да страдат животните от човешкия егоизъм?

Казах аз ,че разбираме нещата различно.При бездомните вие се стремите да запазите живота на всяко кутре,но да не се развъждат и да не страдат.В природата не е точно така.Там слабите умират,силните се размножават.И видът се продължава.И да защитаваш природата е точно това-да помогнеш видът да се продължи.Не да осигуриш безболезнена смърт.

#20 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 December 2010 - 08:09 PM

Когато изчезнат и тези кучета, това ще е краят на кучешката популация.
Ще останат само кастратите ...

Същото важи и за хората.
Когато изчезнат ловците, ще останат само ...

И повече няма да има дива природа и животни.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни