Dog.bg Форуми : "Говорещата с кучета "

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Говорещата с кучета " нужда от помощ

#81 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 21 April 2011 - 07:18 PM

Да се коригирам, от дарителката Вики получихме три чувала с храна за кучета и един чувал с храна за котки.Извинявам се за пропуска.
От Iglub получихме две големи торби с храна за Зелиха :ba_025:
Живот и здраве всичко това ще бъде предадено на жената в събота, 23ти.Повече информация след това, което най-вероятно ще бъде в понеделник вечерта.
Весели празници на всички ви!
User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

#82 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 April 2011 - 09:39 PM

Показване на мнениетоHela, в 21 April 2011 - 04:54 PM, написа:

А има ли информация дали някой и е помогнал със заграждането на двора? До колкото си спомням това беше една от молбите на жената.

Обсъждахме варианта за ограда от мрежа, но в последстствие се установи, че Зелиха предпочита масивна от тухли - казва, че така кучетата ще се дразнят по-малко от минаващите хора и съответно, минаващите хора няма да се дразнят от кучетата. напоследък явно са се поозлобили (хората) - замервали ги с камъни. Това е доста по-скъп вариант, но пък са се ангажирали да помагат и семейството от Слънчев бряг. Мъжът имал строителен бизнес или нещо такова, не разбрах точно. Майката на Butcy е във връзка с тях. Според Зелиха, човекът е поел ангажимент и е казал, че ще бъде благодарен и на най-малката помощ от нас - финансова - за закупуване на материали. Доколкото разбрах, чрез кампанията във Фейсбук вече има набрани някакви средства - все още чакам хората от там да пишат и тук, както обещаха, за да се координираме.
Ако се задвижат нещата с доставките от птицекланницата, ще има осигурена храна, така че ние ще можем да помогем малко за оградата.
Често говоря със Зелиха по телефона, тя непрекъснато изпраща поздрави и благодарности на всички, които мислят за нея и животните, за които се грижи. "Ето, сега за този голям празник - Великден - аз знам, че няма разлика между българи, турци...всички сме хора, имам надежда за България, знам, че отделяте от залъка си за да ми помогнете на мен. Тези, които обичаме животните ставаме все повече" - звучи като лозунг някакъв, но тези думи от нейната уста на мен лично ми звучат искрено и човешки.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#83 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 April 2011 - 10:18 PM

Доводите й за масивна ограда са правилни и разбираеми. Но минава времето, а кучетата скитат по селото. Хората, пишеш, се озлобяват. Според мен това беше приоритетно начинание. Не дай боже да се случи нещо - всички ще го отнесат и ситуацията ще излезе от контрол.
Доста е мястото, което трябва да се огради, та дори само с мрежа ще е около 150-200 лв. Ако после се прави масивна - ще са пари на вятъра. Но пък стоежа на масивната ограда ще е още по-скъп и ще отнеме още повече време, по-добре е през това време кучетата да нямат излаз навън.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#84 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2011 - 11:21 PM

Когато говорих със Зелиха на 13.04 тя ми каза,че има човек,който ще сложи половината ограда - от мрежа!Сетих се за кого става в-с и помолих майка ми да се свърже с него и да го пита дали ако успеем да съберем пари за другата половина ще може той да се ангажира.От него разбрахме,че Зелиха иска масивна ограда,но разликата в сумата е огромна!Предполагам,че DDG се е чула с нея след това и от написаното оставам с впечатление,че Зелиха е потвърдила,че предпочита масивната.

Показване на мнениетоbushkata, в 21 April 2011 - 09:18 PM, написа:

Доводите й за масивна ограда са правилни и разбираеми. Но минава времето, а кучетата скитат по селото. Хората, пишеш, се озлобяват. Според мен това беше приоритетно начинание. Не дай боже да се случи нещо - всички ще го отнесат и ситуацията ще излезе от контрол.
Доста е мястото, което трябва да се огради, та дори само с мрежа ще е около 150-200 лв. Ако после се прави масивна - ще са пари на вятъра. Но пък стоежа на масивната ограда ще е още по-скъп и ще отнеме още повече време, по-добре е през това време кучетата да нямат излаз навън.

bushkata,не разбрах какво предлагаш - да се направи първо ограда от мрежа,за да може кучетата да не излизат навън и после масивна?Човекът е казал,че ще се заеме,когато влезе забраната за строителни дейности в Сл.бряг (мисля към средата на м.май).
До сега успяваме да съберем пари,колкото за храна.Ако все пак съберем 200 лв. за мрежа,а после (след месец примерно) се направи масивната,няма ли да са излишни разходи?Разбирам твоята гледна точка (че ще е по-безопасно кучетата да не излизат навън),но тъй като аз лично за направата на каквато и да е ограда не мога да помогна (освен с малка сума),не ми остава друго освен да чакам човека,който е поел ангажимент да я направи.
Искам първо да се изясни въпроса каква ограда ще се прави и когато имам повече информация - ще пиша,ще кажа и за каква сума става в-с.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#85 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 April 2011 - 11:28 PM

Показване на мнениетоbutci, в 21 April 2011 - 11:21 PM, написа:

bushkata,не разбрах какво предлагаш - да се направи първо ограда от мрежа,за да може кучетата да не излизат навън и после масивна?

Да. И разбирам, че са излишни разходи, ако после се направи масивна. Но дали ще стане в обещаното време масивната - не се знае, а вниманието, което й се обръща вече прави впечатление на съселяните й.
Това са само разсъждения. Вие, като по-запознати и активни, разбира се, ще вземете адекватно решение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#86 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 22 April 2011 - 08:48 PM

Тя държи в момента кучетата в оградено място - съседната къща, която е на сестра и, тя пък работела в Германия и затова имота е свободен. Повечето от котките също са там - в самата къща. Т.е. засега животните нямат безконтролен излаз навън, но не е редно да ги гледа в чужд имот, сестра и знаела за котките, но за кучетата не. Държи ги там точно поради липсата на надеждна ограда на собствения си двор. Май част от двора има някакъв дувар, но въпреки това дечурлига непрекъснато подмятат камъни, пиратки...Поне така разбирам от разговорите с нея по телефона. Jaspermmm като отиде там в събота ще донесе повече информация.
Аз честно казано се подразних на претенциите за масивна ограда, обяснявам непрекъснато, че не е сямо тя, която има нужда от помощ и че не можем вечно да събираме пари, че едва смогваме да съберем стотина лева на две три седмици за храна...Тя твърди, че човекът от Слънчев бряг е поел ангажимент за оградата и че нашата помощ (финансова) е добре дошла, но ако не успеем - ще я направи сам.
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2011 - 08:02 AM

Ако човекът, ангажирал се с оградата си разбира от работата, би могъл да намери и стари тухли от съборени къщи или да се помисли за смесен вариант - малко тухли на метър и нещо и после мрежа? Не знам до колко ще е удачно, но това ми хрумна за облекчаване на бюджета за оградата... И аз смятам както bushkata е казала, че това е приоритетно... :dh_188:

#88 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2011 - 05:41 PM

Жената е права да иска плътна ограда.
Може да се направи не от мрежа, а от листове профилирана поцинкована ламарина, като оградите на строителните обекти. Отпада зидане, мазане и прочие бавни работи.
Проблемът, обаче, не са самите платна, а вятърът. Това изпълнение иска сериозни фундаменти или подкоси, за да не обърне вятърът оградата. Другият проблем когато е мрежа на колци е, че кучетата спокойно си копаят. Т.е, най-добре да е с ивични фундаменти - дори да се правят платна от ламарина, монтирани на колци, фундаментите да не са единични.

Съвсем трети въпрос е, че за плътна ограда трябва специално разрешение, но мисля в случая общината ще го преглътне. Само да не литне да убие някого.

#89 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 April 2011 - 09:02 PM

Храната беше предадена на Зелиха в събота.Нашият принос беше близо 10кг варена кайма и два легена.За съжаление бройката на кучетата се е увеличила с още пет малки.Родени са преди около месец.Оградата вероятно ще бъде започната след 6 май, така каза Зелиха.По-младите кучета тя държи отделени в къщата, а другите са в разградения двор.Навън, извън двора, имаше 5 излезли кучета.От тях нито едно не успях да погаля, бягаха и лаеха.Влязах само в къщата, където стоят по-младите кучета.Уж да правя снимки.Това пак се оказа трудна задача поне за мен, защото животните много трудно се хващат на едно место, особено на определено место, а и аз не съм кой знае какъв фотограф....Щракнах колкото успях :dh_188: Вероятно се мятат разни неща от съселяните и, жената ми показа две кръгловати дупки в стената на къщата.Предстои кастрация на една кучинка идната седмица, дано след това кастрират и майката.Тя самата е със счупена лапа, от близо две години, така каза Зелиха.Ходи си така животинката.Мила кучица...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

#90 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 26 April 2011 - 08:48 AM

Благодаря на Jaspermmm за снимките! А малко повече инфо за кучовците успя ли да получиш - поне за тези, които си снимала?
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 April 2011 - 11:12 AM

На първата снимка, бялото куче с кафевите петна е женска на приблизителна възраст 7м. - не се очаква да порастне много, а кученцето което е гушнала е също женско.Бебетата: белезникавото е мъжко, в кафяво и бяло е женско.
Булоноподобната кучинка с по-правата козина на 3та и 4та снимка е женска на около 2г, а другото на снимка 9 е е мъжко на около 6г.
Кафевият сладур с леко щръкналите ушета на сн.6 е женско, на около 6м.На снимка 7 е майката на бебетата, която е със счупена предна лапичка, тя е на около 4г.Другата кучинка със шарената муцунка сн.10 е мъжка на около 5м.Кучето от снимка 8 е женско на около 7м възраст.Майката е била едра и има вероятност те също да са наследили гена и.Меланжа в черно, бяло и сиво е три годишна женска,сн.12. Рижата кучица е женска на около 3г, сн.13.На сн.14та кучето е женско и подлежи на кастрация идната седмица.Черното куче с бялото на муцунката е женска, не се очаква да расте повече, около 2 годишна.
Надявам се снимките и инфото да са поне малко от полза.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Х.Дж.Браун

#92 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 02 May 2011 - 02:26 PM

Благодаря за информацията, Jaspermmm! Дано да успеем да задомим поне някои от кучетата.
Зелиха се обади току що, пак е закъсала с храната. От фейсбук кампанията са събрали около 50 кг. храна, но в момента нямаме транспорт. Мислим за вариант да я пратим по автобуса.
Все пак, някой да има път към Варна?
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 11:33 AM

Пак чрез фейсбук групата се е намерил транспорт до Варна и утре ще изпратим събраните от тях 50 килограма храна. Благодарение на друга благодетелка, чието позволение нямам, затова засега няма да споменавам името и, ще бъдат закупени и изпратени още 50 килограма храна. Това обаче е храната за максимум две седмици.....
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 12 May 2011 - 08:52 AM

Май съм пропуснала да докладвам, че успяхме да изпратим около 130 килограма храна, 20 лева в брой за Зелиха и още 60 лева за ваксини на шестте бебета, чиято майчица току що беше кастрирана.

Имам добра новина - бебетата има шанс да заминат за чужбинско, заветната дата е 18-ти май.

Срам не срам, ще помоля за помощ - за чипове, транспорта им от Шумен (за гориво) и самото им пътуване към щастието.

Тъй като вероятно аз ще отида с кола да ги прибера, ще мога да отнеса и храна, ако се съберат парички.
При Зелиха остават още много кучета, ще продължаваме опитите за намиране на домове и за тях.
Благодаря на всички замесени, те си знаят:-)

Засега няма да съобщавам всички подробности около пътуването, докато всичко не е 100% уредено.
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2011 - 09:10 AM

Чудесни новини, браво на всички!!!

А за котките някоя снимчица или новина има ли Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#96 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 12 May 2011 - 09:33 AM

Показване на мнениетоElizd, в 12 May 2011 - 09:10 AM, написа:

А за котките някоя снимчица или новина има ли Качена снимка

Засега не. Jaspermmm е успяла да наснима само няколко куча, съсредоточихме се върху бебетата. Обещавам, като отида там, лично да се заема и с котаните:-)
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2011 - 09:56 AM

Благодаря! Ти си Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#98 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 12 May 2011 - 10:08 AM

Така, вече имам право да разкрия благодетелката на бебчовците - тя е Донка Шафнер и им обещава прекрасен живот в страната на шоколада!
Донка, благодаря за съпричасността и всичко, което правите за каузата ни!

Донка урежда всичко по заминаването - ваксини, чипове, паспорти, от нея имаме и обещание, че ще подпомага с малко пари за храна всеки месец. Сумата, която ни обеща ще стига за храна за около 2 седмици.

От вас остава само малко стискане на палци (и ако може някоя троха за гориво, че до с. Вълнари и обратно са си почти 900 километра :dh_188:)
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 12 May 2011 - 09:11 PM

Днес малките кандидат-швейцарчета бяха напудрени, ваксинирани, чипирани и паспортизирани. Зелиха сама ги е занесла в кашонче с помощта на неин съсед в ГБДЗЖ - Шумен за необходимите манипулации.
Сега само чакаме сигнал кога точно ще пътуват.
Ще отида до с. Вълнари да ги взема веднага щом имаме точна дата (или 18-ти или 19-ти). Ще отнеса и малко храна, благодарение на дарение от Донка Шафнер и хората от фейсбук групата.
Пътят до там и обратно е около 900 км. общо. За гориво ще са необходими около 140 лв. Ще бъда благодарна и на най-малката помощ.
Дано скоро се похвалим с още шестима нерсетници по-малко и дано повлекат лапички.
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 09:53 PM

Имаш 40лв от мен и не знам кое е по-добре да купя пак храна за Зелиха, да дам парите за храна за кучовците и котките или да ти ги дам за гориво.

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни