Dog.bg Форуми : Сурово месо...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сурово месо... Оцени темата: ***** 1 Гласове

#21 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 May 2006 - 08:28 PM

Ето и на руски за натуралното хранене.
Всъщност, на руски има доста материали по тази тема.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#22 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 May 2006 - 09:31 PM

Цитат

В никакъв случай със сурово месо.Всичко трябва задължителсно да е минало топлинна обработка.А храната на гранули не е желателна.Загубих котка преди години от нея.Води до бъбречни заболявания и стомашно-чревни при редовен прием.От опит казвам.

До колкото знам, това за храната и бъбреците важи само за евтините храни?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#23 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 May 2006 - 09:35 PM

Цитат

Цитат

В никакъв случай със сурово месо.Всичко трябва задължителсно да е минало топлинна обработка.А храната на гранули не е желателна.Загубих котка преди години от нея.Води до бъбречни заболявания и стомашно-чревни при редовен прием.От опит казвам.

До колкото знам, това за храната и бъбреците важи само за евтините храни?

Да.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#24 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 08:48 AM

super best r) Хммм я да видим сега ,аз доколко знам на всяко едно куче трябва да се дават обезпаразитяващи на всеки три месеца ,беше ми обяснено от ветеринаря ,че това се прави за да не може дори и да попадне в организма на кучето ларва на тения или глист ТЯ да се развие .Следователно (това е моята логика) независимо дали кучето ще се зарази от боклуците които яде и души навън или ччрез консумация на сурово месо то при условие ,че ние редовно го обезпаразитяваме възможноста тези "гадове"да се развият е сведена до минимум 1super
Лично аз редовно ощастливявам Каспър със сурово месце и телешки кокалчета ,естествено като добавка към гранулираната храна
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#25 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2006 - 04:25 PM

Ако смяташ да сведеш опасността до такъв чак минимум, 3 месеца са мнооого дълъг срок.
Не ми се рови сега да гледам кои паразити за колко време се развиват и снасят яйца, но можеш сам да провериш.

#26 Потребителят е офлайн   Joanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 06:11 PM

bushkata,храната беше на Роял Канин.Не мисля,че е евтина.Котката ми беше много капризна и не докосваше друга!Но в резултат на продължителната и честа употреба стана причина за нейната смърт!

#27 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 May 2006 - 07:04 PM

Цитат

bushkata,храната беше на Роял Канин.Не мисля,че е евтина.Котката ми беше много капризна и не докосваше друга!Но в резултат на продължителната и честа употреба стана причина за нейната смърт!

Хм, плашиш ме... чувала съм такива работи само за евтините храни, в момента моите ядат Канин-само, точно заради тези неща я избрах, дано не греша bl)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#28 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 May 2006 - 07:11 PM

Цитат

моля те - как защо и кой реши че тази храна е убила животното ти. bl)
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Pilio Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2006 - 08:03 AM

Знам и друг случай на заболяла котка в следствие на хранене само с гранулирана храна. Имаше доста проблеми горкичкото( имаше крув в урината) Лекарят казал, че извесно време трябва да спрат гранулите, но котето не иска да яде друго

#30 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 03 May 2006 - 08:33 AM

има различни гами храни и при положение че една от тях е катализатор за образуване на струвитни камъни има друга гама която и предназначена точно за такива организми - хората правят слидната грешка, когато купуват от зоомагазина - правят смес от различните гами храни по съвет на магазинера ,който не е ветеринарен лекар и така баланса на храната с която хранят абсолютно се нарушава - имайте го в предвид

когато взимате дадена гранула тя е съобразена със определени физиологични нужди на организма - примерно / давам пример с юкануба за котки/ има различни храни за възрастни - със проблеми със оксалатни камъни /вет . храна / , за котки със струвитни камъни / вет храна / , които се давата на проблемни котки след изследване на урината за седимент
и обикновенните храни на юкануба за котки които са със насоченос за поддържане на оптимално рН - т.е за струвитни камъни и за подпомагане необразуване на белтъчен седимент всяка една от тях е за определено физиологично състояние

#31 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 May 2006 - 09:50 AM

Ми да- не питат лекар за видовете гранули според нуждите на животното какво остава да изследват урина за целтта....После им виновна храната.
Така или иначе темата е за суровота месо и ще е най- добре да имаме мнение от лекар за това.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 01:42 PM

Цитат

Сутрин - гранули, вечер - готвенко. Много лоша комбинация.

защо Mil?....доколкото знам и ориза и морковите и др. селенчуци ( без бобовите) са полезни
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#33 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2006 - 01:46 PM

Храносмилателната система на кучето се настройва в зависимост от това дали го храните със суха храна или с натурална. Процесите в двата случая са различни (не съвсем точно казано, по-скоро е различен съставът на стомашно-чревната флора), затова не се правят резки преходи между двете.
Правейки това всеки ден, буквално побърквате стомаха на кученцето.
Гранулираните храни са балансирани, съдържат всичко необходимо, вкл. ориз и зеленчуци. Ако искате да добавяте към тях нещо, което смятате за безценно, по-добре да е на всяко хранене, в постоянно съотношение.

#34 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 02:06 PM

ок разбрах....благодаря
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#35 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2006 - 05:12 PM

А има ли проблем да се смесват гранулите със суровото месо като едното е допълнение към другото? Ако не - горе-долу в какво съотношение трябвада са?
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#36 Потребителят е офлайн   Петър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 07:28 PM

Опасно ли е суровото месо? Какъв е риска за кучето, ако отвреме-навреме го храня със сурово месо?

#37 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 07:54 PM

Доколкото знам ,не е подходящо да яде сурово месо,защото точно от него може да хване тения. Не съм много сигурна ,и не Твърдя ,че е така,така съм чувала.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Петър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 11:04 PM

Въпроса ми май увисна във въздуха поради факта, че всички храните кучетата си с изкуствена храна и нямате много опит с нормалната. Надявам се все пак някой ветеринарен доктор да изрази мнението си по въпроса.

#39 Потребителят е офлайн   Петър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 11:38 PM

Благодаря на модератора, че премести темата. Не знаех, че има такава. От прочетеното си направих следния извод: сурово месо е рисковано да се дава заради вероятността кучето да се зарази от тения (а от там и стопанина). Добре, тогава променям въпроса си. Знам че има свинска и котешка тения. Това означава ли, че телешкото, говеждото и пилешкото месо не са носители на тения или с други думи не са носители на фатални болести (паразити)?

#40 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 11:48 PM

Кучето не е диво животно-или вече не.Знам на 100% че сурово месо не трябва да се дава.Иначе нямаше да си играя да готвя.Наистина-не рискувайте!
User's Signature

Вани и Лори

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни