Dog.bg Форуми : Лейди от Бургас има нужда от спешна помощ!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лейди от Бургас има нужда от спешна помощ!!!

#81 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2011 - 03:57 PM

Без желание да казвам нещо лошо за никого, мисля, че трябва да търсите стопани на друго място. Ловците не са ми любимци- хора, които убиват за удоволствие - не биха били сред евентуалните осиновители, на което и да било животно, за което аз се грижа. Сега, когато приемния дом не е проблем, ако бях на ваше място бих изчакала подходящите хора.

#82 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2011 - 09:20 PM

Здравейте, приятели :smile: Днес с Лейдичка направихме нова фотосесия, която бързам да ви представя :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2011 - 09:37 PM

Прекрасно куче! Личи си, че вече е почнала да позаглажда косъма.
Дано намери и свестни стопани скоро!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#84 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 12:15 AM

Показване на мнениетоGAG, в 15 January 2011 - 07:42 PM, написа:

Прекрасно куче! Личи си, че вече е почнала да позаглажда косъма.
Дано намери и свестни стопани скоро!

+10 :ae_085: ...Ааааххх наистина се вижда ,че няма нищо общо с първите депресиращи снимки :ae_085: ...Какво да кажа по същество не знам наистина...
Ch@Rlie...Браво и МОЛЯ те докарай историята до чуден край... :wub: :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#85 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 12:28 PM

Радвам се, че вече не предизвикваме депресивни чувства с нашите снимки, а точно обратното :af_089: Сега остава да чакаме да се появи правилния човек. Както се вижда Лейдичка е едра дама, но по акъл е едно голямо бебе-куче. Убедена съм, че няма и годинка. Скача, играе, тича - абсолютна лудетина. Много смешно маршерува от радост с предните крачета, а когато иска да си покаже чувствата към мен такава лапа ми мята отгоре, че ако не ми ставаше смешно, щях да я нашляпам :ab_041: Изобщо пълна е със смешни номера и със сигурност ще внесе много положителна енергия в дома, в който отиде.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2011 - 05:50 PM

Защо ли ми е познато това маршеруване... и съчетано с изправяне на задни крака :wub:

#87 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 12:22 PM

Искам да ви разкажа една интересна история. Лейди и останалата банда кучовци - фоктериер, куцхард, пойнтер, тръгват на разходка в близката горичка. Всички душкат и се радват на природата, а нашата мома...?! Познайте - да, точно така - търси нещо за ядене :ab_041: Съвсем скоро, разбира се, намира - някаква риба край някакво малко вирче и докато другите продължават разходката, нашето момиче сладко похапва. Така бандата се изгубва от поглед и Лейдуна изпада в паника. Колегата ми, който е главния виновник за случката, вижда паникьосаната дългокрачка и започва да й свири, за да я извика. Тя обаче, тъй като не е на себе си, хваща пътя на обратно в див галоп. Останалата част от бандата обръща и тръгва след нея. За радост Лейдуна успява да намери пътя обратно, кой знае може да си е пускала гранулки като Хензел и Гретел, и познайте как я намират :ab_041: Сгушена в точно онова заграждение, от което на три пъти вече се бори да излезе и даже щеше да си ходи по тази причина :ab_041:
Направо уникално зверче е това момиче :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2011 - 02:03 PM

Пореден проблем... Става все по-трудно да се грижа за Лейдуна от разстоянието на града - тя се намира във вилна местност край Бургас. Тъй като ходя по-често вечер, а в двора нямам достъп до осветление, не съм забелязала, че й се е образувал абцес на врата. Най-вероятно като си е мушила главичката в опит да пробие телената ограда и да излезе навън. Днес колегата ми е забелязал и ми каза. Сега тя се нуждае спешно от ветеринар, а аз не знам как да я заведа в регламентираното работно време, защото аз пък работя в Сл. бряг от понеделник до събота без точен час за прибиране в Бургас. Апелирам отново, ако някой живее в къща с двор в Бургас, да приеме Лейди временно. Повече от това няма да има ангажимент....

ПП: Няма да мога да се прибера по светло и днес, поне да видя за каква сериозност на проблема става дума:( Моля дори за няколко дни да намерим дом в града, за да може и да я кастрирам, защото и това е много сериозен проблем.
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2011 - 03:04 PM

Бургазлии, хайде събудете се, моля ви! Има хора, които успяха да предложат реална помощ през хиляди километри... Трудно е да се направи добро, но повярвайте вселената е така устроена, че и най-малката положителна енергия намира начин да се върне обратно при източника си...
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2011 - 09:06 PM

Здравейте! Нито едно запитване за Лейди, а сме на предела на възможностите си с приятеля ми. Днес обиколихме всички ветеринари, които се сетихме след работа, за да започне лечение на топчето на врата, но никъде никой не работеше и си я върнахме обратно. За пореден път се омазахме в калчища и какво ли не друго, защото в двора няма осветление и не стига това, ами накрая едното куче ме ухапа за ръката. Вече не мога да продължавам така. Може да ме съдите, но наистина моите възможности са до тук. Смятам утре да я заведем на вет, да я ваксинираме и после колкото и да не ми се иска ще трябва да я заведем в приюта. Повярвайте, ако бяха нужни само моите усилия, нямаше да го направя, но още двама душе се ангажират,за да мога да се справя, единият, от които ми е най-скъп и важен на света.
В момента като изключим абцеса на врата, тя е в прекрасно здраве според мен, надявам се да се потвърди след прегледа. Даже ми се струва, че е малко над нормата с килограмите. Чувствам вина определено, признавам си, и съм страшно разочарована от всичко.
Благодаря на всички, които ми предложиха помощ. Съжалявам, че всичко трябва да свърши така.
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 January 2011 - 09:12 PM

Нали гледате и пойнтера, какво пречи да се оставя храна и за това куче, не разбирам. Където едно, там и две. Някои имат по много повече в апартаменти.
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2011 - 09:19 PM

Грижим се за пойнтера и още две ловни и в отплата на това Лейди живее там. Къщата се намира на 30 км отиване и връщане общо от града в нерегулирана зона. Ако имах възможност щях да я прибера в къщи, но нямам.
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2011 - 09:23 PM

:ud_009:
Ами имам един приятел от с.Страшимирово (10км от Варна)... той живее в къща с двор и има черен пойнтер (брат на моето куче). Да го питам ли за Лейди? Може да я приюти... има място за още едно куче. Преди имаше една ротвайлерка, но като си разхождал 2-те кучета из къра, тя изяла нещо и за секунди умряла. (миша отрова, май). Много страдаше. Не съм го чувала от лятото...(ние май само тогава се чуваме и виждаме). Ако прецените и имате възможност да я закарате дотам, аз мога да говоря с него дали ще я приеме... Ако я приеме, гарантирам че ще е много обичана и гледана (макар и на двора, но си имат нещо като къща- кошарка)

#94 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2011 - 09:33 PM

carrie, разбира се, че ще я закараме, иска ли питане. Това е възможно най-добрата развръзка, някой свестен човек да я осинови. В момента тя си живее на двор и то не в блестящи условия, но въпреки това се чувства добре. Тя е много енергично куче и в апартамент може би трудно ще си изразходва енергията.
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2011 - 10:04 PM

Не, няма да стане с моят приятел... обещал е да вземе скоро някакво кученце... Обеща да разпитва, ама не вярвам нещо да стане :(
Съжалявам, че не мога да помогна.
Как така никой не откликна от Бургас...

#96 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2011 - 10:09 PM

Все пак ти благодаря, че опита. Трудна е много тази мисия в нашата страна.
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 22 January 2011 - 11:02 PM

Цитат

Как така никой не откликна от Бургас...

Ми така, както винаги carrie.
Не веднъж сме търсили спешно приемен дом - но, никога, никой не е помагал...за това просто си ги прибираме по къщите, когато искаме да спасим някой.
В резултат - всички сме със 100 животни.
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 January 2011 - 03:30 AM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 22 January 2011 - 08:11 PM, написа:

Смятам утре да я заведем на вет, да я ваксинираме и после колкото и да не ми се иска ще трябва да я заведем в приюта.

За да има смисъл от ваксината трявба да изчакате поне седмица.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#99 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2011 - 10:15 AM

в неделя работи ветеринарна амбулатория Коала, намира се в Меден Рудник, бл. 244, в новите кооперации до Резвая
тел. 0888402013

#100 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2011 - 06:27 PM

Оставихме прегледа за понеделник. Тогава, ако е възможно, ще я ваксинираме. Разбира се, ще изчакаме седмица или колкото трябва, за да подейства и тогава ще я заведем в приюта. Мисля да оговоря и кастрация, ако ми е възможно финансово. Толкова мога да направя. Наистина ми е много гадно, затова ви моля да не ме нападате. Освен това смятам да я посещавам събота и неделя в приюта и да следя как е.

ПС: Пойнтерът също е с травма на лапата. Разцепила му се е възглавничката много лошо. Не знам и него какво ще го правим.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема