''ЧЕРЕН'' голдън ретрийвър има ли такова куче?????
Публикувано: 17 June 2012 - 09:34 AM
Цитат

Вече три пъти собственици на голдъни ме питат"Ама защо бързахте да го кастрирате ако се бяхме срещнали по- рано да заплодим нашето куче,сигурно щяха да се родят много красиви кученца....."
Публикувано: 17 June 2012 - 03:16 PM

Поздравления за решението да го кастрирате,да Ви е жив и здрав и дълго да Ви радва.
И аз съм на мнение,че всяко куче заслужава дом,но не във всеки дом трябва да има куче.
Лошото е,че хората не виждар защо пък да е лошо да си заплождат кучето с което им попадне и хареса на външен вид.Никаква киноложка култура.
Обаждайте се за разходки в Морската

Публикувано: 11 January 2013 - 09:50 AM
В моя случай приателката ми искаше да ме изненада и да ми подари кученце ,защото обожавам лабрадори и голдени,тя самата се е спряла на лабрадорче ,най-интересното е че Бащата и майката на нашата Лиса(така се казва нашата голденка) са абсолютно чисти лабрадори , и понеже приателката ми не разбира от ку4ета доста бързо са я метнали ,както във вашият случай.... явно в поколенията е имало мешане с голдан,защото в момента прили4а 1 към 1 с Лео и е прекрасна и страшно умнаа . ПОЗдрави !!! :))))
Публикувано: 11 January 2013 - 09:56 AM
Ето така изглежда един голдън ретривър, открийте разликите сами

А ето какво пише в стандарта на породата
Цитат
КОЗИНА: Гладка или чуплива (вълниста), добре покриваща тялото, с гъст водоустойчив подкосъм
ЦВЯТ: Всички нюанси на златно или кремаво, без червено и махагон. Допустими са малко бели косми само на гърдите
Публикувано: 11 January 2013 - 10:54 AM
Горните примери и обяснения са суров пример за това как гените си взаимодействат един с друг. На тях трябва да се гледа като на „чернова“ по отношение на взаимодействието на гените. Основното в тази концепция е, че милионите гени на бащата и на майката се комбинират и по този начин могат да се получат множество комбинации. Това може да доведе до потомство с черти, които са характерни за родителите им, но може да доведе и до пълната противоположност. Хората ще ви кажат, развъдната дейност е като хазарт, никога не знаете какво да очаквате. Има много истина в това твърдение, но все пак генетиката е наука и развъдчиците могат да оказват известно положително влияние върху тази генетична лотария, за да постигнат своите цели." ЕТО МАЛКО ЛИТЕРАТУРА ЗА ХОРАТА,КОЙТО БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПРОСТО ГОВОРЯТ ;)
Публикувано: 11 January 2013 - 11:31 AM
Публикувано: 17 February 2014 - 01:25 AM
ShiBumi_GirL, в 24 December 2010 - 12:20 PM, написа:

Това е ужасно, но това си е лично техен проблем! Колкото до въпросът ти - никога няма да спре за съжаление! Ако знаеш днес каква история чух, за мъжко куче, кастрирано будно, защото не го хванала упойката.. Това е нашата горчива реалност!

Публикувано: 17 February 2014 - 01:30 AM
lovehorse, в 17 June 2012 - 10:34 AM, написа:
Цитат

Вече три пъти собственици на голдъни ме питат"Ама защо бързахте да го кастрирате ако се бяхме срещнали по- рано да заплодим нашето куче,сигурно щяха да се родят много красиви кученца....."
Ние също кастрирахме нашия французин и също постоянно ни задават въпроса "ЗАЩО?!?Вие луди ли сте!?!Ама виж колко е сладък!" - все едно съм му одрязала собственоръчно крак или направо главата. Адски е досадно да обясняваш, че кучето няма документи и че е проявило болести, които вероятно е можело да предаде на децата си.. И тогава следва - "Ама нали сега е здрав - кво толкова!?! "- ужасно е!

Публикувано: 17 February 2014 - 06:03 PM
anelia_888, в 17 February 2014 - 02:30 AM, написа:
lovehorse, в 17 June 2012 - 10:34 AM, написа:
Цитат

Ние също кастрирахме нашия французин и също постоянно ни задават въпроса "ЗАЩО?!?Вие луди ли сте!?!Ама виж колко е сладък!" - все едно съм му одрязала собственоръчно крак или направо главата. Адски е досадно да обясняваш, че кучето няма документи и че е проявило болести, които вероятно е можело да предаде на децата си.. И тогава следва - "Ама нали сега е здрав - кво толкова!?! "- ужасно е!
Колко хубаво ще е хубаво ако повече хора мислят като вас anelia_888 !