Лейди от Бургас има нужда от спешна помощ!!!
Публикувано: 06 April 2011 - 07:33 PM
нови снимки за съжаление нямам, имам няколко видеоклипа, но няма как да ги кача тук

С тематика - как да щурееме на стадиона, лош балон няма да ти се дам, как да преча на мама да оправи леглото, о не може да ходиш бавно на разходките - трябва малко да потичаме и подебнем гълъбите

Иначе тя си е същото щураче, станала е доста по-гушлива и лигава. Вече не лаеме хората и другите кучета. В квартала се говори за нас и като засечем някой с куче ни питат ааааа това ли е Чери, аааа да чухме за нея

Публикувано: 06 April 2011 - 08:05 PM

Публикувано: 07 April 2011 - 06:39 PM
Публикувано: 07 April 2011 - 06:40 PM
Публикувано: 17 April 2011 - 08:28 PM

Тези са от началото на седмицата, разходка около нас:

А тези са от преди час, топли, топли

Това черно петно в ляво на снимката е нашата мадама, опитвайки се да хване топката на хората. Добре, че не бяха някакви дзверове, даже им хареса да я поразиграят малко

Публикувано: 09 May 2011 - 09:25 PM
не сме се отчитали скоро, но то е защото рядко имам възможност да я снимам, а и когато го направя снимките не са много различни. Новото, което е при нас е, че имаме конюктивит и сега капеме едни капки. Направи ми впечатление, че очетата и сълзят по-честичко, но мислех, че при нея си е така, докато два дни подред едното почти наполовина се затваряше от засъхнали гурелчета и така без повече да се мая отидохме при чичко доктор. Той ни прегледа, каза, че няма нищо засегнато и да капеме капките една седмица до 10 дни. Също така ни отбеляза, че малко сме по закръглени и ще трябва да намалим дажбата, ама тук аз съм виновна, все и давам нещо, а и бях завишила леко дозата

Ето и няколко снимчици, почти еднакви с предишните, но там седи мирна защото има гълъби и ги дебне и мога да я снимам

Тези са от балкона, от преди няколко дни:

Тези са от днес, преди да се скараме:

Публикувано: 09 May 2011 - 09:42 PM

Публикувано: 16 May 2011 - 08:16 PM

Ето малко снимки:

Публикувано: 27 May 2011 - 08:20 PM

някъде, някой беше казал, че кучето прилича на стопаните си и май ще се окаже истина. И двата пъти ни се падат луди глави, с малко различни темпераменти, но все пак луди

Малката муцуна ме прави луда на разходките, така дърпа, че съм се превърнала в атракция на блока. То хубаво да се уморява ама ръката и краката не си ги чувствам след това приключение и за съжаление времето на разходките и с мен драстично се съкрати. Единствено с Ники компенсира, защото той я води до една спортна зала, която има нещо като поляна - водят го стадион, но не е точно. Аз не мога да ходя с нея там, нищо, че е заградено, но като е пусната става глуха - ни приема, ни предава. Те понякога се прибират сърдити, защото маймуната го е разигравала сумати време, когато е решил да се прибират.
Не слуша хич, като е пусната, не се пази от коли. По празниците пак бяхме на вилата на гости. Отвориха за малко вратата на задният двор да вземат нещо и нашата се измъкна и хукна към шосето, аз след нея, мъжа от семейството, при които бяхме след мен, Ники на предната врата. Тя не идва, аз я викам, тя бяга. Добре, че колите които идваха видяха, че нещо става и намалиха. После сви по едни пътеки между къщите, където не може да мине човек, аз направо побелях, викам, край отиде ми кучето. Извадих гранули от джоба и я викам, по-едно време се появи и като да вземе гранулите я хванах за каишката, но повода не беше в мен и тя се измъкна отново и побягна - за нея игра, на мен ми се скъси живота с няколко години. Направо си ревнах, Ники ми се кара да спра да викам, човека се пищиса. Чухме шумкане от едни храсти, викаме я, тя не се показва и хоп изникна в двора на едната къща, е да де ама заключено хората ги няма, добре, че съседите им си правеха нещо в градината и ни видяха приключението, а и имаха ключ. В двора последва ново гонене и най-накрая Ники я хвана, последваха няколко шамара, при което аз след цялото приключение не издържах и отново се развиках. Прибрахме се тя - по ниска от тревата, Ники - бесен, аз - не знам на кой свят съм, приятеля ни - притеснен.
Моля ви давайте съвети как да се справим, с Кора не съм имала проблеми, защото нея не я пускахме, еле при други кучета, само като беше малка и тя тогава си идваше като я извикахме, но сме я отгледали от 3 месечна и не е живяла никога сама.
Иначе да ви кажа за първи път чувам куче да хълца, ама е голяма скица, хлъц, хлъц - опитвам със стряскане, но тя си знае, че като е около мен все си я гнява и не се стряска много

С храненето вече сме по-спокойни, не се мята като невиждала, но пък си крие храна, носи си в устата гранули и си прави купчинки из стаята, като се доближа до тях започва да ме гледа неспокойно и да скимти и отива да си ги изяде. Понякога и давах и стикчета да си гризка, като излизам за работа, ако не и дам има беля като се прибера, затова започнах всеки ден, но малко множко ни идват и започнах да ги деля на две. Тя си знае вече и сутрин си чака занимавката, като и я дам си я мъкне в стаята и се чуди къде да си я сложи, или я разнася в устата си, или си я крие, или я слага пред себе си - яде си я чак като изляза.
Снимките по тъмна интимна обстановка не се получиха, то се виждат само едни светещи точки, ама поне знаехме къде из двора се подвизава

Тъй като нямах снимки, спретнахме една бърза домашна фотосесия, ще видите и как се гушка, как се подмазва като я питам какво е направила и как умно ме гледа, като я питам къде и е играчката

А има и няколко снимки от вилата. Между другото сме на 13ти етаж и няма никакъв страх да излиза на балкона и дори да гледа през решетките. Като ни няма и затвярам достъпа до него, за да не стане някоя беля.

Дано не сме много досадни, май станаха бая снимки

П.П Забравих да пиша, за една седмица уловихме два кърлежа и затова сме обзаведени с тази бяла каишка, дано помага, защото Фронтлайна не свърши работа в случая.
Публикувано: 22 July 2011 - 10:24 PM
Публикувано: 11 October 2011 - 09:34 PM
не сме ви липсвали много май

Местихме се в ново жилище, за съжаление не е къща, макар, че много ми се искаше да е, но не успяхме да намерим такава около възможностите ни. Все пак намерихме жилище, което е в район около града и има доста поляни. Въпреки това аз все още не я пускам, а и май никога не бих я пуснала ако съм сама, освен в някое заградено място от където не може да излезе

Радва се на пълна свобода само като е с Ники.
За съжаление тук има доста бездомни, на които се опитвам да давам по някое залче, но ми стават прекалено много и се оформя нещо като глутница, където всяко се кара на другото. Колкото и да опитвам да им деля и правя на купчинки, винаги има лакомници, които излапват първи своето и тичат да гонят другите. С единя, който нарекох Дундьо / тук му викаха глупчо / Чери стана приятелка. Всеки път на разходките той идва с нас, няма пропуск, голям лакомник е и рядко изпуска нещо метнато дори и да не е за него. Притесняват ме вече и другите кучета, които се движат зад нас някои по близо, други по отдалеч. Милите кожа и кости са, а аз не мога да ги изхраня. В началото давах от гранулите на Чери, но те станаха 5 - 6 кучета и не мога да им смогна.
Качвам няколко снимки с не особено добро качество, но все нямам време да и спретна фотосесия.

Публикувано: 04 January 2012 - 12:01 AM

Малко трябва да наблегнете на обучението заедно, тя има енергия и ще и е интересно. Може в началото на дълъг повод.
Бездомните не са виновни милите че са много, а знам че е трудно.....хубаво е поне женските да се кастрират, за да не се увеличават. В София има безплатни кастрации. Освен гранула, когато няма какво може просто 1 хляб да им се начупи на по-едри късове, поне да не умрат от глад. Големите комати няма да могат да ги глътнат набързо и ще може всеки да получи. Поне така мисля

Публикувано: 13 February 2012 - 11:26 PM
От нея едно писъмце, от нас няколко снимчици. Дано ви развеселят, защото на нас ни е забавно всеки ден

Здравейте хора и животинки,
Казвам се Чери и съм според мама и тати слънчице, съкровище, маймунка, сърничка, газелка, но аз да ви кажа под секрет мисля, че съм куче, защото мога да лая. Да ви кажа сега ми е много добре, защото спя на меко и топличко и винаги имам нещо за папкане. Много обичам да се гушкам, не го знаех преди, но това било много приятно. Тати като седне и аз веднага тичам да се гушкам, малко съм голяма, но той ми придържа дупето, за да не се изсипя. Мама ни снима, много се смя, аз така и не разбрах защо, но като видях, че се забавлява, реших да го правя всеки път щом тати седне някъде. А вечер си лягам при мама и ако забрави да ме пусне под завивките, аз сама се бутам и се гуша. Мама ме гушва и казва малкото ми слънчице, усещам сърчицето ти как бие и заспиваме сладко. Ама аз ако знаех, че е хубаво да спиш завит нямаше да изяждам две олекотени юрганчета с които мама ме завиваше преди. И така при мен всичко е наред, имам си семейство, което ме обожава, имам си приятелчета с които си играя, имам си ДОМ.
Пиша ви, за да ви благодаря, че с ваша помощ мама и тати ме намериха. Че имахте търпението да ми понасяте и четете лудориите. Няма да пиша повече, защото май казах всичко само в няколко изречения.
Обичаме ви.

Публикувано: 14 February 2012 - 12:23 PM
Публикувано: 11 July 2012 - 10:28 PM
А то раздава толкова много любов и радост, че всеки, който за миг си е помислил да я осинови и се е разколебал може само да съжалява, а аз и Ники сме им благодарни, защото така тя стигна до нас. Не съжалявам за решението си, съдбата го беше решила още преди самата аз да знам, че това скелетче от първия пост ще стане част от семейството ни. Все още помня деня в който четох темата и плаках, дори и сега като се сетя ми се навлажняват очите и ми застава буца на гърлото. В такива моменти поглеждам към златото ми и и изпращам цялата си любов. Няма да спра да благодаря на Чарли за това, че не я подмина и на всички / не ми се иска да изброявам, за да не пропусна някой / оказали подкрепа духовна и финансова, за да имаме днес възможността да се радваме на Чери.
Благодаря ВИ!!!
Малко снимки, за да ни видите, че сме си същите скици.
В какви пози спим:

Да видите, че това си е нещо като ритуал с тати:

Тук се опитах да я снимам как спи и я събудих без да искам.
Лоша мама, защо ме събуди:

Сега ще ти се оплезя:

Ама ха:

Чакай да се поизмия:

Един следобяд се опънах малко на дивана да подремна, в момента в който повдигнах одеялото, за да го оправя муцуна вече се беше намърдала под него, върху мен. Много се смях докато снимах а тя ме гледа с един такъв блажен и заспал поглед

HighWay благодаря за съвета, но аз не бих я пуснала, просто ако съм сама това е невъзможно. Няколко пъти я изпускам и докато я прибера сърцето ми е в петите, нищо, че тя вече повече ме слуша и като я викна няколко пъти идва. Слуша детето, има нужда да потича и подивее и такива разходки си правят само с Ники

Кучетата с които се сприятелих вече са 8 - 9, не винаги всички идват, но когато ме видят се разхождаме цяла група поне 3-4 още си водя с мен. Жал ми е за животинките и започнах да им взимам отделен чувал с гранулки, но от най-евтините. Един чувал ми стига за около 2- 3 седмици, защото не само аз ги храня, дават и им други хора от блоковете около нас. Освен това три от кучетата са на хлебозавода и там им дават, но гранулките са нещо като екстра за тях и аз си им давам да позаблажат, четвърто куче е на сервиза, но милата като ме види и тича не толкова да хапне, колкото да се поглези и да я погаля, но не отказва и бонуса де. Другите са бездомничета, две от тях са много слабички, но е така, защото са плашливи и ако има лакомник в групата, трябва да правя сложни упражнения, за да стига и за тях от храната. И с хляб не става опитвах, ама Дундалаки / от бездомниците е, но е квадратен от дебелина / е такъв спринтьор, че тича да завземе всички парчета, които съм намятала, нищо, че го правя в различни посоки

Това е за сега от нас, пожелаваме на всички ви едно весело и хубаво лято.
Целувки!
Публикувано: 27 May 2013 - 07:00 PM
Искам да споделя една от най-големите ми радости - винаги когато идваха в нас сестра ми с племенниците затваряхме Кора а сега и Чери в стая, защото големия изпадаше в панически ужас от кучета.
Точно на Великден се случи това:

Не ме питайте как, но беше голям зор, толкова се влюби в нея, че само ни питаше кога ще ни дойде на гости, за да види Чери.
Направихме и първото пътуване на куче и дете с които ходихме до Сандански, там Чери се сприятели с една лабрадорка, която е била водач на сляпо момиче, но пенсионирана поради смяна на адреса на момичето. Не успях да ги снимам, защото и двете черни и все по тъмно си играеха.