Dog.bg Форуми : НОРМАЛНО ЛИ Е ТОВА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

НОРМАЛНО ЛИ Е ТОВА

#61 Потребителят е офлайн   el@80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2011 - 07:26 PM

То няма да се отглежда в апартамент само за момента поне до март да се стопли малко още ме малък да го оставя на вън в студа поне на мен ме е жал

#62 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2011 - 07:31 PM

Показване на мнениетоel@80, в 02 January 2011 - 06:31 PM, написа:

То няма да се отглежда в апартамент само за момента поне до март да се стопли малко още ме малък да го оставя на вън в студа поне на мен ме е жал

рибката иска аквариум
папагала клетка
пекинеза възглавница на дивана..
всяко животно си иска своето
вълкодав ли е иска простор,иска слънце да го пече дъжд да го вали и сняг да гази..това са сурови кучета и спартанските условия по им прилягат от апартамента и удобствата му дори и малки като са :md_064:
Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2011 - 07:33 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 02 January 2011 - 06:24 PM, написа:

на теб ти пращах един клип,кои мислиш е там истинския вълкодав назар или батир?
и кои е запазил качествата на смелия и силен воин от средна азия човека произвел назар или този произвел батир?

Дидо много добре знаеш че няма да коментирам

#64 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2011 - 07:35 PM

Показване на мнениетоHARPS, в 02 January 2011 - 06:38 PM, написа:

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 02 January 2011 - 06:24 PM, написа:

на теб ти пращах един клип,кои мислиш е там истинския вълкодав назар или батир?
и кои е запазил качествата на смелия и силен воин от средна азия човека произвел назар или този произвел батир?

Дидо много добре знаеш че няма да коментирам

зная че няма,но и отговора зная :md_064:

#65 Потребителят е офлайн   el@80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2011 - 10:13 AM

Да аз зная че те обичат на вън да стоят и че студа им се отразява добре но той е още малък а тая снимка дето сте я публикували те са с майка им и тя ги топли а сега той е отглеждан в апартамент и изведнъж да го изкарам на студа да не му стане нещо ако настине.

#66 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2011 - 10:40 AM

Показване на мнениетоarina, в 02 January 2011 - 05:47 PM, написа:

Напротив! Много погрешно сте ме разбрал! Нямам нищо против породата!!! Друг е въпросът, че няма са си взема такова куче, защото ме е страх, че няма да мога да го овладея, ще предизвика инцидент, а след това и то самото може да пострада от отмъщението на някого! Това не значи, че искам да обидя някого, само защото има такова куче - та и аз съм била собственик на НОК, а пък съседът ми - също НОК-притежател го пуска да скита, бие се и хапе наред, а после твърди, че "той си бил такъв, злобничък!" Е как пък мойто за тези 13 год. не беше пуснато така безконтролно да се вихри.... !

А в момента какво гледа госпожата по литература ?

#67 Потребителят е офлайн   el@80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2011 - 10:47 AM

Не ви разбрах въпроса господине

#68 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 January 2011 - 11:26 AM

моето скромно мнение ,е че авторката на темата въобще си няма представа какво куче има,нито какво да очаква от него,нито как трябва да се отнася с него..въобще и е тъмна индия..
да не говорим че иска да разбере въпрос ,който не беше за нея..
щяло да му бъде студено-в момента моите сутрин ги намирам затрупани от снега,и да между тях има и палета...
мястото на вълкодава( а въобще на всички кучета,изключвайки декоративните) е навън-там кучето се чувства свободно,и в нормалната си среда..
и тъй като очаквам някой да почне да твърди обратното-недейте,няма смисъл..този спор сме го водили къде ли не..
и да,НОК няма нищо общо с вълкодавите,отдавна НОК-овете са загубили тези качества,с които е създадена породата..
поздрави и за много години на всички

#69 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2011 - 11:35 AM

Показване на мнениетоnavar, в 03 January 2011 - 09:31 AM, написа:

моето скромно мнение ,е че авторката на темата въобще си няма представа какво куче има,нито какво да очаква от него,нито как трябва да се отнася с него..въобще и е тъмна индия..
да не говорим че иска да разбере въпрос ,който не беше за нея..
щяло да му бъде студено-в момента моите сутрин ги намирам затрупани от снега,и да между тях има и палета...
мястото на вълкодава( а въобще на всички кучета,изключвайки декоративните) е навън-там кучето се чувства свободно,и в нормалната си среда..
и тъй като очаквам някой да почне да твърди обратното-недейте,няма смисъл..този спор сме го водили къде ли не..
и да,НОК няма нищо общо с вълкодавите,отдавна НОК-овете са загубили тези качества,с които е създадена породата..
поздрави и за много години на всички

:ba_025:
Браво Навар...Много добре обобщено...
Точно почнах да си мисля,че Aз нещо не съм в ред или най малкото съм си загубила способността за обективна преценка,разбиране и поглед над нещата...

P.S...C теб не винаги сме на едно мнение :ab_041:,но в този случай съм абсолютно съгласна...

Това мнение е редактирано от grigo009: 03 January 2011 - 12:22 PM

User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#70 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2011 - 12:44 PM

Показване на мнениетоHARPS, в 03 January 2011 - 09:45 AM, написа:

Напротив! Много погрешно сте ме разбрал! Нямам нищо против породата!!! Друг е въпросът, че няма са си взема такова куче, защото ме е страх, че няма да мога да го овладея, ще предизвика инцидент, а след това и то самото може да пострада от отмъщението на някого! Това не значи, че искам да обидя някого, само защото има такова куче - та и аз съм била собственик на НОК, а пък съседът ми - също НОК-притежател го пуска да скита, бие се и хапе наред, а после твърди, че "той си бил такъв, злобничък!" Е как пък мойто за тези 13 год. не беше пуснато така безконтролно да се вихри.... !

Ако въпросът е към мен, /макар че не съм госпожа по литература, а само ме дразни неграмотното писане/ в момента се грижа за Бернско пастирско куче - също прекрасна порода, с чиито нужди и особености всеки отговорен собственик трябва да се съобразява. Предишното ми куче почина на 13 години.

#71 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2011 - 12:55 PM

Показване на мнениетоarina, в 03 January 2011 - 11:49 AM, написа:

Показване на мнениетоHARPS, в 03 January 2011 - 09:45 AM, написа:

Ако въпросът е към мен, /макар че не съм госпожа по литература, а само ме дразни неграмотното писане/ в момента се грижа за Бернско пастирско куче - също прекрасна порода, с чиито нужди и особености всеки отговорен собственик трябва да се съобразява. Предишното ми куче почина на 13 години.

А не ви ли е страх, че е голямо и трудно ще го овладеете и ако не дай си боже стане някой инцидент ???
п.с. спирам да се заяждам, лек ден

#72 Потребителят е офлайн   el@80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2011 - 01:02 PM

Защо в тия форуми всеки с всеки се заяжда не може ли по спокойно бе хора нали за това са форумите за обмяна на опит мнения а не за зяядици и тем подобни обиди от сорта кой как отглежда своето куче колко е добърв това и тем подобни хора сме все пак и за да напише някой нещо той търси съвет обмяна на опит не обиди и заяждания лек ден на всички .

#73 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2011 - 01:31 PM

Показване на мнениетоel@80, в 03 January 2011 - 11:07 AM, написа:

Защо в тия форуми всеки с всеки се заяжда не може ли по спокойно бе хора нали за това са форумите за обмяна на опит мнения а не за зяядици и тем подобни обиди от сорта кой как отглежда своето куче колко е добърв това и тем подобни хора сме все пак и за да напише някой нещо той търси съвет обмяна на опит не обиди и заяждания лек ден на всички .

Ааааа sorry ,ма тук ми идваш малко в повече...
Къде видя заяждане бе човек?!
Сама си направила избор на куче...като искаш меко и галещо отношение,що не си взе пекинез?!
Защо първо не се научиш да отсяваш и вникваш малко по задълбочено в това,което се опитват да ти кажат хората?!
3а 4-ри страници не се ли усети ,какъв интелигентен и важен по своето значение въпрос зададе в началото на темата?!А и на всичко отгоре и го затвърди с някои последващи бисери... :dry:
Съжалявам,но като си почнала хорото,гледай до край да го изкараш и то качествено(просто нямаш право на грешка)...
Никoй не се е родил научен и ако евентуално някоя стъпка не ти е ясна...чети,гледай, учи се,попивай...не се жалвай,че се спъваш и някои ти прави забележка за това... :ae_085: Напротив възползвай се и се коригирай :ae_085:

P.s...Започваш да ме съмняваш и по характер дали имаш необходимите качества,за да гледаш подобно куче...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#74 Потребителят е офлайн   el@80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2011 - 01:40 PM

И какви качества трябва да имам за да отглеждам такова куче според теб би ли разиаснил че нещо не разбрах какво искаш да кажеш?

#75 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 January 2011 - 01:49 PM

Боже,колко мъка има по тоя свят,боже....

#76 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 January 2011 - 03:23 PM

Може би трябва да имаш твърд характер (да не си докачлив , да не се отказваш лесно , и да не си миловидно жалостив)
Повечето доминантни породи са доста инатливи , а предадеш ли фронта почти отива към загоба от твоя страна ...
Трябва да си човек които държи и отстоява на своите принципи с цената на всичко това е мн важно за да научиш кучето на определени правила ...

ако не притежаваш тези качества неможеш да си лидер, лидерското място ще бъде заето от кучето и повярваи ми това няма да ти хареса!

ако съм пропуснала нещо моля да бъда допълнене
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2011 - 08:46 PM

Показване на мнениетоel@80, в 03 January 2011 - 12:45 PM, написа:

И какви качества трябва да имам за да отглеждам такова куче според теб би ли разиаснил че нещо не разбрах какво искаш да кажеш?

всеки може да напише всичко,ти се научи да отсяваш..така по малко нерви ще изхабиш :md_064:
както казахме вълкодавите са една особенна категория корави кучета и е добре да се осведомиш за тях наи вече от хората които ги гледат и познават

#78 Потребителят е офлайн   elena_78_78 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 06:19 PM

здравей историята и при нас беше същата,взехме каракачанка на три месеца беше мъничка решихме да си е гледаме горе/имаме голяма тераса/ за да свикни с нас,и така решихме да я оставим и през зимата да не и е студено/половината тераса е веранда/но как то знаете тази порода е доста едра/вече сме близо 9месеца/онзи ден нещо взе да буйства мисля,че доста се уплаши от няколко дневното пукане на пиратки и започна да удря с лапи по стъклото на вратата и естествено го счупи,сменихме го, а когато я изкарваме за разходка не дай си боже да се изплъзни мисля, че филмът за кучето беляжията Бетовен сте го гледали докато я хвана във вкъщи все едно е минал танк,сега чакам да дойди пролет избрали сме едно по-голямо место от задният двор да и заградим и там да си тича на воля,и мисля че ще се чувства много по добре долу на двора,та мисълта ми бе че големите кучета се гледат много трудно вътре тези кучета имат нужда от двор да тичат на воля,ние си ги обичаме и гледаме да са по близо до нас но породата не отговаря,но като приятели са страхотни кучета,дано да ти помогнах,късмет.

#79 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 07:55 PM

:ab_041: ...................има едни каракачанки ,където Бетовен им е дядо,вашата да не е от тях ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg

#80 Потребителят е офлайн   Евтим Стамболов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 08:00 PM

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 06 January 2011 - 07:00 PM, написа:

:ab_041: ...................има едни каракачанки ,където Бетовен им е дядо,вашата да не е от тях ?

Ти защо се подиграваш бе тва е пернишко-алпииска-спасителна овчарка маи завиждаш че нямаш такова :ab_041:
User's Signature

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни