НОРМАЛНО ЛИ Е ТОВА
Публикувано: 02 January 2011 - 07:31 PM
el@80, в 02 January 2011 - 06:31 PM, написа:
рибката иска аквариум
папагала клетка
пекинеза възглавница на дивана..
всяко животно си иска своето
вълкодав ли е иска простор,иска слънце да го пече дъжд да го вали и сняг да гази..това са сурови кучета и спартанските условия по им прилягат от апартамента и удобствата му дори и малки като са
Публикувано: 02 January 2011 - 07:33 PM
Дидо Георгиев, в 02 January 2011 - 06:24 PM, написа:
и кои е запазил качествата на смелия и силен воин от средна азия човека произвел назар или този произвел батир?
Дидо много добре знаеш че няма да коментирам
Публикувано: 03 January 2011 - 10:13 AM
Публикувано: 03 January 2011 - 10:40 AM
arina, в 02 January 2011 - 05:47 PM, написа:
А в момента какво гледа госпожата по литература ?
#68 Guest_navar_*
Публикувано: 03 January 2011 - 11:26 AM
да не говорим че иска да разбере въпрос ,който не беше за нея..
щяло да му бъде студено-в момента моите сутрин ги намирам затрупани от снега,и да между тях има и палета...
мястото на вълкодава( а въобще на всички кучета,изключвайки декоративните) е навън-там кучето се чувства свободно,и в нормалната си среда..
и тъй като очаквам някой да почне да твърди обратното-недейте,няма смисъл..този спор сме го водили къде ли не..
и да,НОК няма нищо общо с вълкодавите,отдавна НОК-овете са загубили тези качества,с които е създадена породата..
поздрави и за много години на всички
Публикувано: 03 January 2011 - 11:35 AM
navar, в 03 January 2011 - 09:31 AM, написа:
да не говорим че иска да разбере въпрос ,който не беше за нея..
щяло да му бъде студено-в момента моите сутрин ги намирам затрупани от снега,и да между тях има и палета...
мястото на вълкодава( а въобще на всички кучета,изключвайки декоративните) е навън-там кучето се чувства свободно,и в нормалната си среда..
и тъй като очаквам някой да почне да твърди обратното-недейте,няма смисъл..този спор сме го водили къде ли не..
и да,НОК няма нищо общо с вълкодавите,отдавна НОК-овете са загубили тези качества,с които е създадена породата..
поздрави и за много години на всички
Браво Навар...Много добре обобщено...
Точно почнах да си мисля,че Aз нещо не съм в ред или най малкото съм си загубила способността за обективна преценка,разбиране и поглед над нещата...
P.S...C теб не винаги сме на едно мнение
Това мнение е редактирано от grigo009: 03 January 2011 - 12:22 PM

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 03 January 2011 - 12:44 PM
HARPS, в 03 January 2011 - 09:45 AM, написа:
Ако въпросът е към мен, /макар че не съм госпожа по литература, а само ме дразни неграмотното писане/ в момента се грижа за Бернско пастирско куче - също прекрасна порода, с чиито нужди и особености всеки отговорен собственик трябва да се съобразява. Предишното ми куче почина на 13 години.
Публикувано: 03 January 2011 - 12:55 PM
arina, в 03 January 2011 - 11:49 AM, написа:
HARPS, в 03 January 2011 - 09:45 AM, написа:
Ако въпросът е към мен, /макар че не съм госпожа по литература, а само ме дразни неграмотното писане/ в момента се грижа за Бернско пастирско куче - също прекрасна порода, с чиито нужди и особености всеки отговорен собственик трябва да се съобразява. Предишното ми куче почина на 13 години.
А не ви ли е страх, че е голямо и трудно ще го овладеете и ако не дай си боже стане някой инцидент ???
п.с. спирам да се заяждам, лек ден
Публикувано: 03 January 2011 - 01:02 PM
Публикувано: 03 January 2011 - 01:31 PM
el@80, в 03 January 2011 - 11:07 AM, написа:
Ааааа sorry ,ма тук ми идваш малко в повече...
Къде видя заяждане бе човек?!
Сама си направила избор на куче...като искаш меко и галещо отношение,що не си взе пекинез?!
Защо първо не се научиш да отсяваш и вникваш малко по задълбочено в това,което се опитват да ти кажат хората?!
3а 4-ри страници не се ли усети ,какъв интелигентен и важен по своето значение въпрос зададе в началото на темата?!А и на всичко отгоре и го затвърди с някои последващи бисери...
Съжалявам,но като си почнала хорото,гледай до край да го изкараш и то качествено(просто нямаш право на грешка)...
Никoй не се е родил научен и ако евентуално някоя стъпка не ти е ясна...чети,гледай, учи се,попивай...не се жалвай,че се спъваш и някои ти прави забележка за това...
P.s...Започваш да ме съмняваш и по характер дали имаш необходимите качества,за да гледаш подобно куче...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 03 January 2011 - 03:23 PM
Повечето доминантни породи са доста инатливи , а предадеш ли фронта почти отива към загоба от твоя страна ...
Трябва да си човек които държи и отстоява на своите принципи с цената на всичко това е мн важно за да научиш кучето на определени правила ...
ако не притежаваш тези качества неможеш да си лидер, лидерското място ще бъде заето от кучето и повярваи ми това няма да ти хареса!
ако съм пропуснала нещо моля да бъда допълнене
Публикувано: 03 January 2011 - 08:46 PM
el@80, в 03 January 2011 - 12:45 PM, написа:
всеки може да напише всичко,ти се научи да отсяваш..така по малко нерви ще изхабиш
както казахме вълкодавите са една особенна категория корави кучета и е добре да се осведомиш за тях наи вече от хората които ги гледат и познават
Публикувано: 06 January 2011 - 06:19 PM
Публикувано: 06 January 2011 - 08:00 PM
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 06 January 2011 - 07:00 PM, написа:
Ти защо се подиграваш бе тва е пернишко-алпииска-спасителна овчарка маи завиждаш че нямаш такова

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +