Лейди от Бургас има нужда от спешна помощ!!!
Публикувано: 13 January 2011 - 01:37 PM
Бургас и региона е много назад по отношение на бездомните животни. Хората гледат лъскавото и съдържанието не ги интересува. Не искам никого да обидя, защото има и много свестни хора, като тези от Фондация "Приятели на животните",прекрасната ТараТ, която осинови Деди, но такива хора все още са капка в море.
Публикувано: 13 January 2011 - 01:48 PM
По - съвестен не само ловджия ,а и човек от моя съпруг не познавам.От Бургас сме ,но живеем на село/защото ни е с пъти по приятно и удобно/.Така че вероятно се досещате ,че условия за отглеждане на куче има.Селото е Твърдица,савсем близко до града.Ще разговарям със съпруга ми относно това което ми писахте и отново ще пиша .Аз днес му казах че кучето е в резервата,дано не е дошъл да го търси

Публикувано: 13 January 2011 - 01:57 PM
dikari, в 13 January 2011 - 12:00 PM, написа:
dikari,чудесно съм прочела всичко,моля не си позволявай да анализираш мен,а е по-добре да отговаряш за себе си.Съпръгът ми от целия си съзнателен живот се занимава с кучета и то ловджийски и баща му и дядо му,така че се самнявам дали ще да е импулс.А що се отнася до вниманието-то си е наш проблем!
Публикувано: 13 January 2011 - 02:00 PM
Ch@Rlie, в 13 January 2011 - 01:00 PM, написа:
А за кое куче говорите, че е търсил вашия съпруг, и в кой резерват - не ми стана ясно.
Не ,не е резерват,а частен дом,но кучето беше 1:1 същото,затова като го видях и се зарадвах много,че може би ще му удволетворя мечтата.
Публикувано: 13 January 2011 - 02:09 PM

Публикувано: 13 January 2011 - 02:31 PM
taraT, в 13 January 2011 - 01:14 PM, написа:

tarat за саразъм ли говориш?А стига де и се дръжте прилично а.Що трябва да ме познавате ,та вие не ме познавате и започнахте да ме анализирате тук,а ако ме познавахте то тогава незнам.И изобщо не се сещам ,защо се месите във съдбата на това куче и разговорите ми с Чарли.тарат ми много е естествено и ясно ,че без съпруга ми няма да дойда ,че нали трябва той да си кажи мнението.А вие останалите не влизайте в излишни коментари,не понасям някак си излишното самочувствие.Благодаря предварително!
Публикувано: 13 January 2011 - 02:36 PM
Ch@Rlie, в 13 January 2011 - 01:11 PM, написа:
Чарли ,да зная че става вапрос за това куче,показах го на моя мъж тази сутрин и той каза че е смеска между пойнтер и куцхаард ,нго по скоро първото,ще трябва да се види на живо.А за това дали става за лов е много рано да се каже,започват да работят кам годинка и половина някаде.Може да се видим ако искаш тази вечер или утре вечер още.Както е удобно
Публикувано: 13 January 2011 - 02:47 PM
Ако се окаже, че няма ловни инстинкти - какво става с него?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 January 2011 - 03:01 PM

Също искам да отбележа, че ТараТ е един от хората реално оказал помощ на кучето и има право да се интересува от бъдещето му. Моля да не се стига до обиди. Никой не ви напада лично, просто всички искат да са сигурни в добрата развръзка. В момента, в който се види, че сте съвестни хора, всички ще ви се радват от сърце, както може да видите в др. теми.
Публикувано: 13 January 2011 - 03:14 PM
П.П. И си позволявам една малка провокация - кучетата, които не стават за лов се застрелват, за да не пречат. Така е в 90% от случаите.
Публикувано: 13 January 2011 - 03:20 PM
Ch@Rlie, в 13 January 2011 - 02:06 PM, написа:

Също искам да отбележа, че ТараТ е един от хората реално оказал помощ на кучето и има право да се интересува от бъдещето му. Моля да не се стига до обиди. Никой не ви напада лично, просто всички искат да са сигурни в добрата развръзка. В момента, в който се види, че сте съвестни хора, всички ще ви се радват от сърце, както може да видите в др. теми.
Не искам повече да влизам в излишни словоизлияния.Когато се видим ще говорите с мъжа ми.Ако не може по - скоро то тогава в неделя!
До скоро!!!
Публикувано: 13 January 2011 - 03:22 PM

Публикувано: 13 January 2011 - 03:37 PM
taraT, в 13 January 2011 - 02:25 PM, написа:
Кастрацията според мен нека направи новият му стопанин ако реши.Мнението ми е ,че така е възмовно да се повлияе на половина 50/50 % на решението за евентуални стопани.Постоянният му стопанин има правота да реши дали кучето му ще има потомство или не.Що се отнася до неработищите кучете ,че се застрелжат според мен е пална -ИДЕОТЩИНА И КРИТЕНИЗЪМ.атова е подсъдимо дори.А в ръцете на моя мъй няма куче което на не проработи.Аз мисля че някаде споменах че имаме и англииски сетер.Вижте ако вие е интересно
Публикувано: 13 January 2011 - 03:48 PM
"излишни словоизлияния"... та хората тук задават само жизненоважни въпроси! Бъдещето на Лейди интересува всички тук! И всички са съпричастни кой с каквото има възможност.
И още нещо - не мога да разбера как така 2-3 поколения ловци ще търсят кучета от обяви в "Без дом".
И последен коментар от моя страна относно НадяТ - цитат "Що се отнася до неработищите кучете ,че се застрелжат според мен е пална -ИДЕОТЩИНА И КРИТЕНИЗЪМ.атова е подсъдимо дори.А в ръцете на моя мъй няма куче което на не проработи." -
Нима никой не нарушава законите? За съжаление такава е действителността в България... и ако не сте съгласни с това - тогава се съмнявам във вашата искренност. А мъжът ви щом е толкова добър - моля дайте ми телефон за връзка с него - може да се възползвам от тази негова способност, срещу добро заплащане, естествено!
Публикувано: 13 January 2011 - 03:54 PM
carrie, в 13 January 2011 - 02:53 PM, написа:
"излишни словоизлияния"... та хората тук задават само жизненоважни въпроси! Бъдещето на Лейди интересува всички тук! И всички са съпричастни кой с каквото има възможност.
И още нещо - не мога да разбера как така 2-3 поколения ловци ще търсят кучета от обяви в "Без дом".
Не търсим кучета ,а случайно се натъкнахме и защо не като имаме възможност да ги гледаме.Ок Чарли,съжалявам, но ще се наложи да се откажим от кучето,тук хората явно са решила да се заяждат ,а не наистина да осигурят уюта на едно куче.Нищо не се постига така-напротив,много излишни неща се казват.Съжалявам Чарли ,но не искма да подлагам семейството си на такива съмнения и критики.