Dog.bg Форуми : ''ЧЕРЕН'' голдън ретрийвър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

''ЧЕРЕН'' голдън ретрийвър има ли такова куче?????

#61 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 16 June 2012 - 06:43 PM

още една приличаща Качена снимка
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   lovehorse Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 June 2012 - 09:34 AM

Нашият "черен"голдън Лео порасна голямо и красиво куче,много обичан и обгрижван от семейството ми.От 3 месеца е кастриран и се чувства много добре-по спокоен е,не се вълнува вече от женските кучета.

Цитат

Защо,защо питам се продължават да се плодят кучета междусъседски и после като не могат да ги продадат/подарят ги натирват на улицата :eg_033:

Вече три пъти собственици на голдъни ме питат"Ама защо бързахте да го кастрирате ако се бяхме срещнали по- рано да заплодим нашето куче,сигурно щяха да се родят много красиви кученца....."

#63 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 June 2012 - 03:16 PM

защото всеки,който има куче се изживява на равъдчик и си играе с много кучешки и човешки животи и съдби :zz_020:
Поздравления за решението да го кастрирате,да Ви е жив и здрав и дълго да Ви радва.
И аз съм на мнение,че всяко куче заслужава дом,но не във всеки дом трябва да има куче.
Лошото е,че хората не виждар защо пък да е лошо да си заплождат кучето с което им попадне и хареса на външен вид.Никаква киноложка култура.
Обаждайте се за разходки в Морската :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Don kamenski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 09:50 AM

Здравейте на всички участници в темата ,виждам че е била преди доста врееме,но и аз се сблъсках с интересната порода "черен голден'',самият аз от скоро си имам прекрасно женско черно бебче ,което страшно много прилича на Лео. Искам само да отбележа за хората ,който определят породат като мелез ,че изобщо не са прави,какво си мислите че всяка порода куче не е произлезлаа по този начин ,а именно смеска между 2 разли4ни породи -френски булдог,англииски булдог,американски кокер,старо немаска овчарка.... това значи ли ,че са мелези или помяри,според мен крастоската е именно между голден и лабрадор- и е наситина много красива!
В моя случай приателката ми искаше да ме изненада и да ми подари кученце ,защото обожавам лабрадори и голдени,тя самата се е спряла на лабрадорче ,най-интересното е че Бащата и майката на нашата Лиса(така се казва нашата голденка) са абсолютно чисти лабрадори , и понеже приателката ми не разбира от ку4ета доста бързо са я метнали ,както във вашият случай.... явно в поколенията е имало мешане с голдан,защото в момента прили4а 1 към 1 с Лео и е прекрасна и страшно умнаа . ПОЗдрави !!! :))))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#65 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 January 2013 - 09:56 AM

няма как от два лабрадора да излезе куче, което да е голдън.....

Ето така изглежда един голдън ретривър, открийте разликите сами

Качена снимка

А ето какво пише в стандарта на породата

Цитат

КОСМЕНА ПОКРИВКА:
КОЗИНА: Гладка или чуплива (вълниста), добре покриваща тялото, с гъст водоустойчив подкосъм
ЦВЯТ: Всички нюанси на златно или кремаво, без червено и махагон. Допустими са малко бели косми само на гърдите

User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Don kamenski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 10:54 AM

Еми ето ти примера.... като през поколенията е имало нещо,то се предаваа ,цялото описание е като на голден само ,че е черен...."Това не означава, че всички кучета, родени в следствие на линеен разплод, са с по-силни гени. Възможно е и куче от връзка на родителите без общ родоначалник (outcross) да бъде с по-силни гени (например, връзка на родители, които нямат общи предци в първите 5 поколения). Шансът е минимален, но е възможно, когато заплождането се осъществява с надеждата, че доминантните гени са към правилните хромозоми и че се предават в правилната последователност на следващото поколение.
Горните примери и обяснения са суров пример за това как гените си взаимодействат един с друг. На тях трябва да се гледа като на „чернова“ по отношение на взаимодействието на гените. Основното в тази концепция е, че милионите гени на бащата и на майката се комбинират и по този начин могат да се получат множество комбинации. Това може да доведе до потомство с черти, които са характерни за родителите им, но може да доведе и до пълната противоположност. Хората ще ви кажат, развъдната дейност е като хазарт, никога не знаете какво да очаквате. Има много истина в това твърдение, но все пак генетиката е наука и развъдчиците могат да оказват известно положително влияние върху тази генетична лотария, за да постигнат своите цели." ЕТО МАЛКО ЛИТЕРАТУРА ЗА ХОРАТА,КОЙТО БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПРОСТО ГОВОРЯТ ;)

#67 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 January 2013 - 10:56 AM

Това добре, но черни голдъни няма.

Има черни лабрадори, черни флет коут и кърли коут ретривърни, но черни голдъни не.
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   Don kamenski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 11:31 AM

ЗА мен не е проблем да го наречеш както искаш,но ку4енцето като гледам не само моето,прилича по описание 1към 1 на голден само ,че е 4ерен...... както написах по -горе сигурен съм ,4е преди време и aамерикански кокер е нямало... но виж вече има ;)

#69 Потребителят е офлайн   lovehorse Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 January 2014 - 06:45 PM

Don kamenski
Как е черната красавица порастна ли,пусни някоя снимка да и се порадваме!

#70 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2014 - 01:25 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 December 2010 - 12:20 PM, написа:

кучетата ,които са родители са без родословие,това означава че не се знае назад кой кой е.Най-вероятно има някой флат коутед ретривър,но ме дразни че кученжата са пуснати за продажба и то по 150 лв :eg_033: :eg_033: .Това е лъжа и заблуда на обикновените хора,които няма да седнат да ровят и да питат,а ще се фукат в парка,че имат ''черен'' голдън и колко рядък екземпляр имат :zz_020: Кога ще спре всичко това :dh_188:

Това е ужасно, но това си е лично техен проблем! Колкото до въпросът ти - никога няма да спре за съжаление! Ако знаеш днес каква история чух, за мъжко куче, кастрирано будно, защото не го хванала упойката.. Това е нашата горчива реалност!
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2014 - 01:30 AM

Показване на мнениетоlovehorse, в 17 June 2012 - 10:34 AM, написа:

Нашият "черен"голдън Лео порасна голямо и красиво куче,много обичан и обгрижван от семейството ми.От 3 месеца е кастриран и се чувства много добре-по спокоен е,не се вълнува вече от женските кучета.

Цитат

Защо,защо питам се продължават да се плодят кучета междусъседски и после като не могат да ги продадат/подарят ги натирват на улицата :eg_033:

Вече три пъти собственици на голдъни ме питат"Ама защо бързахте да го кастрирате ако се бяхме срещнали по- рано да заплодим нашето куче,сигурно щяха да се родят много красиви кученца....."

Ние също кастрирахме нашия французин и също постоянно ни задават въпроса "ЗАЩО?!?Вие луди ли сте!?!Ама виж колко е сладък!" - все едно съм му одрязала собственоръчно крак или направо главата. Адски е досадно да обясняваш, че кучето няма документи и че е проявило болести, които вероятно е можело да предаде на децата си.. И тогава следва - "Ама нали сега е здрав - кво толкова!?! "- ужасно е!
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2014 - 06:03 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 17 February 2014 - 02:30 AM, написа:

Показване на мнениетоlovehorse, в 17 June 2012 - 10:34 AM, написа:

Цитат

Ние също кастрирахме нашия французин и също постоянно ни задават въпроса "ЗАЩО?!?Вие луди ли сте!?!Ама виж колко е сладък!" - все едно съм му одрязала собственоръчно крак или направо главата. Адски е досадно да обясняваш, че кучето няма документи и че е проявило болести, които вероятно е можело да предаде на децата си.. И тогава следва - "Ама нали сега е здрав - кво толкова!?! "- ужасно е!

Колко хубаво ще е хубаво ако повече хора мислят като вас anelia_888 !:ba_025:

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни