Dog.bg Форуми : Подариха ми бебе питбул

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Подариха ми бебе питбул

#1 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2011 - 10:39 PM

Вчера мои познати ми подариха бебе питбул,което останало от кучилото.Аз отказвах,но те ми казаха ,че щяло да отиде на улицата.И сега си го гледаме.Само спи и яде.Има си някакви изградени хигиенни навици,така че няма проблем с това.Но въпроса ми е как точно се възспитава породата,как се разбира с други кучета /защото голдъна не е много доволен и някак го избягва/,може ли някак да съжителстват /незнам за тази порода но са ми казвали,че са много злобни/.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 24 January 2011 - 03:06 AM

Честито първо! И питбулите не са злобни, много са милички даже (е, ако е възпитано зле може и да има изключения), казвам го по мои наблюдения, не са ми сред любимите породи , но са много умни и енергични. Колкото до голдъна - нормално е да се чувста , да речем "застрашен" или по - точно му е странен новият гостенин. Ще свикнат и ще са неразделни, но и вие трябва да се потрудите за това. Трябва да ги приобщите един към друг и ще станат дружки :ab_041: . Колкото до обучението , опит нямам, но във форума са писали толкова много компетентни хора и ако прочетете темите за питчета ще научите това което ви трябва. Пожелавам ви успех и да ви носи много радост малкия мъник! :ba_025: . Освен това браво , че сте го задържали, повечето хора не биха са наели да отглеждат повече от две кучета , :rc_036: .

П.С. Но ако все пак решите, че не можете да го гледате, нямате възможност - каквато и да е, помислете кое е най-добре за мъника и му потърсете дом в който той ще се чувства добре.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#3 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 24 January 2011 - 10:57 AM

Бебока е разкошен :wub: С правилната социализация можете да сведете до минимум агресията спрямо себеподобни.Събирайте от малко с всякакви добронамерени кучета,работете с него,команди,правила и ще получите един разкошен представител на тази порода.Заповядайте в питбулския форума :smile: http://www.pitbull-bg.org/forum/
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4 Потребителят е офлайн   deniasi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2011 - 12:33 PM

:wub: :wb_052:
Бебчето ти е страхотно!!!Не се притеснявай за породатаПри правилно възпитание и социализация няма да имаш никакъв проблем.А това ,че имаш още едно куче е още по добре за кутрето.Кучета ти ще свикнат едно с друго и след време ще бъдан неразделни. :beer:
Аз в момента имам Американски Стафордшир и Българско Овчарско Куче и двете кучета не могат едно без друго.Като взех Стафа имах два пекинеза (за съжаление миналата година умряха от старост) и тричките се разбираха прекрасно. :ba_025:

#5 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2011 - 01:52 PM

Днес ходихме на ветеринар за профелактичен преглед :af_089: .Имаме си паспорт и трите първоначални ваксини :smile: .Ще си го гледаме,нямаме избор :be_107: .Голдъна вече го прие,но колкото до разходката на малкия имам затруднения :dh_188: .Не върви на повод а когато го пусна в едно загръждение тича като побеснял но и за секунда не ме изгубва от поглед :dog: .Пробвах с награди да върви но вече се беше достатъчно нахранен и отказваше дори да ги слагам пред него.Приемам съвети за научаването му да ходи на повод защото и вкъщи не иска. :eg_033:Имам и още един въпрос:защо се купирват ушите?

#6 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 24 January 2011 - 01:54 PM

Показване на мнениетоmaxy, в 24 January 2011 - 12:57 PM, написа:

Имаме си паспорт и трите първоначални ваксини.

Може ли глупав въпрос - и трите наведнъж?!

#7 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2011 - 01:57 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 24 January 2011 - 12:59 PM, написа:

Показване на мнениетоmaxy, в 24 January 2011 - 12:57 PM, написа:

Имаме си паспорт и трите първоначални ваксини.

Може ли глупав въпрос - и трите наведнъж?!

Кучето е на около 3 месеца и ми го подариха с паспорта и поставени ваксини

#8 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2011 - 02:07 PM

Показване на мнениетоmaxy, в 24 January 2011 - 10:57 AM, написа:

Имам и още един въпрос:защо се купирват ушите?

Не е нужно, не е законно вече и ако не държите наистина много на това, спестете травмата и пълната упойка на животното.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2011 - 02:11 PM

Показване на мнениетоironic_, в 24 January 2011 - 01:12 PM, написа:

Показване на мнениетоmaxy, в 24 January 2011 - 10:57 AM, написа:

Имам и още един въпрос:защо се купирват ушите?

Не е нужно, не е законно вече и ако не държите наистина много на това, спестете травмата и пълната упойка на животното.

Аз мислех,за да се предотврати някакво заболяване,но ще чета повече.Никога нямаше да си взема питбул.

#10 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 24 January 2011 - 02:16 PM

Ушите се купират,за да изглежда кучето по яко,ако така мога да се изразя.За това не го правете и не подлагайте животинчето на тази излишна интервенция,освен че е незаконно е и абсолютно ненужно.Относно повода,пуснете го на земята и го викайте с наградка,дори можете храната,която е за консумация в къщи да я използвате в случая,хем ще е гладно,хем ще привиква.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2011 - 02:22 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 24 January 2011 - 01:21 PM, написа:

Ушите се купират,за да изглежда кучето по яко,ако така мога да се изразя.За това не го правете и не подлагайте животинчето на тази излишна интервенция,освен че е незаконно е и абсолютно ненужно.Относно повода,пуснете го на земята и го викайте с наградка,дори можете храната,която е за консумация в къщи да я използвате в случая,хем ще е гладно,хем ще привиква.

Ще се учим.Как се привиква в по-късен етап към наморник,защото тук бяха глобили 2 пъти един приятел с ротвайлер,който е по-мил от коте

#12 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 30 January 2011 - 12:35 PM

Първо и аз да ви поздравя за новата,неочаквана и както разбрах,не баш желана,придобивка. Кученцето е разкошно а този цвят специално е страхотен.

Второ,за купирането,моля ви,не го правете.Вече,слава богу,не е законно,а и е жестоко и ненужно.Ушенцата му са си прекрасни и съм сигурна,че и то си ги харесва. :ae_085:

Трето,за ходенето на повод - напълно нормално е да не му харесва и да не слуша. Оставяйте го да го влачи и да свиква с него,както се каза по-горе,също така,вземайте го понякога и го дръжте,ама не го дърпайте,а ходете след него.По-нататък вече почнете да го насочвате накъде да ходи и псенцето ще свикне и ще научи,че каишката е нещо хубаво,защото означава разходка. :wd_043:

Четвърто,за намордника...по-добре да свикне с него по-отрано,защото после ще прави всичко възможно да го махне.Наш пит така скъса няколко,защото не беше нисил никога и на 5 години не беше съгласен да започва тепърва да мъкне такова чудо.

Пето,кучетата от тази порода НЕ са злобни.Ако се възпитават правилно,съвестно и с обич,НО и твърдост,стават прекрасни дружки,с които може да ходите навсякъде. У дома сега имам една питбулка,която се разбира чудесно с другите ми кучета,котките спят по главата й,а вън на разходките не обръща внимание на хората или чуждите кучета и НИКОГА не започва първа конфликтите,ако има такива.
Имайте предвид обаче,че тия кучета са известни с адската си упоритост и артистичност.Добри манипулатори са,ако им се вържете...аз самата се поддавам понякога,когато ми направят някоя физиономия и се случва да им се размине някоя беля по тоя начин ...:smile:

Ако все пак решите,че това куче не е подходящо за вас,потърсете помощ,за да може да му намерите добър дом,а не да иде за битки или други глупости.

Това мога да кажа аз,успех и пак ви поздравявам,защото животинечето е много чаровно.
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#13 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2011 - 10:38 AM

Имах малки проблеми с нета,затова не пиша от няколко дни.Кученцето расте и си излизаме.Бащата е пазач на някакъв имот и бил много злобен.Да не вземе това да повлияе на кученцето?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 31 January 2011 - 10:45 AM

Кучето ще бъде такова каквото вие го направите,работете с него и няма да имате проблеми!
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 31 January 2011 - 11:48 AM

Показване на мнениетоkoniarska, в 31 January 2011 - 09:50 AM, написа:

Кучето ще бъде такова каквото вие го направите,работете с него и няма да имате проблеми!

+1
Но моля Ви - заради кученцето,
първо се информирайте, четете и питайте за съвети хора,
които имат опит с породата и са твърдо против незаконните боеве с кучета и малтретирането на животни,
и тогава "работете" правилно.
Успех ! Бебето е страхотно :wub:
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#16 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 January 2011 - 12:06 PM

Искренно ви завиждам прекрасно бебе .
Аз съм с голдън и американски булдог ( по характер доста прилича с питбула но моито е инат). Голдънката отначалото не го харесваше дори не искаше да го поглежда няколко дни, беше една стреснато-ококорена. След това почна да дъвче храна и да я плуе за амбулчето.
Принципно голдана е на приятеля ми и за това кучетата не спят на едно място но пък цял ден са заедно ...когато се видят изпадат в едно диво състояние целувки, прегръдки, бутане не предмети и след това се успокояват , вечер когато амбула се измори и заспи голданката идва да я чисти , пада 1 близане дупе , коремче , ушички във ушичките.
Когато амбулката беше бебе голданката мн я пазеше от други кучета сега е обратното ... вече голданката си има лична охрана с дебел врат.Преди няколко дни ги бяхме пуснали на 1 площадка амбулката си играеше с 1 пръчка а голданката с 1 помяр обаче по 1 време помяра се нахвърли на голданката и амбулката със сичка сила се затича да помага , уличното като я видя веднага спря и се стъписа , амбулката си продължи по пътя хахахаха

Гледаите обаче от сега да ги учите да ядат купа до купа , ние пропуснахме този момент и сега стават боища ... но противно на всеобщото мнение голганката напада , на моита и е се тая даже ако ядат от 1 купа никога няма да се дзвери. Сега сме в периода убучение на ядене от 1 купа ...но голдънката е мн трудна ...много.
Слагаики храна на питчето и го избутваите и не му позволяваите да яде докато не ви погледне примерно. Моята така съм я научила и тя си знае, че види ли купата трябва да ме погледне и след като и разреша да започне , също така им бъркаите в купите и ги караите да спират да ядат това ще ви предотврати мн. главоболия.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 07:30 PM

Много благодаря на всички за инфото.Засега учим команди и се справяме добре.Ако имам въпроси ще питам,а по-късно ако нямам проблеми с нета ще кача снимки от разходката днес.

#18 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 04 February 2011 - 11:46 AM

Показване на мнениетоkoniarska, в 31 January 2011 - 07:50 AM, написа:

:ba_025:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#19 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 February 2011 - 12:02 AM

http://www.pitbull-bg.org/
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#20 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 12:46 AM

Незнам защо ,но никой не обърна внимание на думите "щяло да отиде на улицата".Защо е щяло да ходи на улицата?Сигурно поредното безотговорно заплождане.Кученцето иначе е сладко :smile:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни